Doorgaan naar hoofdcontent

Toerismesector Marokko hekelt strenge coronabeperkingen

HLN
Toerismesector Marokko hekelt strenge coronabeperkingen
De toerismesector in Marokko gaat stevig gebukt onder de strenge coronabeperkingen die in het land gelden, zoals een volledig vliegverbod. De maatregelen doen volgens klagers afbreuk aan de concurrentiepositie van het land. Vakantiegangers kiezen namelijk voor alternatieve bestemmingen zoals Egypte en Turkije, zo klinkt het.
Lees verder

Deze montagefout al gespot in 'Don't Look Up'?
De nieuwe Netflixfilm 'Don't Look Up' met Jennifer Lawrence (31) en Leonardo DiCaprio (47) is hét gespreksonderwerp van de afgelopen week. Zo komt er nog de podcast van de film 'The Last Movie Ever Made' aan en dacht Meryl Streep (72) dat Jonah Hill (37) haar een geit noemde. En nu hebben de kijkers blijkbaar ook een montagefout in de film gespot.
Lees verder

BV 24/7. Bekend Vlaanderen zet zich schrap voor 2022 en Marianne Devriese neemt afscheid van 'Familie'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Britse regulator keurt gebruik van coronapil Pfizer goed
De Britse regelgevende instantie heeft de coronapil Paxlovid van farmagigant Pfizer goedgekeurd. Het middel mag gebruikt worden bij 18-plussers die kampen met een milde tot matige vorm van Covid-19 en minstens één risicofactor vertonen voor het ontwikkelen van ernstige ziekteverschijnselen. Paxlovid voegt zich bij het groeiende arsenaal middelen zoals vaccins en antivirale behandelingen waarmee de wereld de coronapandemie probeert te bestrijden.
Lees verder

Warmste oudejaarsdag ooit gemeten: nu al 13,9 graden Celsius in Ukkel
In Ukkel is vrijdag een temperatuur van 13,9 graden Celsius opgemeten. Dat is een nieuw dagrecord. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter. De definitieve waarde zal pas later op de dag gekend zijn.
Lees verder

Royalty-expert ziet 2022 van prins Harry somber in: "Zijn vete met William zal enkel aangewakkerd worden"
In 2022 zullen de Britse prinsen Harry (37) en William (39) hun vete niet bijleggen, zo meent royalty-expert Peter Hunt. "De biografie die Harry volgend jaar zal uitbrengen, is geen poging om het bij te leggen met zijn familie. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij de zaken er alleen erger op maken."
Lees verder

Van de mannenrok tot de pin-top. Dit waren de 10 populairste mode-items van het afgelopen jaar
Je volgt de laatste trends en bent helemaal mee met wat 'in' is. Maar vraag je je soms ook af wat nu echt de populairste mode-items van het afgelopen jaar waren? Modewinkelplatform Lyst bracht z'n jaarlijkse 'year in fashion'-rapport uit en lijst daarin onder andere de 10 meest gewilde stukken van 2021 op. Spoiler alert: we hopen dat je het voorbije jaar een aardig centje gespaard hebt als je iets uit de lijst wilt aanschaffen.
Lees verder

Experts over de kracht van de explosie: "De ophoping van gas moet enorm geweest zijn"
De gasexplosie in het appartementsgebouw in het centrum van Turnhout richtte een enorme ravage aan. Nochtans deed de explosie zich voor in een vrij recent gebouw, wat brandweerexperts doet vermoeden dat de ophoping van gas enorm groot was. "Dit had eender waar kunnen gebeuren", stelt zonecommandant Luc Faes.
Lees verder

Experts over kracht van explosie in Turnhout: "De ophoping van gas moet enorm geweest zijn"
De gasexplosie in het appartementsgebouw in het centrum van Turnhout richtte een enorme ravage aan. Nochtans deed de explosie zich voor in een vrij recent gebouw, wat brandweerexperts doet vermoeden dat de ophoping van gas enorm groot was. "Dit had eender waar kunnen gebeuren", stelt zonecommandant Luc Faes.
Lees verder

Mondmasker buiten verplicht in meeste skistations in Franse Alpen
Vanaf heden is het verplicht om een mondmasker te dragen in de stads- en dorpscentra van de meeste skistations van Isère en Hautes-Alpes in Frankrijk, skioorden die erg populair zijn bij Belgen. Dat moet helpen om de verslechterende coronasituatie aan te pakken, zeggen de prefecturen van de twee departementen.
Lees verder

Jongen (12) overleden en tweede kind zwaargewond bij vuurwerkincident in Nederland, man opgepakt
Een 12-jarige jongen is vrijdag overleden door een vuurwerkincident in de Nederlandse gemeente Haaksbergen, in de provincie Overijssel. Een andere jongen is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De kinderen waren niet zelf met vuurwerk bezig, meldt de politie. Agenten hebben een man opgepakt. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.
Lees verder

Jongen (12) overleden en tweede kind zwaargewond bij incident met 'klaphamer' in Nederland, man opgepakt
Een 12-jarige jongen is vrijdag overleden door een incident met een zogenoemde 'klaphamer' in de Nederlandse gemeente Haaksbergen (provincie Overijssel). Een andere jongen is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. De kinderen waren niet zelf met de klaphamer of met vuurwerk bezig, meldt de politie. Agenten hebben een man opgepakt. Zijn identiteit is niet bekendgemaakt.
Lees verder

3x3 Lions Thibaut Vervoort & Thierry Mariën blikken met trots terug op 2021: "Goud op de Groenplaats, daar gaan we voor"
Team Antwerp, hofleverancier van de 3x3 Lions die net naast de bronzen medaille grepen tijdens de Olympische Spelen in Tokio, sluit het jaar 2021 af als nummer vier van de wereld. In afwachting van een uitspraak over dat mogelijke fraudegeval, kijken Thibaut Vervoort en Thierry Mariën toch met gepaste trots terug op hun sportieve hoogtepunt in Tokio. En voor 2022 legt Mariën de lat bijzonder hoog.
Lees verder

Songfestival-team praat voor het eerst over 'coke-schandaal' van Måneskin: "Hun tafeltje is grondig onderzocht"
Het tafeltje waarop Måneskin-frontman Damiano David (22) tijdens de finale van het Songfestival coke zou hebben gesnoven, is na de uitzending grondig onderzocht op sporen van drugs. Dat liet Richard van Vught, hoofd beveiliging, doorschemeren in de NOS-documentaire 'De Grote Finale van het Songfestival'. Daarin wordt een kijkje achter de schermen van het evenement getoond.
Lees verder

Op een na hoogste aantal overlijdens in vijf jaar, hart- en vaatziekten blijven belangrijkste doodsoorzaak
Het voorbije jaar lijkt het op een na hoogste aantal overlijdens te zullen tellen van de afgelopen vijf jaar. Alleen in 2020 lag dat aantal nog hoger. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van statistiekbureau Statbel.
Lees verder

Plannen voor tweede seizoen 'And Just Like That...' uitgesteld na beschuldigingen tegen Chris Noth
Voorlopig telt de 'SATC'-reboot 'And Just Like That…' één seizoen, maar de kans dat er een tweede deel komt, is op dit moment redelijk klein. Blijkbaar waren er gesprekken aan de gang over een mogelijk vervolg. Alleen werden deze stopgezet nadat Chris Noth, Mr. Big in de serie, door verschillende vrouwen beschuldigd werd van seksueel misbruik en ongepast gedrag.
Lees verder

Bel20 bijna vijfde hoger in 2021: Sofina top, Galapagos flop
Op de Brusselse beurs is de Bel20-index vandaag na een verkorte handelsdag 0,12 procent weggezakt tot 4.310,15 punten. Dat neemt niet weg dat hij voor het hele jaar een winst van 19,02 procent kan voorleggen. Een jaar geleden stond de index nog op 3.621,28 punten. De Brusselse beurs deed het daarmee in 2021 een pak beter dan in het eerste coronajaar 2020. Toen keek de graadmeter over het hele jaar aan tegen een verlies van 8,46 procent.
Lees verder

Football Talk. Tissoudali toch naar Africa Cup - Corona slaat toe bij Inter, Juventus en Newcastle
De Premier League-wedstrijd van zondag tussen Southampton en Newcastle United wordt uitgesteld door coronabesmettingen en blessures bij de Magpies. Het is al de tweede opeenvolgende wedstrijd van Newcastle die uitgesteld wordt. Donderdag kon de uitmatch tegen Everton evenmin doorgaan. Doordat "verschillende spelers en stafleden" ziek of geblesseerd zijn, diende Newcastle opnieuw een verzoek in bij de Premier League om het duel met Southampton uit te stellen. De Premier League aanvaardde dit omdat Newcastle niet over minstens 13 spelers en een doelman beschikt. Er wordt nog naar nieuwe data gezocht voor beide duels.
Lees verder

9 redenen waarom 'Shin Megami Tensei V' onze RPG van het jaar is
Voor een van onze gamerecensenten is 'Shin Megami Tensei V' dé verrassing van 2021. Hij heeft weinig met role-playing games (RPG's), laat staan met Japanse, maar heeft ondertussen al meer dan 70 uur van zijn leven gewijd/verscheten aan deze game. And counting. Dit is waarom deze game onze RPG is bij de verkiezing van Game of the Year:
Lees verder

Italië ving dit jaar al meer dan 67.000 migranten op
Zo'n 440 migranten die door een schip van Sea-Watch op zee werden gered, hebben de toestemming gekregen om in Sicilië van boord te gaan. Dat maakte de Duitse ngo vrijdag bekend. Daarmee zijn dit jaar op het schiereiland nu al meer dan 67.000 vluchtelingen opgevangen.
Lees verder