Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 december 2021

Volvo loopt 3.000 jobs mis: geen batterijfabriek in Gentse haven

HLN
Volvo loopt 3.000 jobs mis: geen batterijfabriek in Gentse haven
Autobouwer Volvo Cars gaat zijn nieuwe batterijfabriek niet in Gent bouwen. Dat is door de internationale hoofdzetel bevestigd. De fabriek moest zo'n 3.000 bijkomende jobs naar ons land brengen. "Die plannen springen nu af", zegt Gents schepen Sofie Bracke (Open VLD). "Maar de toekomst oogt nog steeds rooskleurig."
Lees verder

"Als je die wormen ziet, is het even doorbijten maar eigenlijk eten we al jaren insecten": experts vertellen hoe je ze best klaarmaakt
Ze zijn gezond en ecologisch verantwoord, maar niemand begint te watertanden als er 'sprinkhaan op een bedje van prei' op het menu staat. Toch kan koken met insecten best smakelijk zijn. "Vervang één van de ingrediënten in een recept eens door krekels of meelwormen", zegt insectenkok Margot Nuyttens. Diëtiste Sanne Mouha legt uit waarom insecten ook gezond kunnen zijn.
Lees verder

BV 24/7. Astrid Coppens viert haar huwelijksverjaardag in New York en 'Familie'-acteur Jan Van den Bosch organiseert een kerstconcert
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Voormalige brexitonderhandelaar Michel Barnier geen presidentskandidaat voor Franse Republikeinen
De conservatieve Franse partij Les Républicains schuift Valérie Pécresse (54) of Éric Ciotti (56) naar voren om president Emmanuel Macron (43) uit te dagen bij de verkiezingen van volgend jaar. Ook de extreemrechtse Franse polemist Éric Zemmour (63) is kandidaat om Frans president te worden.
Lees verder

Nederlander denkt liefde van zijn leven te hebben gevonden, maar wordt opgelicht voor 1,7 miljoen euro
Elkaar leren kennen via een datingapp, na een tijdje bij elkaar intrekken en vol spanning uitkijken naar een huwelijk. Het klinkt als een typisch modern liefdesverhaal, maar dat draaide even anders uit voor een man van middelbare leeftijd uit Utrecht.
Lees verder

Europese Commissie geeft Hongarije nog twee maanden om 'antihomowet' te schrappen
De Europese Commissie verhoogt de druk op Hongarije om de veelbesproken 'antihomowet' af te schaffen. Ze zette donderdag de laatste stap in de inbreukprocedure vooraleer ze het land voor het Hof van Justitie kan brengen.
Lees verder

30 jaar romantiek en stomende scènes: wat is jouw favoriete moment uit 'Familie'?
De televisiereeks 'Familie' bestaat 30 jaar en gaat daarom op zoek naar de leukste, spannendste of grappigste scène uit de reeks. Acteurs Jef De Smedt & Vincent Banic hebben alvast hun favoriete scène, maar welk moment verkies jij? Laat het ons weten en stem hieronder op jouw favoriete moment.
Lees verder

Gaga voor Gucci: verkoop vintage items van het merk stijgt met 270% door nieuwe film
Gucci is een merk dat al honderd jaar meegaat en populair blijft. En die populariteit stijgt alleen maar sinds je de film 'House of Gucci' in de cinemazalen kan bewonderen. De zoekopdrachten naar vintage kledij van het merk namen al toe met 270 procent. Wij zochten enkele leuke tweedehands stukken van Gucci uit die je nú kan scoren.
Lees verder

Gaga voor Gucci: verkoop vintage items van het merk stijgt met 270%. Hier shop je de mooiste stuks
Gucci is een merk dat al honderd jaar meegaat en populair blijft. En die populariteit stijgt alleen maar sinds je de film 'House of Gucci' in de cinemazalen kan bewonderen. De zoekopdrachten naar vintage kledij van het merk namen al toe met 270 procent. Wij zochten enkele leuke tweedehands stukken van Gucci uit die je nú kan scoren.
Lees verder

Noord-Amerikaanse esportstoppers keren van Valorant terug naar CS:GO
De Noord-Amerikaanse Counter-Strike: Global Offensive-sterren die overstapten naar Valorant beginnen stukje bij beetje terug te komen. Nadat Ricky 'floppy' Kemery terugging naar zijn oude liefde, lijkt het erop dat twee andere grote namen ook klaar zijn met het spel van Riot Games.
Lees verder

CEO Sportpaleis "moedeloos" nu nieuwe annulaties om de hoek loeren
Nu er vrijdag al opnieuw een Overlegcomité plaatsvindt, met wellicht verstrengingen tot gevolg, dreigt voor de eventsector een nieuwe golf van annulaties. "Je wordt er een beetje moedeloos van, het begint op een soap te lijken", zegt de CEO van de Sportpaleis Group, Jan Van Esbroeck.
Lees verder

Vicevoorzitter Europese Commissie Timmermans over klimaatcrisis: vechten om water en eten kan lot kleinkinderen zijn
Vicevoorzitter van de Europese Commissie Frans Timmermans vreest dat de klimaatcrisis ervoor kan zorgen dat zijn kleinkinderen ooit moeten vechten om water en voedsel. "Dat is het lot van onze kleinkinderen als we niet nu handelen", zei Timmermans donderdag tijdens een online bijeenkomst van Grootouders voor het Klimaat.
Lees verder

Football Talk. Opare test bij FC Seraing - Cuypers loopt driedubbele breuk op in aangezicht
Daniel Opare (31) is op proef bij FC Seraing. De Ghanees, die midden augustus 2010 met Standard debuteerde in de Belgische eerste klasse, is transfervrij sinds zijn contract vorige zomer door Zulte Waregem niet werd verlengd. Tussen Standard van 2010 tot 2014 en Zulte Waregem in 2020-2021 passeerde de rechtsachter langs FC Porto, Besiktas, Augsburg, Lens en Antwerp. Volgens ingewijden maakt Opare een grote kans om het defensieve compartiment van de Metallo's aan te vullen. (AR)
Lees verder

Football Talk. Opare test bij Seraing - Cuypers loopt driedubbele breuk op in aangezicht - Duitse overheid legt Bundesliga-clubs maximumcapaciteit van 15.000 fans op
Voetbalclubs in de Bundesliga mogen niet meer dan 15.000 fans ontvangen bij wedstrijden. Dat hebben de regionale autoriteiten en de Duitse federale regering beslist na overleg over beperkingen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Lees verder

Weyts belooft nieuwe opleiding 'Moderne talen' in derde graad vanaf schooljaar 2023-2024
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil in het schooljaar 2023-2024 een nieuwe opleiding 'Moderne talen' opstarten in de derde graad van het secundair onderwijs. Bedoeling is om meer jongeren in de richting van een talenopleiding in het hoger onderwijs te duwen. Dat heeft de N-VA-minister donderdag in de commissie Onderwijs laten verstaan op vragen van Brecht Warnez (CD&V) en Jan Laeremans (Vlaams Belang).
Lees verder

Sven De Ridder volgt boze Stany Crets: "Ze hadden dit eerder kunnen beslissen"
Jan Jambon riep donderdag op om alle indooractiviteiten te schrappen. Daar is de cultuursector niet over te spreken. Regisseur Stany Crets in het bijzonder. Hij uitte zijn kritiek donderdag meteen na de uitspraken van de Vlaams minister-president. "Ik ben boos omdat wij het onderwerp zijn van een soort morbide loterij. Daar grabbelen ze in een pot en zien ze dat ze de cultuursector gaan sluiten." Maar ook Sven De Ridder had het graag anders gezien zodat er verder gepland kan worden. "We staan voor het begin van het theaterseizoen met verschillende premières. Dan hadden ze toch beter eerder beslist, want nu is het niet zeker of het door mag gaan."
Lees verder

"Forty and free": maar wat brengt de toekomst voor Britney Spears nu ze na 13 jaar weer een vrije vrouw is?
I'm feeling sexy and free. Het zijn lyrics uit een nummer van Jessie J, maar het zou zowaar maar eens het nieuwe levensmotto van Britney Spears kunnen zijn. De popster, die vandaag haar 40ste verjaardag viert, vult haar dagen met het delen van sexy filmpjes op sociale media. Maar hoe ziet de toekomst eruit voor Britney - die niet langer onder toezicht staat van haar vader - nu ze na dertien jaar eindelijk weer een vrije vrouw is? "Ik ben bang om fouten te maken."
Lees verder

Alleenstaande mannen blijven voor gesloten poort van Klein Kasteeltje staan
Het regende en sneeuwde afwisselend, maar ook donderdagochtend verzamelden opnieuw veel mensen die asiel wilden aanvragen aan aanmeldcentrum Klein Kasteeltje in Brussel. Een honderdtal families en niet-begeleide minderjarigen konden naar binnen, maar de rij alleenstaande mannen bleef even lang.
Lees verder

Acteur Nicolas Cage speelt rol iconische van vampier 'Dracula' in sciencefictionfilm 'Renfield'
Acteur Nicolas Cage (57) heeft opnieuw een grote filmrol te pakken heeft. De acteur kruipt straks in de huid van de iconische vampier 'Dracula' in de monsterfilm 'Renfield'. Het monster 'Renfield' wordt dan weer gespeeld door acteur Nicolas Hoult (31).
Lees verder

Filmverdelers & bioscopen protesteren fel tegen mogelijke nieuwe sluiting: "Onze zalen zijn veiliger dan woningen"
Filmdistributeurs en bioscoopexploitanten hebben via de Federatie van Cinema's van België krachtig gereageerd op een mogelijke sluiting van culturele locaties. "Zo ontneem je mensen de kans om te ontsnappen aan een klimaat dat angst inboezemt", klinkt het.
Lees verder