Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 december 2021

Weyts over verregaand GEMS-advies: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school” - Topman Lieven Boeve ...

HLN
Weyts over verregaand GEMS-advies: "Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school" - Topman Lieven Boeve reageert in VTM NIEUWS
Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) neer op een "de facto lockdown". De N-VA-minister begrijpt dat de experten "ingrijpende maatregelen bepleiten", maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. "De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school", aldus minister Weyts vandaag in het Vlaams Parlement. Topman van het Katholiek onderwijs Lieven Boeve reageert om 19 uur in VTM NIEUWS.
Lees verder

Omgeving VN-hoofdzetel in New York afgesloten: video toont hoe man vuurwapen op zichzelf richt
De hoofdzetel van de Verenigde Naties in de Amerikaanse stad New York is donderdag afgezet door een politieoperatie buiten het gebouw. Dat verklaart een VN-woordvoerder. Volgens een agent ter plaatse is een man met een wapen gesignaleerd aan het gebouw.
Lees verder

Omgeving rond VN-hoofdzetel in New York afgesloten nadat gewapende man is gesignaleerd
De hoofdzetel van de Verenigde Naties in de Amerikaanse stad New York is donderdag afgezet door een politieoperatie buiten het gebouw. Dat verklaart een VN-woordvoerder. Volgens een agent ter plaatse is een man met een wapen gesignaleerd aan het gebouw.
Lees verder

Omgeving rond VN-hoofdzetel in New York afgesloten: man richt vuurwapen op zichzelf
De hoofdzetel van de Verenigde Naties in de Amerikaanse stad New York is donderdag afgezet door een politieoperatie buiten het gebouw. Dat verklaart een VN-woordvoerder. Volgens een agent ter plaatse is een man met een wapen gesignaleerd aan het gebouw.
Lees verder

Bondgirl Lana Wood over waarom ze James Bond dumpte: "Ik werd verliefd op een ander"
Sean Connery alias James Bond liet niet alleen de harten van vrouwen in de cinemazalen sneller slaan, ook achter de schermen deed hij dat. Hij had een korte maar passionele affaire met 'Bondgirl' Lana Wood (75). Wood verklaarde in Fox News waarom er een einde kwam aan die affaire. "Ik viel voor een ander en ik heb hem dat eerlijk verteld".
Lees verder

Football Talk. Olsson en Refaelov trainen mee bij RSCA - Opare test bij Seraing - Cuypers loopt driedubbele breuk op in aangezicht
Het ziet ernaar uit dat Anderlecht zondag tegen Zulte Waregem op Lior Refaelov en Kristoffer Olsson kan rekenen. Olsson ontbrak tegen Seraing uit voorzorg, hij kampte met wat kwaaltjes, maar stond vandaag op het trainingsveld. Ook Refaelov tekende present, nadat hij tegen Seraing met een pijntje voortijdig naar de kant moest. Anderlecht kan tegen Essevee geen beroep doen op geschorsten Francis Amuzu en Benito Raman. (PJC)
Lees verder

Schild & Vrienden voerde actie met Zwitserse neonazi's in Kortrijk
De actie tegen het coronabeleid van vorige zaterdag in Kortrijk was het werk van Schild & Vrienden. Dat heeft die groepering laten blijken met een video die op sociale media verscheen. De extreemrechtse jongerengroep van parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) organiseerde het protest in samenwerking met een Zwitserse organisatie die in haar eigen land als neonazistisch geboekstaafd staat.
Lees verder

Zoon Khadafi mag toch meedoen aan Libische presidentsverkiezingen
Saif al-Islam Khadafi, een zoon van de Libische oud-dictator Muammar Khadafi, mag alsnog meedoen aan de presidentsverkiezingen in zijn land. De kiesraad van Libië had hem vorige week uitgesloten vanwege eerdere veroordelingen, maar een rechter heeft hem in een beroepsprocedure toegelaten als kandidaat voor de stembusgang op 24 december. Dat melden Libische media.
Lees verder

Vier ambtenaren verdienden miljoenen met verkoop van valse rijbewijzen en verblijfsvergunningen
Vier ambtenaren van de Brusselse gemeente Anderlecht hebben de voorbije jaren honderden valse documenten verkocht. Dat meldt het Brusselse parket. Het zou gaan om meer dan honderd valse rijbewijzen en duizenden valse vergunningen voor buitenlandse werknemers. De financiële schade zou tot in de miljoenen euro's oplopen.
Lees verder

Westerse landen leggen Wit-Rusland nieuwe sancties op
De Europese Unie heeft donderdag sancties opgelegd aan Wit-Russische overheidsfunctionarissen en luchtvaartmaatschappijen, touroperators en hotels die betrokken waren bij het overbrengen van migranten naar de grens met de EU. Ook de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada komen met nieuwe sancties tegen het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko.
Lees verder

Hoe bieden via gesloten omslag de vastgoedprijzen nóg hoger jaagt. En verkopers daar optimaal van profiteren
Steeds vaker wordt vastgoed in ons land verkocht per opbod, via het systeem van gesloten omslag of via nieuwe online biedingsplatformen. "Bieden is booming", zo valt te horen in de sector. Al is er een keerzijde van de medaille. De toenemende populariteit zorgt voor nóg hogere vastgoedprijzen, zo wordt gewaarschuwd.
Lees verder

In de zomer toptransfer naar Serie A gemist, nu (te) vaak de mist in: wat is er aan de hand met Genk-verdediger Lucumi?
Exponent van een lekke Genkse verdediging. Een timide Colombiaans toptalent met mist en muizenissen in het hoofd. Will the real Jhon Lucumi (23) please stand up?
Lees verder

Oostenrijks bondskanselier Alexander Schallenberg stapt na anderhalve maand op
De Oostenrijkse bondskanselier Alexander Schallenberg (ÖVP) stapt op, amper anderhalve maand nadat hij zijn voorganger Sebastian Kurz had opgevolgd. Ook die laatste kondigde eerder vandaag aan dat hij zich uit de politiek terugtrekt. Kurz kwam in opspraak wegens corruptie.
Lees verder

Courtois staat stil bij zijn hoogvorm in exclusief interview: "Ik ben heel gelukkig, privé en sportief. Dat maakt het allemaal iets makkelijker"
Thibaut Courtois (29) is eergierig. Dat hij zelfs de shortlist niet haalde voor de FIFA-award van Doelman van het Jaar, vond hij quatsch. En veel volgers met hem. Courtois antwoordde op het veld en trok de aandacht met wereldmatchen. In een exclusief gesprek staat de Rode Duivel stil bij zijn maandenlange hoogvorm, de vele lof, Eden Hazard en de weg richting het WK.
Lees verder

CELEB 24/7. Ed Sheeran en Elton John brengen een kerstsingle uit en David Beckham is gebeten door zijn dochter
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Net voor eerste overnachting: Jason (23) ziet woning in vlammen opgaan in Moorslede
Op de grens van Beitem en Moorslede is donderdagavond een woning uitgebrand. Bewoner Jason Debruyne (23) zou er voor de eerste keer overnachten, maar zag zijn volledige inboedel in vuur opgaan. "Voor de zoveelste keer al mag ik herbeginnen. De tegenslagen mogen stilaan ophouden", zucht de jongeman.
Lees verder

LIVE (20u45). Knokt Standard, met Carcela, zich voorbij Beerschot in de Croky Cup?
• Croky Cup • Sclessin • Aftrap: 20u45 • Achtste finale
Lees verder

110.000 Belgen registreerden zich vandaag via QVax voor boosterprik
Zowat 110.000 Belgen hebben zich vandaag via QVax aangemeld voor een sneller dan geplande derde prik van het coronavaccin. Dat meldt Joris Moonens, woordvoerder van het Agentschap Zorg en Gezondheid.
Lees verder

ASSISEN. B&B-moord in de Koperen Pomp. Verdediging pleit de uitlokking: "Ze kon het niet meer stoppen"
Chris Troffaes is schuldig aan doodslag, maar Dirk Zegers heeft door zijn jarenlange gedrag — psychisch geweld — de feiten uitgelokt. Dat pleitten haar advocaten. "Denk eens waartoe u in staat zou zijn in dezelfde situatie?", vroeg Nina Van Eeckhaut de jury. De gezworenen gaan straks in beraad.
Lees verder

Zaak-Peng blijft tenniswereld beroeren, China waarschuwt dat WTA "doos van Pandora opent"
De zaak Peng blijft de tenniswereld beroeren. Terwijl zowat alle spelers unaniem achter de beslissing van de WTA staan om de Chinese tornooien van de kalender te halen, houdt het IOC het op 'stille diplomatie' en houdt de ATP zich zelfs geheel afzijdig. China waarschuwt ondertussen het Westen dat ze de doos van Pandora aan het openen zijn.
Lees verder