Doorgaan naar hoofdcontent

Pandemie heeft verontrustende impact op mentale gezondheid van jongeren: “Nood aan ondersteuning hoog”

HLN
Pandemie heeft verontrustende impact op mentale gezondheid van jongeren: "Nood aan ondersteuning hoog"
De pandemie heeft een grote impact op het mentaal welzijn van jongeren. Dat concludeert ziekenfonds CM. Vanaf het begin van 2021 worden veel meer jongeren met mentale gezondheidsproblemen opgenomen in het ziekenhuis. "We moeten lessen trekken en zorgen dat de nodige mentale ondersteuning beschikbaar is voor iedereen", zegt CM-voorzitter Luc Van Gorp.
Lees verder

Waarom 'Forza Horizon 5' onze racegame van het jaar is
Forza Horizon 5 als beste racegame voor de verkiezing van Game of the Year: voor ons was het een no-brainer. En niet alleen omdat de rest van het aanbod zo hemeltergend saai was. Want ook bij een sterk peloton van concurrenten was deze verbazende titel wellicht als eerste over de finish gestoven.
Lees verder

Transavia landt op Brussels Airport
De Nederlandse luchtvaartmaatschappij Transavia start met vluchten vanop Brussels Airport. Vanaf donderdag vliegt de maatschappij van Brussel naar Oostenrijk, volgende zomer zullen er vier bestemmingen worden aangeboden, zo is dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Het verschil tussen een griep en corona? Hoe doe je correct een zelftest? En wat is een lavabom? Stem op de meest leerrijke video van 2021
Met onze explainers leggen we moeilijke onderwerpen helder uit, beantwoorden we prangende vragen en bieden we duiding bij boeiende gebeurtenissen. Dit zijn enkele van de meest bekeken exemplaren van 2021. Stem onderaan op jouw favoriet!
Lees verder

Mythe ontkracht: isolatie verhoogt het risico op brand
Een goede isolatie is noodzakelijk voor een energiezuinige woning. Toch bestaan er heel wat fabels over het gebruik ervan. Eén ervan is dat isolatie je huis vatbaarder zou maken voor brand. Klopt niet, maar hoe zit het dan juist? Welke materialen gebruik je best? En wat met ecologische isolatie? Bouwsite Livios schept duidelijkheid.
Lees verder

Tanja Dexters riskeert celstraf, maar kan rekenen op haar vrienden: "Een echte wildebras, maar haar laten vallen? Nooit"
Een ongeval met vluchtmisdrijf, een catfight in Marbella, grafschennis... Het brokkenparcours van Tanja Dexters (44) begint epische vormen aan te nemen. En nu riskeert ze 8 maanden cel voor haar vermeende aandeel in drugshandel. De voormalige Miss wacht ongetwijfeld bang af op de uitspraak, die op 17 januari volgt. Ze moest het tijdens het proces immers zonder haar vaste advocaat stellen, maar haar vriendenkring blijft haar gelukkig wel met warmte omringen: "Ik heb nooit iets gemerkt van illegale activiteiten."
Lees verder

Niels Albert: "Michael Vanthourenhout wint te weinig voor de coureur die hij is"
Michael Vanthourenhout voegde in Namen een hele mooie cross toe aan zijn palmares. "Hij is een man van momenten, maar hij heeft er daar te weinig van", zegt onze huisanalist Niels Albert. "Hij wint te weinig voor de coureur die hij is."
Lees verder

Feit of fabel: Maakt isolatie je woning vatbaarder voor brand?
Een goede isolatie is noodzakelijk voor een energiezuinige woning. Toch bestaan er heel wat fabels over het gebruik ervan. Eén ervan is dat isolatie je huis vatbaarder zou maken voor brand. Klopt niet, maar hoe zit het dan juist? Welke materialen gebruik je best? En wat met ecologische isolatie? Bouwsite Livios schept duidelijkheid.
Lees verder

Ballet voor 30-plussers werkt coronastress weg: "Hoofd leegmaken en loslaten, het is therapeutisch"
De hectiek en onvoorspelbaarheid van deze turbulente tijden hakt zwaar op ons mentaal welzijn in. Agnieszka Romek (41) alias Agi biedt een opmerkelijk initiatief aan om stoom af te laten: balletlessen voor 30-plussers. Ze waren meteen uitverkocht. We bezochten maandagavond de laatste les voor het kerstverlof. "Ballet werkt de blokkades in mijn lichaam weg, het is telkens weer een fysieke en mentale reiniging", zegt Eefje Verbeke (36) uit Kortrijk.
Lees verder

Van Lapland tot Marokko: Sergio Herman trekt met bekende gezichten op culinaire roadtrip
Topchef Sergio Herman (51) heeft de culinaire reismicrobe te pakken. In het gloednieuwe programma 'Sergio over de grens' reist hij naar de lekkerste uithoeken van Europa en daarbuiten op zoek naar nieuwe producten, ingrediënten en smaken. En dat doet hij niet alleen, maar onder meer met Jeroen Meus, Kürt Rogiers, Ella Leyers en Regi Penxten.
Lees verder

Wilmès wil jongste kernreactoren langer openhouden: "Bevoorradingszekerheid is niet gegarandeerd"
MR-vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès pleit ervoor om uit de "binaire visie" te stappen wat betreft de kernuitstap. Wilmès wil een nucleair vangnet om de "bevoorradingszekerheid van de kerncentrales te garanderen" en streeft ernaar om de twee jongste reactoren langer open te houden. Dat zei ze bij 'La Première' op de Waalse zender RTBF.
Lees verder

Maakt Eden Hazard ook tegen Athletic 90 minuten vol? "Het is geen risico om hem weer te laten spelen"
Eden Hazard (30) komt stilaan weer aan de oppervlakte bij Real Madrid. De Rode Duivel zal, behoudens verrassingen, ook morgen tegen Athletic Bilbao aan de aftrap verschijnen. Hij kan zo voor het eerst sinds november 2019 twee keer op rij 90 minuten spelen.
Lees verder

Webwinkel Bol.com koopt Nederlandse fietskoeriersdienst om sneller te verduurzamen
Webwinkel bol.com wordt meerderheidsaandeelhouder van het Nederlandse fietskoerierbedrijf Cycloon. Bol.com wil tegen 2025 klimaatneutraal leveren en deze overname past in die ambitie, schrijft het bedrijf in een persbericht. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.
Lees verder

Apengeluiden? Duitse scheidsrechter stapt resoluut van het veld: "Iets waar we heel gevoelig voor zijn en direct op reageren"
Ook in Duitsland was er afgelopen weekend racisme in het voetbal. Scheidsrechter Nicolas Winter stapte er zondag tijdens de match tussen MSV Duisburg en VfL Osnabrück resoluut van het veld nadat een speler van de bezoekers racistisch was bejegend. Het duel in de Derde Bundesliga werd zelfs definitief gestaakt.
Lees verder

WEDSTRIJD. Trakteer jezelf op een hoogtepunt dankzij deze giveaway van NINA en Babylon Loveshop
Vandaag is het Wereld Orgasmedag. En dat laten we bij NINA niet zomaar voorbijgaan, want iedereen verdient voldoening tussen de lakens. In samenwerking met Babylon Loveshop organiseren we daarom een giveaway. De kernwoorden daarvan? Eén vraag, twee seksspeeltjes, vier winnaars en ontelbaar veel orgasmes. Nu al opgewonden? Lees hieronder hoe jij er eentje kan winnen.
Lees verder

Nieuwe trailer voor het tweede seizoen van 'Euphoria' belooft veel turbulente momenten
'Euphoria'-fans zitten er al maanden op te wachten, maar eindelijk zet het verhaal van Rue zich verder. Het tweede seizoen van de populaire reeks is vanaf 10 januari 2022 te volgen op Streamz. Rooskleurig ziet het vervolg er niet uit, maar dat hadden fans van serie ook niet meteen verwacht. Rue en haar klasgenoten blijven op zoek naar zichzelf, hun seksualiteit en hun plek in de wereld.
Lees verder

Marc Degryse hoopt op onafhankelijke Pro League-voorzitter: "De clubs willen dat niet. Maar als er problemen zijn, steken ze hun handen in de lucht"
Ook Marc Degryse walgt van het racisme in Club Brugge-Anderlecht. Onze huisanalist hoopt dat Vincent Kompany er niet wordt door weggejaagd en is, net als Romelu Lukaku, enorm teleurgesteld in de Pro League. "Peter Croonen heeft intussen het licht gezien, door op te stappen. Eindelijk. Hij beseft dat hij met dit alles niet meer wegkomt en dat het zo niet verder kan." Degryse vindt dat het tijd is voor nieuwe, onafhankelijke leiders die optreden.
Lees verder

CEO BioNTech: "Drie dosissen van vaccin niet voldoende om omikron te stoppen"
"Zelfs wie drie prikken van het vaccin heeft gehad, kan Covid nog altijd doorgeven." Dat zegt Ugur Sahin, CEO en medeoprichter van farmagigant BioNTech, het Duitse bedrijf dat samen met Pfizer een van de meest effectieve coronavaccins op de markt bracht. Sahin is tegelijkertijd optimistisch over de eerste resultaten uit het veld in Zuid-Afrika en Engeland. In de Franse krant Le Monde noemt hij die "geruststellend".
Lees verder

Amerikaanse regering deelt half miljard gratis COVID-19-tests uit
Om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus tegen te gaan, zullen de Amerikaanse autoriteiten een half miljard gratis COVID-19-tests verdelen. Een lockdown moeten de Amerikanen niet verwachten, laat het Witte Huis weten.
Lees verder

Conner Rousseau voorspelt voor ons geen scenario met harde lockdown zoals in Nederland
Morgen komt het Overlegcomité opnieuw samen om de maatregelen tegen het coronavirus te evalueren. Er werd de voorbije dagen al stevig gedebatteerd over extra maatregelen. Een lockdown zoals Nederland die dit weekend aankondigde, roept ook vragen op over de beslissing die ons land zal nemen. Volgens Vooruit-voorzitter Conner Rousseau hoeven we daar niet voor te vrezen, dat liet hij verstaan bij 'De Warmste Week'.
Lees verder