Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 december 2021

Stad Tongeren: Openbare aankondiging infosessie windproject

Openbare aankondiging infosessie windproject
ENGIE Electrabel organiseert een infosessie over het windturbineproject gelegen ten oosten van Fexhe-Slins, langs de E313, tussen 'Rue du Houtain' en 'Rue du Chevalier'.
Lees verder

Publieke inspraak over het plan-MER voor sectorale voorwaarden voor windturbines VLAREM II
Om mogelijke effecten van sectorale voorwaarden voor windturbines op mens en milieu in kaart te brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage (plan-MER) opgestart.
Lees verder

Jolien wint 250 euro met ambi.pas
Mevrouw Jolien Moermans uit Tongeren wint met de ambi.pas. Zij wint 2.500 punten of 250 euro dankzij haar aankoop bij Hema, Maastrichterstraat te Tongeren.
Lees verder

Nieuwe procedure omruilen huisvuilzakken vanaf 2022
Indien u een teveel aan rollen grijze huisvuilzakken heeft, dan kunt u deze dit jaar nog gaan inruilen bij de milieudienst voor ambi-kadobonnen. Vanaf januari 2022 wijzigt dit.
Lees verder

Gault&Millau Gids
Wat een veerkracht van de Tongerse foodies! De 19de editie van de Gault&Millau Gids werd vandaag voorgesteld. Opnieuw noteert dé gastronomiegids fantastische scores voor enkele Tongerse smaakmakers. Alweer een mooie erkenning voor het harde werk van onze Tongerse chefs tijdens deze ongewone tijd!
Lees verder

Outdoor fitnesstoestel op De Motten
Er staat een nieuw outdoor fitnesstoestel in het stadspark De Motten. Op deze manier kunnen ook senioren veilig bewegen in de buitenlucht.
Lees verder