Doorgaan naar hoofdcontent

Video gelekt waarin personeel Johnson grapt over ‘fictief kerstfeestje’ op 10 Downing Street

Video gelekt waarin personeel Johnson grapt over 'fictief kerstfeestje' op 10 Downing Street

Loog premier Boris Johnson over een kerstfeestje dat op vrijdag 18 december 2020 plaatsvond? Een video dook op waarin zijn personeel grappen maakt over het 'fictieve' feestje.

Lees verder

Pandemie kleurt weer 'Woord van het jaar'-nominaties

De VRT en Van Dale doen ­deze maand weer een beroep op het publiek om een 'Woord van het jaar' te kiezen.  De vijftien genomineerde begrippen zijn dit jaar ontstaan of populair geworden.

Lees verder

Nieuw concertconcept Live Is Live lokt The National naar zee

De festivalzomer is een trekpleister rijker. Met Live is Live zet de van oorsprong Duitse organisator FKP Scorpio een nieuw concertconcept in de markt.

Lees verder

Franse pers hard voor Club Brugge: 'Verbazend gebrek aan agressiviteit', 'kleine ploeg' en 'niet op de afspraak'

Nee, in tegenstelling tot de heenmatch heeft de passage van Club Brugge in het Parc des Princes dinsdagavond geen indruk gemaakt op de Fransen. Na de 4-1-zege van PSG zijn de plaatselijke media niet mals voor de Belgische kampioen.

Lees verder

Novak Djokovic staat op deelnemerslijst Australian Open, Serena Williams niet

Novak Djokovic lijkt wel degelijk van plan te zullen deelnemen aan de Australian Open. De organisatie van het eerste grandslamtoernooi van het seizoen bevestigde dat de naam van de Serviër op de deelnemerslijst prijkt. Bij de vrouwen zal Serena Williams er in januari niet bij zijn. Ook in Melbourne komt haar langverwachte 24ste grand slam er dus niet.

Lees verder

Olaf Scholz verkozen tot nieuwe Duitse bondskanselier

SPD-politicus Olaf Scholz is woensdag door het Duitse parlement verkozen tot bondskanselier. Scholz kreeg 395 stemmen achter zich, ruim voldoende voor een meerderheid. Daarmee komt na zestien jaar een einde aan de regeerperiode van Angela Merkel.

Lees verder

Waarom het Franse coronabeleid serener verloopt dan bij ons

In Frankrijk verloopt het coronabeleid serener dan bij ons. Politieke discussies en rare compromissen komen er minder vaak voor. Terwijl president Emmanuel ­Macron vorig jaar nog kritiek kreeg omdat hij alles van bovenaf besliste, worden nieuwe maat­regelen er nu grotendeels zonder veel poeha aanvaard.

Lees verder

Plan B voor kernuitstap is 'onmogelijk'

De top van Engie maakt in een brief aan premier Alexander De Croo zeer duidelijk dat er geen alternatief meer is voor de volledige sluiting van de Belgische kerncentrales.

Lees verder

Helikopter met Indiase chef Defensie stort neer: drie doden

Een helikopter met de Indiase chef Defensie aan boord, generaal Bipin Rawat, is woensdag neergestort in Tamil Nadu, de deelstaat in de zuidoostelijke uithoek van het land. Dat maakte de luchtmacht bekend. Er zouden zeker drie doden gevallen zijn.

Lees verder

Noodoplossing na faillissement Vlaamse Energieleverancier is tot driekwart duurder

Na het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier komen de zowat 70.000 klanten terecht bij netbeheerder Fluvius. Die zal als 'noodleverancier' elektriciteit en aardgas leveren. Maar dat gebeurt aan erg hoge tarieven.

Lees verder

Ongevaccineerden niet welkom op concerten van Adele

Wie zich niet laat vaccineren tegen het coronavirus, is niet welkom op de concerten van Adele. Dat heeft de 33-jarige zangeres zelf beslist. 'Ik wil niet dat iemand bang naar mijn show komt.'

Lees verder

Omikronvariant omzeilt bescherming van huidige vaccins

De omikronvariant van het coronavirus zou in staat zijn om de bescherming die de huidige vaccins tegen besmetting bieden, te ontduiken. Dat blijkt uit de eerste resultaten van laboratoriumtests.

Lees verder

Belgische rechter: Deliveroo-koeriers zijn zelfstandigen

De koeriers die voor het Britse Deliveroo in ons land maaltijden leveren, zijn zelfstandigen en geen werknemers van het platform, oordeelt de Brussels arbeidsrechtbank.

Lees verder

Finse premier betreurt nachtje uit na hoogrisicocontact

De Finse premier Sanna Marin (36) heeft haar excuses aangeboden voor een nachtje uit na een hoogrisicocontact.

Lees verder

West-Vlaming filmt straffe ballontocht boven Kilimanjaro

In Tanzania hebben drie West-Vlaamse ballonvaarders een tocht gemaakt boven de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Ze moesten tot op 7.100 meter hoogte gaan met hun ballon om deze prachtige beelden te maken. Kijk mee in bovenstaande video. 

Lees verder

Ook Eddy Planckaert haakt af voor De slimste mens: 'Veiligheid boven alles'

Geen Eddy Planckaert (63) in De slimste mens ter wereld. Hij zou aanschuiven in de aflevering van woensdag, maar moest afhaken na een mogelijke coronabesmetting.

Lees verder

Onderzoek naar aantijgingen van emotioneel misbruik door bondscoach Yellow Tigers

Er komt een onderzoek vanuit de Vlaamse overheid na de getuigenissen over mogelijk psychologisch grensoverschrijdend gedrag bij de nationale vrouwen volleybalploeg. Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) heeft topmagistraat Bart Meganck de opdracht gegeven de klachten onder de loep te nemen.

Lees verder

'Groene' bonus voor ceo maakt bedrijf nog niet duurzaam

Zelfs als ceo's beloond worden voor het behalen van duurzaamheidsdoelen, maakt dat bedrijven niet duurzamer. Dat kan beter, vindt professor Xavier Baeten van de Vlerick Business School.

Lees verder

Illegaal kerstfeestje breekt Boris Johnson zuur op

Boris Johnson zit alweer kniediep in een schandaal, dit keer over een illegaal kerstfeestje in zijn ambtswoning in Downing Street 10. Hoeveel uitschuivers na elkaar kan hij zich veroorloven?

Lees verder

Afkoelweek maakt reizen goedkoop

Het Overlegcomité besliste om de ­kerstvakantie met een 'afkoelweek' te ­vervroegen. Een tegenvaller voor ­ouders, al zit er ook een voordeel aan vast: reizen zijn die week namelijk spotgoedkoop.

Lees verder

Vuurtorenwachter filmt metershoge golven aan Ierse kust door storm Barra

Slechts een paar weken na de komst van storm Arwen, trekt alweer een nieuwe storm over het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Storm Barra kwam dinsdagochtend via de westkust van Ierland aan land met rukwinden die konden oplopen tot wel 130 kilometer per uur. Door het noodweer zitten heel wat huishoudens zonder stroom en worden verschillende gebieden geteisterd door overstromingen.  

Lees verder

Nederlandse kroonprinses Amalia is nu troonopvolger: 'Ik zal nog veel moeten leren'

De Nederlandse prinses Amalia werd gisteren 18 en werd daarom vandaag officieel de opvolger van haar vader Koning Willem-Alexander. Voor de gelegenheid sprak ze hem aan met 'voorzitter'.

Lees verder

Politiebonden en minister Verlinden bereiken geen akkoord

De vakbonden van de politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) zijn na drie uur onderhandelen zonder akkoord uit elkaar gegaan. De bonden wachten op een nieuw voorstel en sluiten nieuwe acties niet uit.

Lees verder

Ex-judoka Ann Simons: 'Getuigenissen grensoverschrijdend gedrag meteen in twijfel trekken helpt niet'

Ann Simons, de voormalige topjudoka en olympische medaillewinnares, is verbouwereerd na de reactie van de algemeen directeur van Sport Vlaanderen nadat topvolleybalsters getuigen over emotioneel misbruik door de bondscoach van de Yellow Tigers. Simons is ook een van de vele getuigen over grensoverschrijdend gedrag. Haar open brief.

Lees verder

Belgische staat vrijgesproken in proces rond metissenkinderen

Tijdens het koloniale bewind in Congo werden metissenkinderen om hun gemengde afkomst weggehaald bij hun ouders. De rechtbank oordeelt nu dat de zaak verjaard is.

Lees verder

Club Brugge houdt ruim 33 miljoen over aan Champions League

Het Europees seizoen van Club Brugge zit erop na de 4-1-nederlaag tegen PSG. Blauw-zwart houdt ruim 33 miljoen euro over aan de Champions League-campagne. Een fors bedrag, maar nog niet de helft van de inkomsten waarvan Nederlands kampioen Ajax zich nu al verzekerd heeft.

Lees verder

Belgische metalband 'Omicron' wijzigt naam niet

Deathmetalband Omicron wint aan populariteit omdat hun naam samenvalt met die van de nieuwste coronavariant. 'We hopen dat mensen niet denken dat we deze ziekte gebruiken om onze band te promoten'

Lees verder

Van Avermaet pleit onschuldig in de VS

De vroegere postbaas Jean-Paul Van Avermaet heeft onschuldig gepleit in het Amerikaans onderzoek naar verboden marktafspraken in de beveiligingssector toen hij aan de slag was bij de groep G4S.

Lees verder

5 tips | Wat te doen als je klant bent bij de Vlaamse Energieleverancier

Zo'n 70.000 Vlaamse huishoudens moeten na het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier op zoek naar een nieuw contract voor de levering van elektriciteit en gas. Hoe pakken ze dat best aan? En met welke obstakels moeten ze rekening houden?

Lees verder

Zaak-Julie Van Espen: jury samengesteld, beklaagde Steve Bakelmans aanwezig op openingszitting

In het Antwerpse Justitiepaleis is woensdag de jury geloot voor het proces van Steve Bakelmans (41), die vanaf maandag terechtstaat voor de moord op Julie Van Espen (23) in mei 2019. De moord op de studente maakte heel veel los, ook omdat Steve Bakelmans twee jaar eerder al vier jaar cel had gekregen voor een verkrachting, maar nog vrij was omdat de beroepsprocedure lang aansleepte.

Lees verder

Ex-ministers Tommelein en Peeters persoonlijk gedagvaard in zaak terugdraaiende tellers: 'We willen beloofde rendement'

Bart Tommelein en Lydia Peeters (beiden Open VLD) worden persoonlijk gedagvaard omdat ze als minister van Energie beloftes maakten over het rendement van zonnepanelen maar die beloftes niet waarmaakten. Dat melden DeTijd en VRT NWS. Dat nieuws wordt ook bevestigd aan Het Nieuwsblad.

Lees verder

Proces aanslagen Zaventem en Maalbeek start op 10 oktober 2022

Tien mannen zullen op 10 oktober 2022 voor de rechter komen. Ze worden beschuldigd van moord en poging tot moord gepleegd in een terroristische context en/of deelneming aan de activiteiten van een terroristische groep.

Lees verder

Medewerkers betalen het gelag van chaos in Downing Street 10

Boris Johnson zit alweer kniediep in een schandaal, dit keer over een illegaal kerstfeestje. Een dichte medewerker betaalt het gelag, maar hoeveel uitschuivers kan de premier zich nog veroorloven?

Lees verder

Drie landen volgen VS in diplomatiek boycot tegen China op Winterspelen

Het Verenigd Koninkrijk, Australië en nu ook Canada zullen enkel atleten en geen regeringsafgevaardigden sturen naar de Olympische Winterspelen in Peking.

Lees verder

Lukaku scoort weer voor Chelsea, basisplaats voor Koni De Winter in Champions League

Tien westrijden kon hij niet scoren, maar woensdag, in de Champions League-westrijd tegen Zenit lukte het dan toch voor Romelu Lukaku. Een zege leverde het echter niet op, want in de blessuretijd gaf de Londense club deze nog uit handen. In de andere wedstrijd in die groep maakte Koni De Winter zijn debuut als basisspeler voor Juventus.

Lees verder

Bouchez blijft toch zoeken naar draagvlak tegen kernuitstap binnen Vivaldi

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez toont zich onwrikbaar in zijn strijd tegen de kernuitstap. 'Het gaat om politieke wil', zei hij in Terzake.

Lees verder

Oud-stafchef Trump klaagt Pelosi en leden onderzoekscommissie bestorming Capitool aan

De voormalige stafchef van Donald Trump, Mark Meadows, heeft topdemocraat Nancy Pelosi en leden van een parlementaire onderzoekscommissie aangeklaagd.

Lees verder

Champions League: Ontknoping in spannendste groep wordt drama voor Wolfsburg-Belgen

De laatste speeldag van de groepsfase in de Champions League werd woensdag afgehaspeld. Met goed nieuws voor onder andere Lille en slecht nieuws voor de Belgen van Wolfsburg.

Lees verder

Nieuw-Zeeland verbiedt sigaretten voor toekomstige generaties

Nieuw-Zeeland zal de verkoop van sigaretten aan toekomstige generaties verbieden. Het land wil tegen 2025 quasi rookvrij worden, zo kondigde de regering donderdag aan. Een wetsontwerp gaat nu naar het parlement.

Lees verder

Is Joachim Coens de voorzitter die CD&V nodig heeft?

Power on! Dat is de titel van een groot vernieuwingscongres van CD&V dit weekend. Maar gaat de partij echt vernieuwd uit het congres komen of is de enige vernieuwing die de partij nodig heeft een nieuwe voorzitter?

Lees verder

Nieuw op het strand van Zeebrugge:Live Is Live

De festivalzomer is een trekpleister rijker, maar zeg vooral geen festival. Met Live Is Live zet de van oorsprong Duitse organisator FKP Scorpio een nieuw 'concertconcept' in de markt.

Lees verder

Ziekenhuisopnames blijven dalen

Het gemiddeld aantal nieuwe ziekenhuisopnames per dag blijft dalen in ons land, zo blijkt donderdag uit de nieuwste voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Maar het aantal coronapatiënten in de afdelingen intensieve zorg blijft anderzijds wel nog steeds toenemen. Ook het aantal overlijdens zit nog in de lift.

Lees verder

Kans op sneeuw in de Ardennen

Het is donderdagochtend vaak zwaarbewolkt met soms buien. In de Ardennen is de neerslag winters en kan er een verse sneeuwlaag gevormd worden boven 300 meter.

Lees verder

VRT interviewde coronabetogers met anonieme micro's

Tijdens de coronabetoging vorige zondag gingen de VRT-journalisten op pad zonder het bekende logo op hun microfoon.

Lees verder

Nederland biedt 175 miljoen voor Rembrandt

Nederland wil De vaandeldrager kopen, een doek van Rembrandt uit 1636 dat nu in privéhanden is. De Franse regering ziet af van de aankoop.

Lees verder

Man die agente doodschoot, wil vrijkomen

Veertien jaar na de moord op Kitty Van Nieuwenhuysen wil schutter Galip vrij­komen. Hij is de laatste van de drie ­veroordeelden die nog vastzat.

Lees verder

Wie wordt Sportman en Sportvrouw van het jaar? Wout Van Aert en Emma Meesseman krijgen stevige olympische concurrentie

Wielrenner Wout van Aert en basketbalspeelster Emma Meesseman krijgen in een olympisch jaar stevige concurrentie als ze zichzelf willen opvolgen als Sportman en Sportvrouw van het jaar. Bij de mannen zijn naast Van Aert ook marathonloper Bashir Abdi en judoka Matthias Casse genomineerd, bij de vrouwen gaat het nog tussen Nina Derwael, Emma Meesseman en Nafi Thiam.

Lees verder

Meer dan twee keer zoveel flitsboetes verwacht volgend jaar

De politie houdt rekening met een verdubbeling van het aantal flitsboetes in ons land, naar in totaal zo'n 5 miljoen boetes per jaar, wanneer straks steeds meer trajectcontroles functioneren.

Lees verder

Moeizaam aanschuiven op Brusselse Binnenring na ongeval in Vilvoorde

Het verkeer op de Brusselse Binnenring ondervindt donderdagochtend heel wat hinder door een ongeval dat zich omstreeks 06.30 uur heeft voorgedaan ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo. Daar zijn in nog onduidelijke omstandigheden zes voertuigen op elkaar gebotst. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees verder

Wouter Beke bedankt Angela Merkel met zelfgemaakt portret

'Danke schön Angela', schreef Vlaams minister Wouter Beke (CD&V) ter afscheid van Angela Merkel. Voor de gelegenheid had hij een portret van haar geschilderd.

Lees verder