Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 december 2021

Spectaculair videobeelden tonen test van Amerikaanse marine met laserwapen op drijvend doelwit in Midden-Oosten

HLN
Spectaculair videobeelden tonen test van Amerikaanse marine met laserwapen op drijvend doelwit in Midden-Oosten
De Amerikaanse marine kondigde gisteren aan dat het een laserwapen heeft getest op een drijvend doelwit in de Gold van Aden in het Midden-Oosten. De test was een succes: het doelwit werd vernietigd. De beelden zijn spectaculair.
Lees verder

"De nieuwe batterij brengt de verkoop van elektrische motorfietsen in een stroomversnelling": één motormerk heeft al een bereik tot 420 km
Nu alle grote automerken al elektrische wagens hebben, kan de wereld van de motorfiets niet anders dan volgen. Dat een icoon als Harley-Davidson naar de beurs trekt met een apart merk voor elektrische moto's, toont aan dat het tijd is voor de grote doorbraak. Maar hoe voelt dat, elektrisch rijden? En wat is er vandaag al op de markt? Onze motorexpert Arno Jaspers geeft de stand van zaken en vertelt wat er al op de markt is.
Lees verder

Mercedes ziet af van beroep na titelrace, Max Verstappen is definitief wereldkampioen: "Gefeliciteerd, Max"
Max Verstappen hoeft niet meer te vrezen dat zijn wereldtitel in de rechtbank in gevaar komt. Het Formule 1-team van Mercedes heeft besloten af te zien van een beroepszaak en feliciteert de Nederlander en Red Bull. Mercedes richt wel samen met de FIA een commissie op die de F1-regels moet verduidelijken.
Lees verder

Waar staan we in de vaccinatiecampagne? En wat met de derde prik? Volg hier het digitaal overleg met minister Beke
Hoe zit het met de vaccinatiecampagne? En wat met de derde prik? Volg hier het digitaal overleg van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid met minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Vlaanderen wil records breken: 700.000 tot 800.000 boosterprikken per week
Vlaanderen wil 700.000 tot 800.000 boosterprikken per week zetten. Dat is aangekondigd op het digitaal persmoment van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Tegen het einde van januari moet iedereen die in aanmerking komt voor een derde prik die gekregen hebben. De versnelling in de vaccinatiecampagne betekent dat 2,5 miljoen Vlamingen bijkomend al in januari gevaccineerd zullen kunnen worden.
Lees verder

Dit zijn de symptomen van omikron volgens arts die variant als eerste opmerkte
Een nieuwe variant, nieuwe symptomen en dat lijkt ook het geval te zijn voor omikron. Angélique Coetzee - de Zuid-Afrikaanse arts die als eerste alarm sloeg over omikron - vertelt in een interview met de Spaanse krant El País waarmee patiënten dit keer vooral kampen.
Lees verder

Vlaamse cryptomiljonair die nu ook aan tweede minnares 850.000 euro geeft verdacht van witwassen
Marc De Mesel, een naar Kenia uitgeweken Vlaamse cryptomiljonair, komt voor de tweede keer op korte tijd in het vizier van de politie van het Afrikaanse land. De Vlaming was al verdacht van witwassen nadat hij 800.000 euro cadeau gaf aan zijn vriendin Felesta Nyamathira Njoroge (21). Nu blijkt dat hij ook aan een tweede studente, Tebby Wambui Kago (21), zo'n 850.000 euro gaf. De Keniaanse politie vermoedt dat het om crimineel geld gaat.
Lees verder

Coronabesmetting verstoort immuunsysteem van kankerpatiënten voor lange tijd: "Groei van bestaande tumoren kan versnellen"
Een Covid-19-besmetting bij kankerpatiënten kan het immuunsysteem veranderen en in sommige gevallen een chronische ontstekingsreactie veroorzaken die maanden kan aanslepen. Dat blijkt uit een studie van UAntwerpen, UZA, AZ Maria Middelares en AZ Nikolaas. Door zo'n immuunrespons kan de groei van bestaande tumoren versneld worden, waarschuwen de onderzoekers.
Lees verder

Vlaamse cryptomiljonair verdacht van witwassen nadat hij ook tweede minnares 850.000 euro geeft
Marc De Mesel, een naar Kenia uitgeweken Vlaamse cryptomiljonair, komt voor de tweede keer op korte tijd in het vizier van de politie van het Afrikaanse land. De Vlaming was al verdacht van witwassen nadat hij 800.000 euro cadeau gaf aan zijn vriendin Felesta Nyamathira Njoroge (21). Nu blijkt dat hij ook aan een tweede studente, Tebby Wambui Kago (21), zo'n 850.000 euro gaf. De Keniaanse politie vermoedt dat het om crimineel geld gaat.
Lees verder

De leukste tech gadgets onder de 50 euro voor onder de kerstboom
Nog enkele dagen en we komen, weliswaar in kleinere kring, samen voor Kerstmis. Zoek je nog een fijn cadeau voor wie van tech gadgets houdt? Tweakers.net verzamelde vijf tips voor leuke geschenken die minder dan 50 euro kosten.
Lees verder

De pasjes van 'Dancing Dimi' kent u al, maar ook naar deze walk-ons kijken we uit op het WK darts
Waar de afgelopen coronaperiode de traditionele walk-ons werden vervangen door een dubbele walk-on zonder unieke muziek, betreden de darters tijdens dit WK darts gewoon weer het podium mét hun eigen nummer. En dat staat bij sommige darters garant voor groot feest in 'Ally Pally'. De song van Dimitri Van den Bergh kent u al. Maar naar welke opkomst is het nog uitkijken?
Lees verder

Worldline integreert Payconiq: betalen in de winkel voortaan ook via QR-code scannen op betaalterminal
Betalingsverkeerverwerker Worldline integreert Payconiq in zijn betaalterminals. Zo kan de consument voortaan met de Payconiq by Bancontact-app in de winkel betalen door een QR-code te scannen, die op het schermpje van de betaalterminal verschijnt. Dat meldt Worldline donderdag in een persbericht.
Lees verder

"Meer dan 200 pagina's met plannen om mij te besmeuren": Jihad Van Puymbroeck stelt zich burgerlijke partij in zaak-Schild & Vrienden
"In het dossier rond Schild & Vrienden zit een een document van meer dan 200 pagina's met geheime gesprekken waarin plannen om mij kwaadwillig te besmeuren besproken werden." Dat zegt Jihad Van Puymbroeck, die burgerlijke partij is in de zaak, op Twitter. "De gesprekken dateren van de tijd waarin mijn cliënte medewerkster was bij VRT online", zegt haar advocaat Abderrahim Lahlali.
Lees verder

KOERS KORT. Pontchâteau organiseert EK veldrijden in 2023
Het Franse Pontchâteau wordt in 2023 het decor voor de Europese kampioenschappen veldrijden. Dat bevestigt de Europese wielerbond UEC.
Lees verder

Nog altijd niet duidelijk waarom man bewust inreed op Duitse carnavalsoptocht, dader krijgt nu levenslang
Een man is in Duitsland veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf omdat hij vorig jaar met een auto bewust inreed op een carnavalsoptocht in het stadje Volkmarsen. Ongeveer negentig mensen raakten gewond, onder wie twintig kinderen.
Lees verder

Minstens 25 doden door illegaal gestookte alcohol in Turkije
In Turkije zijn de voorbije dagen minstens 25 doden gevallen door illegaal gestookte alcohol. Nog een twintigtal anderen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen, zo meldden lokale media. Het illegaal stoken van alcohol komt vrij vaak voor in Turkije, zeker sinds de taksen op alcoholische dranken werden verhoogd.
Lees verder

Omikron inmiddels verantwoordelijk voor bijna 6 procent van alle besmettingen in ons land
De verspreiding van de omikronvariant gaat steeds sneller in ons land, zo blijkt uit de gegevens die viroloog Emmanuel André deelde op Twitter. Terwijl omikron maandag verantwoordelijk was voor 3 procent van de besmettingen, is dat inmiddels bijna 6 procent. Biostatisticus Tom Wenseleers waarschuwde eerder al dat de "omikronvariant een verdubbelingstijd heeft van slechts 2 à 3 dagen".
Lees verder

Speciale gezant WHO zeer bezorgd over extreem snelle verspreiding omikron: "In vier weken kan het letterlijk duizend keer erger worden"
Dokter David Nabarro - de speciale gezant van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) rond Covid-19 - heeft zijn ongerustheid uitgedrukt over de "supersnelle" verspreiding van de omikronvariant. "Ik ben nog nooit zo bezorgd geweest over de pandemie als vanavond", zei hij gisteren op de Britse nieuwszender Sky News.
Lees verder

Queen Elizabeth annuleert traditionele kerstlunch met familie
Queen Elizabeth (95) heeft besloten de traditionele kerstlunch met de verschillende leden van de koninklijke familie te annuleren. Volgens een bron doet ze dat uit angst voor een toename van het aantal coronagevallen in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast sukkelt de koningin nog altijd met haar gezondheid, iets wat vermoedelijk meegespeeld zal hebben in de beslissing.
Lees verder

Kelly Clarkson wil nooit meer trouwen na moeilijke scheiding
Kelly Clarkson (39) wil nooit meer trouwen. Dat ziet de zangeres en presentatrice na haar moeilijke scheiding met Brandon Blackstock (45), met wie ze samen twee kinderen heeft, niet meer zitten.
Lees verder