Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 26 december 2021

Politie voert extra alcoholcontroles uit vanavond: “Dubbel zoveel alcoholgerelateerde ongevallen op kerstdag”

HLN
Politie voert extra alcoholcontroles uit vanavond: "Dubbel zoveel alcoholgerelateerde ongevallen op kerstdag"
Tijdens de feestdagen gebeuren er een pak meer ongevallen met dronken chauffeurs dan op een gemiddelde dag in het jaar. Daarom voert de politie ook vandaag een hele dag door alcoholcontroles uit, al is de kans dat u vanavond nog een controle tegenkomt toch kleiner dan voorgaande jaren.
Lees verder

Brusselse politie zal bioscopen die open blijven niet controleren
De agenten van de politiezone Brussel Hoofdstad Elsene zullen morgen geen controle uitvoeren op de bioscopen die beslist hebben om wel open te blijven. In Brussel hebben de bioscopen Cinema Galeries, Kinograph, Cinema Palace en Vendôme beslist om de maatregelen die het Overlegcomité heeft opgelegd te negeren.
Lees verder

Natascha's laatste wens was afscheid nemen van haar paard: "Ze stierf met de manen in haar hand"
De ongeneeslijk zieke Natascha Schot (47) uit Nederland had nog één laatste wens: haar lieve paard Lieuwe voor de laatste keer ruiken, aaien, vasthouden. Het dier moest 400 kilometer reizen om tot bij haar te komen. Twee dagen later overleed Natascha. De video van hun aangrijpende afscheid gaat nu viraal. "Dit is ook wat zij gewild had. Het was een ongelofelijk zware tijd, maar dit was heel mooi."
Lees verder

Activisten Russische punkband Pussy Riot in hongerstaking
Twee activisten van de Russische punkband Pussy Riot zijn in hongerstaking gegaan in een Russische gevangenis bij Moskou. Ze eisen onder meer dat ze in één cel worden ondergebracht en met elkaar mogen communiceren, melden een onafhankelijk nieuwsportaal en de burgerrechtenwebsite Ovd-Info.
Lees verder

Schattige witte zeehondenpup kruipt over zeedijk in De Haan: "Wellicht op zoek naar zijn moeder"
Sea Life Blankenberge ontfermt zich momenteel over een schattige pup van een grijze zeehond, amper twee à drie weken oud. Het dier, met zijn witte vacht volledig in kerstthema, kroop donderdagavond over de zeedijk in De Haan en daalde af richting de parking aan het Christianaplein. "Wellicht op zoek naar zijn moeder. Hopelijk leert hij nu snel vaste voeding eten", zegt verzorgster Dali De Meester van Sea Life.
Lees verder

Vier politiemannen krijgen in Congo levenslang voor doodmartelen gevangene
Twee officieren en twee brigadiers van de Congolese politie zijn zaterdag door een militaire rechtbank in Kinshasa tot levenslang veroordeeld omdat ze een gevangene doodmartelden. Het proces werd door de staatstelevisie uitgezonden.
Lees verder

Frankrijk rapporteert record van meer dan 100.000 coronabesmettingen op een dag, regering plant maandag nieuwe evaluatie
Frankrijk heeft zaterdag de kaap van 100.000 nieuwe gevallen van Covid-19 in 24 uur overschreden, wat ongezien is in het land. De Franse regering zal de toestand maandag opnieuw evalueren.
Lees verder

KV Kortrijk-Antwerp uitgesteld na corona-uitbraak bij Great Old, KVK overweegt juridische stappen
De wedstrijd tussen KV Kortrijk en Antwerp van morgen is uitgesteld. De Great Old had daarom gevraagd nadat verschillende spelers van de A-kern besmet geraakten met het virus. Kortrijk meent dat de beslissing onrechtmatig is en overweegt juridische stappen.
Lees verder

Twee steekpartijen tijdens confrontatie tussen twee rivaliserende groepen in Genk: onderzoek nog in volle ontwikkeling
De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft zaterdagavond de handen vol met twee steekpartijen, die zich hebben afgespeeld in het centrum van Genk. Het onderzoek is nog in volle ontwikkeling, details worden daarom nog niet vrijgegeven.
Lees verder

Twee steekpartijen tijdens confrontatie tussen twee rivaliserende groepen in Genk: verschillende arrestaties uitgevoerd
De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft zaterdagavond de handen vol met twee steekpartijen, die zich hebben afgespeeld in het centrum van Genk. Het onderzoek is nog in volle ontwikkeling, details worden daarom nog niet vrijgegeven.
Lees verder

Twee steekpartijen tijdens confrontatie tussen twee rivaliserende groepen in Genk: een gewonde naar het ziekenhuis
De lokale politie van de zone Carma (Genk, As, Oudsbergen, Zutendaal, Houthalen-Helchteren, Bree, Bocholt, Kinrooi) heeft zaterdagavond de handen vol met twee steekpartijen, die zich hebben afgespeeld in het centrum van Genk. Twee groepen die met elkaar in conflict liggen, hebben rond 20 uur de confrontatie opgezocht. Een eerste steekpartij of schermutseling gebeurde aan het station. Een tweede confrontatie, waarbij steekletsels zijn toegebracht, was er in de Klokstraat.
Lees verder

Duitse arts houdt prikmarathon: 81 uur lang prikken tegen corona
Een arts en zijn medisch team houden in de stad Duisburg in het westen van Duitsland een prikmarathon met de kerstdagen. Bij elkaar wordt er 81 uur lang geprikt tegen corona. De actie begon vrijdag en eindigt maandag om 18.00 uur.
Lees verder

James Cooke danst met een man en Ian Thomas krijgt iedereen stil: dit was de kerstspecial van 'Dancing with the Stars'
Julie Vermeire (23), Kat Kerkhofs (33), Leen Dendievel (38), James Cooke (37), Jani Kazaltzis (42) en Ian Thomas (24) schitterden zaterdagavond opnieuw op de dansvloer. Eén van hen zal zich kronen tot dé danskampioen van de feestdagen, maar naast de dansvloer werd het een uitzonderlijk warm en gezellig gebeuren. Hier kan je alle opvallende momenten en optredens herbeleven.
Lees verder

Voetganger komt om bij aanrijding met vluchtmisdrijf in Luik
In Luik is zaterdagochtend een voetganger om het leven gekomen bij een aanrijding. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf, zegt het Luikse parket.
Lees verder

Oostendse kerstmarkten gesloten door strengere maatregelen
Door de verstrengde coronamaatregelen zullen beide kerstmarkten in Oostende vanaf zondag gesloten blijven. Dat meldt de stad Oostende. Enkel de ijspiste op de vijver van het Leopoldpark blijft open.
Lees verder

Oostendse kerstmarkten gesloten door strengere maatregelen, ijspiste blijft wel open
Door de verstrengde coronamaatregelen zullen beide kerstmarkten in Oostende vanaf zondag gesloten blijven. Dat meldt de stad Oostende. Enkel de ijspiste op de vijver van het Leopoldpark blijft open.
Lees verder

Nederlandse televisiezender zendt vier uur lang beelden van haardvuur uit, twitter grapt erop los: "Wat een briljante genieën hebben dit bedacht"
Het vier uur durende haardvuur waar de Nederlandse televisiezender SBS6 op kerstdag mee uitpakte, houdt de gemoederen bij onze noorderburen flink bezig. De hashtags #haardvuur en #sbs6 waren enige tijd trending topic. Inmiddels wemelt het van de grappen op het sociale platform. "Elk haardblok staat voor een mislukt format van dit jaar."
Lees verder

LIVE (21u). Wint Racing Genk van KV Oostende?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Diaz Arena • KV Oostende-Racing Genk
Lees verder

LIVE (16u). Houdt De Bruyne tegen Tielemans de punten thuis?
• Premier League • Aftrap: 16u • Etihad Stadium • Manchester City-Leicester
Lees verder

LIVE (18u30). Maakt Lukaku zijn rentree bij Chelsea?
• Premier League • Aftrap: 18u30 • Villa Park • Aston Villa-Chelsea
Lees verder