Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

“Volledige transparantie staat centraal”, maar CEO Vlaamse Energieleverancier hult zich ook na faillissement in s...

HLN
"Volledige transparantie staat centraal", maar CEO Vlaamse Energieleverancier hult zich ook na faillissement in stilzwijgen
Nu de handelsrechtbank in Brussel officieel het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier heeft uitgesproken, is de vraag hoe het zover is kunnen komen. Oprichter en CEO van de Vlaamse Energieleverancier Stijn Lenaerts hult zich voorlopig in stilzwijgen. Nochtans poneerde hij in het verleden zijn ondernemingen als uitermate transparant op de energiemarkt. "Een eerlijk en duurzaam alternatief voor de wanpraktijken van de grote energieleveranciers", zo klonk het eerder. Een portret.
Lees verder

Onze volleybal­ex­per­te over de aantijgin­gen rond bondscoach Vande Broeck: "'Vadsige schijtwijven', 'bende trienen', 'hoer': ongepast is een understatement"
Maandag kwam een nieuw geval van psychologisch grensoverschrijdend gedrag aan het licht. Enkele ex-Yellow Tigers beschuldigen bondscoach Gert Vande Broek van emotioneel misbruik. Onze volleybalexperte Valerie Hardie stelt zich vragen bij de replieken van hogerop. "Op z'n minst kan een federatie of sportadministratie de betrokken speelsters horen. Dat deden ze – gisteren althans – niet. De atleet staat centraal, luidt hun slogan: wel, praat er dan mee. Alvorens te oordelen."
Lees verder

BV 24/7. Suzan en Freek kustten 14 jaar geleden voor het eerst en Natalia is klaar voor haar tweede kindje
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bestuurder mist bocht en belandt vier meter lager op z'n dak in fietstunnel
In de Maria-Aaltersteenweg in Beernem is een bestuurder dinsdagavond gewond geraakt bij een bijzonder spectaculair ongeval. De man miste een bocht, knalde met z'n wagen door een omheining en belandde vier meter lager op z'n dak in een fietstunnel.
Lees verder

LA Lakers winnen klassieker tegen Boston Celtics
De Los Angeles Lakers hebben dinsdagavond de klassieker in de NBA tegen de Boston Celtics gewonnen met 117-102. LeBron James leidde zijn team met 30 punten naar de zege in het duel tussen de twee meest gelauwerde teams uit de NBA (allebei 17x kampioen).
Lees verder

10 noodzakelijke stappen na het failliet van de Vlaamse Energieleverancier: "Zet je bankdomiciliëring stop en vorder betalingen terug"
De Vlaamse Energieleverancier is failliet verklaard en dat is een strop voor wie er gas en/of elektriciteit betrok. Wat moet je nu meteen doen, wat is het dringendst en waar vind je alle tools en gegevens die je nodig hebt? Dit stappenplan helpt je ervoor te zorgen dat dit faillissement je zo weinig mogelijk geld kost.
Lees verder

'Sex and the City'-reboot op Streamz vanaf deze week: wat we nu al weten over Carries meest opvallende looks
Al maanden wachten fans van 'Sex and the City' op de reboot van hun geliefde reeks. Deze week is het eindelijk zover: 'And Just Like That' is vanaf 10 december te zien op Streamz. Over de plot is weinig bekend, want iedereen wil vooral weten in welke outfits hoofdpersonage en überfashionista Carrie Bradshaw zal verschijnen. Passen ze bij haar personage en bij de tijdgeest? Spotten we knipogen naar de oorspronkelijke serie? NINA's modejournalist David Devriendt bespreekt nu al vijf opvallende looks.
Lees verder

Een jas van Dries Van Noten en 'revenge dressing': wat we nu al weten over opvallendste looks in 'Sex and the City'-reboot
Al maanden wachten fans van 'Sex and the City' op de reboot van hun geliefde reeks. Deze week is het eindelijk zover: 'And Just Like That' is vanaf 10 december te zien op Streamz. Over de plot is weinig bekend, want iedereen wil vooral weten in welke outfits hoofdpersonage en überfashionista Carrie Bradshaw zal verschijnen. Passen ze bij haar personage en bij de tijdgeest? Spotten we knipogen naar de oorspronkelijke serie? NINA's modejournalist David Devriendt bespreekt nu al vijf opvallende looks.
Lees verder

Drie op tien gevaccineerden twijfelen (nog) over boosterprik
Maar liefst 30 procent van de volledig gevaccineerden twijfelt om het vaccinatieschema met boosterprik af te werken, of is er absoluut tegen gekant. Dat blijkt uit de nieuwe motivatiebarometer van de UGent, die De Standaard kon inkijken.
Lees verder

Drie op tien gevaccineerden twijfelen over boosterprik
Maar liefst 30 procent van de volledig gevaccineerden twijfelt om het vaccinatieschema met boosterprik af te werken, of is er absoluut tegen gekant. Dat blijkt uit de nieuwe motivatiebarometer van de UGent, die de krant 'De Standaard' kon inkijken.
Lees verder

Djokovic staat op deelnemerslijst Australian Open, Serena Williams niet
Novak Djokovic lijkt wel degelijk van plan te zullen deelnemen aan de Australian Open. De organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen bevestigde woensdag dat de naam van de Serviër op de deelnemerslijst prijkt. Bij de vrouwen zal Serena Williams er in januari niet bij zijn. Ook in Melbourne komt haar langverwachte 24e grandslam er dus niet.
Lees verder

Geen kalkoen of saai cadeau dit jaar? Via VTM stuur je 'Verwenskaarten' de wereld in
Je familie klaar en duidelijk uitleggen dat je vegetariër bent - en dus geen kalkoen wil eten met kerst? Of een einde maken aan dat jaarlijkse saaie cadeau waar je niets mee bent? Dat kan via de Verwenskaarten van VTM!
Lees verder

Adele wil geen ongevaccineerden op haar concert
Adele (33) heeft ongevaccineerde fans verboden om haar opkomende concerten in Las Vegas bij te kunnen wonen. Alleen fans die volledig gevaccineerd zijn én een negatieve PCR test kunnen voorleggen, mogen binnen.
Lees verder

Geen onthaal voor vijftiental niet-begeleide minderjarigen in Klein Kasteeltje: "Onaanvaardbare situatie"
Een dertigtal niet-begeleide minderjarigen wacht woensdagochtend voor de deuren van het Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum van Fedasil voor verzoekers om internationale bescherming.
Lees verder

The National eerste headliner op gloednieuw festival in Zeebrugge
De kust lijkt meer en meer het walhalla te zijn voor muziekliefhebbers. Naast 'Tien Om Te Zien', We Can Dance en Ostend Beach Festival komt er volgende zomer ook Live is Live bij, met concerten op het strand van Zeebrugge. Met hun eerste headliner, The National, hoopt de organisatie dagelijks 20.000 concertgangers te lokken. "Wij willen afstappen van het traditionele festivalidee, dus laat je oude T-shirt en legerbotten maar thuis", zegt organisator Jan Digneffe.
Lees verder

Van beter ontharen met 'sugaring' tot 'kobido' voor minder rimpels: 8 eeuwenoude schoonheidsrituelen die je moet kennen
Sommige van 's werelds beste beautygeheimen komen niet uit een cosmetisch labo, maar worden van generatie op generatie doorgegeven. Ga maar na: 'sugaring', de doortastende methode waarmee Egyptenaren zich onthaarden, wint weer aan populariteit. En Koreanen doen altijd al aan 'double cleansing' voor een gezonde huid. Zelfs van de macho's die de Vikings waren, kunnen we nog een beautylesje leren. Deze acht eeuwenoude schoonheidsrituelen, die hun effectiviteit al lang bewezen hebben, moet je kennen.
Lees verder

The National is eerste headliner op gloednieuwe concertreeks 'Live is Live'
De kust lijkt meer en meer het walhalla te zijn voor muziekliefhebbers. Naast 'Tien Om Te Zien', 'We Can Dance' en 'Ostend Beach Festival' komt er deze zomer ook 'Live is Live' bij, met concerten op het strand van Zeebrugge. Met hun eerste headliner, The National, hoopt de organisatie dagelijks 20.000 concertgangers te lokken. "Wij willen afstappen van het traditionele festivalidee, dus laat je oude T-shirt en legerbotten maar thuis", zegt organisator Jan Digneffe.
Lees verder

Van enkel Van Hooydonck aan zijn zijde tot plots bijzonder sterke voorjaarsploeg: dit zijn de nieuwe mannen rond Wout van Aert
Stond hij er dit voorjaar te vaak alleen voor — eigenlijk kon hij enkel op Nathan Van Hooyonck rekenen — dan krijgt Wout van Aert komend seizoen een topploeg naast zich in de klassiekers. Drie nieuwe aanwinsten en één oude bekende komen zijn team versterken.
Lees verder

Spotgoedkope reizen naar de zon dankzij extra week kerstvakantie: "Laagste prijzen van het hele jaar"
TUI speelt met opvallende aanbiedingen in op de extra week kerstvakantie voor leerkrachten en kinderen uit de basisschool. "Wie boekt in de week van 17 december valt in het ultralaag seizoen, met de laagste prijzen van het hele jaar. Het geeft de kans om te reizen tegen een budget dat meer dan de helft lager ligt dan tijdens de officiële kerstvakantie", zegt Piet Demeyere van TUI.
Lees verder

"Ik had niets te verliezen, maar de resultaten waren verbluffend": Vic Anciaux (89) kreeg immuuntherapie tegen kanker, expert legt uit hoe het werkt
"De uitzaaiingen zijn verdwenen en de tumor kromp tot een derde van zijn oorspronkelijke omvang." Voormalig huisarts en politicus Vic Anciaux (89) wordt al 5,5 jaar behandeld met immuuntherapie tegen longkanker. Hij getuigt over de behandeling, de bijwerkingen en de resultaten. En die zijn niet alleen bij hem spectaculair. "Er zijn patiënten die ten dode opgeschreven waren en nu geen behandeling meer nodig hebben", zegt prof. Bart Neyns (VUB). Hij legt uit hoe immuuntherapie werkt, wat het kost en wat de bijwerkingen (kunnen) zijn.
Lees verder