Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 18 december 2021

Stad Poperinge: Openbare verlichting wordt ultrazuinige ledverlichting

Stad Poperinge
Openbare verlichting wordt ultrazuinige ledverlichting
In opdracht van het lokaal bestuur van Poperinge bouwt netbedrijf Fluvius tegen 2030 het integrale openbaar verlichtingspark om naar ultrazuinige ledverlichting. Via die versnelde ombouw mikt Poperinge vooral op een forse daling van zijn energieverbruik, -kosten en CO2-uitstoot.
Lees verder

Els wint 'Grijp je kans' en start ontbijtzaak Mazarine
Els Lycke werd op 1 december verkozen tot winnares van de wedstrijd Grijp Je Kans. Ze wint een exclusief starterspakket en mag het winkelpand aan de Gasthuisstraat 9 een jaar lang gratis gebruiken. Halfweg maart opent Els 'Mazarine', een ontbijtzaak met zoete accenten waar iedereen welkom is.
Lees verder

Poperinge voorziet CO2-meters en luchtreinigingstoestellen voor organisatoren
Het stadsbestuur investeerde in gespecialiseerd materiaal, zodat verenigingen en particulieren coronaveilig gebruik kunnen maken van stadsinfrastructuur. Naast de 25 CO2-meters zijn er nu ook 2 luchtreinigingstoestellen beschikbaar.
Lees verder

De Kring wordt Huis voor de verenigingen met Gastrobar CIRK
Op maandag 13 december gunde het College van Burgemeester en Schepenen de concessie voor de uitbating van een horecazaak in De Kring aan Gastrobar CIRK.
Lees verder

Kerstshopping op 19 december
Op zondag 19 december kan je komen kerstshoppen in het stadscentrum. Het centrum is afgesloten voor autoverkeer van 14 u. tot 17 u.
Lees verder

Vrijdagmarkt 4 weken op Oudstrijdersplein
De vrijdagmarkt verhuist de komende 4 weken naar het Oudstrijdersplein, door de organisatie van Winter in Poperinge.
Lees verder

Pottestraat afgesloten voor filmopnames 'Het smelt'
Op 20, 21 en 22 december worden er scènes van 'Het smelt' gefilmd in Poperinge. Hierdoor is er verkeershinder mogelijk in de omgeving van de Pottestraat.
Lees verder

Sportdienst breidt uit: groter team, meer aanbod, evenementen en infrastructuur
De coronacrisis maakt het de vele sportverenigingen bijzonder lastig. Meer dan ooit rekenen ze daarom op voldoende logistieke, financiële, administratieve en zelfs persoonlijke hulp. Ook de realisatie van het ambitieuze masterplan voor de stedelijke sportzone komt stilaan op kruissnelheid.
Lees verder

Blokkende studenten welkom op vijf studeerplekken
Poperinge voorziet bloklocaties waar studenten vanaf vrijdag 24 december in alle stilte kunnen studeren. CC Ghybe, Dienstencentrum Deken De Bolaan, het chirolokaal in Reningelst, het stadhuis en de Vroonhofsite doen dienst als bloklocatie in de kerstvakantie.
Lees verder

Kom kerstshoppen op zondag 19 december
Op zondag 19 december kan je komen kerstshoppen in het stadscentrum. Het centrum is afgesloten voor autoverkeer van 14 u. tot 17 u. Kerstmannen trakteren je op snoep en je kan een gratis ritje maken met de paardenkoets. Bij de handelaars kan je een ritje op het reuzenrad winnen.
Lees verder