Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 december 2021

Vier kinderen overleden door tragisch incident met springkasteel in Australië

HLN
Vier kinderen overleden door tragisch incident met springkasteel in Australië
Zeker vier kinderen zijn overleden en vijf anderen liggen in het ziekenhuis na een tragisch incident met een springkasteel op het Australische eiland Tasmanië. Het springkasteel ging door een windstoot de lucht in, waardoor kinderen van een hoogte van zo'n tien meter vielen, volgens de politie.
Lees verder

4 op de 10 hebben spijt van keuze voor brugpensioen: "12 sollicitaties per maand op je 60ste: begin er maar aan"
Wie met brugpensioen gaat - tegenwoordig is dat het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) - heeft daar vaak spijt van. Dat blijkt uit een onderzoek van de socialistische vakbond ABVV bij ruim 2.200 leden. Vier op de tien zou er nooit meer aan beginnen. Vaak omdat ze verkeerd hadden ingeschat dat een VDAB-consulent hen zo achter de veren zit met vacatures. "Ik ben 60 en zat veertig jaar in de administratie en logistiek. Nu moet ik elke maand op twaalf vacatures reageren. Ik slaap hier niet meer van", zegt de Oost-Vlaamse Jacqueline*.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven verder dalen, 804 patiënten met Covid-19 op intensieve
Het aantal coronabesmettingen in ons land daalt verder. Dat blijkt vanmorgen uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens ten gevolge van het coronavirus blijft afnemen.
Lees verder

Portugese eersteklasser ontbindt contract van rijkste voetballer ter wereld
De rijkste voetballer ter wereld, Faiq Bolkiah (23), zit zonder ploeg. Zijn Portugese club CS Maritimo ontbond het contract van de aanvaller. "Wij danken Faiq Bolkiah voor zijn inzet en wensen hem het allerbeste, zowel zakelijk als privé", laat de club weten.
Lees verder

Metejoor wordt jurylid in 'The voice kids'
In september gaf Metejoor (30) resoluut zijn job op als leerkracht om zich ten volle te storten op zijn muziekcarrière. Joris van Rossem, zoals de zanger heet, is nu nog te zien in 'Dancing with the stars' maar zal volgend jaar ook een rol spelen als jurylid in 'The voice kids'.
Lees verder

Langdurige werklozen moeten gemeenschapsdienst doen of dreigen uitkering te verliezen
Wie langer dan twee jaar werkloos is, moet vanaf 2023 gemeenschapsdienst doen. Weigeraars dreigen hun uitkering te verliezen. Dat schrijven De Tijd, De Standaard en Het Nieuwsblad. In Vlaanderen zijn 70.000 mensen langer dan twee jaar werkloos. Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) redeneert dat de gemeenschapsdienst de arbeidsattitude, zoals stiptheid of samenwerken met collega's, kan aanscherpen.
Lees verder

Het opmerkelijke HR-beleid van Leuvens IT-bedrijf Easi: leeftijdsgrens voor directie, aandelen voor personeel en weten wat je collega verdient
Het Leuvense IT-bedrijf Easi neemt sectorgenoot Direct uit Ronse over. Het is voor de cloud-, security- en softwareleverancier de grootste overname tot nu toe en de zoveelste stap in de opmars van de afgelopen jaren. Daarbij profileert het zich als opmerkelijk buitenbeentje, met een leeftijdsgrens voor het directiecomité, een ban op externe managers en het is de Belgische koploper in aandeelhouderschap voor medewerkers.
Lees verder

Indonesische vulkaan Semeru spuwt opnieuw lava, as en puin
De vulkaan Semeru op het Indonesische eiland Java heeft donderdag opnieuw lava, as en puin uitgestoten. Twee weken geleden kostte een grote uitbarsting van de vulkaan nog aan 48 mensen het leven.
Lees verder

Gloria Monserez krijgt hoofdrol in webreeks 'Liefdestips aan mezelf'
Ketnetwrapster Gloria Monserez (20) krijgt binnenkort haar eigen tv-serie. 'Liefdestips aan mezelf', het jeugdboek van Sylvia Van Driessche, krijgt een eigen webreeks en daarin zal Gloria de hoofdrol van Olivia spelen.
Lees verder

Clement stond erbij en keek ernaar: Vormer stuurde zélf bij tegen OHL en verliet daarbij z'n flank
Na assists tegen Genk en Seraing, nu een doelpunt tegen OH Leuven. En of Ruud Vormer (33) na een mislukt experiment op rechts opnieuw zijn steentje heeft bijgedragen.
Lees verder

Verslaafde Dan Karaty bereikte na 25 jaar dieptepunt toen dochter zei: "Papa, je ziet er niet zo goed uit"
Tv-jurylid Dan Karaty (45) had een opmerking van zijn 10-jarige dochtertje nodig om na 25 jaar hulp te zoeken voor zijn alcoholverslaving. De Amerikaanse choreograaf bereikte het dieptepunt van zijn probleem toen het meisje na een avond zwaar drinken tegen hem zei dat haar papa er niet zo goed uitzag. "Ik ging naar mijn vrouw en zei: ik kan dit niet alleen.'' Dat vertelde Dan gisteravond in de Nederlandse talkshow 'Beau'.
Lees verder

Verslaving Dan Karaty bereikte na 25 jaar dieptepunt: "Papa, je ziet er niet zo goed uit"
Tv-jurylid Dan Karaty (45) had een opmerking van zijn 10-jarige dochtertje nodig om na 25 jaar hulp te zoeken voor zijn alcoholverslaving. De Amerikaanse choreograaf bereikte het dieptepunt van zijn probleem toen het meisje na een avond zwaar drinken tegen hem zei dat haar papa er niet zo goed uitzag. "Ik ging naar mijn vrouw en zei: ik kan dit niet alleen.'' Dat vertelde Dan gisteravond in de Nederlandse talkshow 'Beau'.
Lees verder

Ongeziene scène in Zuid-Amerika: keeper krijgt rood vóór aftrap nadat hij publiek bedreigt, zelf spreekt hij van "misverstand"
De VAR ziet alles. Vraag dat maar aan Jean Fernandes, de Braziliaanse keeper van de Paraguayaanse topclub Cerro Porteño. Die kreeg immers al rood nog voor het begin van de Supercopa tegen Olimpia.
Lees verder

Gezondheidssysteem in Afghanistan dreigt in te storten: miljoenen kinderen lijden honger
Het aantal kinderen dat onvoldoende te eten krijgt in Afghanistan is met 3,3 miljoen toegenomen sinds de taliban in augustus aan de macht kwamen in het land. Dat blijkt uit een analyse van Save the Children. Volgens de organisatie maakt Afghanistan zijn ergste voedselcrisis tot dusver door.
Lees verder

Handblessure houdt Karolina Pliskova weg van Australian Open
Tennisster Karolina Pliskova uit Tsjechië heeft zich afgemeld voor de Australian Open. De nummer 4 van de wereld liep deze week een blessure aan haar rechterhand op tijdens een training. "Ik kan daardoor niet spelen in Adelaide, Sydney en op de Australian Open", aldus Pliskova.
Lees verder

Werkloosheid in Nederland op laagste niveau sinds begin meting
De werkloosheid in Nederland is in november gedaald naar 2,7 procent. Dat is volgens het Nederlandse statistiekbureau CBS het laagste maandcijfer sinds het begin van de meting in 2003. Door het sterke economische herstel van de coronacrisis is de vraag naar personeel erg groot, waardoor de werkloosheid steeds verder afneemt.
Lees verder

Minister Vandenbroucke maakt 43 miljoen vrij voor verplegend personeel
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil beter betaald verplegend personeel en meer handen in onze ziekenhuizen. Daarom maakt hij 43 miljoen vrij voor gespecialiseerde verpleegkundigen, kondigt hij aan bij Sudinfo.
Lees verder

Het invloedrijke socialemediaplatform Reddit trekt naar de beurs
Het socialmediaplatform Reddit heeft aangekondigd dat het zijn aandelen op de beurs gaat verkopen. Hoeveel aandelen Reddit naar de beurs zal brengen en tegen welke prijs, is ook nog niet vastgelegd. Bij een financieringsronde afgelopen zomer werd het bedrijf gewaardeerd op zowat 10 miljard dollar (bijna 8,9 miljard euro).
Lees verder

Fitte Faris Haroun valt naast wedstrijdkern: "En toch kan ik op het veld nog iets bijbrengen"
Club Brugge heeft Ruud Vormer, Antwerp Faris Haroun. Er was een tijd dat hun namen als eersten op het wedstrijdblad werden geschreven, maar tegenwoordig is er voor beide kapiteins een minder grote rol weggelegd. Haroun (36) – nochtans fit – zit tegen Eupen zelfs niet in de wedstrijdkern. "Het motiveert me alleen maar om nog harder te werken."
Lees verder

Wanneer krijgt u uw derde prik? Zijn de vaccinatiecentra er klaar voor? Minister Beke antwoordt bij HLN LIVE
Vlaanderen zet een tandje bij voor de derde prik. De intervaltijd tussen je laatste coronavaccin en de boosterprik wordt ingekort van zes naar vier maanden. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) wil de vaccinatiecampagne zo versnellen als wapen in de strijd tegen de omikronvariant. Maar wanneer bent u aan de beurt en zijn er wel genoeg vrijwilligers om die prikken te geven? Minister Beke beantwoordt al die vragen om 8.15 uur bij HLN LIVE.
Lees verder