Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 1 december 2021

VTM serveert kerstspecial van 'Snackmasters’

HLN
VTM serveert kerstspecial van 'Snackmasters'
Ook bij VTM kunnen ze niet wachten tot het Kerst is. Ter gelegenheid van het winterse feest, komt de zender met een speciale uitzending van 'Snackmasters'. Op het menu staan heel wat kersthapjes en als kers op de taart... Een traditionele kerstbûche.
Lees verder

"Had ik dan moeten sterven?": olympische judokampioene zwaar toegetakeld door eigen partner en coach
Beroering in de judowereld. Margaux Pinot, 27 en olympisch kampioene in Tokio 2020 in de teamcompetitie, heeft klacht ingediend tegen haar partner en trainer Alain Schmitt (38) - zelf in 2013 judowereldkampioen. Ze zou dit weekend het slachtoffer zijn geweest van huishoudelijk geweld. Inmiddels is Schmitt vrij. "Had ik dan moeten sterven?", vraagt de Française zich af.
Lees verder

Kanaaleiland Guernsey kent meer dan veertig visvergunningen toe aan Franse boten
Het Kanaaleiland Guernsey heeft ruim veertig visvergunningen toegekend aan Franse boten. Dat hebben de autoriteiten van Guernsey bekendgemaakt. De betrokken Franse vissers zullen dus ook na februari 2022 kunnen blijven vissen in de wateren rond het Britse Kroonbezit. De aankondiging komt er te midden van de Frans-Britse rel over visserijlicenties na de brexit. Zo verwijt Parijs Londen dat het te weinig vergunningen toekent.
Lees verder

De Lijn en MIVB verwachten verstoord verkeer op nationale actiedag maandag, NMBS niet
De openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en MIVB verwachten dat ze maandag, op de nationale actiedag van de vakbonden, niet de normale dienstregeling zullen kunnen aanbieden. Spoorwegmaatschappij NMBS verwacht dat het treinverkeer wel normaal zal verlopen.
Lees verder

De EU gaat wereldwijd 300 miljard investeren met initiatief "Global Gateway"
De Europese Unie wil de komende jaren tot 300 miljard euro investeren in grote infrastructuurprojecten over de hele wereld. Het initiatief, "Global Gateway", moet het Europese antwoord vormen op de Nieuwe Zijderoute waarmee China zijn wereldwijde invloed versterkt.
Lees verder

Geen halve finale voor Young Red Lions op WK: 1-0-nederlaag tegen gastland India
Ondanks zeer behoorlijk hockey en heel wat kansen na de pauze zijn de Young Red Lions er op de Junior World Cup in Bhubaneswar niet in geslaagd om de halve finale te bereiken. Uittredend wereldkampioen India had genoeg aan één strafcorner om zich voor de laatste vier te plaatsen.
Lees verder

Poetin wil einde aan oostelijke NAVO-uitbreiding
Rusland wil garanties dat de NAVO niet langer overweegt om verder naar het oosten uit te breiden. Die veiligheidsgaranties moeten "sterk, betrouwbaar en op de lange termijn" zijn. Dat stelt de Russische president Vladimir Poetin.
Lees verder

Honderden abortusactivisten betogen bij Hooggerechtshof VS
Honderden voor- én tegenstanders van abortus hebben hun stem laten horen voor het Hooggerechtshof in Washington. De negen rechters van het hoogste Amerikaanse rechtsorgaan buigen zich vanaf woensdag over een zaak die het einde kan betekenen voor het befaamde Roe versus Wade-vonnis uit 1973 dat abortus in de VS legaliseerde.
Lees verder

Sneeuwstormen, bosbranden, eenzaamheid: jongste vrouw (19) die solo rond de wereld vliegt kent veel problemen, maar... "Ik ben een pak moediger dan ik op voorhand had gedacht"
Ze had al bijna een maand terug thuis moeten zijn, maar Siberische sneeuwstormen en Californische bosbranden staken daar een stokje voor. Zara Rutherford, onze 19-jarige landgenote die als jongste vrouw ooit solo rond de wereld vliegt, is echter niet van plan om haar recordpoging op te geven. "Ik ben moediger dan ik op voorhand had gedacht", vertelt ze vanuit een ijskoud Siberië.
Lees verder

CELEB 24/7. Chrissy Teigen is jarig en Kate Hudson is helemaal klaar voor de feestdagen
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Opdringerige 'fans' van Barça springen op auto van Umtiti, maar schrikken zich een hoedje wanneer furieuze Fransman plots voor hun neus staat
FC Barcelona-verdediger Samuel Umtiti heeft enkele opdringerige 'fans' van de club een lesje bijgebracht in respect. De mannen deden de auto van de 28-jarige verdediger stoppen en één van hen sprong zelfs op de motorkap. Umtiti was daar - terecht - niet mee opgezet en claxonneerde hevig. Hij slaagde er gelukkig snel in om weg te scheuren, maar daarmee was de kous niet af.
Lees verder

Tweede omikron-besmetting in ons land: "Waarschijnlijk komen er elke dag nieuwe gevallen"
Er is in ons land, na de eerste ontdekking vorige week vrijdag, een tweede besmetting met de omikronvariant van het coronavirus vastgesteld. De twee zijn niet met elkaar gerelateerd. Daarnaast wordt nog een aantal verdachte stalen onderzocht en is er een vermoeden dat een gezinslid van de vrouw die als eerste besmet raakte ook met omikron is besmet. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is de zorgwekkende variant al in 23 landen opgedoken.
Lees verder

MULTILIVE. Eupen en Essevee trappen avondje bekervoetbal op gang - Kunnen de twee clubs uit 1B nogmaals verrassen?
• Achtste finales Croky Cup • Westerlo en Lommel enige resterende 1B-clubs • MULTILIVE: volg alle bekermatchen hier op de voet! • Dé topaffiche RC Genk-Club Brugge kan u HIER volgen!
Lees verder

George Clooney over het ongeluk dat hem bijna fataal werd: "Het voelde aan als mijn laatste minuten"
De 60-jarige acteur George Clooney werd in 2018 in Sardinië aangereden door een auto. Dat gebeurde toen ze opnames aan het draaien waren voor de Amerikaanse miniserie 'Catch-22'. "Dat was het meest angstaanjagende moment van mijn leven", vertelt Clooney in The Sunday Times.
Lees verder

Man zit 16 jaar onterecht vast voor verkrachting, schrijfster biedt excuses aan
Een Amerikaanse schrijfster heeft haar excuses aangeboden voor de rol die ze speelde in de onterechte veroordeling van Anthony Broadwater (61). De Amerikaan vloog zestien jaar in de cel omdat hij haar verkracht zou hebben. Daar bleek echter niets van te kloppen. Toen hij haar verontschuldiging onder ogen kreeg, barstte hij in tranen uit.
Lees verder

Drieste inbraak doet horlogemaker Michiel (78) stoppen na 45 jaar: "Rondlopen met de daver op het lijf zie ik niet zitten"
Een drieste inbraak op zaterdagnacht, waarbij 100 uurwerken en zijn auto werden gestolen, doet Michiel Rommelaere (78) de knoop doorhakken. Na 45 jaar houdt de horlogemaker het voor bekeken. "Natuurlijk ga ik het missen, maar het zou minstens 10.000 euro kosten om te herstarten. Die inbrekers kunnen dan opnieuw toeslaan", klinkt het.
Lees verder

Drieste inbraak doet horlogemaker Michiel (78) stoppen na 45 jaar: "Natuurlijk ga ik het missen. Maar ik wil niet met de daver op het lijf lopen"
Een drieste inbraak op zaterdagnacht deed hem de knoop doorhakken. Na 45 jaar horlogemaker te zijn geweest in de Vuurtorenwijk in Oostende, houdt Michiel Rommelaere (78) het voor bekeken. "Natuurlijk ga ik het missen, maar mijn horloges zijn verdwenen. Het zou minstens 10.000 euro kosten om te herstarten, maar om dan met de daver op het lijf te lopen. Die inbrekers kunnen dan opnieuw toeslaan", zucht Michiel van 't Gouden Klokje.
Lees verder

Zo werd omikronvariant ontdekt: "Ultiem bewijs dat groepsimmuniteit door besmetting onmogelijk is"
De onderzoeker uit Zuid-Afrika die bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als eerste alarm sloeg over omikron, heeft aan het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker verteld hoe de nieuwe variant precies ontdekt werd. En dat omikron het ultieme bewijs is dat we niet hoeven te rekenen op groepsimmuniteit door het virus te laten woekeren. "Groepsimmuniteit door vaccinatie zal ons waarschijnlijk wél beschermen", aldus Tulio de Oliveira.
Lees verder

Zo werd omikronvariant ontdekt: "Ultiem bewijs dat groepsimmuniteit door besmetting onmogelijk is, door vaccinatie waarschijnlijk wél"
De onderzoeker uit Zuid-Afrika die bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) als eerste alarm sloeg over omikron, heeft aan het Amerikaanse tijdschrift The New Yorker verteld hoe de nieuwe variant precies ontdekt werd. En dat omikron het ultieme bewijs is dat we niet hoeven te rekenen op groepsimmuniteit door het virus te laten woekeren. "Groepsimmuniteit door vaccinatie zal ons waarschijnlijk wél beschermen", aldus Tulio de Oliveira.
Lees verder

"Ik ga dan maar in het Sportpaleis opereren": ziekenhuisartsen laken politieke verantwoordelijkheid
Ze zijn ziedend in de ziekenhuizen. Daar moeten ze alwéér patiënten afbellen door een gebrek aan plaats én handen op intensieve zorg. Ze zagen de vloedgolf al lang afkomen, stonden hysterisch te toeteren aan de waterlijn, maar kregen geen gehoor, klinkt het. "Sportpaleizen mogen vollopen, ziekenhuizen moeten op slot. Ik vind dat... verschrikkelijk."
Lees verder