Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 december 2021

Overlegcomité hakt knoop door: sportwedstrijden in openlucht weer achter gesloten deuren

HLN
Overlegcomité hakt knoop door: sportwedstrijden in openlucht weer achter gesloten deuren
Ook buitensportevenementen zullen weer zonder publiek moeten doorgaan. Dat heeft het Overlegcomité beslist, zo vernam onze redactie. De stadiondeuren gaan dus weer dicht en de fans van het veldrijden mogen niet meer afzakken naar de parcoursen. Vanaf wanneer de maatregel effectief ingaat, moet nog blijken.
Lees verder

Overlegcomité hakt knoop door: vanaf zondag sportwedstrijden in openlucht weer achter gesloten deuren
Ook buitensportevenementen zullen weer zonder publiek moeten doorgaan. Dat heeft het Overlegcomité beslist, zo vernam onze redactie. De stadiondeuren gaan dus weer dicht en de fans van het veldrijden mogen niet meer afzakken naar de parcoursen. De nieuwe maatregelen zullen ingaan vanaf komende zondag, 26 december.
Lees verder

Bouwgroep Willy Naessens breidt productie fors uit met eerste overname buitenlandse fabriek
Willy Naessens Group heeft een akkoord op zak voor de overname van het Luxemburgse FB GROUPE. De aankoop van de fabrikant vormt meteen de eerste overname van een fabriek in het buitenland. Dankzij de deal breidt Willy Naessens de eigen productie fors uit, zo meldt de bouwgroep van de bekende ondernemer.
Lees verder

Dodelijk fietsongeval aan het Zuid: vrachtwagenbestuurder reed mogelijks te snel en onder invloed van drugs
Het onderzoek van de verkeersdeskundige, die werd aangesteld na het dodelijk ongeval aan het Zuid woensdagochtend, is afgerond. Het werd bevestigd dat de fietser niet op de voorziene oversteekplaats overstak en bij het oversteken het rode licht negeerde, maar ook dat de bestuurder van de vrachtwagen in fout was.
Lees verder

LIVE WK DARTS. Kim Huybrechts vanavond aan zet, ninedart-sensatie Borland naar huis gegooid
Na de ontgoocheling van gisteren, vandaag de Belgische triomf? Op het WK darts is het aan Kim Huybrechts als laatst overgebleven landgenoot om de nederlagen van Dimitri Van den Bergh en Mike De Decker te doen vergeten. Huybrechts neemt het vanavond in de tweede ronde op tegen Steve Beaton. U volgt de partij en ook alle andere wedstrijd op de voet in deze liveblog.
Lees verder

"Ze blijft zeggen dat ik bezeten ben": dit is Lou Taylor, de religieuze businessmanager die Britney Spears miljoenen afhandig maakte
Woordvoerder van de familie. Religieuze stalker. Businessmanager met diepe zakken. Het zijn drie manieren om Louise 'Lou' Taylor (56), jarenlang in dienst van Britney Spears (40), te omschrijven. Nu Britneys bewindvoering na dertien jaar eindelijk is opgeheven, onderzocht The New York Times hoezeer Taylor zich al die jaren heeft verrijkt met het fortuin van de popster. En de resultaten zijn verbluffend. "Ze probeerde ook Lindsay Lohan en Courtney Love onder bewindvoering te laten plaatsen."
Lees verder

De Prikkampioen van Antwerpen: Kris Peelaers (64) zette al meer dan 30.000 vaccins: "Zolang ze me nodig hebben, sta ik paraat"
Al sinds dag één van de vaccinatiecampagne staat de Antwerpse verpleegkundige Kris Peelaers (64) paraat om Antwerpenaren te voorzien van een prikje. Met naar schatting 30.000 eigenhandig geprikte armen, voorzag Kris een niet te overzien deel van de bevolking van een bescherming tegen het virus. En ze denkt nog niet aan stoppen: "Deze job geeft me enorm veel voldoening."
Lees verder

Kris (64) zette als dé prikkampioene van Antwerpen al meer dan 30.000 vaccins: "Wij moeten ervoor zorgen dat personeel in ziekenhuis niet verdrinkt in het werk"
Al sinds dag één van de vaccinatiecampagne staat de Antwerpse verpleegkundige Kris Peelaers (64) paraat om Antwerpenaren te voorzien van een prikje. Met naar schatting 30.000 eigenhandig geprikte armen, voorzag Kris een niet te overzien deel van de bevolking van een bescherming tegen het virus. En ze denkt nog niet aan stoppen: "Deze job geeft me enorm veel voldoening."
Lees verder

Artsen zonder Grenzen redt op enkele uren tijd 240 mensen op Middellandse Zee
Op enkele uren tijd heeft Artsen zonder Grenzen in de Middellandse Zee bijna 240 mensen van de verdrinkingsdood gered. De ngo meldt woensdag dat de bemanning van het door Artsen zonder Grenzen gecharterde schip, Geo Barents, vluchtelingen van drie boten in de problemen in veiligheid bracht.
Lees verder

Gevechten tussen militaire eenheden in provincie Puntland in Somalië voorlopig opgeschort
De regionale autoriteit van de semi-autonome provincie Puntland in Somalië heeft woensdag een eenzijdig staakt-het-vuren afgekondigd na dodelijk geweld in de stad Bossaso. Er worden pogingen ondernomen om tot een vreedzame oplossing voor het conflict te komen.
Lees verder

Kmo's vragen rist administratieve vereenvoudigingen: btw-attest 6 procent op de schop
De Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO heeft woensdag een lans gebroken voor een heel pakket administratieve vereenvoudigingen. De adviesraad distilleerde 128 voorstellen voor de federale regering. Zo vraagt de instelling bijvoorbeeld om het btw-attest bij werken aan woningen van 10 jaar en ouder af te voeren.
Lees verder

Europese Commissie start gevecht over Sociaal Klimaatfonds
De Europese Commissie heeft voorgesteld hoe ze het Sociaal Klimaatfonds wil financieren. Dat fonds moet ervoor zorgen dat de overgang naar een klimaatneutrale economie op een betaalbare en sociaal rechtvaardige manier verloopt. Het is maar de vraag hoe sceptische lidstaten als Polen het voorstel zullen ontvangen.
Lees verder

Zweeds bedrijf ontwikkelt chip om coronapas onderhuids te bewaren
Het Zweedse bedrijf DSruptive Subdermals heeft chips ontwikkeld waarmee mensen hun coronapas onderhuids kunnen bewaren. De chip kan daarna eenvoudigweg met een smartphone worden uitgelezen.
Lees verder

Esportsorganisator ESL opent 'CS:GO'-competitie voor vrouwen met prijzenpot van €500.000
ESL, één van de grootste organisatoren van esportstoernooien ter wereld, richt een CS:GO-competitie op voor vrouwen naar aanleiding van hun #GGFORALL-initiatief. Zo wil het bijdragen aan een gezonder klimaat binnen esports en discriminatie een halt toeroepen.
Lees verder

Wouter Beke: "Ook volgende regering zal wachtlijsten voor personen met handicap niet kunnen wegwerken"
Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zei bij de begrotingsbespreking in het Vlaams Parlement dat 1,6 miljard euro voor personen met een handicap erbij, niet realistisch is. Ook niet voor een volgende regering. 1,6 miljard euro is namelijk het bedrag dat nodig zou zijn om de wachtlijsten in de sector weg te werken.
Lees verder

Europees record van 15 miljoen containers voor Rotterdamse haven
In de Rotterdamse haven komt woensdag de 15 miljoenste container van dit jaar aan. "Het is voor de eerste keer dat een Europese haven door deze magische grens breekt", laat het Havenbedrijf Rotterdam weten.
Lees verder

OVERZICHT. Dit is wat we nu al weten over de beslissingen van het Overlegcomité
Het Overlegcomité wil verhinderen dat grote massa's nog bijeenkomen. Dit zou moeten een dam helpen opwerpen tegen de verspreiding van de omikronvariant. Daarom kunnen binnenevenementen niet meer. Ook zal er geen publiek meer toegelaten zijn bij sportwedstrijden zoals voetbal en veldrijden. Winkelen zal alleen nog maar met twee volwassenen kunnen, en dit om de druk op de koopzondagen te verminderen. De nieuwe maatregelen gaan zondag in. Dit is wat we nu weten over alle genomen beslissingen.
Lees verder

Heb je nog vragen over het Overlegcomité? Stel ze hier
Het Overlegcomité wil verhinderen dat grote massa's nog bijeenkomen. Dit zou moeten een dam helpen opwerpen tegen de verspreiding van de omikronvariant. Daarom kunnen binnenevenementen niet meer. Ook zal er geen publiek meer toegelaten zijn bij sportwedstrijden zoals voetbal en veldrijden.
Lees verder

VN-Veiligheidsraad keurt resolutie voor humanitaire hulp aan Afghanistan goed
De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft vandaag een resolutie goedgekeurd die gedurende een jaar humanitaire hulpverlening aan Afghanistan mogelijk maakt. Een woordvoerder van de taliban noemde de resolutie "een goede stap vooruit".
Lees verder

Politie van Charleroi pakt Pascal (33) op die negende prik kwam halen voor valse Covid Safe Tickets
Pascal (33) uit Fleurus werd door de politie opgepakt vlak voor hij zijn negende inenting zou krijgen in het vaccinatiecentrum van Charleroi. De man liet zich in opdracht van derden prikken tegen betaling zodat zij een Covid Safe Ticket konden bemachtigen zonder zelf ook maar één inenting te hebben gekregen.
Lees verder