Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 december 2021

Scheiding Arnold Schwarzenegger na tien jaar eindelijk officieel

HLN
Scheiding Arnold Schwarzenegger na tien jaar eindelijk officieel
Na een proces van ruim tien jaar is het huwelijk tussen Arnold Schwarzenegger en Maria Shriver eindelijk officieel ontbonden. Shriver vroeg al in juni 2011 een scheiding aan wegens 'niet te repareren onenigheden', nadat ze 25 jaar getrouwd waren. Maar veel vaart zetten de twee sindsdien niet achter de scheiding, ondanks dat ze al jaren apart van elkaar leefden.
Lees verder

Ex-Miss België Angeline Flor Pua stelt haar vriend voor: "Hij heeft Filipijnse roots, net als ik"
Ze zijn al twee jaar samen, maar eindelijk is voor Miss België 2018 Angeline Flor Pua (26) de tijd rijp om haar vriend Vincent (28) voor te stellen. Het koppel woont ondertussen samen in Zwevegem. "Ik leerde Vincent kennen in het middelbaar en we werden vrienden" vertelt Angeline. Maar hun band verwaterde tot Angeline op vakantie ging naar haar thuisland de Filipijnen. "Daar is de vonk overgesprongen."
Lees verder

82-jarige slipt met peperdure Ferrari door winkelruit in Andorra
In Andorra is een 82-jarige eigenaar van een zeldzame Ferrari 512 TR vast komen te zitten in de etalageruit van een winkelcentrum. De man, zijn 59-jarige passagier en een medewerker van het winkelcentrum raakten lichtgewond.
Lees verder

Eindejaarsvuurwerk in Sydney gaat door ondanks besmettingsrecords
Al 17.000 Australiërs hebben tickets gekocht om het eindejaarsvuurwerk in de stad Sydney te bewonderen vanop bepaalde uitzichtpunten. Het vuurwerk zal officieel plaatsvinden, ondanks de recordhoge coronacijfers in de Australische deelstaat New South Wales. Dat meldt het nieuwsagentschap AAP.
Lees verder

Bidens voor het eerst in het openbaar op wandel met nieuwe puppy Commander
Iets meer dan een week geleden haalde President Joe Biden een nieuw speelmaatje naar het Witte Huis. Hij verwelkomde de pup toen met een video op zijn Twitter-account. Ondertussen werd de nieuwe hond ook buiten het Witte Huis gespot. Samen met Joe en Jill Biden zien we Commander huppelen langs het strand. Hij heeft zelfs even tijd om ook met andere honden kennis te maken. Voor de Bidens is het intussen de derde hond. Champ stierf door ouderdom en Major moest terug naar zijn oude huis na een bijtincident.
Lees verder

Hugh Jackman test positief op corona: "Ik kan even geen shows meer geven"
'Wolverine'-acteur Hugh Jackman (53) heeft positief getest op corona. Dat maakte hij zelf bekend in een video op Twitter. Omdat hij het virus heeft moet hij enkele shows van zijn Broadwayshow 'The Music Man' overdragen aan zijn understudy.
Lees verder

Ruim 7 op de 10 Belgen niet bereid om gedrag aan te passen voor klimaat
Ruim 7 op de 10 Belgen zijn niet bereid om hun gedrag aan te passen uit zorg voor het milieu. Dat blijkt uit een studie van ING-econoom Steven Trypsteen in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos bij meer dan duizend landgenoten. De Belg is er wél van overtuigd dat er iets moet gebeuren om de klimaatproblematiek aan te pakken, maar kijkt hiervoor vooral naar de overheid, concludeert Trypsteen.
Lees verder

Ruim 7 op 10 Belgen niet bereid om gedrag aan te passen voor klimaat
Ruim 7 op de 10 Belgen zijn niet bereid om hun gedrag aan te passen uit zorg voor het milieu. Dat blijkt uit een studie van ING-econoom Steven Trypsteen in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos bij meer dan 1.000 landgenoten. De Belg is er wél van overtuigd dat er iets moet gebeuren om de klimaatproblematiek aan te pakken, maar kijkt hiervoor vooral naar de overheid, concludeert Trypsteen.
Lees verder

Wielerbond vraagt om maatregelen in cross te herbekijken: "Anders mogelijk ook naar Raad van State"
De Belgische wielerbond roept op om de maatregelen in het veldrijden te herbekijken. Anders dreigt het, net als de cultuursector, naar de Raad van State te stappen. Dat zegt voorzitter Tom Van Damme bij Radio 1.
Lees verder

Nederlands spoorwegenbedrijf NS raadt reizigers af trein naar België te nemen
De Nederlandse spoorwegenmaatschappij Nederlandse Spoorwegen (NS) raadt reizigers af om de trein naar België te nemen, tenzij het echt noodzakelijk is. Zo was er gisteren sprake van een "abnormale drukte" in Antwerpen, aangezien heel wat Nederlanders vanwege de lockdown in eigen land een dagje in België wilden spenderen. Op verschillende snelwegen waren er files en meerdere treinen zaten bomvol. Volgens NS is het in de treinen bijgevolg onmogelijk om voldoende afstand te houden. De dringende oproep geldt tot zondagavond.
Lees verder

Elon Musk verkoopt opnieuw Tesla-aandelen voor zowat een miljard dollar
Tesla-topman Elon Musk heeft opnieuw een deel van zijn aandelen in de maker van elektrische auto's verkocht. De multimiljardair verkocht nog eens 934.000 aandelen, voor 1,02 miljard dollar of ongeveer 900 miljoen euro. Dat blijkt uit een mededeling van de Amerikaanse beurswaakhond SEC.
Lees verder

Zelfstandige modewinkels kijken met gematigde verwachtingen naar wintersolden
De zelfstandige modewinkeliers bereiden zich met gematigde verwachtingen voor op de wintersolden, die lopen van 3 tot 31 januari. Dat blijkt uit een bevraging van sectorfederatie Mode Unie bij 188 zaken.
Lees verder

Israël heft reisverbod naar België weer op
Israël heeft België en verschillende andere landen weer van de rode lijst gehaald. Daardoor geldt geen reisverbod meer naar die landen. Naast ons land gaat het om Duitsland, Italië, Ierland, Noorwegen, Zweden en verschillende Afrikaanse landen. Voor landen zoals de Verenigde Staten blijft Israël wel een reisverbod handhaven.
Lees verder

Ook Neymar geniet van de feestdagen: PSG-ster schenkt zichzelf 'glazen paleis' voor kerst
Vakantie tijdens de feestdagen. Dat betekent voor Neymar jr. (29) een bezoekje brengen aan de familie en... een villa van bijna 3 miljoen euro kopen. Het 'glazen paleis' is nu in het bezit van de PSG-vedette. En er is plaats genoeg voor zijn Koenigsegg en Lamborghini.
Lees verder

Knappe chef uit 'Emily in Paris' vindt geen werk meer
'Emily in Paris'-ster Lucas Bravo (33) heeft in een interview met The Times onthuld hoe hij "zijn label als hartenbreker" van zich af probeert te schudden nadat hij "van de ene dag op de andere werd geobjectiveerd" door zijn rol in de populaire Netflix-serie.
Lees verder

Zeebeving met kracht van 5,7 schrikt Kreta op
Een aardbeving met een kracht van 5,7 heeft woensdagochtend de mensen op het Griekse eiland Kreta uit hun slaap gehaald. Er zijn vooralsnog geen meldingen van slachtoffers of van schade.
Lees verder

"Werknemers hebben meer macht aan de onderhandelingstafel": dit kan jij doen om je koopkracht te verhogen in 2022
We zeggen dikwijls dat het leven een stuk duurder is geworden dan vroeger, maar in 2021 was de inflatie effectief een stuk hoger dan andere jaren. Wat gaat dat geven in 2022? Blijven de prijzen stijgen en gaan onze lonen dan mee? Onze werkexpert Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent, maakt een prognose op en geeft advies om je koopkracht zo veel mogelijk te verhogen.
Lees verder

Erfbelasting goede doelen levert Vlaanderen 14,5 miljoen euro op in eerste helft 2021
De erfbelasting op legaten aan goede doelen heeft de Vlaamse overheid in de eerste helft van dit jaar 14,5 miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V).
Lees verder

Madonna beschuldigt Tory Lanez van illegaal gebruik 'Into The Groove'
Rapper Tory Lanez (29) heeft een nieuwe single uitgebracht, 'Pluto's Last Comet'. De Canadees begint het nummer met een sample uit Madonna's 'Into the Groove' en daar is de Queen of Pop (63) niet blij mee. Op Instagram beveelt ze hem dan ook te stoppen met het illegale gebruik van haar hit.
Lees verder

Dr. Dre moet ex-vrouw 90 miljoen euro betalen, hij vindt dat 'een habbekrats'
Hoewel een rechter heeft bepaald dat Dr. Dre zijn ex-vrouw Nicole Young bijna 90 miljoen euro moet betalen na hun 'vechtscheiding', zou de rapper daar volgens ingewijden allesbehalve rouwig om zijn. Dre bezit ongeveer 725 miljoen euro, dus voor hem is dit bedrag een habbekrats.
Lees verder