Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

Vrouw (33) wil intrekken bij polygame buurman: “Crapuleus plannetje bedacht om echtgenoot uit te schakelen”

HLN
Vrouw (33) wil intrekken bij polygame buurman: "Crapuleus plannetje bedacht om echtgenoot uit te schakelen"
Een man uit Mol heeft in oktober zestien dagen onschuldig in de gevangenis gezeten voor drugshandel. De politie vond — na een tip van zijn echtgenote — één kilo hasj in zijn auto. Pas na twee weken bleek dat het de vrouw zelf was die de drugs in de wagen had verstopt. "Ze was verliefd op de buurman. Op deze manier had ze vrij spel."
Lees verder

"Hij gaf bijna 10.000 euro uit aan strippers": niemand gaf het huwelijk van Carl Gustaf en Silvia van Zweden enige kans
De koning en het burgermeisje. Het klinkt als een sprookje, en zo begon de relatie van koning Carl XVI Gustaf van Zweden (75) en koningin Silvia (77) ook. Maar achter de schermen kwamen al snel barsten in hun schijnbaar gelukkige huwelijk. Een grootvader die dwars lag, problemen met de kinderen en "wilde, van alcohol doordrenkte orgieën": dit is het verhaal van Carl Gustaf en Sylvia, die dit jaar hun 45ste huwelijksverjaardag vieren. "De koning was zo verliefd als een tiener, en de koningin was op de hoogte van de affaire."
Lees verder

"Hij gaf bijna 10.000 euro uit aan strippers": niemand gaf huwelijk van Carl Gustaf en Silvia van Zweden enige kans
De koning en het burgermeisje. Het klinkt als een sprookje, en zo begon de relatie van koning Carl XVI Gustaf van Zweden (75) en koningin Silvia (77) ook. Maar achter de schermen kwamen al snel barsten in hun schijnbaar gelukkige huwelijk. Een grootvader die dwars lag, problemen met de kinderen en "wilde, van alcohol doordrenkte orgieën": dit is het verhaal van Carl Gustaf en Sylvia, die dit jaar hun 45ste huwelijksverjaardag vieren. "De koning was zo verliefd als een tiener, en de koningin was op de hoogte van de affaire."
Lees verder

Leonardo DiCaprio als baasje hebben, het loont: acteur sprong in bevroren meer om zijn honden te redden
Of Leonardo DiCaprio veel stunts doet in zijn nieuwe Netflix-film 'Don't Look Up' valt nog af te wachten, maar naast de opnames ging het er af en toe alvast gevaarlijk aan toe. In een interview met Entertainment Weekly werd duidelijk dat de 47-jarige acteur op de set plots in een bevroren meer gesprongen is. Eén van zijn husky's kwam namelijk per ongeluk terecht in het ijskoude water.
Lees verder

Van aperitief tot dessert: dit feestmenu van Sandra Bekkari maak je klaar met het hele gezin
Samen tijd doorbrengen tijdens de feestdagen, dat kan ook in de keuken. In Scandinavië is het zelfs een echte feesttraditie: alle genodigden koken gezellig mee. Sandra Bekkari maakte daarom met haar hele gezin een heerlijk feestmenu klaar: een frisse cocktail en 4 makkelijke en kindvriendelijke gerechten waarmee je sowieso scoort. Als kers op de taart geeft Sandra nog enkele handige tips om zelfs de pubers mee aan de slag te krijgen in de keuken.
Lees verder

"Tranende ogen en beven": Adriaan Van den Hoof zit ziek in de jury van 'De slimste mens'
Adriaan Van den Hoof zit vanavond voor het eerst in de jury van 'De Slimste Mens ter Wereld'. Een heuglijke gebeurtenis, al kan hij er niet écht van genieten.
Lees verder

Nieuwe campagne wil menstruatie-armoede in ons land tegengaan: "25.000 jongeren missen hierdoor school"
Vanaf de puberteit krijgen de meeste meisjes voor het eerst hun regels. Dat is vanzelfsprekend, maar tampons en maandverband kunnen kopen, is dat nog steeds niet, zo blijkt uit een nieuwe enquête. 1 op de 15 Belgen kan zich niét maandelijks menstruatieproducten veroorloven. Om dit probleem tegen te gaan, lanceert Always vandaag de campagne #StopMenstruatieArmoede. "De armoede speelt zich niet alleen af op straat, maar is dagelijkse kost voor veel jongeren", aldus Chloë Raemaekers, directeur Marketing & Sales by Always België.
Lees verder

PVDA wil dat overheid zelftesten gratis maakt (en iedereen er alvast 2 krijgt voor de feesten)
Oppositiepartij PVDA wil dat de regering zelftesten gratis aanbiedt en dat elke burger alvast 2 gratis zelftesten krijgt voor de eindejaarsfeesten. "Het Verenigd Koninkrijk toont dat dat perfect kan."
Lees verder

Tottenham krijgt 3-0 nederlaag toegewezen nadat het weigerde te spelen in Conference League, Vitesse gaat door
De tuchtcommissie van de UEFA heeft vandaag uitspraak gedaan over groep G in de Conference League. Het eindverdict in die poule was nog onduidelijk nadat Tottenham op de laatste speeldag van de groepsfase weigerde te spelen tegen Stade Rennes.
Lees verder

Financiële problemen moedergroep Center Parcs en Sunparks: oplossing in de maak
Pierre & Vacances, het moederbedrijf boven onder andere Center Parcs en Sunparks, lijkt op weg naar een financiële doorstart. Er zijn exclusieve onderhandelingen opgestart over een injectie van 200 miljoen euro en de omzetting van 550 miljoen euro schulden in kapitaal. Dat heeft de groep maandag aangekondigd.
Lees verder

Candice van 'Blind Getrouwd' opent eigen boetiek: "Net verhuisd en nu terug pendelen maar voor een droom moet je offers brengen"
Candice Martens, de 32-jarige roodharige 'bom van Beveren' uit de reeks 'Blind Getrouwd', is terug in haar geboortedorp. Niet omdat haar huwelijk met Marijn op de klippen is gelopen maar wel omdat ze in Beveren een eigen kledingzaak heeft geopend. Voor 'Fazenna by Candice' zal ze dus toch terug moeten pendelen tussen Beveren en Binkom. "Maar dat offer breng ik met plezier om mijn droom waar te maken." We gingen langs voor een gesprek en kennismaking met de zaak.
Lees verder

Bart Somers: "Racistische supporters moeten stadionverbod krijgen"
Vlaams minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) zit dinsdag samen met de Pro League in verband met de racistische uitlatingen van sommige supporters tijdens de voetbalwedstrijd Club Brugge-Anderlecht. "Racistische supporters zouden onmiddellijk een stadionverbod moeten krijgen en een vormingstraject moeten volgen binnen Dossin Kazerne", zegt Somers, die vindt dat de Pro League en de voetbalclubs "hun verantwoordelijkheid moeten opnemen en duidelijk maken dat dat gedrag onaanvaardbaar is".
Lees verder

De zenuwen nemen het over in 'De Sterkste Handen': deelnemer Magnus blokkeert tijdens opdracht
Magnus is op van de zenuwen (en verkoudheid) en dat laat zich voelen tijdens een belangrijke proef in 'De Sterkste Handen'. Hij laat een pallet vallen en blokkeert daarna. Kan hij dit nog rechtzetten?
Lees verder

Uren na beladen topper gaan 20 Club-supporters op de vuist op De Platse
Uren na de wedstrijd Club-Anderlecht is het op De Platse tot een grote vechtpartij gekomen tussen een aantal heethoofden van Club Brugge. Dat bevestigt de politie.
Lees verder

Vijf mammoeten van wel 200.000 jaar oud opgegraven in Verenigd Koninkrijk
Tot grote verbazing van archeologen en paleontologen zijn in de Cotswolds (Engeland) de overblijfselen van maar liefst vijf mammoeten teruggevonden. De indrukwekkende dieren zouden er zo'n 220.000 jaar geleden hebben rondgedwaald.
Lees verder

EU-voorstel over labeling gas en kernenergie als groene investering over Nieuwjaar getild
De Europese Commissie tilt haar langverwachte voorstel over de opname van kernenergie en gas op een lijst van groene investeringen over Nieuwjaar. Dat heeft eurocommissaris voor Interne Markt Thierry Breton aangegeven.
Lees verder

Roberto Martínez moet op zoek naar een nieuwe assistent: Shaun Maloney verhuist naar Hibernian
De Rode Duivels moeten verder zonder assistent Shaun Maloney. De 38-jarige Schot werd vandaag aangesteld als nieuwe hoofdcoach van de Schotse eersteklasser Hibernian. Hij ondertekende er een contract voor 3,5 jaar. Maloney was sinds september 2018 assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels.
Lees verder

Game 'Hades' wint op Hugo Awards, belangrijkste literatuurprijzen voor scifi en fantasy
Hoewel de Hugo Awards bekendstaan als de belangrijkste literatuurprijzen voor science fiction en fantasyverhalen, kon dit jaar de videogame 'Hades' een prijs in de wacht slepen. Dat is voor het eerst, want uitzonderlijk werd er een speciale categorie uitgevaardigd voor de beste video game.
Lees verder

Madeline vertelt hoe ze elf uur lang op haar dak zat tijdens overstroming in Pepinster
Madeline Halleux uit Pepinster blikt in Uw Film van het Jaar terug op de overstromingen van juli. Maar liefst elf uur lang zaten Madeline, haar man en hun drie kinderen op hun dak. In hun huis stond het water maar liefst vier meter hoog, waardoor ook de bovenste verdieping onder water stond. VTM NIEUWS-journalist Freek Braeckman zocht haar opnieuw op.
Lees verder

Microbioloog Herman Goossens waarschuwt voor sneltest afgenomen bij lagere temperaturen: "Pas op voor vals positief resultaat"
Op de bijsluiter van sneltesten staat dat ze moeten worden afgenomen bij kamertemperatuur. Daar is een reden voor, ondervond ook microbioloog Herman Goossens opnieuw. Zijn gezelschap testte dit weekend aanvankelijk positief, daarna negatief. Het verschil? De eerste keer nam hij de tests buiten af bij 8 graden, de tweede keer binnen bij kamertemperatuur.
Lees verder