Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 december 2021

Ouders van verdachte van dodelijke schietpartij op Amerikaanse school negeerden signalen dat hun zoon aanslag plande

HLN
Ouders van verdachte van dodelijke schietpartij op Amerikaanse school negeerden signalen dat hun zoon aanslag plande
De ouders van de vijftienjarige verdachte die eind november een bloedbad aanrichtte op de Oxford High School in de Amerikaanse stad Detroit, blijven aangehouden. Volgens de openbare aanklager hebben James en Jennifer Crumbley "moedwillig de behoeften en het welzijn van hun zoon en de dreiging die hij vormde voor anderen genegeerd". Daarbij wordt onder andere verwezen naar verontrustende tekeningen die hun zoon Ethan op een wiskundetoets had gemaakt.
Lees verder

Valse noot tijdens kerstgesprekken: Biden krijgt beledigende leuze naar hoofd geslingerd
Joe Biden is vrijdag lichtelijk in verlegenheid gebracht tijdens de jaarlijkse telefoontjes die de president rond kerst heeft met Amerikaanse gezinnen. Een vader die hij aan de lijn had zei tegen hem "Let's go Brandon", een zin die tegenstanders van Biden gebruiken om hem te beledigen.
Lees verder

Nieuwe videobeelden tonen hoe relschoppers aan Capitool agenten aanvallen in tunnel
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft deze week een drie uur durende video vrijgegeven van een confrontatie tussen relschoppers en politieagenten aan het Capitool tijdens de bestorming van het Amerikaanse overheidsgebouw op 6 januari. De beelden werden gemaakt met een bewakingscamera en hebben geen geluid.
Lees verder

Paus Franciscus roept op kerstavond de gelovigen op "nederig" te zijn
Paus Franciscus heeft tijdens de traditionele misviering op kerstavond zijn toehoorders opgeroepen tot "nederigheid". "Laten we niet huilen om de grootsheid die we niet hebben. Laten we stoppen met klagen en laten we ons onthouden van de hebzucht die ons altijd ontevreden laat", zo sprak hij in de Sint-Pietersbasiliek.
Lees verder

Kardinaal De Kesel: "Alleen solidariteit garandeert echte vrijheid"
Alleen solidariteit kan redding brengen en garandeert echte vrijheid. Dat heeft kardinaal Jozef De Kesel gezegd in zijn homilie in de middernachtmis in de kathedraal van Mechelen. De kardinaal verwijst naar de coronapandemie, de groeiende armoede in de wereld en de overstromingen in ons land.
Lees verder

Veertien doden bij ongevallen met migrantenboten bij Griekenland
Bij twee ongevallen met migrantenbootjes zijn in de buurt van de Griekse eilanden veertien mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale kustwacht vrijdag.
Lees verder

Veertien doden bij twee ongevallen met migrantenbootjes nabij Griekenland
Bij twee ongevallen met migrantenbootjes zijn in de buurt van de Griekse eilanden veertien mensen om het leven gekomen. Dat meldt de lokale kustwacht vrijdag.
Lees verder

Meer loon door stijgende levensduurte
Het leven is dit jaar 5,71% duurder worden. Dat heeft ook gevolgen voor onze verloning. Die wordt aangepast aan de gestegen levensduurte, al verschilt de manier waarop dat gebeurt per sector.
Lees verder

INTERVIEW. Strafpleiter John Maes: "Als advocaat kan het toch niet je ambitie zijn om BV te worden?"
"Ik heet John Maes en ik ben advocaat. Ik draag een toga. Ik kom op de rechtbank en in die toga zijn we daar allemaal gelijk en doen we ons werk. Punt. Meer hoeven de mensen van mij niet te weten. Het kan als advocaat toch niet je ambitie zijn om BV te worden en mee te doen aan 'De Slimste Mens?'" Gesprek met de advocaat van de familie en de vriendinnen van Julie Van Espen.
Lees verder

Zeldzame aanval: haai doodt surfer voor kust van Californië
Een surfer is voor het strand van Morro Bay in de Amerikaanse staat Californië overleden als gevolg van wat zo goed als zeker een haaienaanval was. De man reageerde niet meer nadat hij vrijdagochtend uit het water werd gehaald, meldt de politie van Morro Bay. De surfer werd daar dood verklaard en is nog niet geïdentificeerd.
Lees verder

Eerste kersttoespraak voor Queen Elizabeth zonder haar Philip
Koningin Elizabeth houdt zaterdag haar jaarlijkse kersttoespraak. Dit is de eerste keer dat de Britse koningin dat doet zonder haar man Philip, die op 9 april 2021 op 99-jarige leeftijd overleed. De toespraak is al opgenomen en uit een fragment kan worden opgemaakt dat het gaat om een eerbetoon aan Philip.
Lees verder

Zes gewone Vlamingen leggen Jambon het vuur aan de schenen: "Ik hou mijn been wél stijf op het Overlegcomité. Maar niet tot het breekt"
Of Jambon niet wat vaker zijn been moet stijfhouden op het Overlegcomité, wilde Ruben (25) weten. "Waarom heeft u de coronapas mee ingevoerd als u en De Wever daar tegen waren?" Waren de quarantaines niet te streng in de scholen? "Misschien wel", geeft Jambon toe. Maar het is niet al corona wat de klok slaat. Hoe kijkt hij naar de hoofddoek en wat zijn zijn plannen voor 2024? "Stel dat u samen met Vlaams Belang een meerderheid heeft? Blijft u hen dan uitsluiten?" Maar er worden ook enkele plaagstoten uitgedeeld, over zijn beruchte uitbolweek bijvoorbeeld. "Denkt u soms niet: "ai ai, wat zit ik hier uit te kramen?
Lees verder

Julien (67) zocht via bordje aan zijn raam naar gezelschap: "Er stonden dames van 20 en 22 jaar voor mijn deur, maar die heb ik afgewimpeld"
Heistenaar Julien Van Esch (67) plaatste tijdens de lente van 2021 een bordje met het opschrift 'Eenzame man zoekt eenzame vrouw' achter het raam van zijn woning in de Stationsstraat. "Een dag na het artikel heb ik een zevental personen aan de lijn gehad. Ze vertelden me dat ook zij het moeilijk vonden om nieuwe mensen te leren kennen in coronatijden", vertelt Julien. "En hoewel ik duidelijk had aangegeven dat ik graag met vrouwen afspreek, waren er ook mannen die mijn nummer hadden genoteerd."
Lees verder

Invasie van de influencers op uw tv-scherm: "De zenders hebben hen nodig, maar omgekeerd is dat niet het geval"
YouTubefenomeen Acid kleurt de afleveringen van 'De slimste mens', Tiktokker Timon 'Ma Stobbe' Verbeeck is verantwoordelijk voor het kinderwoord van het jaar en zijn collega Jonathan Medart waagt z'n kans in 'Dancing with the stars'. Je kan er letterlijk niet naast kijken: influencers maken tegenwoordig ook op nationale televisie het mooie weer. Maar waarom zijn ze nu zo alomtegenwoordig? Gaan zenders specifiek op zoek naar influencers voor hun tv-programma's? En zijn ze de BV's van morgen? "Iemand die populair is op TikTok, zal niet per definitie een ideaal schermgezicht zijn."
Lees verder

Invasie van influencers op uw tv-scherm: "De zenders hebben hen nodig, maar omgekeerd is dat niet het geval"
YouTubefenomeen Acid kleurde de afleveringen van 'De slimste mens', Tiktokker Timon 'Ma Stobbe' Verbeeck is verantwoordelijk voor het kinderwoord van het jaar en zijn collega Jonathan Medart waagt z'n kans in 'Dancing with the stars'. Je kan er letterlijk niet naast kijken: influencers maken tegenwoordig ook op nationale televisie het mooie weer. Maar waarom zijn ze nu zo alomtegenwoordig? Gaan zenders specifiek op zoek naar influencers voor hun tv-programma's? En zijn ze de BV's van morgen? "Iemand die populair is op TikTok, zal niet per definitie een ideaal schermgezicht zijn."
Lees verder

Kerstdag begint met regen, alleen noorden mag op tijdelijk sneeuwlaagje hopen
Kerstmis start met regen, met in het uiterste noorden van België kans op winterse neerslag. Daar kan eventueel een tijdelijk sneeuwlaagje ontstaan. In de namiddag wordt het droger. De maxima worden 's ochtends vroeg genoteerd en schommelen tussen 2 graden in het uiterste noorden en 7 graden langs de Franse grens. Dat verwacht het KMI.
Lees verder

OVERZICHT. Cijfers blijven dalen, nog 2.053 coronapatiënten in ziekenhuizen waarvan 650 op intensieve zorg
De coronacijfers blijven in ons land voorlopig de goede richting uitgaan. Nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames wegens Covid-19 blijven dalen met meer dan een derde. Er liggen nog 2.053 mensen met Covid-19 in het ziekenhuis (-28 procent), van wie 650 op de afdeling intensieve zorg (-15 procent). Dat blijkt uit gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

'Familie'-acteur Yanni Bourguignon kijkt uit naar zijn huwelijk: "Eigenlijk had ik geen geld om een ring te kopen"
Op je job regent het ontslagen en toch zit je zelf op een roze wolk. Het is wat Yanni Bourguignon (23) meemaakt. De acteur ziet heel wat collega's vertrekken bij 'Familie', maar privé loopt alles op rolletjes, want Yanni is volop zijn huwelijk met Kelly (27) aan het plannen. "Al moeten we nog wel wat sparen...", klinkt het.
Lees verder

Niels Albert en Paul Herygers verheugen zich op hét duel: "Wout is extreem sterk. Bij Mathieu weet je zo weinig"
Niels Albert (35) maakt een wegwerpgebaar, Paul Herygers (59) gooit er een "potjandorie" een vloek tegenaan. De analist en de commentator hadden liever wel publiek gezien op de kerstcrossen, maar de ontgoocheling houdt niet lang stand. Hun enthousiasme is te groot. Want hé, het grote duel komt eraan: Mathieu van der Poel maakt zijn rentree. "Nu gaan we zien hoe straf 'de Wout' echt is."
Lees verder

Ian Thomas heeft stevig getraind voor 'DWTS'-kerstspecial: "Ik ben al 8 kilo afgevallen"
Vanavond zien we zes bekende gezichten terug op de dansvloer in 'Dancing With The Stars: Merry Christmas'. Onder hen ook Ian Thomas, die helemaal klaar is voor zijn terugkeer. Corona heeft zijn lichaam veranderd, maar hij maakt zich op voor een nieuwe start. Hij is openhartig over zijn fysieke transformatie tijdens corona en geeft mee dat hij al 8 kilo is afgevallen.
Lees verder