Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouw mag geen huisdieren meer houden na deze schokkende beelden van dierenmishandeling

HLN
Vrouw mag geen huisdieren meer houden na deze schokkende beelden van dierenmishandeling
Een 38-jarige vrouw uit het Verenigd Koninkrijk mag geen huisdieren meer houden. Dat heeft dierenwelzijn beslist nadat ze op haar telefoon deze misselijkmakende beelden vonden. De vrouw spoelde het aapje door in het toilet en het bood het bovendien cocaïne aan. Ze is uiteindelijk veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 12 weken, een boete van meer dan 500 euro en een levenslang verbod op het houden van dieren.
Lees verder

Luca Brecel op weg naar tweede grote toernooizege van z'n carrière? 'Belgian Bullet' zet John Higgins met rug tegen de muur in finale Scottish Open
Eén week na zijn knalprestatie in het UK Championship is Luca Brecel (WS-18) opnieuw bezig aan een kabinetstukje. In de Scottish Open speelt onze landgenoot de finale tegen John Higgins (WS-7). In de middagsessie stak 'The Belgian Bullet' al een hand uit naar de zege: Brecel staat 6-2 voor. Wie het eerst 9 frames pakt, wint het toernooi en gaat met ruim 82.000 euro naar huis.
Lees verder

LIVE. Houdt Union voorsprong vast tegen KV Mechelen?
• Jupiler Pro League • Speeldag 18 • Aftrap: 16 uur • Joseph Marienstadion
Lees verder

Travis Scott niet langer welkom op Coachella na Astroworld-drama
Travis Scott (30) staat hoogstwaarschijnlijk niet op het podium van het populaire Amerikaanse muziekfestival Coachella volgend jaar. Volgens tijdschrift Variety is de rapper verwijderd van de line-up na de fatale gebeurtenissen tijdens zijn Astroworld-festival.
Lees verder

COLUMN. Schrijfster Sylvia Van Driessche: "Ik kan me perfect vinden in die quote van Madonna: 'Iedereen heeft recht op mijn mening'"
Sylvia Van Driessche (45) is getrouwd met tv-maker Jelle De Beule, mama van drie en schrijfster van 'Een hele lieve fuck you' – een succesvol fictieboek over #metoo. In haar column mijmert ze deze week over haar eerlijkheid. "Ik twijfel al langer of de waarheid vertellen altijd een goed idee is. Behalve in rechtszaken natuurlijk, en wanneer je kinderen opvoedt." Want soms is Sylvia pijnlijk eerlijk, met alle gevolgen van dien. Al kan haar man er ook wat van. "Ik herinner me al die keren dat hij mijn nieuwe outfits ruïneerde door ze te vergelijken met iets."
Lees verder

Yente (20) 'schiet stevig raak' tijdens wolvenjacht met camera: "Toen hij opdook aan de bosrand... Pure adrenaline!"
Een speelse wolf jaagt op een veld vlakbij het bos op muizen. Even later komt hij dichterbij en kijkt hij recht in de lens. Van deze taferelen wist de 20-jarige Yente De Maesschalck uit Schelle prachtige beelden te maken op zaterdag 4 december. "Je kan het gevoel enkel snappen als je zelf eens zo dicht tegen een majestueuze toppredator als de wolf hebt gestaan."
Lees verder

Allerlaatste Airbus A380 tekent hartje tijdens laatste testvlucht
De Europese vliegtuigbouwer Airbus maakt zich op voor het einde van het A380-programma. Het allerlaatste exemplaar dat Airbus bouwde, maakte zijn laatste testvlucht alvorens te worden afgeleverd aan de luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai. Het vliegtuig tekende boven het noordoosten van Duitsland een hartje in de lucht, zo was te zien op de website Flightradar24.
Lees verder

Vreugde bij Van Dijk, Van Persie en Miedema, maar ongeloof bij Lineker: "Dit zaakje stinkt"
De sensationele wereldtitel van Max Verstappen maakte uiteraard ook op Twitter de tongen los. Virgil van Dijk reageerde kort na de laatste ronde vol ongeloof en blijdschap op de wereldtitel van Verstappen, maar er was ook ongeloof en woede. Vooral uit Engeland, onder meer bij Gary Lineker. ,,Wat een grap. Dit zaakje stinkt."
Lees verder

LIVE. Union heeft dubbele voorsprong beet tegen KV Mechelen, Storm laat aansluitingstreffer liggen!
• Jupiler Pro League • Speeldag 18 • Aftrap: 16 uur • Joseph Marienstadion
Lees verder

Ging Verstappen tíjdens safety car voorbij Hamilton? Mercedes en furieuze Toto Wolff tekenen protest aan
Mercedes legt er zich niet bij neer. Nadat teambaas Toto Wolff tijdens de race verschillende keren uithaalde naar wedstrijdleider Michael Masi, tekent het team van Lewis Hamilton protest aan tegen de wereldtitel van Max Verstappen. Die zou tijdens de safety car ongeoorloofde manoeuvres hebben uitgevoerd. Red Bull-baas Christian Horner: "We zijn hun protest inmiddels gewend."
Lees verder

Sophie Kumpen, de Belgische mama van Max Verstappen: "Mijn zoon is dit jaar een vent geworden"
De Belgische genen van Max Verstappen komen van zijn moeder. Volgde ze het F1-seizoen op het puntje van haar stoel, dan overleefde ze deze namiddag amper de bloedstollende ontknoping in Abu Dhabi. "Ik heb geschreeuwd en gebruld, en de engelen gesmeekt." Maar ook: "Mijn zoon is dit jaar een vent geworden..." Sophie Kumpen over de ontknoping in Abu Dhabi.
Lees verder

Sophie Kumpen, de Belgische mama Verstappen, belt snel na triomf met haar zoon: "Max is dit jaar een vent geworden"
De Belgische genen van Max Verstappen komen van zijn moeder. Volgde ze het F1-seizoen op het puntje van haar stoel, dan overleefde ze deze namiddag amper de bloedstollende ontknoping in Abu Dhabi. "Ik heb geschreeuwd en gebruld, en de engelen gesmeekt." Maar ook: "Mijn zoon is dit jaar een vent geworden..." Sophie Kumpen, die Max even na zijn triomftocht al aan de lijn had, over de ontknoping in Abu Dhabi.
Lees verder

'Undercover'-actrice Anna Drijver had dwangneuroses: "Ik dacht dat iedereen van wie ik hield dood zou gaan"
'Undercover'-actrice Anna Drijver (39) had tijdens een slechte periode in haar leven last van heftige dwangneuroses. Dat bekende ze op de Nederlandse tv in het programma 'Sterren op het Doek'. Emotioneel vertelde ze dat ze alleen nog maar bezig was met de dag doorkomen. "Ik had helemaal geen energie meer."
Lees verder

Union stoomt door: Brusselaars pakken in eigen huis ook scalp van KV Mechelen dankzij goals Vanzeir en Teuma
Union had voor vandaag al tweemaal - competitie en beker - verloren van zwart beest KV Mechelen. De Brusselaars waren zondagnamiddag dan ook gebrand op de zege en die kwam er uiteindelijk verdiend na doelpunten van Vanzeir en kapitein Teuma. KV Mechelen kreeg zeker kansen, maar ze afwerken lukte niet.
Lees verder

Youri Tielemans is terug: Rode Duivel luistert 100ste optreden in Premier League op met twee goals
Leicester heeft op de zestiende speeldag van de Premier League met 4-0 gewonnen van laagvlieger Newcastle. Youri Tielemans kleurde zijn 100ste PL-wedstrijd met twee goals.
Lees verder

Ex-scheidsrechter Guy legt ziel van vader Raymond Goethals bloot: "Als je het verkorven had bij hem, was dat voor het leven"
Uren hebben ze gediscussieerd over spelfases, maar o wee als een buitenstaander een beslissing van scheidsrechter Guy Goethals (68) in vraag durfde te stellen. Die werd dan even op z'n plaats gezet door Raymond. Dit jaar zou 'den Tuveneir' 100 geworden zijn. "Mijn vader duldde geen kritiek op mij. Alleen híj mocht die geven", zegt Guy over z'n betreurde papa die straks wordt geëerd op Canvas.
Lees verder

Dolle bestuurder rijdt twee keer rakelings langs combi en verwondt wegspringende politieagent
In Houthulst is vrijdagnacht een politieman gewond geraakt tijdens een verkeerscontrole. Een 28-jarige bestuurder negeerde het signaal om te stoppen en reed tot twee keer toe rakelings langs een combi. Een politieman van de PZ Polder kon op het laatste nippertje wegspringen maar werd toch geraakt aan zijn hand.
Lees verder

REPORTAGE. Kartingclub waar Verstappen de stiel leerde door het dolle heen: "Opzij Willem Alexander, hier komt King Max!"
Wat. Een. Climax! In de allerlaatste ronde van de allerlaatste race kroonde Max Verstappen (24) zich vanuit een verloren gewaande positie plots tot wereldkampioen in de Formule 1. Ook op de kartingclub van Genk, waar Max als kind en tiener onophoudelijk rondjes reed, geloofden ze er al lang niet meer in. Tot ook zij plots het 'Mirakel van Max' mochten aanschouwen: "Zo'n ommekeer maken we nooit meer mee."
Lees verder

Vakbonden dienstenchequebedrijven vragen opnieuw betere voorwaarden
De vakbonden van de dienstenchequebedrijven vragen dit weekend opnieuw betere arbeidsvoorwaarden. Ze klagen aan dat de werknemers niet profiteren van de winsten die worden gemaakt.
Lees verder

LIVE. GOAAAL! De Sart maakt er 1-0 van
• Jupiler Pro League • Speeldag 18 • AA Gent heeft 9 op 9 • Aftrap: 18u30
Lees verder