Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

Retie: Kapwerken Brand, Hodonk en Langedijk

Kapwerken Brand, Hodonk en Langedijk
In uitvoering van het gemeentelijk natuurbeheerplan worden vanaf vrijdag 3 december kapwerken uitgevoerd op een aantal percelen op Brand, Hodonk en Langedijk. Het gaat hier voornamelijk om 'dunningskap' ter bevordering van de biodiversiteit.
Lees verder

Overlegcomité verlaagt leeftijd mondmaskerplicht, beperkt binnenactiviteiten en beslist over onderwijspakket
Om de druk op de zorg te verminderen, besliste het Overlegcomité op 3 december om binnenactiviteiten te beperken, kerstvakantie voor het kleuter- en lager onderwijs vervroegd te laten ingaan op 20 december en in middelbare scholen over te schakelen op hybride onderwijs en om contacten te beperken.
Lees verder

Bel huisartsenwachtpost alleen voor dringende medische problemen
De huisartsenwachtposten vragen om alleen te bellen voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag. Momenteel worden huisartsen én wachtposten overstelpt met talrijke vragen over corona. Hierdoor moeten patiënten die dringend hulp nodig hebben, te lang wachten.
Lees verder

Al 54,66 % van de 65-plussers kregen extra prik
Al 54,66 % van onze 65-plussers kregen intussen een extra prik. Dit aantal zal nog fors stijgen de komende dagen door de geplande en drukke vaccinatiedagen. Als je een uitnodiging ontvangt, bevestig je bij voorkeur online. Lukt dit niet? Contacteer het callcenter.
Lees verder