Doorgaan naar hoofdcontent

UPDATE: Noodherstelling aan brug bij Sportpaleis al afgerond en alle rijstroken terug open: fileleed moet nog oplossen

HLN
UPDATE: Noodherstelling aan brug bij Sportpaleis al afgerond en alle rijstroken terug open: fileleed moet nog oplossen
Op de Antwerpse Ring was vanaf 13 uur ter hoogte van het Sportpaleis nog maar één rijstrook open in de richting van Nederland naar aanleiding van een noodherstelling die moest worden uitgevoerd aan de brug van Merksem. Het Vlaams Verkeerscentrum heeft om 14 uur laten weten dat de herstelling ondertussen afgerond is en dat alle rijstroken weer open zijn. Wel moet het fileleed nog oplossen.
Lees verder

Noodherstelling aan brug bij Sportpaleis al afgerond en alle rijstroken terug open: fileleed moet nog oplossen
Op de Antwerpse Ring was vanaf 13 uur ter hoogte van het Sportpaleis nog maar één rijstrook open in de richting van Nederland naar aanleiding van een noodherstelling die moest worden uitgevoerd aan de brug van Merksem. Het Vlaams Verkeerscentrum heeft om 14 uur laten weten dat de herstelling ondertussen afgerond is en dat alle rijstroken weer open zijn. Wel moet het fileleed nog oplossen.
Lees verder

Man (65) overleden in ziekenhuis na schotwonde in buik. Politie staat voor raadsel
De lokale recherche van Buggenhout/Lebbeke voert een onderzoek naar een verdacht overlijden in Lebbeke. De 65-jarige M.T. werd vorige week vrijdag aangetroffen met een schotwonde in zijn buik in zijn woning in Lebbeke, en overleed in het ziekenhuis van Dendermonde diezelfde avond.
Lees verder

Thijs plette al meer dan 33.000 blikjes en zamelt zo geld in voor twee goede doelen: "Iedereen kan fier zijn op mij, vooral mijn overleden mama"
Zo trots als een pauw was hij, 'directeur' Thijs Brosens uit Meerle. Hij bracht woensdag zijn eerste lading geplette blikjes en dozen vol met kroonkurken naar Van Den Broeck Recycling in Oud-Turnhout. Alles samen meer dan 800 kilogram, wat hem iets meer dan 500 euro opleverde. Dat geld geeft Thijs aan zijn twee zelfgekozen goede doelen. "Ik wil alle mensen in héél Vlaanderen danken. Ze gaan fier zijn op mij en dan vooral mijn overleden mama", vertelt Thijs.
Lees verder

"Koppel stierf in elkaars armen, bebloede handafdruk als stille getuige": schrijnende verhalen bij aanvang proces rond dodelijke koelcontainer Essex waarin 39 Viëtnamezen stierven
Gestikt in een koeltransport van maximaal 30 vierkante meter waarin de temperatuur na 12 uur transport intussen was opgelopen tot meer dan 38 graden. De 39 Vietnamezen die twee jaar geleden het leven lieten in een vanuit Zeebrugge verscheepte container hebben een ware doodsstrijd ondergaan, zo bleek woensdag meteen op het proces rond het drama. Het federaal parket vorderde een zware straf voor de vermeende leider Vo Van Hong (45). "Dit zijn degoutante feiten", sneerde procureur Ann Lukowiak.
Lees verder

Akkoord bereikt om passagiers te compenseren voor annulatie 172 vluchten Ryanair
Test Aankoop en Ryanair hebben een akkoord bereikt over een compensatie voor duizenden passagiers die werden getroffen door de annulatie en vertraging van 172 vluchten in de zomer van 2018.
Lees verder

Een opsteker na verloren WK-strijd: 'Sir' Lewis Hamilton tot ridder geslagen
Lewis Hamilton (36) mag zich vanaf vandaag officieel 'Sir' noemen. De Brit, die zondag net naast de F1-wereldtitel greep, werd vanmiddag gehuldigd door de Prince of Wales, prins Charles, op Windsor Castle voor zijn diensten voor de motorsport.
Lees verder

Dit zijn de grootste badkamertrends van 2022
Het nieuwe jaar is in aantocht, en daarmee breekt er ook een nieuw interieurseizoen aan. Kan jouw badkamer wel een make-over gebruiken? Doe dan inspiratie op met de grootste badkamertrends van 2022, waarbij luxe, wellness en natuurlijke materialen de boventoon voeren. Vtwonen.be overloopt wat je moet weten.
Lees verder

Jasper Stuyven legt de lat hoog in 2022: "Milaan-Sanremo was zó groot - dat wil ik opnieuw"
Persdag bij Trek-Segafredo. Jasper Stuyven (29) heeft er al een uitgebreide training en fotoshoot op zitten wanneer hij aan de interviews begint. Hij heeft zelfs geen tijd om te eten. "Alleen een yoghurtje", zegt hij. Maar het is oké: "Ik ben op mijn gemak" — ook als de vragen vervelend worden.
Lees verder

Camille Dhont en Pommelien Thijs grootste kanshebbers op Gala van de Gouden K's
Camille Dhont (20) en Pommelien Thijs (20) maken het meeste kans om in de prijzen te vallen op het Gala van de Gouden K's. Beiden zijn ze genomineerd in twee categorieën. Ook '#LikMe', het programma dat hun grote doorbraak betekende, dingt mee naar een prijs. De awardshow gaat door op zaterdag 29 januari 2022 in het Antwerpse Sportpaleis.
Lees verder

Michael van Gerwen was het plezier in het darts even kwijt, maar: "Ik vind het weer leuk, ik ben er met mijn 'koppie' weer helemaal bij"
Drie jaar op rij geen wereldtitel zou Michael van Gerwen-onwaardig zijn. Daar is de persoon in kwestie het roerend mee eens. "Absoluut. De wil om te winnen is zeker terug." De onttroonde darter uit het Nederlandse Vlijmen weet wat hem de komende weken in Londen te doen staat.
Lees verder

'CS:GO'-team Natus Vincere weet weer wat verliezen is tijdens BLAST Premier World Final 2021
De eerste dag van de BLAST Premier World Finals 2021 bracht meteen een verrassend resultaat met zich mee.
Lees verder

Nieuwe Nederlandse regering wil twee nieuwe kerncentrales bouwen
De nieuwe Nederlandse regering wil twee nieuwe kerncentrales bouwen. Dat staat in het coalitieakkoord.
Lees verder

Pakt Storck tegen Charleroi eerste zege met Genk? "Het is een 'challenge' voor de spelers"
Na twee nederlagen hoopt Bernd Storck morgen zijn eerste zege te pakken met KRC Genk, tegen Charleroi. De Duitser probeert intussen meer en meer zijn stempel te drukken op zijn elftal. "Succes volgt als ik het team helemaal naar mijn hand heb gezet."
Lees verder

Prins Andrew moet deal tussen Epstein en slachtoffer openbaar maken
Een Amerikaanse rechter heeft besloten dat de geheime deal tussen miljardair Jeffrey Epstein en Virginia Giuffre (38) openbaar moet worden gemaakt in de misbruikzaak tegen de Britse prins Andrew (61), meldt The Guardian. De verdediging beweert dat Giuffre de prins niet kan aanklagen vanwege haar schikking met de inmiddels overleden Epstein.
Lees verder

"De geur van zwanworsten doet me kokhalzen": zo maken twee jonge chefs de betere versie van een hotdog
Zaterdag start het nieuwe seizoen van Loïc Tussen 2 Vuren. Deze keer laat de VTM-kok de uitdaging echter over aan twee veelbelovende jonge chef-koks. De twee koks nemen het in de keuken van Loïc tegen elkaar op in de strijd om het lievelingsgerecht te maken van een Bekende Vlaming. Deze week gaan Chiara (12) en Sam (12) de uitdaging aan om de lekkerste Haute Dog te maken. Het lievelingsgerecht van Maureen Vanherberghen (34). HLN geeft een exclusieve kijk in de gerechten van de kandidaten.
Lees verder

'Dancing Dimi' is niet de enige Belg om in de gaten te houden: deze landgenoten komen in actie op het WK darts
In Londen gaat vanavond het WK darts van start. Drie landgenoten verdedigen de komende dagen en weken de Belgische eer in 'Ally Pally'. Wat u moet weten over Dimitri Van den Bergh, Kim Huybrechts en Mike De Decker.
Lees verder

Voor de draad ermee! Oldskool oortjes zijn weer helemaal cool: "Het is het perfecte accessoire voor een it-girl"
Draadloze EarPods mogen dan wel handig en compact zijn, hip is blijkbaar anders. Alle cool girls worden namelijk opnieuw gespot met oldskool oortjes met draad: Dua Lipa, Jennifer Lawrence, Bella Hadid, 'Squid Game'-actrice HoYeon Jung en ja, zelfs Carla Bruni. De Amerikaanse Vogue schreef erover, en de Instagrampagina Wired It Girls verzamelt beelden van it-girls die naar hun favoriete playlist luisteren met ordinaire oortjes. "Meestal lijken accessoires van it-girls onbereikbaar en luxueus, maar oortjes? Die kan iedereen dragen."
Lees verder

Zangeres Trisha is na haar breuk met Kurt weer verliefd: "Al is er op korte tijd té veel gebeurd om me al volledig te geven"
Trisha (38) heeft geen makkelijk jaar achter de rug. Na vijf jaar huwelijk en drie dochters vroeg Kurt enkele maanden geleden de scheiding aan. Al is er één lichtpuntje: de zangeres is opnieuw verliefd. Ze vertelt honderduit over haar nieuwe liefde, de situatie met haar ex en hoe het intussen met haar gaat. "Mijn vrienden brachten me 's avonds naar de spoed omdat ik een druk voelde op mijn borst."
Lees verder

Tweede seizoen animatiereeks 'DOTA: Dragon's Blood' krijgt eindelijk releasedatum
Netflix en Valve, de ontwikkelaar van de game Dota 2, onthullen de releasedatum van het tweede seizoen van DOTA: Dragon's Blood. Op 6 januari 2022 is het al zover, en een nieuwe trailer toont een glimp van wat de makers in petto hebben.
Lees verder