Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

Van Ranst bij HLN LIVE: “We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren”

HLN
Van Ranst bij HLN LIVE: "We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren"
Viroloog Marc Van Ranst ziet ondanks een vertraging in de groei geen lichtpunt in de cijfers. "Ze gaan nog altijd omhoog, we dreigen af te stevenen op een hoog plateau voor een langere periode. Dat mag niet gebeuren", klinkt het in een reactie aan onze redactie. "Binnen Europa zijn we - na Tsjechië en Slovakije - het land met de meeste besmettingen. En Vlaanderen steekt daar dan nog eens bovenuit."
Lees verder

Van Ranst: "We dreigen voor langere periode op hoog plateau te komen, dat mag niet gebeuren"
Marc Van Ranst ziet ondanks een vertraging in de groei groei geen lichtpunt in de cijfers. "Ze gaan nog altijd omhoog, we dreigen af te stevenen op een hoog plateau voor een langere periode. Dat mag niet gebeuren", klinkt het in een reactie aan onze redactie. "Binnen Europa zijn we - na Tsjechië en Slovakije - het land met de meeste besmettingen. En Vlaanderen steekt daar dan nog eens bovenuit."
Lees verder

Aldi zoekt meer dan 300 nieuwe vaste werknemers
Supermarktketen Aldi gaat meer dan 300 bijkomende nieuwe medewerkers aanwerven in ons land. Het gaat vooral om winkelmedewerkers, maar er zijn ook vacatures voor de ondersteunende diensten, zo meldt de discounter vrijdag.
Lees verder

Diepe emotie en veel spijt: alles wat je moet weten over het interview met Alec Baldwin. "Ik ben hier niet het slachtoffer"
Het is de eerste keer dat de 63-jarige Baldwin uitgebreid tekst en uitleg wil geven bij het tragische ongeval waarbij regisseuse Halyna Hutchins (42) het leven liet. De acteur wil op deze manier een aantal misvattingen de wereld uithelpen: "Ik wil niet tot februari of maart wachten totdat het onderzoek wordt vrijgegeven. Ik wil mijn uitleg doen, maar ik wil hier niet het slachtoffer uithangen. Dat ben ik niet. Er werd een vrouw doodgeschoten en mijn vriend werd neergeschoten. Zij zijn de enige slachtoffers in het verhaal."
Lees verder

Cardi B aan de slag bij Playboy: "Droom die uikomt"
De Amerikaanse rapper Cardi B (29) gaat binnenkort aan de slag bij Playboy. Ze wordt de eerste 'Creative Director in Residence' bij het bedrijf. Dat nieuws maakte ze donderdag zelf bekend op haar Instagram. Die functie houdt in dat ze gaat werken als creatief directeur van Centerfold, een nieuw platform vergelijkbaar met OnlyFans.
Lees verder

Cardi B aan de slag bij Playboy: "Droom die uitkomt"
De Amerikaanse rapper Cardi B (29) gaat binnenkort aan de slag bij Playboy. Ze wordt de eerste 'Creative Director in Residence' bij het bedrijf. Dat nieuws maakte ze donderdag zelf bekend op haar Instagrampagina. Die functie houdt in dat ze gaat werken als creatief directeur van Centerfold, een nieuw platform vergelijkbaar met OnlyFans.
Lees verder

Dit is waarom we zo graag naar droevige muziek luisteren: "Onze hersenen maken het prolactinehormoon aan"
De bladeren die van kleur veranderen, regenachtig weer en Pumpkin Spice lattes bij je favoriete koffiezaak: de herfst is nu echt volop aan de gang. En dat is het ideale moment voor een relatiebreuk, althans als we muziekindustrie moeten geloven. Van Adele tot Taylor Swift, tal van artiesten voorzagen ons van de ideale soundtrack voor een break-up. 'Hot Girl Summer' maakt plaats voor 'Sad Girl Autumn'. En break-up of niet: stiekem genieten we allemaal van droevige muziek en het sentimentele gevoel dat we daarvan krijgen. Hoe komt dat toch?
Lees verder

"801 goals? Enkel als wij onze trainingsgoals meetelden": PL-iconen Shearer en Henry diep onder de indruk van nieuwe mijlpaal Cristiano Ronaldo
Een nieuwe mijlpaal. Cristiano Ronaldo heeft na gisterenavond meer dan 800 goals gescoord in zijn profcarrière. De Portugees prikte tegen Arsenal nummers 800 en 801 en had zo een groot aandeel in de 3-2-zege van Manchester United. Met links, rechts, het hoofd en zelfs een paar keer met nog een ander lichaamsdeel. De waanzinnige statistiek wekt - uiteraard - veel bewondering op in de voetbalwereld. Ook bij Premier League-iconen Alan Shearer en Thierry Henry. Voormalig United-speler Patrice Evra pareert dan weer de kritiek van onder meer Jamie Carragher.
Lees verder

"Wij hadden enkel 801 goals bereikt als we die vanop training meetelden": PL-iconen Shearer en Henry diep onder de indruk van nieuwe mijlpaal Cristiano Ronaldo
Een nieuwe mijlpaal. Cristiano Ronaldo heeft na gisterenavond meer dan 800 goals gescoord in zijn profcarrière. De Portugees prikte tegen Arsenal nummers 800 en 801 en had zo een groot aandeel in de 3-2-zege van Manchester United. Met links, rechts, het hoofd en zelfs een paar keer met nog een ander lichaamsdeel. Het waanzinnige record wekt - uiteraard - veel bewondering op in de voetbalwereld. Ook bij Premier League-iconen Alan Shearer en Thierry Henry. Voormalig United-speler Patrice Evra pareert dan weer de kritiek van onder meer Jamie Carragher.
Lees verder

Amerikaanse defensieminister verspreekt zich en noemt Rusland "Sovjet-Unie"
De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin ging even terug in de tijd en noemde Rusland per ongeluk "de Sovjet-Unie" tijdens een toespraak in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul. Austin beantwoordde een vraag over hoe de Verenigde Staten plannen te reageren op de mogelijke Russische inval aan de Oekraïense grens. "Wat we ook doen, zal gedaan worden vanuit de internationale gemeenschap. In het beste geval zullen we geen invasie door de Sovjet Unie in Oekraïne zien", zei de minister.
Lees verder

Waarom 'Familie' aan een verjongingskuur bezig is: "Het gaat om een buikgevoel"
Opnieuw een bommetje in soapland. Na Martine Jonckheere (65) en Gunther Levi (45) hebben nu ook Hilde Van Haesendonck (68) en Ludo Hellinx (66) hun ontslagbrief bij 'Familie' gekregen. Hun personages Jenny en Patrick verdwijnen in de loop van dit seizoen. En zo verjongt de cast verder. Ook bij concurrent 'Thuis' duiken er alsmaar meer verhaallijnen over studerende jongvolwassenen op. Vorig seizoen liep er in beide soaps amper één student rond. Vandaag zijn er dat samen al 10. "We hebben die categorie iets te lang verwaarloosd."
Lees verder

Kim Kardashian dumpt Yeezy-sneakers van ex Kanye voor 'goedkope' Vans van huidige vriend Davidson
Kim Kardashian (41) zegt de Yeezy-sneakers van haar ex Kanye West vaarwel. Ze ruilt die in voor de Vans van haar huidige vriend, Pete Davidson (28). Pete zou dol zijn op het merk en dat heeft hij haar ook laten weten.
Lees verder

Software die u bespioneert, is aan snelle opmars bezig
Onderzoekers suggereren dat verspreiding van stalkerware - gebruikt om iemand te bespioneren via zijn elektronische apparaten - een groeiend probleem is. Want als iemand ongewenst toegang krijgt tot je telefoon, is de kans op misbruik groot, schrijft BBC.
Lees verder

Spionagesoftware aan snelle opmars bezig door coronalockdowns
Onderzoekers suggereren dat verspreiding van stalkerware - gebruikt om iemand te bespioneren via persoonlijke elektronische apparaten - een groeiend probleem is. Want als iemand ongewenst toegang krijgt tot een telefoon, is de kans op misbruik groot, schrijft BBC.
Lees verder

Eén omikronbesmetting ontdekt op animebeurs in New York, meer dan 53.000 aanwezigen moeten zich laten testen
De meer dan 53.000 personen die aanwezig waren op de Anime NYC 2021-beurs worden gevraagd zich te laten testen op het coronavirus. Dat is de oproep van Kathy Hochul, gouverneur van de Amerikaanse staat New York. Bij iemand die de beurs had bezocht, werd namelijk de omikronvariant vastgesteld.
Lees verder

Pedofiel misbruikt zijn drie dochters en stiefdochter: "Als ze stout waren geweest, moesten ze met hun vader naar boven om daar 'vieze dingen' te doen"
Een man uit Asse riskeert 6 jaar cel omdat hij tussen 2010 en 2019 zijn drie dochters en stiefdochter zou misbruikt hebben. Die laatste biechtte de feiten op bij haar moeder waarna bal aan het rollen ging. De man vond het blijkbaar niet de moeite om naar de zitting te komen.
Lees verder

Na Werchter Boutique: Stromae komt volgend jaar ook naar Paleis 12 in Brussel
Goed nieuws voor fans van Stromae (36). Liefhebbers van zijn muziek hoeven niet te wachten op zijn optreden op Werchter Boutique. Onze landgenoot staat namelijk begin volgend jaar al op het podium van Paleis 12 in Brussel.
Lees verder

Vijfde besmetting met omikron in België geregistreerd
Er zijn inmiddels vijf besmettingen met de omikronvariant in ons land geregistreerd, zo schrijft viroloog Emmanuel André op Twitter.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Besmettingen en ziekenhuisopnames hebben mogelijk piek bereikt, maar druk op intensieve zorgen blijft groot"
"De coronacijfers lijken voorlopig een piek te bereiken." Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vrijdag gezegd tijdens een persbriefing van het Crisiscentrum en Sciensano. "Nu ja, dit geldt voor de besmettingen en voor de ziekenhuisopnames, maar nog niet voor de opnames op intensieve zorgen", benadrukt hij. "Daar blijft de druk zeer zwaar en zal de piek nog toenemen. We verwachten de piek daar volgende week, met 850 tot 1.000 patiënten op intensieve."
Lees verder