Doorgaan naar hoofdcontent

REACTIES. Feestje op de Bosuil! Nainggolan: “Zag meteen dat hij erin ging” - De Laet: “Zijn weer de ‘Ploeg va...

HLN
REACTIES. Feestje op de Bosuil! Nainggolan: "Zag meteen dat hij erin ging" - De Laet: "Zijn weer de 'Ploeg van 't Stad'"
Antwerp mag zich nog enkele maanden langer de 'Ploeg van 't Stad' noemen na een felbevochten zege in de stadsderby tegen Beerschot. Radja Nainggolan besliste de match met een fantastisch schot. "Maar donderdag is er al een andere match." Bekijk hieronder de voornaamste reacties uit het winnende kamp.
Lees verder

Hans Vanaken klaar voor alles-of-nietsmatch in Parijs: "Álles is mogelijk"
"Die thuismatch tegen PSG geeft ons vertrouwen." En of Mister Champions League, Hans Vanaken (29), er zin in heeft. Hopelijk volgt de rest straks.
Lees verder

'Superflik' Steven De Smet (64) hangt uniform aan de haak: "Politie en mensen moeten opnieuw leren praten met elkaar"
Hoofdcommissaris van het Gentse politiekorps Steven De Smet (64) gaat op 1 januari met pensioen. Dat is eerder van moeten, want de zestiger zit nog boordevol energie en ideeën over hoe de politie zich kan verbeteren. De bedenker van 'Flikken', de oprichter van de fietsbrigade en de opmars van de Gentse Feesten maakten De Smet afgelopen decennia tot 'superflik'. "Al op mijn eerste dag op de politieschool wist ik dat ik hoofdcommissaris zou worden."
Lees verder

Trump: "Eén miljard dollar aan investeringen binnen voor nieuwe berichtenapp"
Donald Trump zegt voor zijn nieuwe socialemediaplatform, samen met het bedrijf dat het moet gaan realiseren, 1 miljard Amerikaanse dollar (ruim 883 miljoen euro) aan investeringen binnengehaald te hebben.
Lees verder

Facebookgroep 'Geen mondmaskers voor kinderen' overstelpt met reacties: "Wees mild. Voor je kind, voor jezelf én voor de school"
De mondmaskerplicht heeft voor een woelig weekend gezorgd in het onderwijsveld. Scholen en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zijn overstelpt met vragen van ouders, waarbij sommigen te kennen gaven geen mondmasker te zullen meegeven aan hun kind, of het thuis te houden. Maar mag dat? Hoe zijn scholen van plan moeilijke situaties aan te pakken? "Extra maskers moeten overal beschikbaar zijn, zoals Kleenex."
Lees verder

AA Gent zet opmars verder: net nu de agenda drukker is, ruilen de Buffalo's doorgedreven rotatie voor een vast basisteam
AA Gent zet zijn opmars verder. Uit bij OHL sleepten de Buffalo's hun derde overwinning op rij over de streep. Hein Vanhaezebrouck koos lange tijd voor een doorgedreven rotatie, maar net nu het bijzonder druk is, groeien de Buffalo's naar een basisteam dat resultaten boekt.
Lees verder

Dominant Anderlecht maakt het zichzelf moeilijk, maar haalt het van Zulte Waregem dankzij twee knappe goals Refaelov
Derde zege op rij voor Anderlecht. Paars-wit voetbalde dominant en haalde het verdiend van Zulte Waregem: 3-2. Refaelov was de grote man met twee knappe goals. Paars-wit rukt (voorlopig) op naar de top vier.
Lees verder

"Als Brad Pitt vraagt of je wil komen, is het op het randje van snobisme om te weigeren": dit is Nico Leunen, 'fixer van Hollywood'
Nico Leunen is sinds deze week de eerste Belg die toegelaten is tot de toonaangevende American Cinema Editors (ACE) gilde. Maar ook als Hollywood in nood verkeert, krijgt Leunen telefoon. Na Ryan Gosling deed ook Brad Pitt al een beroep op de diensten van de Belgische monteur.
Lees verder

Prins William blikt terug op 'meest gênante moment' van zijn leven: "Als Taylor Swift je iets vraagt, zeg je geen nee"
In een zeldzaam openhartig interview laat de Britse prins William (39) in zijn kaarten kijken. Zo onthulde hij onder andere wat hij als het 'meest gênante moment van zijn leven' beschouwt: die keer dat Taylor Swift hem het podium op sleurde om te zingen. "Ik volgde haar als een puppy", vertelt hij in een podcast die hij zelf lanceerde.
Lees verder

Mondmasker in eerste leerjaar zorgt voor boze ouders: "Onze scholen krijgen veel telefoontjes"
De mondmaskerplicht vanaf het eerste leerjaar zorgt voor een golf aan weerstand bij ouders. De basisscholen krijgen daar zo veel klachten en vragen over, dat het Katholiek Onderwijs Vlaanderen de scholen zondag advies meegeeft over hoe met het protest om te gaan.
Lees verder

Europese joden reageren met afschuw op afbeelding gele ster tijdens coronabetoging
De European Jewish Association reageert zondag met afschuw op de afbeelding van een gele ster die door manifestanten tijdens de betoging tegen de coronamaatregelen in Brussel gebruikt werd. "Het is moeilijk te zeggen hoe fout dit is", zegt rabbi Menachem Margolin, voorzitter van de European Jewish Association.
Lees verder

LIVE F1. Hamilton of Verstappen: wie zet in de GP van Saoedi-Arabië stap naar de wereldtitel?
Lewis Hamilton of Max Verstappen: wie wordt na een razendspannend seizoen wereldkampioen Formule 1? Enkel de GP's van Jeddah en Abu Dhabi schieten nog over. Vandaag deel één van de ontknoping. Wie wint in Saoedi-Arabië? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

LIVE F1. Rode vlag na crash Schumacher! Hamilton vloekt na vroege bandenwissel, want Verstappen mag straks als eerste vertrekken
Lewis Hamilton of Max Verstappen: wie wordt na een razendspannend seizoen wereldkampioen Formule 1? Enkel de GP's van Jeddah en Abu Dhabi schieten nog over. Vandaag deel één van de ontknoping. Wie wint in Saoedi-Arabië? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Gewezen Amerikaanse presidentskandidaat Bob Dole (98) overleden
De Amerikaanse politicus Bob Dole, die in 1996 de presidentskandidaat was voor de Republikeinse partij, is zondag overleden. Dat meldt de krant 'New York Times' op basis van de Elizabeth Dole Foundation. Dole stierf op 98-jarige leeftijd.
Lees verder

LIVE. Standard en Charleroi zijn eraan begonnen op Sclessin! Wie trekt aan het langste eind in Waalse derby?
• Aftrap: 18u30 • Jupiler Pro League • 17de speeldag • Standard heeft 20 punten, Charleroi heeft er 26
Lees verder

Verschrikkelijke generale repetitie voor GP Saoedi-Arabië: start van F2-race opgeschrikt door zware crash
Vreselijke beelden bij de start van de Formule 2-race in Saoedi-Arabië. Toen de Fransman Théo Pourchaire (18) met mechanische pech niet kon starten, werd hij vol in de staart aangereden door de Braziliaan Enzo Fittipaldi (20), de kleinzoon van ex-wereldkampioen in de f1 Emerson. Als bij wonder zijn beide coureurs bij bewustzijn naar het ziekenhuis afgevoerd.
Lees verder

LIVE. Charleroi heeft aan één kans voldoende om op voorsprong te komen tegen Standard
• Aftrap: 18u30 • Jupiler Pro League • 17de speeldag • Standard heeft 20 punten, Charleroi heeft er 26
Lees verder

Laatste cd-winkel van Gent sluit de deuren: René (79) trekt naar rusthuis
In de Wondelgemstraat valt het doek over de laatste onafhankelijke cd-winkel die Gent nog rijk was. René Van Hoenacker (79) hoopte de Music Boetiek tot zijn honderdste uit te baten, maar zijn gezondheid speelt hem parten. Zijn dochter gaat nu op zoek naar een opkoper voor de duizenden cd's en dvd's. "Nooit heeft mijn pa zich iets aangetrokken van wat de Fnac of de MediaMarkt deden."
Lees verder

Hooligan van Beerschot al eerder veroordeeld voor mishandeling van Antwerpsupporter
De Beerschot-supporter die zondag tijdens de derby een vuurpijl in het Antwerp-vak heeft gegooid, is in het verleden al eens veroordeeld. Hij kreeg in 2017 een werkstraf omdat hij een Antwerpsupporter in elkaar had geslagen.
Lees verder

Vandenbroucke voorstander van vereenvoudige vorm van coronabarometer
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) is voorstander van een vereenvoudigde vorm van een coronabarometer. Dat werd zondag vernomen op zijn kabinet. Al benadrukt hij dat er tegelijkertijd duurzame maatregelen nodig zijn op het vlak van ventilatie om de circulatie van het coronavirus tegen te gaan.
Lees verder