Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Premier maakt tiramisu bij ‘Een Hart Voor Vluchtelingen’: “Je krijgt hier meer dan een startpakket mee”

HLN
Premier maakt tiramisu bij 'Een Hart Voor Vluchtelingen': "Je krijgt hier meer dan een startpakket mee"
Evelyne Huughe en haar team vrijwilligers brengen Kerstavond in de auto door. Het is te zeggen: een team van 5 zal nog rondrijden om de meer dan 230 kerstavondpakketten die Een Hart Voor Vluchtelingen heeft samengesteld, rond te brengen. Op kerstavond kreeg ze er de helpende handen van Alexander De Croo bij. Die zakte af naar Gent voor een bezoek aan de vzw, hij kreeg er ook een rondleiding.
Lees verder

"Een Belgische metalklassieker die genres overstijgt": Amenra bovenaan 'Staalhard 100'
De kerstdagen vieren zónder kersthits? Dat kon op radiozender Willy, waar de 'Staalhard 100' - de honderd beste metalplaten - werden uitgezonden. Helemaal bovenaan een band van Belgische makelij: Amenra met het nummer 'A Solitary Reign'.
Lees verder

Zorgen om situatie van Nederlandse Amy Pieters, die in coma ligt na operatie aan haar schedel: "Fingers crossed"
De Nederlandse wielrenster Amy Pieters is gisteren in het ziekenhuis van het Spaanse Alicante aan haar hoofd geopereerd. Daarbij is door de artsen de druk in haar hoofd weggenomen die was ontstaan door de val die ze eerder op de dag maakte tijdens een wegtraining. Pieters wordt de komende dagen in slaap gehouden, zo bevestigt haar ploeg Team SD Worx vandaag.
Lees verder

Na Filmfestival Oostende nu ook uitreiking Ensors en De Jamies uitgesteld
Dat het Filmfestival Oostende zou worden uitgesteld, werd enkele dagen geleden al bekendgemaakt. Maar ook de uitreiking van de Ensors en De Jamies (de online video awards) zal op een latere datum plaatsvinden. Dat schrijft VRT NWS.
Lees verder

Op z'n 50ste is Ricky Martin eindelijk echt gelukkig: "Ik was nog maar een kind, en opeens werd ik een sekssymbool"
Hij baande zich een weg naar de top van de hitlijsten met songs zoals 'Livin' La Vida Loca', 'She Bangs' en 'Maria'. Ricky Martin, die vrijdag zijn vijftigste verjaardag viert, maakte door zijn succes als latin-zanger de weg vrij voor andere grote namen zoals Jennifer Lopez en Enrique Iglesias. Daarnaast is Ricky, die in 2010 openlijk uit de kast kwam, een boegbeeld voor de LGBTQ+-community. Intussen is hij helemaal in het reine met zichzelf, maar de zoektocht naar ware ik was niet gemakkelijk. "Overal draaiden ze mijn muziek, maar ik genoot niet van het leven."
Lees verder

Nirvana wil rechtszaak rond coverfoto 'Nevermind' laten verwerpen: "Niet serieus"
De advocaten van Nirvana hebben een verzoek ingediend om de rechtszaak tegen de band te laten verwerpen. Spencer Elden (30), de baby op de cover van de plaat 'Nevermind', klaagde de band in augustus aan wegens seksuele uitbuiting van kinderen.
Lees verder

Remco Evenepoel doet het met foto uit de oude doos, Thibaut Courtois en z'n Michele poseren bij de boom: vrolijk kerstfeest!
Het is een jaarlijks terugkerende traditie: sporters die hun volgers op social media vrolijke feestdagen wensen. Remco Evenepoel doet het dit jaar met een foto uit de oude doos, Thibaut Courtois en zijn Michele deelden een kiekje bij de kerstboom, net als Kevin De Bruyne en z'n kroost. Primoz Roglic stuurde een foto de wereld in van hem op zijn skilatten. Merry Christmas, een bloemlezing.
Lees verder

Remco Evenepoel doet het met een foto uit de oude doos, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois poseren bij de kerstboom: vrolijk kerstfeest!
Het is een jaarlijks terugkerende traditie: sporters die hun volgers op social media vrolijke feestdagen wensen. Remco Evenepoel doet het dit jaar met een foto uit de oude doos, Thibaut Courtois en zijn Mishel deelden een kiekje bij de kerstboom, net als Kevin De Bruyne en z'n kroost. Primoz Roglic stuurde een foto de wereld in van hem op zijn skilatten. Merry Christmas, een bloemlezing.
Lees verder

Remco Evenepoel doet het met een foto uit de oude doos, Thibaut Courtois en z'n Mishel poseren bij de kerstboom: vrolijk kerstfeest!
Het is een jaarlijks terugkerende traditie: sporters die hun volgers op social media vrolijke feestdagen wensen. Remco Evenepoel doet het dit jaar met een foto uit de oude doos, Thibaut Courtois en zijn Mishel deelden een kiekje bij de kerstboom, net als Kevin De Bruyne en z'n kroost. Primoz Roglic stuurde een foto de wereld in van hem op zijn skilatten. Merry Christmas, een bloemlezing.
Lees verder

Disneyland Paris onthult nieuwe details over transformatie iconisch Disneyland Hotel
Na maanden van voorbereiding zijn in Disneyland Paris de werkzaamheden begonnen voor de grondige renovatie van het Disneyland Hotel. Het iconische hotelcomplex - vlak aan de ingang van het Disneyland Park - krijgt een koninklijke transformatie. Zoals een spiegel in de stijl van Rapunzel.
Lees verder

De Croo over maatregelen cultuursector: "We hopen dat het van heel korte duur is"
De beslissing van het Overlegcomité om de cultuursector te sluiten in een poging om de verdere oprukking van de omikronvariant tegen te gaan, doet nog steeds veel stof opwaaien. Tijdens een bezoek aan een vrijwilligersorganisatie voor kansarmen in Gent, liet premier De Croo (Open Vld) vandaag weten dat hij bereid is om begin januari te bekijken of de sluiting van de cultuursector nog nodig is. Dat meldt VTM NIEUWS.
Lees verder

VTM NIEUWS-journalist Patrick Van Gompel gaat na 44 jaar carrière met pensioen: bekijk hier enkele van zijn beste momenten
Patrick Van Gompel (64) gaat met pensioen. De VTM NIEUWS-journalist begon op 15 mei 1989 te werken voor VTM NIEUWS, toen nog in Vilvoorde. Hij reisde de wereld af voor zijn job: Patrick ging naar conflict - en rampgebieden en legde politici het vuur aan de schenen. "Ik kijk terug met ongelofelijk veel dankbaarheid."
Lees verder

Actiegroep legt dode biggetjes en konijnen op 75 locaties in Nederland om op te roepen tot diervriendelijke maaltijd
De actiegroep Vegan Strike Group heeft op 75 locaties in Nederland dode "biggetjes en vleeskonijnen getoond aan het publiek op straat", zo zegt de organisatie op haar eigen Facebookpagina. Daar zijn ook foto's geplaatst van plekken waar de dode dieren liggen. Sommige kadavers zijn op posters gelegd met de tekst "Voor uw maaltijd gestorven". Ook stelt de organisatie: "Kerst zonder dierenleed begint op uw bord."
Lees verder

Zuid-Afrika woest om veiling sleutel van celdeur Nelson Mandela
De geplande veiling van de sleutel van een cel waar Nelson Mandela in heeft vastgezeten, leidt tot verontwaardigde reacties. Zuid-Afrika noemt het onbegrijpelijk dat veilinghuis Guernsey's meewerkt aan de verkoop van het historische voorwerp.
Lees verder

Anke Buckinx zet zich opnieuw in voor kansarme kinderen: "Een pakje onder de kerstboom is echt geen evidentie"
Ze mocht met haar Joe-collega's Sven Ornelis, Raf Van Brussel en Rani De Coninck net nog 1.014.900 euro aan cadeautjes weggeven via de 'Pakje Van Je Hart'-actie, en presentatrice Anke Buckinx is vastbesloten om nog meer gezinnen een fijn eindejaar te bezorgen. "Een kind op vijf groeit op in armoede. Waanzinnig dat dit in 2021 nog het geval is."
Lees verder

Kerstmis in 'Familie': Vanessa zingt Kliek-kerstsingle live bij radiozender Joe
Ook in 'Familie' waren ze op vrijdag volop in kerststemming. Vooral voor Vanessa, Zjef en Niko was er sprake van een hoogtepunt. Zij mochten hun kerstsingle ten voordele van Kliek live brengen bij de radiozender Joe.
Lees verder

Computer met vaccinatiegegevens gestolen in Brussel
In de vaccinatiehub Pacheco in Brussel zijn in de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 december verschillende computers gestolen. Daar zou ook een computer met gegevens van gevaccineerden bij zijn. De politie zoekt de daders en er wordt alles aan gedaan om te zorgen dat de gegevens niet uitlekken.
Lees verder

Arnold Schwarzenegger doneert 250.000 dollar voor 'tiny houses' voor veteranen
Arnold Schwarzenegger (74) heeft een goede daad verricht. De acteur doneerde maar liefst 250.000 dollar (220.801 euro) aan een organisatie die 'tiny houses' bouwt voor veteranen.
Lees verder

Molotovcocktail tegen Russisch consulaat in Oekraïne: "Terreurdaad"
Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gemeld dat een molotovcocktail naar het Russische consulaat in de Oekraïense stad Lviv is gegooid. Het ministerie sprak van een "terreurdaad". Het ministerie zei dat het bij de Oekraïense autoriteiten formeel geprotesteerd had tegen de aanval en dat het een Oekraïense topdiplomaat in Moskou op het matje had geroepen.
Lees verder

Serie over opkomst Booking.com in de maak
Producent Hollands Licht, bekend van onder meer de Nederlandse reeks 'Hendrik Groen', heeft de verfilmingsrechten verkregen op het boek 'De Machine - in de ban van Booking.com'. Dat heeft Hollands Licht donderdag bekendgemaakt.
Lees verder