Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Stad Hamont-Achel: Infovergadering: nieuw natuurbeheerplan in opmaak

Infovergadering: nieuw natuurbeheerplan in opmaak

Samen met de universiteit KU Leuven, Bosgroep Limburg en Regionaal Landschap Lage Kempen is de stad Hamont-Achel bezig met de opmaak van een natuurbeheerplan. Hierin worden – voor verschillende percelen – voor een periode van 24 jaar enkele beheerdoelstellingen en bijhorende maatregelen vastgelegd. Omdat er een volledig nieuw natuurbeheerplan wordt opgemaakt, organiseren de verschillende partners een infovergadering op maandag 17 januari in het Michielshof om de eigenaars van bos en/of natuurpercelen te informeren.

Bezit jij een of meerdere percelen bos en/of natuur in Hamont-Achel? Tijdens de infovergadering op maandag 17 januari om 19.30 uur in het Michielshof worden eigenaars uitgebreid geïnformeerd over het nieuwe natuurbeheerplan. Wil jij deelnemen aan de infovergadering? Schrijf je voor 17 januari in via www.hamont-achel.be/infovergadering-natuurbeheerplan

Afhankelijk van de op dat moment geldende coronamaatregelen wordt de infovergadering digitaal georganiseerd. Indien dit het geval is, word je tijdig op de hoogte gebracht. Je ontvangt dan een link waarmee je de infovergadering online kan meevolgen.

Lees verder

Optredens Stan van Samang en Jan-Jaap Van der Wal uitgesteld

Op zaterdag 8 januari stond het concert 'Anders dan anders' van Stan van Samang op de Aha!-planning. Op vrijdag 14 januari was 'III-ième' van Jan-Jaap Van der Wal voorzien. In overleg met het management van beide artiesten heeft het stadsbestuur beslist om beide Aha!-activiteiten te verplaatsen naar het voorjaar van 2022. Op 13 maart 2022 zal Stan van Samang het beste van zichzelf geven in De Posthoorn en op 29 april 2022 schittert Jan-Jaap Van der Wal in Cinema Walburg.

Reeds aangekochte tickets blijven geldig. Ticketkopers die verhinderd zijn op de uitgestelde datum, mogen hun naam, adres en rekeningnummer doorsturen vóór 7 januari 2022 naar uitpunt@hamont-achel.be. Nadat de terugbetalingen zijn afgerond, is het mogelijk dat er opnieuw tickets beschikbaar zijn voor beide concerten. Hierover wordt later verder gecommuniceerd.

Lees verder

Nieuwjaarsborrel 2022 uitgesteld

Om samen met de inwoners van Hamont-Achel te klinken op het nieuwe jaar staat er naar jaarlijkse gewoonte een nieuwjaarsborrel gepland in januari. Helaas is het voor het tweede jaar op rij niet mogelijk om deze drink te laten plaatsvinden. Dit omwille van de aanhoudende coronapandemie.

Het stadsbestuur bekijkt een alternatieve drink. Vermoedelijk zal deze georganiseerd worden in het voorjaar van 2022, wanneer de coronacijfers er voordeliger voorstaan.

Meer info volgt later.

Lees verder

De Achellier en wijkschool Achel Statie schenken kerstpakketten aan kansarme gezinnen in Hamont-Achel

Vanavond vieren we kerstavond. Jammer genoeg kan niet iedereen zijn kroost verwennen met leuke cadeautjes. Om iedereen toch een warme kerst te bezorgen, zet het oudercomité van de Achellier en de wijkschool van Achel Statie zich in voor de kansarme gezinnen en delen ze kerstpakketten uit. Het OCMW van Hamont-Achel ondersteunt hen hierin door deze kerstpakketten te bezorgen aan de gezinnen.

Een aantal weken voor de kerstvakantie wordt er in ieder klaslokaal een doos neergezet. Iedereen die kan en wil, mag deze doos rijkelijk vullen met eten, snoepgoed en verzorgingsproducten. Samen met de leerlingen worden deze dozen ook mooi versiert vooraleer ze aan de gezinnen worden geschonken.

Dit mooie initiatief is ontstaan vanuit de ouderenraad van de scholen. Dit jaar zorgt deze mooie actie ervoor dat 28 gezinnen een extraatje krijgen tijdens de kerstperiode.

Lees verder