Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

Zo beïnvloedde corona ons dagelijkse leven (in cijfers): huizen 15.000 euro duurder en minder verkeersdoden

HLN
Zo beïnvloedde corona ons dagelijkse leven (in cijfers): huizen 15.000 euro duurder en minder verkeersdoden
En of de coronapandemie ons dagelijks leven danig dooreengeschud heeft: meer overlijdens, meer telewerken en meer armoede, maar ook minder geboortes, minder verkeersdoden en minder vrijetijdsuitgaven. Alle opvallendste cijfers uit de voorbije coronatijd werden door het Belgische statistiekbureau Statbel nu gebundeld in 'Kerncijfers 2021'. Een overzicht.
Lees verder

Proces over aanslagen in Brussel start op 10 oktober volgend jaar
Het proces over de aanslagen in Brussel die plaatsvonden in maart 2016, zal starten op 10 oktober 2022. Dat bevestigt het Brusselse hof van beroep.
Lees verder

Biden wil klimaatneutrale overheid tegen 2050, maar weerstand dreigt
De Amerikaanse president Biden heeft officieel opdracht gegeven de overheid tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Maar de plannen voor een schonere, milieuvriendelijkere nationale overheid gaan gepaard met uitdagingen en weerstand, meldt de krant The Washington Post.
Lees verder

ASSISEN. Dochter en eerste vrouw beschuldigde sturen kat naar proces: "Ik heb m'n vader al negen jaar niet meer gezien"
Op het einde van dag drie op het assisenproces van Lecha Sultakhanov (40) in Leuven zouden normaal zijn eerste vrouw en 20-jarige dochter komen getuigen over hun gezinsleven vroeger. Maar de twee verschenen uiteindelijk niet op het appel. Niet verwonderlijk. Ook deze ex-vrouw belandde in het verleden - letterlijk - in een wurggreep van de Tsjetsjeen. "Je mag haar steken waar je wil", uitte hij zich dan weer ooit over zijn bloedeigen dochter.
Lees verder

Onruststokers maken amok in Daknamstadion: verschillende personen opgepakt
Tijdens de wedstrijd tussen Lokeren-Temse en Zelzate zorgden een handvol aanwezigen voor oproer door rookbommen en Bengaals vuur in de Voetbalstraat van het stadion te gooien. Het kwam ook tot een schermutseling. De politie moest tussenbeide komen. Minstens drie personen werden aangehouden.
Lees verder

Aantal besmettingen bij leerlingen bijna verdubbeld in afgelopen twee weken: "Maar we zijn over piek heen"
De voorbije twee weken bleef het aantal coronabesmettingen bij leerlingen en leerkrachten in Vlaanderen sterk stijgen. Het aantal besmette leerlingen is zelfs verdubbeld ten opzichte van de periode tussen 8 en 21 november. Dat blijkt uit cijfers van de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Een lichtpuntje: "We hebben wel de indruk dat we over de piek heen zijn, net zoals in de rest van de samenleving."
Lees verder

Politie deelt beelden overvallers Lil' Kleine
De Nederlandse politie heeft in Opsporing Verzocht beelden gedeeld van de drie mannen die op 4 november Jorik Scholten, beter bekend als rapper Lil' Kleine, overvielen.
Lees verder

LIVE. Over & out voor Barça: Sané jaagt nu ook de 2-0 voorbij een grabbelende Ter Stegen!
• Allianz Arena (21u)
Lees verder

Jennifer Lawrence over samenwerken met Leonardo DiCaprio: "Op sommige dagen was het de hel"
Op de set staan met Leonardo DiCaprio (47) en Timothée Chalamet (25) is niet altijd een pretje. Of dat beweert Jennifer Lawrence (31) toch. De actrice is samen met haar mannelijke collega's te zien in de Netflix-film 'Don't Look Up' en niet alle opnames verliepen blijkbaar van een leien dakje.
Lees verder

Ook Canada kondigt diplomatieke boycot van Winterspelen in China aan
De Canadese premier Justin Trudeau heeft woensdag in navolging van de Britse premier Boris Johnson een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen in Peking aangekondigd. Ministers en andere vertegenwoordigers van de regeringen zullen het sportevenement in februari niet bijwonen, maar Britse en Canadese sporters gaan nog wel naar de Chinese hoofdstad.
Lees verder

LIVE. Kunnen Wolsburg-Belgen Europese uitschakeling nog voorkomen tegen Lille?
• Aftrap: 21u • Laatste speeldag groepsfase • Champions League • Alle vier de ploegen in groep H kunnen nog overwinteren op het kampioenenbal
Lees verder

IN BEELD. Matteo Simoni is verrassende gast op première van W817-film '8ERAF!'
He's back. Matteo Simoni (34) en zijn partner Loredana Falone (32) wilden vorige week dinsdag terug naar huis vliegen na hun citytrip in Marokko, maar door de stijgende coronacijfers sloot het land z'n luchtruim. Het koppel - dat zonder hun dochtertje was vertrokken - moest Giulia (2) langer missen dan gepland, maar ondertussen zijn ze terug thuis. En dat mocht gevierd worden, op de première van de W817-film '8ERAF!'.
Lees verder

Enorme ster op Sagrada Familia in Barcelona voor het eerst verlicht
De enorme ster op de een na hoogste toren van de Sagrada Familia in Barcelona is woensdagavond voor het eerst verlicht. Duizenden mensen kwamen af op de inwijding van de Heilige Mariatoren, die 138 meter hoog is.
Lees verder

LIVE. Lijdensweg voor Barça gaat onverminderd voort: Musiala mag er van dichtbij 3-0 van maken!
• Allianz Arena (21u)
Lees verder

LIVE. Game over voor Wolfsburg-Belgen, Jonathan David geeft het genadeschot
• Aftrap: 21u • Laatste speeldag groepsfase • Champions League • Alle vier de ploegen in groep H kunnen nog overwinteren op het kampioenenbal
Lees verder

Voormalig woordvoerder Boris Johnson neemt in tranen ontslag: "Dit was nooit mijn bedoeling"
Allegra Stratton, de voormalige woordvoerster van Boris Johnson, gaat haar ontslag aanbieden aan de premier. Dat vertelde ze woensdag nadat er commotie was ontstaan over een filmpje. In dat filmpje zegt ze een kerstfeestje in de ambtswoning van Boris Johnson gehad te hebben, zónder Covid-regels. Ook Boris Johnson reageerde woensdag op het incident, hij zei "geen weet ervan te hebben dat de regels toen overtreden werden."
Lees verder

KMI waarschuwt voor ijsplekken en sneeuw in komende uren
Het KMI waarschuwt voor rijm- en ijsplekken en sneeuw in de komende uren in verschillende delen van het land.
Lees verder

Pijnlijke exit: Wolfsburg-Belgen Europees uitgeschakeld na thuisnederlaag tegen Lille
Geen mirakel voor Wolfsburg. De Bundesligaclub, waar er vier Belgen tussen de lijnen stonden, is met 1-3 onderuit gegaan tegen Lille. Hun Europees avontuur zit erop.
Lees verder

Onthutsend zwak Barcelona krijgt rammel bij Bayern en mag het na nieuwjaar in de Europa League proberen
Ser o no ser, titelde Mundo Deportivo, een vooraanstaand Catalaans sportblad, vandaag. To be or not to be. Het werd uiteindelijk een zwarte dag voor FC Barcelona, dat zoals verwacht voor het eerst sinds 2003-2004 niet doorstoot naar de tweede ronde van de Champions League. De Catalanen hadden nood aan een zege op het veld van Bayern München opdat Benfica niet over hen zou wippen, maar dat gebeurde niet. Meer nog, al voor de pauze was de match gespeeld, na goals van Müller en Sané. Al snel na de pauze maakte Musiala het helemaal af.
Lees verder

Stefaan Degand steekt de boel lekker in de fik en zet Jan Jaap op zijn plaats: dit was 'De Slimste Mens'
Acteur-brulboei en ongeleid vakjuryprojectiel Stefaan Degand heeft zijn revanche beet. Na een complete off-day vorige week, raasde hij dit keer als vanouds door 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Niks ontziend, inspelend op elk mogelijk akkefietje. Zelfs Jan Jaap Van der Wal moest eraan geloven toen hij iets te veel klemtonen op de foute lettergrepen plaatste. Zalige man, die Degand. Als hij goesting heeft, tenminste. In de quiz zelf kwam nieuwkomer Tom Vermeir ons en zichzelf goed amuseren. Hij was dan ook geen partij voor het duo Imbo-Verheyen. Kortom, een Slimste Mens zoals we het graag zien.
Lees verder