Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Retie: Provinciaal besluit: permanent onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen en publieke grachten

Provinciaal besluit: permanent onttrekkingsverbod onbevaarbare waterlopen en publieke grachten
Vanaf 1 januari 2022 is het permanent verboden om water te onttrekken uit alle onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in (delen van) een aantal stroomgebieden. Er gelden een aantal uitzonderingen op dit verbod.
Lees verder

Overlegcomité verscherpt preventieve gezondheidsmaatregelen tegen omikronvariant
Het Overlegcomité heeft 22 december de epidemiologische situatie besproken en stelt vast dat de omikronvariant aan een snelle opmars bezig is. Daarom kiest het Overlegcomité voor een aanpak van voorzichtigheid en scherpt het met ingang van zondag 26 december de beschermingsmaatregelen aan.
Lees verder

Callcenter vaccinatiecentrum schakelt op 24 en 31 december door naar Vlaamse collega's
Het callcenter van vaccinatiecentrum Baldemore is tijdens de eindejaarsperiode – aanvullend op de wettelijke feestdagen van 25 december en 1 januari – ook gesloten op 24 en 31 december. Op 24 en 31 december word je automatisch doorgeschakeld naar het Vlaams callcenter.
Lees verder

Race tegen de klok: 12.000 uitnodigingen verstuurd voor extra prik
Woensdag 22 en donderdag 23 december nodigden we 12.000 inwoners uit voor een extra vaccin, met een vaccinatiemoment ten laatste op 18 januari. Met deze extra prikken racen we tegen de klok om inwoners extra te beschermen tijdens de snelle opmars van de omikronvariant.
Lees verder