Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 december 2021

Stad Poperinge: Bewakingszone vogelgriep n.a.v. een besmetting in Frankrijk

Stad Poperinge
Bewakingszone vogelgriep n.a.v. een besmetting in Frankrijk
Op 26 november is een besmetting met hoogpathogene vogelgriep H5 vastgesteld op een legkippenbedrijf in Warhem, Frankrijk. De bewakingszone valt gedeeltelijk in Poperinge.
Lees verder

Poperinge zet in op digitalisering met 'Gemeente zonder gemeentehuis'
Via het relanceproject 'Gemeente zonder gemeentehuis' ondersteunt Vlaanderen steden en gemeenten die samen innovatieve digitale oplossingen uitwerken om hun dienstverlening en interne werking klantgerichter te maken. Poperinge neemt samen met alle andere Westhoekgemeenten deel.
Lees verder

Bibliotheek en scholen werken samen aan betere leesvaardigheid
Uit PIRLS-onderzoeken in 2016 bleek dat de leesvaardigheid van kinderen onder druk staat. Daarom experimenteert de bibliotheek sinds vorig jaar samen met drie lokale scholen binnen het project 'Lezen op school'.
Lees verder

Gedeeltelijke opheffing van openbaar domein Nederlandlaan
Aardappelverwerkend bedrijf Aviko wil een deel van de Nederlandlaan overnemen om zo zijn bedrijfssite op de industriezone Sappenleen efficiënter en veiliger in te richten. Het stuk tussen de Tsjechiëlaan en de Sint-Jansstraat doorkruist de bedrijfssite.
Lees verder

Huurgarantieverzekering biedt meer kansen aan eenoudergezinnen
Poperinge stapt mee in de nieuwe huurgarantieverzekering voor eenoudergezinnen van de provincie West-Vlaanderen. Zo krijgen eenoudergezinnen die aangewezen zijn op de private huurmarkt meer kansen.
Lees verder

Prof. Dewulfstraat en deel Hoppelandwijk worden heraangelegd
Bij de geplande heraanleg van de Prof. Dewulfstraat en een deel van de Hoppelandwijk wordt volop ingezet op ontharding en vergroening. De nutswerken zijn gestart, de verdere uitvoering van de plannen is voorzien in het voorjaar van 2022.
Lees verder

Digibank regio Poperinge tegen digitale uitsluiting
Mensen met een kwetsbare positie in onze samenleving lopen meer risico op digitale uitsluiting. De Vlaamse overheid speelt hierop in met de oprichting van Digibanken. Poperinge engageert zich voor dit project.
Lees verder

Nieuws uit de raden
Korte nieuwsberichten uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van maandag 29 november.
Lees verder

Nieuws uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van 29 november 2021
Korte nieuwsberichten uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn.
Lees verder

Vervul eens een wens
In de bibliotheek staat vanaf 1 december een wensboom, net als vorige jaren. Kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben kunnen hun wensen bij de sociale dienst binnenbrengen. Die hangen de wensen anoniem in de wensboom. Laat jij een wens in vervulling gaan?
Lees verder

Meld je aan voor een boosterprik via de reservelijst
Ben je 60 jaar of ouder en werd je al gevaccineerd tegen COVID-19? Of ben je jonger, maar kreeg je het Johnson & Johnson vaccin? Je kan je nu op de reservelijst inschrijven voor een boosterprik.
Lees verder

Meld je aan voor een herhalingsprik via de reservelijst
Ben je 60 jaar of ouder en werd je al gevaccineerd tegen COVID-19? Of ben je jonger, maar kreeg je het Johnson & Johnson vaccin? Je kan je nu op de reservelijst inschrijven voor een herhalingsprik.
Lees verder

Stem op jouw favoriet voor de Parkconcerten
Jullie stuurden meer dan 70 voorstellen in voor de Parkconcerten van volgend jaar. Het stadsbestuur selecteerde hieruit 47 artiesten. Stem nu op je 3 favorieten en bepaal mee wie op het podium komt!
Lees verder

UiT-kalender in december enkel digitaal
Bij de stadskrant van december verschijnt geen UiT-kalender. Er is te veel onzekerheid over welke activiteiten nog kunnen plaatsvinden volgens de verstrengde coronamaatregelen. Hier vind je een actueel overzicht van alle activiteiten per thema, deze worden dagelijks automatisch geüpdatet.
Lees verder