Doorgaan naar hoofdcontent

Voormalig Democratisch Senaatsleider Harry Reid overleden

Voormalig Democratisch Senaatsleider Harry Reid overleden

In de Verenigde Staten is oud-senator Harry Reid dinsdag op 82-jarige leeftijd gestorven. Dat maakte Senaatsleider Chuck Schumer woensdag bekend.

Lees verder

Wielerbond wil weer publiek bij veldrijden: 'Bekijken of we naar Raad van State stappen'

Het arrest van de Raad van State om de sluiting van de cultuursector terug te draaien, heeft de wielerbond geïnspireerd. Voorzitter Tom Van Damme roept het Overlegcomité op om het publieksverbod in het veldrijden te herbekijken.

Lees verder

Vechtpartij stelt Afghaanse asieluitdaging op scherp

De politie onderzoekt de ware toedracht van een knokpartij tussen Belgen van Turkse afkomst en Afghaanse asielzoekers. Sammy Mahdi's job wordt er niet makkelijker op.

Lees verder

Politie Hongkong arresteert zes journalisten, nieuwszender Stand News sluit deuren

In Hongkong heeft de nationale veiligheidspolitie woensdag zes mensen gearresteerd die banden hadden met de online nieuwspublicatie Stand News. De krant South China Morning Post beschreef Stand News als een 'populaire uitlaatklep onder activisten van de oppositie in Hongkong'. Stand News zal sluiten na arrestaties en huiszoeking.

Lees verder

Martena Duss: 'Ik geloof niet in een faux pas, elke stijl verdient het om minstens één keer te worden geprobeerd'

De Zwitserse Martena Duss is naast make-up artieste en knutselwonder ook auteur. Haar nieuwste boek 'Kookboek voor een heerlijk chaotisch leven' is net uit. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Creatieve Chinezen maken eerste testvlucht met bemande drone

In het zuiden van China is een groep creatievelingen erin geslaagd een teamgenoot te laten vliegen in een zelfgemaakte drone. Het toestel wordt bestuurd vanop de grond en kan een vracht dragen van 100 kilogram. Bekijk de vlucht hierboven.

Lees verder

Novak Djokovic zal niet deelnemen aan de ATP Cup

Novak Djokovic zal niet deelnemen aan de ATP Cup, een toernooi voor landenteams van 1 tot en met 9 januari in Sydney. Dat maakte de toernooiorganisatie woensdag bekend.

Lees verder

Els De Schepper reageert met ludieke video op jojobeleid voor cultuur

Cabaretier en actrice Els de Schepper is blij met de beslissing van Raad van State om de cultuursector opnieuw te openen. Alleszins, als het zo zou blijven. In een filmpje op haar Instagrampagina steekt ze de draak met het jojobeleid waar de cultuursector de dupe van werd. 'Ik vraag me af hoe lang het zal duren vooraleer het Overlegcomité er weer hun "wetenschappelijke" draai aan zal geven', klinkt het. 

Lees verder

OM tekent cassatieberoep aan tegen weigeren overlevering rapper Valtònyc aan Spanje

Het openbaar ministerie heeft cassatieberoep aangetekend tegen de beslissing van de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling om de Spaanse rapper Valtònyc, die wegens zijn omstreden liedjesteksten tot veroordeeld werd tot een celstraf en naar België was gevlucht, niet over te leveren aan Spanje. Dat bevestigt het Gentse parket-generaal aan Belga.

Lees verder

De man die Obama warm maakte voor het Witte Huis

Harry Reid gaf een impuls aan de kandidatuur voor president van Barack Obama en zag Obamacare deels als zijn erfenis. Onder zijn leiding polariseerde de Amerikaanse Senaat echter ook.

Lees verder

Nederlandse reporter in Antwerpen: 'Beetje druk hier, hè'

Heel wat Nederlanders wilden dinsdag ontsnappen aan de lockdown in hun land en trokken naar Antwerpen om van de vrijheid te genieten. De toestroom van dagjestoeristen veroorzaakte verkeerschaos in de binnenstad en dat bleef ook bij de Nederlandse media niet onopgemerkt. De krant De Telegraaf stuurde een reporter uit om poolshoogte te nemen.

Lees verder

Overlegcomité komt 'in de loop van de dag' bijeen over cultuursector

Het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaten komt in de loop van de dag elektronisch samen over een heropening van de cultuursector. Eerst moet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een ontwerp van koninklijk besluit klaar hebben, valt te horen in regeringskringen.

Lees verder

Overzicht | Cultuursector mag opnieuw openen, wie doet dat? En wanneer?

De Raad van State heeft dinsdag de sluiting van de cultuursector geschorst, wat wil zeggen dat theaterhuizen en bioscopen opnieuw de deuren mogen openen. De heropening is nog onder voorbehoud van de beslissing van het Overlegcomité en de publicatie van het Koninklijk Besluit, maar dat lijkt nu een detail. Heel wat cultuurinstellingen zijn dan ook al in volle voorbereiding van een heropening. Al kan ook niet iedereen meteen weer aan de slag.

Lees verder

Van prikspijt tot Wellenbrecher: een jaar in woorden

Nog op zoek naar iets om te kunnen imponeren op een eindejaarsfeest? Oefen het Franstalige 'Woord van het jaar' een paar keer voor de spiegel: 'ultracrépidarianisme'. Het maakt u in een klap de taalexpert van de avond. Zeker als u ook de woorden van het jaar van andere landen kent.

Lees verder

Vierde golf had grootste negatieve impact op welzijn van studenten, leerkrachten, mensen uit cultuursector en zorg

De vierde coronagolf had de grootste negatieve impact op het welzijn van studenten, mensen uit de cultuur- en evenementensector, leerkrachten en zorgverleners. Dat meldt het Coronacommissariaat in een persbericht.

Lees verder

Els Enfarinats: het Spaanse feest waar je met bloem, eieren en vuurwerk gooit

Dinsdag werd in de Spaanse gemeente Ibi het jaarlijkse Els Enfarinats gevierd. Twee teams, verkleed in militaire pakken, nemen het tegen elkaar op in een hevige strijd om de stad. De belangrijkste ingrediënten van het gevecht zijn bloem, eieren en vuurwerk. Hoe dat eraan toeging, ziet u in de video hierboven.

Lees verder

Duitsland legt drie kerncentrales stil

Ondanks torenhoge stroomprijzen sluit Duitsland overmorgen de helft van zijn kerncentrales.

Lees verder

Zeldzame video toont hoe zeester zich verplaatst

Een Brits natuurbeschermingsfonds heeft een video gedeeld waarin een zeester zich voortbeweegt met behulp van honderden kleine 'buisvoetjes'. Dit proces werd nog maar zelden zo duidelijk vastgelegd op beeld. 

Lees verder

De 13 miljoen inwoners Xi'an bestellen hun eten online

De Chinese miljoenenstad Xi'an zit bijna een week in lockdown. Volgens experts zijn er al te veel besmettingen om de uitbraak nog te stoppen. Maar Peking probeert het toch.

Lees verder

MIA's verplaatst naar april

De 'Music Industry Awards', kortweg de MIA's, zullen doorgaan op 30 april in plaats van 3 februari 2022. De verschuiving heeft alles te maken met de coronamaatregelen.

Lees verder

Raad van State zet grondverplaatsing Oosterweel op losse schroeven

De Raad van State heeft in een spoedarrest de basis waarop bouwheer Lantis bij de Oosterweelwerken met PFOS vervuilde grond verplaatst, geschorst. Daardoor kunnen die werken voorlopig niet meer plaatsvinden.

Lees verder

Jury op proces tegen Ghislaine Maxwell stelt verdict opnieuw uit

De jury van de rechtbank in New York waar de Britse societyfiguur Ghislaine Maxwell terechtstaat, heeft haar verdict opnieuw uitgesteld. De rechter vreest dat een corona-uitbraak binnenkort de rechtszaak zal bemoeilijken en wil spoed in de zaak.

Lees verder

Winnaars en verliezers

Het was een heuglijk sportjaar, met het EK Voetbal, een glorieuze Van Aert in de Tour de France, Belgische topprestaties in Tokio en een ongezien Vlaams volksfeest bij het WK Wielrennen. Het was ook een teleurstellend sportjaar, zeker voor het voetbal, waar racisme, corruptie en witwassen nog moeilijker uit te roeien lijken dan corona. Het was vooral een taboedoorbrekend sportjaar, dankzij de moedige getuigenissen van verschillende toppers over hun mentale kwetsbaarheid. Herontdek hieronder tien van onze beste sportverhalen.

Lees verder

Alain Moussa weer op vrije voeten, onduidelijk of hij nieuwe informatie over Bende van Nijvel gaf

Ex-gangster Alain Moussa (70) is woensdagavond weer vrijgelaten. Of zijn verhoor nieuwe informatie over de Bende van Nijvel opgeleverd heeft, is niet bekend.

Lees verder

Ex-minister Serge Kubla moet voor de rechter verschijnen

De voormalige Waalse minister van Economie en ex-burgemeester van Waterloo Serge Kubla (MR) wordt vervolgd wegens witwassen, corruptie en schriftvervalsing.

Lees verder

Vier vragen| Hoe zal de tweede oudejaarsavond met corona eruitzien?

Geen grote diners, niet aftellen in de discotheek en op vele plaatsen zal ook de knaldrang naar vuurwerk onderdrukt worden. 2022 wordt summier ingezet, maar er zijn meer mogelijkheden dan bij de start van 2021.

Lees verder

Mathieu Pinte: de licht- en geluidstechnicus die de cultuursector redde

Via de Raad van State redde Mathieu Pinte zijn eigen première en liet hij de hele cultuursector heropenen. De vergelijking met David en Goliath is snel gemaakt.

Lees verder

Biden en Poetin gaan telefoneren om 'relaties te bespreken'

Amerikaans president Joe Biden accepteerde het verzoek van Russisch president Vladimir Poetin om te telefoneren over 'verschillende onderwerpen en diplomatieke relaties'. Vooral over de situatie aan de grens met Oekraïne leven de twee op gespannen voet.

Lees verder

Vrouwen getuigen over endometriose: 'Mijn buik is een tikkende tijdbom'

Endometriose treft een op de tien vrouwen, maar velen hebben er nog nooit van gehoord. 'Veel vrouwen leven met blijvende pijn en weten niet dat dat niet normaal is.'

Lees verder

Nog meer video op Instagram in 2022, zegt baas
Lees verder

Vrouwen getuigen over endometriose: 'Mijn buik is een tikkende tijdbom'

Endometriose treft een op de tien vrouwen, maar velen hebben er nog nooit van gehoord. 'Veel vrouwen leven met blijvende pijn en weten niet dat dat niet normaal is.'

Lees verder

Duitsland legt drie kerncentrales stil

Ondanks torenhoge stroomprijzen sluit Duitsland overmorgen de helft van zijn kerncentrales. Het land staat voor een immense opdracht, omdat de nieuwe regering ook de afbouw van steenkool en gas heeft versneld.

Lees verder

2021 in beelden van protest en polarisering

Vandaag zijn sociale media het populairste strijdtoneel voor ideologische en politieke gevechten allerhande. Maar de straat blijft de beste graadmeter om in te schatten hoe hard een kwestie werkelijk leeft. En het was druk in 2021, met een verbijsterende aanval op de democratie in de VS, her en der protesten tegen de coronamaatregelen en bij uitbreiding tegen 'het systeem' en voor 'de vrijheid'. De gevestigde orde staat zichtbaar onder druk.

Lees verder

Het jaar eindigt zo goed als droog en bijzonder zacht

Het wordt donderdag overwegend grijs en we krijgen soms wat gedruppel, maar dikwijls droog. Bijzonder zacht met maxima van 10 tot 15 graden. Vrijdag zijn er eerst brede opklaringen, later meer wolken vanaf het westen maar meestal droog. Dat meldt het KMI.

Lees verder

Manager van Kim Kardashian vermoord aangetroffen in koffer van auto

In Los Angeles heeft de politie Angela Kukawski, de zakenmanager van onder meer Kim Kardashian, dood aangetroffen in de koffer van haar eigen auto. De politie heeft de partner van Kukawski, Jason Barker, opgepakt op verdenking van moord. Dat meldt de Los Angeles Police Department.

Lees verder

Energieleverancier Octa+ doet de boeken toe in Brussel

Energieleverancier Octa+, ook actief in Vlaanderen, stopt in Brussel met het leveren van gas en elektriciteit aan zo'n 17.000 klanten.

Lees verder

Man moet 8.000 jaar wachten voor hij Israël uit mag

De Australiër Noam Huppert moet nog zowat 8.000 jaar wachten vooraleer hij Israël weer mag verlaten. Het land heeft hem een uitreisverbod opgelegd tot het jaar 9999, omdat hij zijn ex-vrouw en kinderen nog ruim 2 miljoen euro alimentatie verschuldigd is.

Lees verder

Eerste kinderen tussen vijf en elf worden gevaccineerd: wie komt wanneer aan de beurt? En is de prik verplicht?

In Gooik worden vandaag de eerste vaccins gezet bij kinderen tussen vijf en elf jaar. Maar hoe zal dat precies verlopen? Wat als u bijvoorbeeld met vakantie bent en nog niet kunt gaan? En wanneer is welke leeftijd aan de beurt?

Lees verder