Doorgaan naar hoofdcontent

Waterzuiveraar Aquafin slaagt erin gas te maken uit rioolwater

HLN
Waterzuiveraar Aquafin slaagt erin gas te maken uit rioolwater
Aquafin in Antwerpen huldigde vandaag een gloednieuwe installatie in. De installatie zet biomethaan uit afvalwater om in groen gas. Aquafin slaat het rioolwater van zo'n 180.000 gezinnen op en in dat water zit slib. De nieuwe unit waardeert biogas op, dat ontstaat door de vergisting van slib, tot biomethaan.
Lees verder

VN-baas Guterres gaat wél naar opening Winterspelen in Peking
VN-secretaris-generaal Antonio Guterres zal de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in Peking bijwonen, zo heeft zijn woordvoerster bekendgemaakt. Verschillende grote landen hadden eerder al een "diplomatieke boycot" aangekondigd. Dat houdt in dat er geen vertegenwoordigers van de regering naar de Chinese hoofdstad zullen afzakken.
Lees verder

Straat langs Saudische ambassade in Washington vernoemd naar vermoorde journalist Khashoggi
Het stadsbestuur van Washington, DC heeft besloten de straat waarin de ambassade van Saudi-Arabië gevestigd is te hernoemen naar de vermoorde Saudische journalist en regimecriticus Jamal Khashoggi.
Lees verder

Kanye West wil artistiek directeur van Louis Vuitton worden
Kanye West (44), die tegenwoordig door het leven gaat als Ye, heeft binnenkort mogelijk een nieuwe baan. De rapper en modeontwerper is volgens The Sun in gesprek om artistiek directeur van de mannencollectie van Louis Vuitton te worden.
Lees verder

Beveiligingscamera toont hoe vrouw hond van haar buurman vergiftigt
Colin Stark moest in juni zijn trouwe viervoeter laten inslapen. Roxy was al twee dagen ziek en moest constant braken. Uiteindelijk bleek dat de hond was vergiftigd. Colin bekeek zijn beveiligingscamera op zoek naar antwoorden. Daar zag hij dat zijn buurvrouw vlees over het hek gooide dat ingewreven was met antivries. De vrouw stal zelf de camera om het bewijs te verwijderen, maar dat lukte niet. Ze werd veroordeeld tot een geldboete van 1800 euro. De vrouw mag ook 12 maanden geen huisdieren meer houden. Waarom de buurvrouw het deed, is niet duidelijk.
Lees verder

Billie Eilish is alweer bezig met nieuw album
Haar laatste album kwam minder dan zes maanden geleden uit, maar Billie Eilish is alweer bezig met een nieuwe plaat. De 19-jarige zangeres is samen met haar broer en producent Finneas O'Connell nieuwe muziek aan het schrijven voor haar derde album, zo vertelt hij in de podcast Rolling Stone Music Now.
Lees verder

Niels Destadsbader vertelt over eerste liefde en kindertijd en knuffelt met petekindjes in 'James, De Musical'
Deze avond kreeg Niels Destadsbader zijn eigen musical voorgeschoteld in 'James, De Musical'. In het programma keerde James terug naar de kindertijd van de zanger, waar toen al duidelijk was dat Niels een geboren entertainer was. Daarnaast vertelt Niels ook over z'n eerste kus, zijn petekindjes en de afgebroken zwangerschap van van zijn broer en schoonzus.
Lees verder

Defensie stelt zich burgerlijke partij in mondmaskeraffaire
Defensie stelt zich burgerlijke partij in het onderzoek naar de mondmaskers die de federale overheid vorig jaar bestelde bij Avrox. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag verklaard in de Kamer, tijdens interpellaties van Steven Creyelman (Vlaams Belang) en Michael Freilich (N-VA).
Lees verder

Dina Tersago en Andy Peelman blikken terug op 40 'Ze Zeggen Dat's'
Deze avond mochten Dina Tersago en Andy Peelman een laatste keer vanalles uittesten in 'Ze Zeggen Dat'. Zo wilden ze te weten komen of het klopt dat een wesp doden in de buurt van een wespennest het stomste is wat je kan doen. Daarnaast blikken Andy en Dina terug op hun hoogte- en dieptepunten van het afgelopen seizoen
Lees verder

LIVE. Tweede helft afgetrapt, trekt Racing Genk na rust scheve situatie recht?
• Slotspeeldag Europa League • Cegeka Arena • Aftrap om 21u • Als Genk wil doorstoten moet het winnen én Zagreb met verliezen van West Ham
Lees verder

LIVE. Tijd dringt voor Racing Genk, Limburgers momenteel Europees uitgeschakeld
• Slotspeeldag Europa League • Cegeka Arena • Aftrap om 21u • Als Genk wil doorstoten moet het winnen én Zagreb met verliezen van West Ham
Lees verder

Priske is een tevreden coach na eerste Europese zege: "Ik zag kwaliteit en goesting"
Brian Priske mocht blij zijn met de prestatie van zijn ploeg. Die was vrij compleet. "De overwinning was dan ook verdiend", zei de Deen. "Iedereen heeft veel gelopen, we brachten bij momenten mooi en aanvallend voetbal." Daar had Priske geen ongelijk in.
Lees verder

Laatste Belgische politieagent getuigt op proces aanslagen Parijs: Hoe dicht stonden Hamza Attou en Mohammed Amri bij Abdeslam?
Op het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Parijs heeft een laatste Belgische politieagent donderdag een getuigenis afgelegd. Dat gebeurde via videoconferentie.
Lees verder

Andy Peelman wint 'BV Darts' na spannende finale
De pijltjes zijn gegooid en wel in het voordeel van Andy Peelman (38). In de grote finale - een thriller van formaat - haalde hij het van tegenstander Olivier Deschacht. Eerder op de avond wonnen beide heren het respectievelijk van Kamal Kharmach en Kenji Gooris en kwamen zo tegen elkaar uit in de grote finale van 'BV Darts'.
Lees verder

Debuut in mineur voor Storck: Racing Genk Europees uitgeschakeld na thuisnederlaag tegen Rapid Wenen
Dramatische start voor Bernd Storck. Een zwak Racing Genk verloor tegen Rapid Wien de match die het niet mocht verliezen en is Europees uitgeschakeld.
Lees verder

Poetin vergelijkt situatie in Oost-Oekraïne met een genocide
De Russische president Vladimir Poetin vindt de situatie in Oost-Oekraïne vergelijkbaar met een 'genocide'. Hij verwees naar de Donbassregio in het oosten van Oekraïne, waar veel Russen wonen. Hij deed die uitspraak vrijwel op hetzelfde tijdstip dat de Amerikaanse president Joe Biden telefonisch overleg voerde met zijn Oekraïense ambtgenoot.
Lees verder

Mourinho en parmezaan nekken een gegarandeerde finalist en Philippe Geubels geeft een masterclass jureren: dit was 'De Slimste Mens'
De reguliere afleveringen van 'De Slimste Mens Ter Wereld' zijn in schoonheid, maar met een schaduwvlek geëindigd. Tot ieders verbijstering mocht Jan Verheyen blijkbaar niet doorstoten naar de finaleweken. Hij kreeg van de makers een saai filmfragment met enkel José Mourinho in beeld. 'Echt?!', was de terechte opmerking van de regisseur, die in de finale tegen Lisbeth Imbo blokkeerde op het woord 'parmezaan' en dus door Van Looy huiswaarts werd gestuurd. Gelukkig bewees Philippe Geubels met de vingers in de neus outstanding te zijn als grappigste vakjurylid.
Lees verder

Kamer keurt maatregelen tegen hoge energieprijzen goed: uitgebreid sociaal tarief tot 31 maart
De plenaire Kamer heeft donderdag een aantal maatregelen goedgekeurd die de stijging van de energieprijzen moeten drukken. Dat gebeurde met 116 stemmen voor en 23 onthoudingen. Niemand stemde tegen.
Lees verder

OVERZICHT. Dessers en Openda van goudwaarde, Tielemans en Castagne moeten naar Conference League
De Belgische spitsen waren goed bij schot in de Conference League. Cyriel Dessers maakte de openingstreffer voor Feyenoord - goal 8 al in 18 optredens. Ook Löis Openda kende met een treffer en twee assists een begenadigde dag. Youri Tielemans en Timothy Castagne zijn veroordeeld tot diezelfde Conference League - Napoli verwees hen naar plek drie in de Europa League.
Lees verder

43 kamelen gediskwalificeerd bij schoonheidswedstrijd omdat ze botox en implantaten toegediend kregen
43 kamelen die meededen aan een schoonheidswedstrijd in Saoedi-Arabië zijn gediskwalificeerd omdat ze met cosmetische ingrepen opgesmukt werden. De dieren kregen onder meer botox en gelimplantaten toegediend.
Lees verder