Doorgaan naar hoofdcontent

Snoeiwerken lopen mis in Oudsbergen, man (61) sterft onder boom

HLN
Snoeiwerken lopen mis in Oudsbergen, man (61) sterft onder boom
Aan Plokroy in Oudsbergen is deze middag een zwaar arbeidsongeval gebeurd tijdens het snoeien van bomen en takken. Een man kwam er onder een zwaar stuk boom terecht en overleed ter plaatse.
Lees verder

Hamilton moet sanctie vrezen, Verstappen klokt snelste tijd in laatste training van Jeddah
Max Verstappen (Red Bull) heeft de snelste tijd (1.28,100) neergezet in de derde vrije oefensessie voor de Grote Prijs van Saoedi-Arabië, de 21ste en voorlaatste manche in het wereldkampioenschap Formule 1. Lewis Hamilton (Mercedes) liet nog niet het achterste van zijn tong zien, hij klokte zijn eigen beste tijd (1.28,314) op harde banden. Al krijgt hij straks mogelijk een dreun. Hamilton moet zich verantwoorden voor het negeren van een dubbele gele vlag. Mogelijk met zware consequenties - Verstappen kreeg er in Qatar vijf plaatsen gridstraf voor.
Lees verder

AA Gent wint met kleinste verschil bij OHL, Tissoudali tekent met geluksgoal voor enige treffer
Met een zege in Leuven zette AA Gent een 9 op 9 neer. Een reeksje dat de Buffalo's flink omhoog stuwde in het klassement. De Buffalo's staan alleszins tot zondag in de top vier.
Lees verder

LIVE. Gent op voorsprong na gelukstreffer Tissoudali, verder weinig doelgevaar in Leuven
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • King Power at Den Dreef • Gent staat zevende, OHL dertiende
Lees verder

LIVE. Heeft OH Leuven nog slotoffensief in huis, of gaat Gent met krappe zege aan de haal?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • King Power at Den Dreef • Gent staat zevende, OHL dertiende
Lees verder

LIVE. Gent gaat de rust in met krappe voorsprong tegen OH Leuven
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u15 • King Power at Den Dreef • Gent staat zevende, OHL dertiende
Lees verder

RECENSIE. 'La Casa de Papel 5.2': "Een emotioneel adieu"
De makers van 'La Casa de Papel' hebben genoeg met de voeten van hun fans gespeeld. Het langverwachte vijfde seizoen werd niet alleen in twee delen opgesplitst, waartussen een radiostilte van maar liefst drie maanden gaapte, deel één bevatte ook één van de meest schokkende momenten uit de geschiedenis van de Netflix-hit. Of u in dit slotstuk nog meer emotionele uppercuts zult moeten incasseren? Of het vanaf hier enkel beter wordt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

"Héél impressionant": 'best of the rest' Toon Aerts kijkt met grote ogen naar entree Van Aert in het veld
Wat een entree. Wout van Aert reed bij zijn eerste cross van de winter de tegenstand meteen in de vernieling in Boom. Toon Aerts was 'best of the rest' en vooral danig onder de indruk de winnaar.
Lees verder

Opgelopen spanningen rond Oekraïne: Poetin heeft dinsdag gesprek met Biden
De Russische president Vladimir Poetin heeft dinsdag een overleg met zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden, bevestigt het Kremlin zaterdag. De staatshoofden spreken elkaar over de opgelopen spanningen rond Oekraïne. Rusland zou zich klaarmaken om begin volgend jaar de buurstaat binnen te vallen, maar Moskou ontkent dat er plannen zijn voor een aanval.
Lees verder

Paul Lannoye, een van oprichters Ecolo, is overleden
Paul Lannoye, een van de oprichters van de partij Ecolo, is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat kondigen Philippe Defeyt, gewezen federaal secretaris van de partij, en Gerard Lambert, stichtend lid van de partij, zaterdag aan.
Lees verder

Ministers sturen aan op snellere derde prik voor onderwijspersoneel in basisscholen en kinderopvang
De ministers van Onderwijs en Welzijn willen dat het onderwijspersoneel in het basisonderwijs en mensen die kinderopvang verstrekken versneld worden uitgenodigd voor hun derde prik. Dat meldt het persbureau Belga.
Lees verder

Emma Plasschaert valt terug naar derde plaats na derde wedstrijddag, Eline Verstraelen is 38ste
Emma Plasschaert heeft de leidersplaats op het WK zeilen in de ILCA 6 (laser radial-klasse) moeten inleveren op de derde wedstrijddag in Mussanah in Oman. Eline Verstraelen maakte drie plaatsen goed en staat nu 38ste.
Lees verder

Na het straffe trucje nu eindelijk de goal: Saelemaekers van goudwaarde voor AC Milan tegen hekkensluiter Salernitana
AC Milan heeft een magere 1 op 9 doorgespoeld met twee opeenvolgende overwinningen. Vandaag ging rode lantaarn Salernitana voor de bijl in San Siro met 2-0, nadat op de midweekspeeldag Genoa al over de knie werd gelegd met 0-3. Milan wipt voorlopig naar de leidersplaats.
Lees verder

Antarctica in het donker door totale zonsverduistering
Een lange zomerse pooldag op Antarctica is zaterdag korte tijd verduisterd geweest door een totale zonsverduistering. Het spektakel werd door maar weinig mensen waargenomen. Het continent rond de zuidpool is immers onbewoond, al zijn er wel onderzoeksstations waar wetenschappers werken.
Lees verder

"Beste gevoel ooit aan snookertafel": fenomenale Luca Brecel staat in finale van het prestigieuze UK Championship
Niet te stoppen. Luca Brecel (26) staat in de finale van het prestigieuze UK Championship snooker, een van de drie belangrijkste rankingtoernooien van het seizoen. De 'Belgian Bullet', het nummer 40, versloeg de Engelsman Kyren Wilson (WS-5) met 4-6. Brecel imponeert al een hele week in York en neemt het morgen in de finale op tegen Barry Hawkins (WS-14) of Zhao Xintong (WS-26). "Ik was zo nerveus. Ik kon alleen maar denken aan de finale. Ik kon deze nacht amper slapen", vertelde Brecel achteraf.
Lees verder

Ouders van verdachte (15) dodelijke schietpartij op Amerikaanse school pleiten onschuldig aan onvrijwillige doodslag
De ouders van de vijftienjarige verdachte van de dodelijke schietpartij op Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit, pleiten onschuldig aan onvrijwillige doodslag. Ze werden daar vrijdag voor aangeklaagd door openbare aanklager Karen McDonald van Oakland County. Het stel sloeg daarna op de vlucht, maar zaterdag kon de politie hen al inrekenen.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Ondanks ontrouw en huwelijkscrisissen kopen Will Smith en zijn vrouw Jada een nieuwe villa
De meest besproken relatie in Hollywood? Dat moet dit jaar die van Will Smith (53) en Jada Pinkett-Smith (50) zijn. Het koppel doorstond een waslijst aan ophefmakende liefdesperikelen, maar ondanks alles blijven ze voor elkaar kiezen, zo bewijzen ze met de aankoop van een nieuwe villa.
Lees verder

LIVE (18u30). Pakt KV Oostende na 0 op 15 eindelijk nog eens een zege?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende-Eupen
Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen in groot deel van het land
Het KMI waarschuwt voor gladde wegen zaterdagavond en - nacht. Code geel is van kracht in Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel en in Wallonië.
Lees verder

Hoezo aanpassen, hoezo ritme vinden? "Dit is wat ze met de deur in huis vallen noemen, de deur is er gewoon uit"
Hij had het zelf niet verwacht, zei hij. Wij hadden het zeker niet zien komen. En zijn concurrenten evenmin. Wout van Aert (27) pakte deze namiddag uit met een straf nummer. Hoezo aanpassen, hoezo ritme vinden? Bij zijn rentree in de cross reed hij alles en iedereen op een hoopje. "Op het einde was ik wel moe." Toch.
Lees verder