Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 december 2021

Topweek voor Tiesj: Benoot verwelkomt dochtertje én trekt naar ploeg Van Aert

HLN
Topweek voor Tiesj: Benoot verwelkomt dochtertje én trekt naar ploeg Van Aert
Wat een tweedaagse voor Tiesj Benoot (27). Maandag werd hij voor de eerste keer papa, gisteren ging ook zijn sportieve toekomst er weer wat rooskleuriger uitzien. Zijn contract bij Team DSM werd ontbonden, volgend jaar rijdt hij voor Jumbo-Visma.
Lees verder

Real Madrid knokt zich verdiend voorbij Inter en is groepswinnaar, Hazard valt tien minuten voor affluiten in
Real Madrid stoot als groepswinnaar door in de Champions League. De Spanjaarden wonnen met 2-0 tegen Inter na goals van Toni Kroos en Marco Asensio. Thibaut Courtois stond tussen de palen, Eden Hazard viel tien minuten voor tijd in.
Lees verder

Atlético kruipt na domme rode kaart Carrasco door het oog van de naald in groep B, Origi matchwinnaar voor Liverpool
Atlético Madrid is in groep B door het oog van de naald gekropen. De Madrilenen wipten van een virtuele Europese uitschakeling naar een tweede plaats met dank aan een 1-3-zege tegen Porto. Yannick Carrasco pakte een domme rode kaart. Divock Origi was dan weer matchwinnaar bij Liverpool, dat met het maximum van de punten doorstoot. Milan is Europees uitgeschakeld, Porto moet na de winter naar de Europa League.
Lees verder

Ajax schrijft geschiedenis met 18 op 18 in groepsfase, Dortmund zwaait Champions League uit met ruime zege
Zes zeges op rij. Ajax heeft ook zijn laatste wedstrijd in de groepsfase gewonnen. Sporting Lissabon, dat ook doorstoot naar de achtste finales, ging voor de bijl met 4-2. Borussia Dortmund rondde hun Champions League-campagne af met een 5-0-zege tegen Besiktas.
Lees verder

Philippe Clement overschouwt de uiteenlopende Champions League-campagne: "Dit was geweldig interessant"
Wat zo mooi begon, is pijnlijk geëindigd. Net na het doek in Parijs viel voor Club, overschouwde Philippe Clement de Europese campagne. "Deze ervaringen zullen opbrengen."
Lees verder

Zeven personen in ziekenhuis na CO-intoxicatie in woning boven Chinees restaurant
In de Kloosterstraat in Rupelmonde hebben dinsdagavond zeven personen een CO-intoxicatie opgelopen. De drie slachtoffers die er het ergst aan toe waren, werden overgebracht naar het UZA.
Lees verder

Auto gaat over de kop en belandt op dak in gracht naast E34
Op de E34 in Stekene deed zich dinsdagavond een zwaar ongeval voor. Een bestuurster verloor de controle over haar wagen en belandde in de gracht naast de snelweg.
Lees verder

Studie: Pfizer-vaccin beschermt veel minder goed tegen omikronvariant
Het coronavaccin van Pfizer/BioNtech beschermt veel minder goed tegen omikron in vergelijking met eerdere varianten van het coronavirus. Dat suggereert een eerste (kleinschalige) labostudie naar de nieuwe variant in Zuid-Afrika. De voorlopige gegevens in het manuscript zijn nog niet door vakgenoten beoordeeld.
Lees verder

Studie: Pfizer-vaccin beschermt veel minder goed tegen omikron
Het coronavaccin van Pfizer/BioNtech beschermt veel minder goed tegen omikron in vergelijking met eerdere varianten van het coronavirus. Dat suggereert een eerste (kleinschalige) labostudie naar de nieuwe variant in Zuid-Afrika. De voorlopige gegevens in het manuscript zijn nog niet door vakgenoten beoordeeld.
Lees verder

Rechter wijst verzoek tot verwerpen zaak Harvey Weinstein af
De rechtszaak tegen Harvey Weinstein in Los Angeles gaat volgend jaar gewoon door. Een rechter heeft dinsdag volgens Amerikaanse media een verzoek om de misbruikzaak te verwerpen, afgewezen.
Lees verder

München legt alcoholverbod op in voetgangerszones om Covid-19
De Zuid-Duitse stad München heeft een alcoholverbod opgelegd in voetgangerszones, zo maakte de stad bekend. Het verbod is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Het betreft ook de populaire Viktualienmarkt, een voedselmarkt in het centrum van de stad.
Lees verder

LIVE (18u45). Kan Chelsea - met Lukaku? - de groepswinst binnen halen tegen Zenit?
• Aftrap: 18u45
Lees verder

LIVE (21u). Wint Rangnick ook bij zijn eerste beurt in de Champions League met Manchester United?
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE (21u). Cruciale avond voor Barcelona in München: wordt het Champions League of Europa League na de winter?
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE (21u). Kunnen de Wolfsburg-Belgen op de slotspeeldag nog naar Europese overwintering wippen?
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE. WHO: omikron veroorzaakt geen zwaardere symptomen
Wereldwijd maakt men zich zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en volgens viroloog Marc van Ranst ook bij achttien personen ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: de WHO stelt dat vaccins waarschijnlijk ook bij omikron beschermen tegen de zwaardere symptomen van het longvirus. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.
Lees verder

ONZE OPINIE. In plaats van mensen te overtuigen zich te laten prikken, poken de vakbonden op
Zorgmedewerkers die het kabinet van Frank Vandenbroucke (Vooruit) willen bestormen. Traangas dat wordt ingezet. Terwijl boos zorgpersoneel op de deuren bonkt, zit een vakbondsdelegatie aan tafel bij de minister van Volksgezondheid. Het toont hoe hoog de gemoederen oplaaien over een verplicht vaccin in de zorg. Een minderheid. Maar wel een taaie minderheid. En die minderheid krijgt ruggensteun van de machtige bonden. Want dat zijn ze, zeker in Franstalig België. Ze hebben bovendien het oor van machtige mannen als Paul Magnette (PS) en Raoul Hedebouw (PVDA). De rol van de bonden? Laat ons daarvoor eens door de hoofdstad marcheren.
Lees verder

Bpost verwacht geen problemen met pakjes in drukke eindejaarsperiode: "650 mensen van het hoofdkantoor helpen mee"
Bpost verwacht dit jaar geen problemen bij de uitreiking van pakjes tijdens de eindejaarsperiode. Dat heeft CEO Dirk Tirez dinsdagavond gezegd in 'Terzake' op Canvas.
Lees verder

Canada verwacht nog dit jaar plantaardige coronaprik
Nog voor het einde van het jaar wordt in Canada goedkeuring van het eerste plantaardige coronavaccin verwacht. Deze week presenteerden de fabrikanten de resultaten van het onderzoek, waaruit blijkt dat het vaccin 71 procent effectief is. Tegen de beruchte deltavariant is het vaccin zelfs 75 procent effectief. Wat de coronaprik moet gaan kosten, is nog niet bekend.
Lees verder

Na VS kiest ook Australië voor diplomatieke boycot Winterspelen Beijing
Australië gaat de Olympische Winterspelen van 2022 in Beijing diplomatiek boycotten. Het land volgt hiermee het voorbeeld van de Verenigde Staten. Australië zal geen enkele diplomatieke vertegenwoordiger naar China sturen, kondigde premier Scott Morrison aan.
Lees verder