Doorgaan naar hoofdcontent

Vulkaanuitbarsting op Java drijft mensen op de vlucht: 1 dode, meerdere mensen lopen brandwonden op

HLN
Vulkaanuitbarsting op Java drijft mensen op de vlucht: 1 dode, meerdere mensen lopen brandwonden op
Op het Indonesische eiland Java is zaterdag de actieve vulkaan Semeru opnieuw uitgebarsten. De nabijgelegen dorpen zijn door de dikke rookwolken in duisternis gehuld. Omwonenden zijn op de vlucht geslagen.
Lees verder

Honderdtal brandweerlui betoogt voor beter statuut: "We willen eindelijk duidelijkheid"
In het centrum van Brussel hebben er deze morgen een honderdtal brandweerlui betoogd voor onder andere een beter statuut en een betere eindeloopbaanregeling. "Het is tijd om de politiek onder druk te zetten, dit kan niet meer zo verder", zegt Eric Labourdette, verantwoordelijke van het VSOA-LRB.
Lees verder

Nederlandse arts in Zuid-Afrika over omikronvariant: "We moeten leren leven met dit virus en onze angst overboord gooien"
Het aantal besmettingen met de omikronvariant in Zuid-Afrika gaat hard. Dat vertelt ook de Nederlandse arts Hugo Tempelman die in Zuid-Afrika meewerkt aan het onderzoek naar de nieuwe variant. De nieuwe besmettingen in het land zijn bijna enkel nog met de omikronvariant. En tot nu toe valt het ziektebeeld mee: "Er zijn veel besmettingen bij mensen die al gevaccineerd zijn, maar hun symptomen zijn tot nu toe mild", vertelt Tempelman.
Lees verder

Paus hekelt "nationalistisch egoïsme" in Europa bij migratiekwesties
Paus Franciscus heeft zaterdag tijdens een bezoek aan Griekenland kritiek geuit op de manier waarop migratie in Europa wordt aangepakt. Europa wordt verscheurd door "nationalistisch egoïsme" en ontduikt daardoor zijn verantwoordelijkheid, zo stelt hij.
Lees verder

LIVE. GOAL! Chelsea klimt op voorsprong tegen West Ham, Silva knikt hoekschop voorbij Fabianski
• 15de speeldag Premier League • Olympic Stadium • Aftrap: 13u30 • Krijgt Lukaku eerste basisplaats sinds comeback?
Lees verder

Dan toch opgezet spel? Man achter BBC-docu was beruchte tegenstander van koningshuis: "Hij maakt deel uit van Meghans vriendenkring"
Aanvankelijk kregen de Britse royals kritiek vanwege hun boycot van de BBC, de staatszender die plots besloot een controversiële documentaire over de interne keuken van de monarchie uit te zenden. Hoewel de zender beweert dat 'The Princes and the Press' aan de deontologische code van de journalistiek voldoet, suggereert de bewogen geschiedenis van programmamaker Amol Rajan (38) iets heel anders. Sommig experts vermoeden zelfs dat hij samenwerkte met Harry en Meghan. "Hij noemde prins Philip een racistische idioot, en sprak zich herhaaldelijk uit tegen Kate en William."
Lees verder

De Condé (Genk) en Bormans (Union) breken een lans voor hun Gouden Schoen-kandidaten, maar Mannaert is stellig: "De logica zelve dat een Club-speler wint"
Op 12 januari is het weer zover. Dan reikt DPG Media de Gouden Schoen uit aan de beste speler op de Belgische velden. De topkandidaten lijken uit drie hoeken te komen: uit die van kampioen Club, die van het momenteel wankelende Genk en ten slotte die van revelatie Union. Club-manager Vincent Mannaert, Genks Head of Football Dimitri De Condé en Union-CEO Philippe Bormans laten hun licht schijnen over hun kandidaten. De Condé: "Paul Onuachu heeft vorig jaar alle records gebroken die er te breken waren, alleen al daarom verdient hij het."
Lees verder

Daan heeft na 5 jaar verlangen seks met zijn ex: "Seks met haar is heviger, sneller, dominanter, geiler"
"'Je wil mij pijpen hé', zei ik. Ze antwoordde: 'Jij kan gedachten lezen zeker?' Ik zat op de rand van het bed terwijl ze bezig was. 'Voor u neem ik hem zo diep als ik kan'." Daan (34) heeft al een paar jaar een relatie wanneer hij terug contact opneemt met de vrouw die hij nooit kon vergeten: zijn ex.
Lees verder

Hanne en Frits uit 'Boer zkt Vrouw' uit elkaar
Hanne en Frits uit 'Boer zkt Vrouw' zijn uit elkaar. Dat maakte het koppel vandaag zelf bekend via sociale media. De twee vonden de liefde dankzij het bekende VTM-programma, maar die is nu blijkbaar bekoeld.
Lees verder

LIVE. Chelsea gaat met voorsprong rusten tegen West Ham na geweldige goal Mount
• 15de speeldag Premier League • Olympic Stadium • Aftrap: 13u30 • Krijgt Lukaku eerste basisplaats sinds comeback?
Lees verder

'Vini' vidi vici: ziehier de reden waarom Eden Hazard niet meer in de ploeg komt bij Real Madrid
Hij kwam, hij zag en hij overwon. Vinícius Junior (21). De nieuwste sensatie in het Europese voetbal. De muur waarop Eden Hazard botst bij Real Madrid. 'Il n'y a pas photo', helaas. Een portret van 'Vini', die drie jaar futsal speelde, als kleine jongen veeleer een Barça-supporter was en maanden tactloos en genadeloos werd uitgelachen in Madrid.
Lees verder

Moslims eisen dat Talpa stopt met de Meilandjes: "Erica's uitspraken voeden moslimhaat"
De Nederlandse moslimgemeenschap eist dat Talpa (het bedrijf achter de zender SBS) de samenwerking met realityster Erica Meiland stopzet vanwege haar omstreden uitspraken over moslims en de islam. "Een grote groep mensen in onze samenleving wordt weggezet en gedemoniseerd.''
Lees verder

LIVE. GOAL! West Ham maakt opnieuw gelijk tegen Chelsea, waar Lukaku is ingevallen
• 15de speeldag Premier League • Olympic Stadium • Aftrap: 13u30 • Krijgt Lukaku eerste basisplaats sinds comeback?
Lees verder

Jan Smit wordt commercieel directeur van voetbalclub FC Volendam: "Maar ik blijf ook zingen hè"
De loopbaan van Jan Smit krijgt een opvallende wending. De 35-jarige Nederlandse zanger en tv-presentator treedt toe tot de directie van FC Volendam. Bij de koploper van de Keuken Kampioen Divisie gaat hij aan de slag als commercieel directeur.
Lees verder

3.000 betogers tegen coronabeleid in Utrecht
In Nederland verzamelden rond het middaguur duizenden deelnemers aan een protestmars tegen het coronabeleid in het Utrechtse Park Transwijk. Na een aantal toespraken begonnen ze aan een vijf kilometer lange tocht door de stad.
Lees verder

3000 betogers tegen coronabeleid in Utrecht
In Nederland verzamelden rond het middaguur duizenden deelnemers aan een protestmars tegen het coronabeleid in het Utrechtse Park Transwijk. Na een aantal toespraken begonnen ze aan een vijf kilometer lange tocht door de stad.
Lees verder

Vanuit je persoonlijke 'kijkhut', vanop een mijnterril of in de Lijnbus: vijf respectvolle manieren om wolven te spotten
Met een roedel van negen wolven in Limburg is de kans steeds groter dat mensen ze met eigen ogen te zien krijgen. Maar bijna altijd gaat het om puur toeval als iemand op weg is naar het werk en zo'n dier de weg plots oversteekt. Toch zijn er creatieve manieren om 'actief' wolven te spotten zonder risico's te nemen of de dieren te verstoren.
Lees verder

Tien gezinnen wachten tijdens sinterklaasweekend nog steeds op leefloon : "Leg zo'n kind maar eens uit dat de sint pas op 7 december komt"
Tien gezinnen in armoede hebben nog steeds hun leefloon voor de maand december niet ontvangen. Voor ouders die elke cent twee keer moeten omdraaien een ramp, zeker in het sinterklaasweekend. OCMW-voorzitter Dirk Goemaere (PVDA) roept verzachtende omstandigheden in. "Ons OCMW kreunt onder de coronagevallen waardoor de administratie achterloopt. We zetten alles op alles om het geld maandag op de rekeningen te krijgen."
Lees verder

LIVE. Van Aert schiet sterk uit de startblokken in Boom
De Superprestigemanche van Boom is vandaag het decor van de terugkeer van Wout van Aert in het veld. Hij staat zonder druk aan de start, al zijn alle ogen - uiteraard - wel op hem gericht. Kan Van Aert meteen meedoen voor de zege? Of is Eli Iserbyt weer aan het feest? Volg de cyclocross van Boom hier LIVE!
Lees verder

Verslagenheid om overlijden Jurgen Bastiaensen: "Bescheiden, harde werker en een grote winnaar"
Bescheiden man, harde werker, grote winnaar. Zo omschrijven heel wat familie en vrienden Jurgen Bastiaensen (44). De vader van twee liet vrijdag in een tragisch ongeval het leven in het Nederlandse Maren-Kessel. Zijn vriend, ex-ploegmakker en ex-trainer Bart Wilmssen is er het hart van in. "Het klikte wel tussen ons. Een echte winnaar en een familiemens. We moeten er nu zijn voor Elke, Joran en Senne", zegt Bart.
Lees verder