Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

Vrouw (36) geeft bestuurster vuistslag tijdens geval van verkeersagressie

HLN
Vrouw (36) geeft bestuurster vuistslag tijdens geval van verkeersagressie
Een 36-jarige vrouw uit Izegem gaf een autobestuurster op 19 april een vuistslag in de Vlietmanstraat in Izegem. De vrouw versperde met haar auto de weg voor een andere bestuurster. Toen zij kenbaar maakte dat ze wilde doorrijden, stapte ze op haar af en gaf ze een vuistslag.
Lees verder

Football Talk. Charleroi strikt Litouwse aanvaller - Standard moet deel tribune sluiten tegen Zulte Waregem
Charleroi heeft de Litouwse aanvaller Nauris Petkevicius (21) vastgelegd. Hij komt transfervrij over van FC Hegelmann Litauen. De spits ondertekende een contract voor twee seizoenen, plus twee seizoenen optie. Hij speelde acht wedstrijden voor de Litouwse U21, waarin hij één keer scoorde. Afgelopen seizoen was Petkevicius in de Litouwse hoogste afdeling goed voor 16 doelpunten en 6 assists in 33 matchen. Voor hij in 2020 bij Hegelmann terechtkwam, speelde hij drie jaar voor Lille B.
Lees verder

Drie agenten springen in Dender nadat man in water belandt: alle vier onderkoeld naar ziekenhuis
Een man van middelbare leeftijd is maandagavond in Dendermonde in de ijskoude Dender terechtgekomen. De hulpdiensten kwamen meteen massaal ter plaatse samen met de duikers van de brandweer. Drie agenten sprongen in het water om het slachtoffer boven te houden tot de duikers en de brandweer arriveerden.
Lees verder

Getuige van vechtpartij in Laken halfuur later zelf in levensgevaar afgevoerd
In de Brusselse gemeente Laken zijn zondagavond twee gewonden gevallen bij twee afzonderlijke incidenten, al is er mogelijk wel een link tussen beide feiten. Eén van de slachtoffers, die getuige was van het eerste incident, werd zelfs in levensgevaar afgevoerd. Dat laat het Brusselse parket weten.
Lees verder

Vlaamse regering vindt akkoord over 162 miljoen euro aan klimaatmaatregelen
De Vlaamse regering heeft een akkoord bereikt over een pakket van meer dan twintig maatregelen die moeten bijdragen aan het realiseren van de Vlaamse klimaatdoelstellingen. Die maatregelen worden in 2022 voor ruim 162 miljoen euro gecofinancierd door het Vlaams Klimaatfonds (VKF), maakte minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) bekend.
Lees verder

Manuel Benson in bloedvorm: "Vroeger ging zijn hoofd niet altijd akkoord met wat trainer hem vertelde"
De kleine pingelaar is een volwassen prof geworden. Halfweg de competitie zit Manuel Benson (24) aan vijf goals en vier assists, waarmee de winger van Antwerp aardig op weg is om het meest productieve seizoen uit zijn carrière neer te zetten. "Benson is iemand die veel vertrouwen en appreciatie van de trainer moet voelen. Ik heb de indruk dat Brian Priske hem dat geeft."
Lees verder

Napoli denkt aan Genk-verdediger Lucumi
Wordt Jhon Lucumi (23) een ploegmakker van Dries Mertens bij Napoli? De Napolitanen informeerden bij Genk in elk geval al naar de Colombiaanse international.
Lees verder

Queen Elizabeth viert Kerstmis niet op landgoed in Sandringham
Koningin Elizabeth (95) reist voor Kerstmis niet af naar haar landgoed in Sandringham, zoals ze traditiegetrouw doet. De vorstin blijft vanwege de snelle verspreiding van de omikronvariant op Windsor Castle en zal daar haar familie ontvangen. Dat heeft Buckingham Palace bekendgemaakt.
Lees verder

Stormloop op zelftesten voor de feestdagen: "300.000 tot 350.000 per week geleverd"
Experten en politici roepen iedereen op om een zelftest af te nemen voor de feesten en de Belgen lijken dat advies massaal op te volgen. Dat ondervinden ook de apothekers in ons land.
Lees verder

Amerikaanse overheid legt toekomstige wagens veel strengere brandstofeisen op
De Amerikaanse regering heeft maandag aangekondigd dat alle wagens die vanaf 2023 worden verkocht veel minder moeten uitstoten in vergelijking met de wagens die momenteel van de band rollen.
Lees verder

Bestuurder bij dodelijke crash waarin Tibau (18) stierf, wil "partijdige" politierechter laten vervangen: "Proces voor derde keer uitgesteld"
Een zoveelste klap voor de ouders van de verongelukte Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. Twee dagen voordat het proces tegen bestuurder Ruben B. (22) uit Turnhout zou plaatsvinden, kregen ze te horen dat de rechtszaak een derde keer zal worden uitgesteld. De advocaat van Ruben B. heeft een wrakingsverzoek ingediend tegen politierechter Paul Draulans, omdat hij niet objectief zou zijn in dit dossier na een uitspraak tijdens de inleiding van de zaak.
Lees verder

Bestuurder die achter stuur zat bij crash waarbij Tibau (18) stierf, wil "partijdige" politierechter laten vervangen: "Proces voor derde keer uitgesteld"
Een zoveelste klap voor de ouders van de verongelukte Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. Twee dagen voordat het proces tegen bestuurder Ruben B. (22) uit Turnhout zou plaatsvinden, kregen ze te horen dat de rechtszaak een derde keer zal worden uitgesteld. De advocaat van Ruben B. heeft een wrakingsverzoek ingediend tegen politierechter Paul Draulans, omdat die niet objectief zou zijn in dit dossier na een uitspraak tijdens de inleiding van de zaak.
Lees verder

Federale topministers zitten bijeen over kernuitstap: "Geen enkele oplossing biedt 100 procent zekerheid"
Het federale kernkabinet vergadert maandagavond in Brussel over de kernuitstap. Of het vanavond nog tot een definitieve beslissing komt is onzeker, maar "een goede doorbraak is het doel", luidt het in regeringskringen.
Lees verder

PORTRET. Europarlement krijgt voorzitster die even selectief voor vrouwen als tegen corruptie gekant is
Het Europees parlement krijgt een vrouwelijke voorzitter, nog maar de derde in de geschiedenis van 's werelds tweede grootste democratische orgaan. Roberta Metsola (42) werpt zich op als feministe, al is ze wel tegen abortus. En terwijl er al vaak een hoop gedoe was over mannen die een vrouw geen hand wilden geven, kwam zij ooit met het omgekeerde in het nieuws — al had dat toen geen uitstaans met het gender van de betrokkene.
Lees verder

Geraint Thomas blijft twee jaar langer bij INEOS
Voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas heeft zijn contract bij Ineos Grenadiers met twee seizoenen verlengd. Dat maakte het Britse WorldTour-team bekend. De 35-jarige Welshman rijdt sinds 2010 voor het team van sterke man Dave Brailsford. Op het einde van zijn contract zal hij veertien seizoenen voor Sky, en vervolgens Ineos, gereden hebben.
Lees verder

KMI waarschuwt tot de middag voor gladde wegen
Het KMI waarschuwt voor plaatselijke gladheid en aanvriezende mist. Vanavond en -nacht verdwijnen de lage wolken snel en komen er brede opklaringen. Onder de opklaringen daalt het kwik tot plaatselijk -7 graden in het oosten, -4 graden in het centrum en tot -1 graad in het westen.
Lees verder

Bedrijven grijpen in bij gebrek aan schoolvervoer voor kinderen in buitengewoon onderwijs
Auto-invoerder D'ieteren en HUSK, een bedrijf dat transportdiensten aanbiedt, stellen minibusjes en mobiliteitssoftware ter beschikking voor het collectief vervoer van leerlingen van het buitengewoon onderwijs. Daarmee willen ze bijdragen aan de oplossing van een oud zeer.
Lees verder

Vandenbroucke pleit voor extra maatregelen: "Dan kunnen na kerstvakantie scholen weer open"
Door de grote onzekerheid die heerst rond de omikronvariant van het coronavirus neemt ook België best extra maatregelen, zodat na de kerstvakantie de scholen opnieuw kunnen opengaan. Dat heeft vicepremier en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd in 'Terzake'.
Lees verder

Machtsvacuüm op slechtst mogelijke moment: wie volgt Croonen op als voorzitter van Pro League?
Peter Croonen stapt op als voorzitter van de Pro League. Middenin de storm rond Propere Handen, RSZ, corona, oplaaiend supportersgeweld en een bloedrode coëfficiënt zit het Belgisch voetbal in een machtsvacuüm. Wie vult dat op? De naam Vincent Mannaert valt, alsook die van Ivan De Witte.
Lees verder

Vroegere Oekraïense president Porosjenko hangt proces wegens hoogverraad boven het hoofd
In Oekraïne hangt ex-president Petro Porosjenko een proces wegens hoogverraad boven het hoofd, omdat hij met de separatisten in het oosten van het land zou hebben samengewerkt.
Lees verder