Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 december 2021

Waarom gebruikt actrice Zendaya eigenlijk geen achternaam?

HLN
Waarom gebruikt actrice Zendaya eigenlijk geen achternaam?
De nieuwe 'Spider-Man'-film 'Spider-Man: No Way Home' is een daverend succes. Naast Tom Holland (25) als Spider-Man schittert actrice Zendaya (25) als MJ. De Amerikaanse is bij het grote publiek dan ook erg bekend als 'Zendaya' en gebruikt bewust haar familienaam niet.
Lees verder

Waarde bitcoin zakt weer onder 50.000 dollar
De waarde van de bitcoin zakte dinsdag weer onder de 50.000 dollar. Dat is volgens sommige analisten een belangrijk prijsniveau voor het beoordelen van de vooruitzichten van de grootste cryptomunt ter wereld voor 2022.
Lees verder

Politie pakt stalker op bij woning Kylie Jenner
Een man die eerder een contactverbod was opgelegd, heeft zondag toch bij de villa van Kylie Jenner (24) in Beverly Hills aangebeld. Een beveiliger belde de politie, die de man oppakte.
Lees verder

Minstens 3 doden bij meerdere schietpartijen in Denver
Bij een reeks schietincidenten in en rond de Amerikaanse stad Denver, in de deelstaat Colorado, heeft een man gisterenavond minstens drie mensen gedood. Dat meldde de politie. Er vielen ook meerdere gewonden, onder wie een agent.
Lees verder

Van Ranst maakt het rapport na 1 jaar vaccineren tegen corona: "Andere landen zijn jaloers op ons"
Na één jaar vaccineren heeft 88 procent van de Belgen twee coronavaccins gekregen, vier miljoen Belgen kregen al een derde prik. "We mogen tevreden zijn met het resultaat. Ook met de snelheid waarmee de boosterprikken gezet worden", zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN LIVE. Maar hoe kunnen we die resterende twaalf procent van de bevolking overtuigen om zich te laten vaccineren? "Van die twaalf procent ga je misschien nog de helft kunnen overtuigen als je hen het leven moeilijk maakt, maar het zorgt voor verdere polarisatie", aldus Van Ranst. Bekijk hierboven het gesprek met Van Ranst bij HLN LIVE.
Lees verder

Indonesië laat weer vluchten met Boeing 737 MAX toe
Indonesië heeft het vliegverbod voor de 737 MAX van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing opgeheven. In het land gebeurde de dodelijkste crash met het probleemtoestel.
Lees verder

Hoe komt het dat omikron minder ziekmakend is? Viroloog Marc Van Ranst legt uit
Dat er een piek zal komen in het aantal coronabesmettingen door de omikronvariant, lijkt volgens viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) "onvermijdelijk". De variant neemt momenteel al 60 procent van het totaal aantal besmettingen voor zijn rekening, en dat percentage zal alleen maar stijgen. Hoewel de besmettingscijfers voorlopig nog lijken te dalen, zal daar snel een einde aan komen. "Onder de daling van delta zit een stijging van omikron", zegt Van Ranst bij HLN LIVE. Goed nieuws is wel dat omikron minder ziekmakend is dan andere varianten.
Lees verder

Ariana Grande verwijdert Twitter-account en fans maken zich ongerust
Afgelopen vrijdag verwijderde Ariana Grande (28) zonder enige verklaring haar Twitter-account. Haar Instagram-account is wel nog actief maar dat stelt haar fans niet gerust. Ze vragen zich af waarom de zangeres zo abrupt is verdwenen op Twitter.
Lees verder

Microcheating is het nieuwe vreemdgaan, waarschuwt relatietherapeut Chloé De Bie. "Digitalisering maakt overspel makkelijker"
Nu we zo goed als altijd met onze partner thuiszitten, zou je denken dat ontrouw haast onmogelijk is. Helaas is het tegengestelde waar: het is nog nooit zo makkelijk en aantrekkelijk geweest. Met dank aan de toegenomen digitalisering, zegt relatietherapeut Chloé De Bie. "Door de komst van internet en social media zijn de grenzen van overspel vervaagd. Er zijn meer mogelijkheden, het gevaar is groter." Ze legt uit waarom mensen überhaupt een scheve schaats rijden én hoe je als koppel kunt omgaan met de digitale verleidingen.
Lees verder

"Door in aandelen te investeren dek je je in tegen prijsstijgingen": het beursadvies van onze geldexperts voor 2022
Een nieuw jaar klopt aan de deur, en daarmee ook een nieuw beursjaar. Wat de beurzen in 2022 zullen doen, is nog koffiedik kijken, maar onze geldexperts maakten voor ons al een overzicht op van wat ze verwachten én wat ze onze lezers aanraden om best te doen. "Kies voor Europese bedrijven met de wind in de rug", "Leg een lijstje aan van aandelen die je zeker in je portefeuille wil", "Ga niet voor kortetermijnbeleggingen maar denk op lange termijn",... Geert Noels, Pascal Paepen en Véronique Goossens geven hun beste advies.
Lees verder

"De enige zekerheid die obligaties nu bieden, is de zekerheid om koopkracht te verliezen": onze geldexperts geven beursadvies voor 2022
Een nieuw jaar klopt aan de deur, en daarmee ook een nieuw beursjaar. Wat de beurzen in 2022 zullen doen, is nog koffiedik kijken, maar onze geldexperts maakten voor ons al een overzicht op van wat ze verwachten én wat ze onze lezers aanraden om best te doen. "Kies voor Europese bedrijven met de wind in de rug", "Leg een lijstje aan van aandelen die je zeker in je portefeuille wil", "Ga niet voor kortetermijnbeleggingen maar denk op lange termijn" ... Geert Noels, Pascal Paepen en Véronique Goossens geven hun beste advies.
Lees verder

Opnames seizoen 3 'Outer Banks' binnenkort van start
De serie 'Outer Banks' is een daverend succes op Netflix. Enkele weken geleden maakte het streamingsplatform bekend dat de serie een derde seizoen zal krijgen. Nu is er ook meer duidelijkheid over wanneer de opnames van start zullen gaan. De cast en crew komen op 16 februari 2022 weer samen om eraan te beginnen. Wanneer het derde seizoen uitkomt, is nog niet bekend.
Lees verder

Bijna 70 bemanningsleden van cruiseschip vermoedelijk besmet met corona: Mexicaanse autoriteiten legen ontschepingsverbod op
In de Mexicaanse staat Jalisco, in het westen van het land, hebben de autoriteiten maandag geweigerd om een cruiseschip te laten ontschepen. Aan boord zouden 69 bemanningsleden besmet zijn met het coronavirus.
Lees verder

Koen Wauters vertrokken richting Dakar 2022: "Verrassend dat ik hier sta? Ook voor mij, hoor"
Koen Wauters (54) en Pascal Feryn nemen begin volgend jaar deel aan de Dakar-rally. Met hun Toyota Landcruiser zijn ze ingeschreven in de Classic Dakar, waar de nadruk op regelmaat en navigatie ligt. Vandaag stapte de frontzanger van Clouseau en presentator op het vliegtuig. "Dit is het juiste moment om nog eens mee te doen."
Lees verder

Vlaanderen maakt inhaalbeweging in toekenning budgetten voor personen met een handicap
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) maakt dit jaar nog 3,3 miljoen euro extra vrij om persoonlijke assistentiebudgetten toe te kennen aan ouders van minderjarige kinderen met een handicap. Dat maakt de minister bekend.
Lees verder

Bodycambeelden tonen schietpartij waarbij 14-jarig meisje omkomt door politiekogel
In Los Angeles is vorige donderdag een veertienjarig meisje om het leven gekomen. Het incident vond plaats in een kledingzaak, nadat politieagenten het vuur hadden geopend op een verdachte man. Het meisje zat verstopt in een kleedkamer, waar ze door de muur heen werd geraakt door de kogels. Ook de verdachte zelf werd getroffen door de kogels. Bodycambeelden tonen nu hoe de verdachte een vrouw slaat met een voorwerp. Later zijn ook de fatale schoten te horen.
Lees verder

Zes wagens botsen op A12 in Wilrijk
Omstreeks 18 uur zijn zes personenwagens op de A12 ter hoogte van Wilrijk tot een botsing gekomen. Eén rijstrook richting Antwerpen was een tijdje versperd. Er vielen geen gewonden.
Lees verder

Hoe 'failliete club' FC Barcelona toch 55 miljoen euro op tafel leggen kan voor nieuwkomer Ferran Torres
Toen zijn club in oktober een recordverlies van 481 miljoen euro aankondigde, bekende CEO Ferran Reverter vlakaf dat FC Barcelona technisch failliet is geweest. Vandaag staat een kreunende gigant op het punt de duurste transfer van de wintermercato af te ronden: 55 miljoen euro voor Ferran Torres van Man City. Wie gaat dat betalen?
Lees verder

Nieuwe trailer 'The Batman' toont relatie tussen Batman en Catwoman
Nog enkele maanden wachten voor 'The Batman' in de bioscopen speelt. Het wordt de eerste film waarin Robert Pattinson het bekende vleermuizenpak aantrekt. Hij krijgt daarbij steun van actrice Zoë Kravitz, die zich voor de gelegenheid een paar kattenoren heeft aangemeten. Catwoman is namelijk een belangrijke handlager - én love interest - van de superheld.
Lees verder

Gesprekken tussen VS en Rusland gaan door op 10 januari
Moskou heeft bevestigd dat er op 10 januari gesprekken zullen plaatsvinden tussen de Verenigde Staten en Rusland. Die zullen doorgaan in de Zwitserse stad Genève. Beide landen zullen het dan onder meer hebben over de spanningen rond Oekraïne.
Lees verder