Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

Prins Harry spoort mensen aan om ontslag te nemen: “Niet iedereen krijgt betaald om niets te doen”

HLN
Prins Harry spoort mensen aan om ontslag te nemen: "Niet iedereen krijgt betaald om niets te doen"
De Britse prins Harry (37) ligt onder vuur nadat hij mensen die ongelukkig zijn met hun job aanspoorde om ontslag te nemen. Dat zou volgens hem "bevorderlijk zijn voor hun mentale gezondheid". De gewone man gniffelt echter in zijn vuistje: "Sommigen van ons moeten wérken om de rekeningen te betalen, Harry."
Lees verder

Storingen bij apps van Telenet: "Geplande werken liepen niet helemaal goed"
Er zijn storingen bij apps van Telenet, zoals 'Mijn Telenet', Webmail en Yelo TV. Ondanks verschillende meldingen op Twitter benadrukt het bedrijf dat internetverbindingen wel naar behoren blijven werken. Ook de identificatieapp Itsme kampt met een technisch probleem.
Lees verder

"Worden jullie gesponsord door obesitas?": gewezen Yellow Tigers doen boekje open over emotioneel misbruik bondscoach Vande Broek
In 'De prijs van de winnaar', een programma op Canvas waar atleten hun ervaringen op het hoogste niveau delen, haalden verscheidene gewezen Yellow Tigers het emotioneel misbruik van huidig volleybalbondscoach Gert Vande Broek (54) aan. Toch blijft de volleybalfederatie hem steunen. "We hopen nog vele jaren op zijn expertise te mogen rekenen."
Lees verder

Ex-Gouden Schoen Paul Okon (49) opent mozzarellabar in schaduw van Jan Breydel: "Ik hoop veel oude bekenden terug te zien"
Paul Okon, de Australische Gouden Schoen van 1995, heeft zopas de mozzarellabar Cuore di Puglia geopend vlak bij het Brugse Jan Breydelstadion. Bij de voormalige verdediger van Club Brugge, Lazio Roma en KV Oostende kan je onder meer Italiaanse charcuteriespecialiteiten afhalen, maar ook ter plaatse fijne gerechten eten. "Ik was al heel erg verrast om hier Franky Van der Elst te zien", zegt hij.
Lees verder

Djokovic dan toch gevaccineerd? Nummer 1 van de wereld in Servische selectie voor ATP Cup in Sydney
Novak Djokovic (34) is opgenomen in de selectie van de Servische ploeg voor de ATP Cup in Sydney begin januari. Dat bevestigde de organisatie van het landentoernooi. Dat betekent dat Djokovic mogelijk gevaccineerd is en zo toch kan deelnemen aan de Australian Open.
Lees verder

Wordt Mega volgende energieleverancier in problemen? "Geen acuut gevaar" en "situatie niet te vergelijken"
"Er is geen reden tot ongerustheid over onze situatie." Zo reageert de Waalse energieleverancier Mega op het faillissement van de Vlaamse Energieleverancier. De naam van Mega valt regelmatig als het gaat om andere energiespelers die in de problemen dreigen te komen. Maar daar is niets van aan, benadrukt het bedrijf zelf. Ook volgens Test-Aankoop dreigt geen acuut gevaar.
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen-verdediger Van Hoorenbeeck test positief op corona
KV Mechelen-verdediger Alec Van Hoorenbeeck (22) heeft positief getest op corona. Een dag voor het duel tegen RC Genk vertoonde hij symptomen, werd hij in quarantaine geplaatst en werd er een test afgenomen. Die bleek positief. Alle andere spelers testten negatief. (ABD)
Lees verder

Duitse regeringspartijen ondertekenen coalitieakkoord
De partijen die de nieuwe Duitse regering vormen, hebben vandaag het coalitieakkoord ondertekend. De Bondsdag stemt woensdag over de benoeming van Olaf Scholz (SPD) als kanselier en diezelfde dag wordt zijn regering, die bestaat uit de sociaaldemocraten van de SPD, de Groenen en de liberale FDP, nog beëdigd. Daarmee komt er nu echt een einde aan het tijdperk-Merkel.
Lees verder

"De dialoog houdt vandaag op": Ultra's Standard roepen medefans op tot boycot
De Ultra's van Standard roepen alle fans van de Rouches op om niet meer naar Sclessin te gaan voor thuiswedstrijden, zolang een deel van de tribunes gesloten blijft. Dat hebben supportersgroepen Ultras Inferno en Publik Hysterik Kaos gecommuniceerd. Voor de harde kern van Standard moeten CEO Alexandre Grosjean en voorzitter Bruno Venanzi opstappen. "We hebben lang genoeg geluisterd naar hetzelfde discours. De dialoog houdt vandaag op."
Lees verder

"Gij weet niet hoe vuil een wijf is": Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie
Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij.
Lees verder

Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden wegens seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie
Jeff Hoeyberghs riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over de vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij.
Lees verder

Eddy Demarez komt getekend uit seksismeschandaal: "Hij is nu constant op z'n hoede"
Vier maanden na hét tv-schandaal van de nazomer is Eddy Demarez (53) weer aan de slag bij de VRT. Maar z'n huidige administratieve functie staat in schril contrast met zijn eerdere bezigheden in de spotlights. Zijn collega's zien hoe de affaire hem getekend heeft. "Geloof me, Eddy komt van ver", klink het onder meer. Vraag is: hoe reageren de Belgian Cats op zijn terugkeer?
Lees verder

Eddy Demarez komt volgens collega's getekend uit seksismeschandaal: "Hij is nu constant op z'n hoede"
Vier maanden na hét tv-schandaal van de nazomer is Eddy Demarez (53) weer aan de slag bij de VRT. Maar z'n huidige administratieve functie staat in schril contrast met zijn eerdere bezigheden in de spotlights. Zijn collega's zien hoe de affaire hem getekend heeft. "Geloof me, Eddy komt van ver", klink het onder meer. Vraag is: hoe reageren de Belgian Cats op zijn terugkeer?
Lees verder

"Bacteriën zitten overal": Waarom je best geen warm eten bewaart in de koelkast"
Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico's in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips.
Lees verder

"Sommige bacteriën die voedselvergiftiging veroorzaken zijn niet waarneembaar": waarom je best geen warm eten in de koelkast bewaart
Als warm eten niet op geraakt, bewaren we de restjes meestal in de koelkast. Ideaal voor de lunch of het avondeten de volgende dag. Maar warm eten in de koelkast steken, houdt ook risico's in. Marcel Zwietering, professor levensmiddelenmicrobiologie aan de Universiteit van Wageningen (Nederland) en Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid geven tips.
Lees verder

Mondmaskeraffaire deint verder uit nu parket uitgaat van oplichting. Oppositie vraagt onderzoek: "Was dit geklungel of corruptie?"
Toen ons land vorig jaar miljoenen stoffen mondmaskers kocht bij een obscuur Luxemburgs postbusbedrijf, werd het waarschijnlijk opgelicht. 'Het Laatste Nieuws' onthulde in januari al dat er vermoedens waren over fraude en het parket van Brussel bevestigt nu dat vier mensen in verdenking zijn gesteld. De affaire deint zo verder uit. Want er duikt een nieuwe, belangrijke vraag op: was dit geklungel bij Defensie of is er corruptie in het spel?
Lees verder

Internering voor moeder die zesjarig dochtertje als seksspeeltje liet dienen, minnaar acht jaar cel: "Zij zijn perverse, seksuele roofdieren"
"Zowel de moeder als haar minnaar lieten hun seksuele verlangens primeren op het welzijn van een erg jong kind". De Dendermondse rechter was dinsdag duidelijk in zijn vonnis rond "weerzinwekkende zedenfeiten" op een zesjarig meisje. De moeder van het kind, een 31-jarig vrouw uit Aalst met een mentale handicap, wordt geïnterneerd. Haar 45-jarige minnaar, een werfleider uit Overijse, moet acht jaar in de cel.
Lees verder

Ed Sheeran en John Elton maakten brokken tijdens opnames kerstnummer: "Ik had hem bijna vermoord, het scheelde geen haar"
Ed Sheeran (30) en Elton John (74) scoren met hun kerstnummer 'Merry Christmas'. Het vrolijke nummer werd in minder dan 48 uur zo'n 10 miljoen keer bekeken. Maar het had ook anders kunnen aflopen, want Ed geeft toe dat hij Elton bijna per ongeluk om het leven bracht. "Die bel vloog maar nipt naast zijn hoofd."
Lees verder

UZ Gent vermindert aantal bedden op intensieve zorg tijdens kerstvakantie
Het UZ Gent vermindert tijdens de kerstvakantie het aantal bedden op intensieve zorg, ondanks de vierde coronagolf. De ziekenhuisdirectie wil op die manier de vakantie die door het zorgpersoneel was aangevraagd verzekeren. De capaciteit wordt met 20 procent verminderd op de afdeling intensieve zorg. Op de verpleegafdeling moet zelfs 25 procent van de capaciteit dicht.
Lees verder

LIVE. Cools ziet het somber in: "Hoe gaat Club de nul houden?" - Franse pers zet PSG en Pochettino op scherp
Een erg lastige, maar duidelijke opdracht. Als Club Brugge in Parijs beter doet dan RB Leipzig tegen Manchester City, overwintert het na Nieuwjaar in de Europa League. Krijgt blauw-zwart dat voor mekaar? Volg de aanloop en uiteraard de wedstrijd zelf in deze liveblog! De aftrap is al om 18.45 uur. De match is ook LIVE te bekijken op VTM2. De uitzending begint om 18.20 uur.
Lees verder