Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 5 december 2021

Paus hekelt Europese behandeling van migranten

HLN
Paus hekelt Europese behandeling van migranten
Paus Franciscus heeft opnieuw uitgehaald naar de manier waarop in Europa wordt omgegaan met migranten. Dat deed hij tijdens een bezoek aan het Griekse eiland Lesbos, waar vele duizenden migranten in kampen verblijven.
Lees verder

Waar eet groentechef Seppe Nobels? "Voor sfeer en gezelligheid moet je hier niet zijn, maar het eten is om duimen en vingers bij af te likken"
Is het voor de malse steak, de glimlach van de gastvrouw of het mooie decorum? Elke week tipt een bekende medemens zijn favoriete plekken om duimen en vingers van af te likken. Deze week is sterrenchef Seppe Nobels (39) ons culinair kompas. In zijn Instroom Academy - dat begon als een tijdelijk project - stoomt de groentechef vluchtelingen klaar voor een job in de culinaire sector. En ook nu zet hij de smaken van andere continenten in de verf met de lekkerste wereldkeuken.
Lees verder

Michael Ngadeu, onvermoeibare pion in beste defensie van België: niemand doet beter dan 'Iron Mike'
Iron Mike. Geen enkele veldspeler ter wereld verzamelde al meer speelminuten dan Michael Ngadeu van AA Gent. Straffe statistiek van de centrale verdediger, die zowel in de Conference League, de Jupiler Pro League als de WK-kwalificatiecampagne met Kameroen al elke seconde speelde. Met succes bovendien: AA Gent pronkt met de minst gepasseerde defensie van het land.
Lees verder

LIVE. De bal rolt! Wie trekt aan het langste eind in Antwerpse derby op het Kiel?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Het Kiel • Beerschot-Antwerp
Lees verder

Antwerpse derby start zonder incidenten: "De sfeer is voorlopig rustig"
Om 13.30 uur werd de voetbalmatch tussen Beerschot en Royal Antwerp FC afgetrapt op het Kiel. Vanwege het hoge risicoprofiel van deze Antwerpse derby, is er voldoende politie aanwezig. De supporters zijn het stadion binnen gekomen zonder grote incidenten.
Lees verder

Huishoudhulpen gaan twee weken lang actievoeren voor betere loon- en arbeidsvoorwaarden
De huishoudhulpen tewerkgesteld via dienstencheques gaan van 6 tot en met 20 december protesteren aan de deur van de grote spelers uit de sector. Ze eisen betere loon- en arbeidsvoorwaarden.
Lees verder

Drie toerskiërs omgekomen bij lawine in Oostenrijk, onder wie rijzende motorcross-ster (19)
Door een lawine in Oostenrijk zijn zaterdag drie jonge Oostenrijkers om het leven gekomen. Ze maakten deel uit van een groep van elf toerskiërs onder de 30 jaar uit Pongau, Ennstal en Opper-Oostenrijk.
Lees verder

Afscheidsbrief gevonden in Duitse woning met dood gezin
Er is een afscheidsbrief gevonden in de Duitse woning waar zaterdag een dood gezin werd ontdekt, melden Duitse media. In het huis lijkt een familiedrama te hebben plaatsgevonden. Er zijn volgens de officier van justitie geen aanwijzingen dat er buitenstaanders bij betrokken waren.
Lees verder

Jambon preciseert uitspraak over "uitbolweek": "Als ik iemand kwetste, dan excuseer ik me"
Het basisonderwijs een week voor de kerstvakantie sluiten heeft een lagere pedagogische impact dan dat je de scholen nu meteen twee weken zou sluiten. Zo heeft Vlaams minister-president Jan Jambon vandaag op VTM NIEUWS die beslissing van het Overlegcomité verdedigd.
Lees verder

De 'William en Kate van de Himalaya' zijn tien jaar getrouwd: dubbel feest aan het hof van Bhutan, het land van de Donderdraak
Een quizvraag die doorgewinterde amateurquizploegen al veel punten heeft opgeleverd: van welk land is Thimphu de hoofdstad? Het antwoord: Bhutan, het Himalayastaatje zo groot als Zwitserland, met slechts 780.000 inwoners. De koning, Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, zit er nu vijftien jaar op de troon en is ook tien jaar getrouwd. Dubbel feest in het land van de Donderdraak!
Lees verder

LIVE. Beerschot herstelt het evenwicht na betere periode Antwerp, Dom trapt op Butez
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Het Kiel • Beerschot-Antwerp
Lees verder

OPROEP. Kreeg jij al te maken met narcisme, en zit je met vragen?
Werd je al geconfronteerd met narcisme in je relatie, familie of job? Ben je emotioneel uitgeput door een huidige of voorbije narcistische relatie? Wil je weten hoe een narcist te werk gaat? Geraak je ooit verlost van een narcist? En hoe bescherm je jezelf tegen ongezond narcisme?
Lees verder

Elke Sas vertelt over haar Jurgen na het dramatisch visongeval: "Hij was een superpapa. Een voorbeeld voor onze zonen en ook voor mij deed hij alles"
"Jurgen was een prachtvader en ook voor mij deed hij alles. Een warme lieve man die zijn gezin altijd vooropstelde", zegt Elke Sas, echtgenote van Jurgen Bastiaensen (44). Jurgen overleed vrijdag na een visuitstap naar Nederland, een van zijn grote passies. Het verdriet is enorm. "Die vele steunberichten doen zoveel deugd. Ik besef nu bij hoeveel mensen Jurgen een plaats in het hart had gekregen." De jongste zoon speelde zaterdag nog een wedstrijd als eerbetoon aan papa. De oudste ging supporter en zijn ploegmakker scoorde een goal voor Jurgen. "De jongens zijn hun grote voorbeeld kwijt."
Lees verder

Hilaria Baldwin trots op Alec na interview: "Ik zorg voor je"
Hilaria Baldwin (37) heeft in een lang bericht op Instagram laten weten dat ze haar man Alec Baldwin (63) blijft steunen en voor hem blijft zorgen na het fatale schietincident. "Ik ben er voor je. Ik hou van je en ik zal voor je zorgen", herhaalt Hilaria de woorden die ze tegen haar echtgenoot zei nadat hij op een filmset in oktober per ongeluk een cameravrouw doodschoot.
Lees verder

LIVE. Beerschot en Antwerp zijn er weer aan begonnen! Brengt Antwerpse derby na de pauze meer spektakel?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Het Kiel • Beerschot-Antwerp
Lees verder

Paramilitairen India schieten zeker veertien burgers dood
Indiase paramilitairen hebben zeker veertien burgers gedood. De eerste zes werden ten onrechte aangezien voor rebellen, waarna bij een protest van woedende omwonenden nog eens acht doden vielen. Ook is er een paramilitair om het leven gekomen.
Lees verder

De 200 projecten voor De Warmste Week zijn bekend
De 200 projecten van De Warmste Week zijn bekend. De solidariteitsactie van de VRT zal geld inzamelen onder het motto 'kunnen zijn wie je bent'. "1 op de 5 Vlamingen kan zichzelf niet zijn in onze samenleving. Dat heeft verschillende oorzaken, bijvoorbeeld door hoe ze eruit zien, wie ze graag zien, omdat ze minder kansen krijgen in de maatschappelijke context waarin ze leven of gewoon omdat het mentaal even minder met ze gaat", zo laat VRT vandaag weten in een persbericht. "Daar wil De Warmste Week iets aan doen."
Lees verder

REPORTAGE. Geert woont midden de overstroomde IJzervlakte. Zo baant hij zich een weg door het water dat tot een meter hoog staat
Door de zware regenval in Frankrijk vorige week is de IJzer onder meer in Lo-Reninge buiten haar oevers getreden. Dierenarts Geert Beeckaert (55) woont op … de Waterhoek in Reninge. En dat is eraan te zien. De toegangsweg naar zijn woning staat volledig blank. Met zijn Land Rover baant hij zich een weg door het water dat een halve tot één meter (!) hoog staat. Wij gingen mee als passagier met dichtgeknepen billen en de camera in aanslag. Maak kennis met de Kapitein Zeppos van Reninge.
Lees verder

LIVE. Houdt Rangnick bij eerste beurt de punten thuis met Man U tegen het Crystal Palace van Benteke?
• Aftrap: 15u
Lees verder

Een glimlach op de post: 13 originele kerstkaartjes van Belgische makelij
Corona of niet, één ding is zeker: een pandemie houdt ons niet tegen om al wie we liefhebben deze kerst een spreekwoordelijke knuffel te geven met een kaartje in de bus. En laat ons land nu net barsten van de creatievelingen die de meest heerlijke, grappige of originele kaartjes maken.
Lees verder