Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

Wies (67) werd slachtoffer van dolgedraaide fietser: “Vanuit het niets begon hij mij te achtervolgen”

HLN
Wies (67) werd slachtoffer van dolgedraaide fietser: "Vanuit het niets begon hij mij te achtervolgen"
Wies Bisschop (67) uit Oostakker is slachtoffer geworden van een vreemde aanval. Een agressieve, onbekende man schopte haar vorig weekend van haar elektrische fiets. De aanvaller wist te ontkomen, maar werd gefilmd door de dashcam van een hulpvaardige automobilist. Toch koestert Wies geen rancune tegenover de man.
Lees verder

Ondernemersorganisatie Voka vraagt opvang bij sluiting scholen
Als de basisscholen een week vroeger sluiten voor de eindejaarsperiode, dan moet er in opvang voorzien worden voor kwetsbare kinderen en voor kinderen van werknemers die niet kunnen thuiswerken. Dat zegt ondernemersorganisatie Voka vrijdag.
Lees verder

The madness continues: Netflix komt met driedelige docu over 'Tiger King'-gezicht Doc Antle
De gekte van 'Tiger King' krijgt nog een staartje. Netflix lanceert op 10 december de driedelige documentaire 'Tiger King: The Doc Antle Story', over één van de opmerkelijkste figuren uit de reeks. In de docu schijnen de makers het licht op de façade van de excentrieke eigenaar van grote katachtigen: Doc Antle. Eindelijk komt de waarheid naar buiten over zijn jarenlange machtsmisbruik.
Lees verder

INTERVIEW. Sunweb-CEO Mattijs ten Brink weet dat reizen anders zal moeten: "We zullen komende jaren steeds minder vluchtgerelateerde vakanties in aanbod opnemen"
Toen 'de winkel' door de coronacrisis noodgedwongen gesloten was, zat Sunweb-topman Mattijs ten Brink (58) niet stil: hij timmerde aan de meer gepersonaliseerde pakketreis 2.0, in de strijd tegen virussen én de Booking.coms en Airbnb's van deze wereld. Ook de klimaatuitdaging valt volgens de CEO van Sunweb Group niet meer te negeren. Een exclusief gesprek met de topman van de op een na grootste reisorganisatie in ons land, die de ambitie heeft de nummer 1 te worden. Want: "We krijgen opnieuw een enigszins 'normale' reiszomer. Voor het winterseizoen liggen de noodscenario's wél al klaar."
Lees verder

Met een botsauto op het ijs? Het kan alleen in Knokke: "Nog voor de officiële opening was het al een enorme hit"
Botsen op het ijs? Het kan tot 9 januari op de ijspiste in Knokke dankzij de 'Ice Bumper Cars' - zeg maar botsauto's voor een ijspiste. Uitbater Alain Degraed (54) pakt zo uit met een Belgische primeur. Nog voor de officiële opening stroomden de reservaties al binnen. "Meer coronaproof kan niet. Mooi meegenomen in deze tijden", glimlacht Alain.
Lees verder

Opnieuw moordenaar uit België op lijst Europe's Most Wanted: de taxichauffeur die vlak vóór bewakingscamera moordde
De Europese politiedienst Europol voert de jacht op naar een voortvluchtige man van 54 die in de herfst van 2005 een taxichauffeur doodstak op de luchthaven van Zaventem. Het is het eerste dossier van een moord in België dat de lijst van Europe's Most Wanted haalt sinds Hilde Van Acker - de helft van het beruchte duivelskoppel - vlak na haar vermelding op die lijst in 2019 gearresteerd werd in Afrika.
Lees verder

ASSISEN. Zaak De Koperen Pomp. Chris Troffaes krijgt milde straf voor doodslag op haar man Dirk
"Ik leg mij neer bij jullie besluit." Dat was alles wat Chris Troffaes nog te vertellen had, vlak voor het hof en de jury zich vanochtend terugtrokken om over haar lot te beslissen. Uiteindelijk viel dat besluit erg mee. Tien jaar opsluiting wegens doodslag. Vermits ze al bijna drie jaar in voorhechtenis zit, kan Troffaes meteen een aanvraag indienen om voorwaardelijk vrij te komen.
Lees verder

Zo zal prinses Amalia 18e verjaardag vieren: "Landsvlag, klokkenluiden én felicitatieregister"
Prinses Amalia van Nederland blaast volgende week 18 kaarsjes uit. Een uniek moment, want vanaf dan kan de prinses officieel koningin worden. En dat mag gevierd worden met toeters en bellen. "Overal een Nederlandse vlag mét oranje wimpel", klinkt het bij de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen.
Lees verder

Patrick Lefevere stapt vanaf volgend seizoen in het vrouwenwielrennen: "We beseffen het belang ervan"
Patrick Lefevere zet in 2022 zijn eerste stappen in het vrouwenwielrennen. De teammanager van Deceuninck-Quick.Step stapt met het uitzendbureau Experza - waar hij mede-eigenaar van is - in de opleidingsploeg NXTG Racing Team. Dat vertelt hij in een exclusief interview met CyclingTips.
Lees verder

Chemiebedrijf 3M geeft schoorvoetend PFOS-emissies via lucht toe
De chemische stof PFOS is bij 3M in Zwijndrecht in het verleden ook via de lucht uitgestoten. Dat heeft het bedrijf na lang aarzelen toegegeven tijdens de Vlaamse parlementaire onderzoekscommissie PFOS/PFAS. Nadat een voormalig werknemer die verklaring had afgelegd, bevestigde ook vicevoorzitter Rebecca Teeters voor het eerst dat er "onder andere" via de lucht emissies waren. Meer nog, volgens de huidige EHS-manager (environment, health & safety) van het bedrijf werden ook overheidsdiensten als OVAM en Vito daarvan op de hoogte gebracht.
Lees verder

Bioscopen reageren positief op beslissingen overlegcomité: "Dit is een geluk bij een ongeluk"
Het overlegcomité kwam deze voormiddag samen om de coronamaatregelen op scherp te stellen. Ze beslisten onder meer dat bioscopen mogen openblijven, op voorwaarde dat er minder dan 200 personen in de zaal zitten. Een opluchting voor de kleinere zalen, die er gisteren nog van uitgingen dat ze moesten sluiten. "We zijn relatief blij met deze beslissing, want nu mag er tenminste nog iets."
Lees verder

Bashir Abdi wint Vlaamse Reus en draagt prijs op aan Miguel Van Damme: "Zijn verhaal raakt mij"
De bekroning van een topjaar. Bashir Abdi (32) heeft de Vlaamse Reus editie 2021 gewonnen. De marathonloper won in augustus olympisch brons en verpulverde eind oktober het Europees record. Hij draagt z'n prijs op aan Cercle-doelman Miguel Van Damme, die vecht tegen kanker en eveneens genomineerd was. "Miguel is een voorbeeld van doorzettingsvermogen."
Lees verder

"In paleizen van koningen gelopen, maar een kop koffie kan ik niet bestellen": het bijzondere leven van Josephine Baker
Ze is de eerste zwarte vrouw die een plekje krijgt in het Panthéon in Parijs. Maar ook bij leven was Josephine Baker een bijzondere vrouw. Wereldberoemd geworden als sensuele danseres, geëerd om haar werk voor het verzet en gepassioneerd door mensenrechten. "De Parijzenaars hebben me alles gegeven. Ik ben bereid om hen mijn leven te geven."
Lees verder

Het debuut van Julia: bekijk hier de eerste videoclip van de nieuwe K3
Vandaag bracht de nieuwe K3 - vanaf nu Hanne, Marthe en Julia - hun eerste videoclip uit. Het gaat uiteraard over de clip bij 'Waterval', de uurwurm die we al te horen kregen in 'K2 zoekt K3'. De hit is inmiddels al meer dan 640.000 keer gestreamd, en vanaf nu kan dat ook mét beeld.
Lees verder

REALITYCHECK. Verrassende bekentenissen van 'Temptation Island'-gezichten Laura en Bert
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Europese diplomaten zwaar ontgoocheld na nieuwe gespreksronde met Iran: "Bijna alle compromissen geschonden"
Europese diplomaten reageren zwaar ontgoocheld op de nieuwe ronde gesprekken over de nucleaire deal met Iran die sinds het begin van de week in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen plaatsvinden. "Iran breekt met bijna alle compromissen die na meerdere maanden onderhandelen waren bereikt", klinkt het bij diplomatieke bronnen.
Lees verder

Voorzitter Evergrande op het matje geroepen door Chinese autoriteiten
Xu Jiayin, de voorzitter van het Chinese vastgoedconcern Evergrande, is op het matje geroepen door de autoriteiten van Guandong, waar de zetel van het concern is gevestigd. Dat gebeurde nadat Evergrande had laten weten dat het met zijn schuldeisers wil onderhandelen over een herschikking van zijn buitenlandse schulden. Evergrande kampt met een schuldenlast van omgerekend ruim 260 miljard euro en verkeert al enige tijd op de rand van een faillissement.
Lees verder

Maak kennis met de West-Vlaamse familie Ghyselinck uit 'Ik vertrek uit Vlaanderen'
Aan alle kijkers van 'Ik vertrek uit Vlaanderen': zet jullie schrap, want de familie Ghyselinck uit het West-Vlaamse Rekkem doet maandag zijn intrede. De vader van het gezin, Kristof (45), is vastgoedontwikkelaar. Zijn echtgenote Charline (43) is architecte. Naast hun passie voor huizen, delen ze ook hun grote liefde voor Italië.
Lees verder

Nijlpaarden uit Antwerpse Zoo testen positief op corona: "Buiten een loopneus vertonen ze geen symptomen"
Het nationaal diergeneeskundig laboratorium van Sciensano bevestigde vrijdagmiddag de laboresultaten: de nijlpaarden Imani en Hermien uit de Antwerpse Zoo zijn besmet met het coronavirus. Beide dieren vertonen - buiten een loopneus dan - geen symptomen en maken het goed. De dieren zitten in isolatie en de verzorgers nemen nog striktere veiligheidsmaatregelen.
Lees verder

Zuid-Afrika van Hugo Broos vangt bot bij FIFA na klacht over mogelijk matchfixing
De wereldvoetbalbond FIFA heeft de klacht van Zuid-Afrika over mogelijk match fixing in de WK-kwalificatiematch tegen Ghana verworpen. De Zuid-Afrikaanse voetbalbond - waarbij Hugo Broos als bondscoach aan de slag is - kan wel nog in beroep gaan tegen de beslissing.
Lees verder