Doorgaan naar hoofdcontent

Politie arresteert 19 jongeren na twee steekpartijen in Genk

HLN
Politie arresteert 19 jongeren na twee steekpartijen in Genk
De politie heeft 19 verdachten gearresteerd na twee steekpartijen zaterdagavond in Genk. Twee personen geraakten gewond. 18 mensen mochten na identificatie en verhoor beschikken.
Lees verder

Curry loodst Warriors voorbij Suns, terugkerende Antetokounmpo belangrijk voor Bucks
Golden State Warriors heeft zaterdag de topper in de Noord-Amerikaanse basketcompetitie NBA met 107-116 gewonnen op bezoek bij Phoenix Suns.
Lees verder

James Franco moet getuigen tijdens proces Johnny Depp en Amber Heard
Acteur James Franco (43) is gedagvaard als getuige in het proces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (35). Depp klaagt zijn ex-vrouw aan wegens laster, gezien zij hem publiekelijk beschuldigt van huiselijk geweld. Franco ging kort na één van de vermeende gewelddadige voorvallen op bezoek bij Amber, en moet nu onder eed komen uitleggen of hij blauwe plekken heeft gezien in haar gezicht.
Lees verder

Ravage op besneeuwde Amerikaanse snelweg: 50 (!) auto's botsen op elkaar
Op de snelweg in Minnesota, Verenigde Staten is een grote kettingbotsing gebeurd. Maar liefst 50 auto's botsen op elkaar op een lang besneeuwd stuk. Momenteel is er geen sprake van doden of ernstig gewonden. In de maand december gebeuren er meer ongevallen, aangezien het dan winter is en er sneeuw valt. Voorzichtig zijn op de weg is de boodschap.
Lees verder

Grote kettingbotsing op Amerikaanse snelweg: maar liefst 50 auto's botsen op elkaar door gladde wegen
Op de snelweg in Minnesota, Verenigde Staten is een grote kettingbotsing gebeurd. Maar liefst 50 auto's botsen op elkaar op een lang besneeuwd stuk. Momenteel is er geen sprake van doden of ernstig gewonden. In de maand december gebeuren er meer ongevallen, aangezien het dan winter is en er sneeuw valt. Voorzichtig zijn op de weg is de boodschap.
Lees verder

Het belang van toffe tantes: 3 vrouwen over de liefde voor hun neef en nichtjes. "Het is meer dan een biologische band"
"Mijn zus heeft twee kinderen waar ik spontaan verliefd op ben geworden. Na hun geboorte wist ik meteen: jou ga ik verzorgen, beschermen en liefhebben." Steeds meer vrouwen omarmen de rol van tante. Zoals Mailien (24), Lobke (32) en Marjolijn (42). Ze zijn een soort tweede mama, die stilletjes aan de zijlijn staat en een allesoverheersende liefde voelt voor haar neefjes en nichtjes. Of voor de kinderen van een vriend(in). Want om tante te zijn, is geen biologische band nodig. Pedagoog Lynn Geerinck benadrukt waarom we het belang van tantes niet mogen onderschatten.
Lees verder

LIVE. Brugse derby op Jan Breydel: Cercle zonder drie sleutelpionnen tegen Club
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Cercle Brugge-Club Brugge
Lees verder

Bart Mesuere: "Komende dagen gaan besmettingscijfers opnieuw sterk stijgen"
Het aantal nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus daalde afgelopen week met 36 procent, maar daar komt volgende week een einde aan. Dat meldt onderzoeker Bart Mesuere (UGent). "De komende dagen gaan de besmettingscijfers opnieuw sterk stijgen", klinkt het.
Lees verder

Bernie Sanders' wanten, Tommeleins kapsel of Ronaldo's cola? Stem op het leukste randnieuws van 2021
In de marge van grote evenementen vind je vaak kleine anekdotes of gebeurtenissen die een eigen leven gaan leiden, of de hoofdzaak zelfs even overschaduwen. Dit zijn enkele van die meest opmerkelijke randnieuwtjes van 2021. Welk is je favoriet? Laat het ons weten via de poll onderaan dit artikel!
Lees verder

Vriend van George Michael is er zeker van: "Hij had nog geleefd als zijn eerste liefde niet gestorven was aan AIDS"
Het is weer die tijd van het jaar dat je hem elke dag op de radio hoort met 'Last Christmas'. Een somberdere link met kerstmis is dat hij op kerstdag 2016 het leven liet. Maar volgens een jeugdvriend had het heel anders kunnen aflopen met George Michael, als hij maar de juiste partner in zijn leven had gehad.
Lees verder

Taliban verbieden vrouwen om alleen over lange afstand te reizen
Vrouwen die in Afghanistan over lange afstand willen reizen, moeten begeleid zijn door een man uit hun dichte familie. Dat hebben de taliban vandaag aangekondigd. Het gaat om een nieuw signaal dat het radicaalislamitische regime vrouwen weer de duimschroeven aandraait ondanks eerdere beloftes.
Lees verder

Hitterecords sneuvelen op kerstdag in het zuidoosten van de VS
Na de dodelijke tornado's die over de Verenigde Staten (VS) raasden, rekent het zuidoosten van het land alweer af met een ander weerfenomeen. Onder meer in Texas worden hitterecords geregistreerd waardoor het de warmste kerstdag in zeker 50 jaar is geworden.
Lees verder

Stoffel Vandoorne over de F1-ontknoping: "Lewis is bestolen, maar hij heeft het WK niet in Abu Dhabi verloren"
Voor Stoffel Vandoorne (29) was de ontknoping van de titelstrijd in de F1 er eentje met een ietwat zure nasmaak. Als reserverijder bij Mercedes had hij de wereldtitel natuurlijk liever naar ploegmaat Lewis Hamilton zien gaan, maar achteraf gezien gunt hij het Max Verstappen zeker ook. "Die twee waren dit seizoen van een andere planeet", vertelt Vandoorne aan RTBF.
Lees verder

"Ik moest me keihard inhouden om niet te wenen": De familie Gooris blikt terug op 2021
Een kleine twintig jaar na 'De Pfaffs' kon de Vlaamse televisiekijker opnieuw genieten van de avonturen van Kelly Pfaff en Sam Gooris. In 'Expeditie Gooris' verkent het gezin in een Volkswagenbusje het Europese continent. In een interview voor De 100 Belgen van 2021 van Het Laatste Nieuws blikken Kelly, Kenji, Shania en Sam terug op hun jaar. "We wisten niet dat dat moment zoveel betekende voor papa", zegt Shania. "Plots besefte hij wat hij allemaal had gemist."
Lees verder

Nieuwe wolf 'Asterix' gespot in Antwerps havengebied
Na Klaasje is er alweer een nieuwe 'zwervende' wolf opgedoken in België. Afgelopen nacht liep het dier rond in het havengebied van Antwerpen "terwijl de stad ligt te slapen", zo schrijft Welkom Wolf in een Facebookbericht. Vermoedelijk komt het dier van de Nederlandse provincie Noord-Brabant.
Lees verder

Oostende sluit Winter in het Park en Christmas Village door extra maatregelen. Tommelein en organisator zijn kritisch. "Federale overheid staat niet stil bij de gevolgen"
Stad Oostende heeft samen met de organisatoren besloten dat de twee winterinitiatieven in de stad te sluiten. Enkel de ijspiste in Winter in het Park en twee horecabars blijven geopend. Het is volgens burgemeester Bart Tommelein, na lang overleg, niet mogelijk om de nieuwe maatregelen van het Overlegcomité te handhaven. "We hebben niet de mankracht om dat allemaal nog te controleren", zegt Tommelein. Organisator Quinten Goekint roept de overheid ondertussen op om de standhouders financieel te ondersteunen. "Dit zijn menselijke en economische drama's"
Lees verder

Voortdurend in de bib of in de bar? Het studentenleven van de Europese royals doorgelicht
Dat onze kroonprinses Elisabeth (20) niet vies is van studieboeken, mag intussen duidelijk zijn. Sinds oktober studeert ze geschiedenis en politiek aan het Lincoln College in het prestigieuze Oxford. Is ze daarmee een van de grootste koninklijke bollebozen? Van het VK en Nederland tot Luxemburg en Monaco: we duiken in de geschiedenis en lichten het studentenleven van haar collega-royals door.
Lees verder

Man-in-vorm Manuel Benson rechtuit over zijn carrière en de dingen des levens: "Was ik 20 centimeter groter, ik speelde nu in de NBA"
Manuel Benson (24) is de man-in-vorm bij Antwerp. Het verhaal van de flankaanvaller is er één van een jarenlange zoektocht naar erkenning, liefde en vertrouwen.
Lees verder

Als je vandaag couscous en kikkererwten eet, is dat dankzij pionier Claudia Roden (85): "Bij een oosters kookboek dacht men meteen aan schapenogen"
Ze is de grande dame van de culinaire wereld, de kampioen in receptuur, de pionier van de oosterse keuken. Nu, op haar 85ste, lanceert ze Med, een kookboek vol zuiderse gerechten en zonnige herinneringen. Een ontmoeting met Claudia Roden, de vrouw die ons hummus leerde eten. "Voedsel heeft magische kwaliteiten en kan mensen samenbrengen."
Lees verder

Football Talk. "Mede-eigenaar Crystal Palace in gesprek om RWDM over te nemen" - Gerrard test positief op corona
Volgens 'The Athletic' is John Textor (56), mede-eigenaar van Premier League-ploeg Crystal Palace, in gesprek om 1B-club RWDM over te nemen. De Amerikaanse zakenman heeft sinds augustus 40% van de aandelen van Palace in handen en zou nu ook z'n oog laten vallen hebben op RWDM. Textor zou niet de eerste aandeelhouder van Crystal Palace zijn die zich inkoopt in het Belgisch voetbal, want David Blitzer is al eigenaar van Waasland-Beveren.
Lees verder