Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 17 december 2021

Origineel kerstcadeau: deze cocktails in een doosje zijn klaar in 5 seconden

HLN
Origineel kerstcadeau: deze cocktails in een doosje zijn klaar in 5 seconden
Als je nog op zoek bent naar een kerstcadeau, zijn de cocktails van NIO Cocktails mogelijk een optie. Het Italiaanse bedrijf is al populair in het buitenland, maar nu zijn de kant-en-klare cocktails ook verkrijgbaar in België. Het concept is simpel: je gemixte cocktail zit al klaar in een doosje, enkel nog ijs toevoegen en klaar. Geen gegoochel meer met flessen dus.
Lees verder

Wie maakt zondag het verschil? Dit is de ideale 'mixed eleven' volgens de Gouden 11
Zondagnamiddag staat een absolute kraker op het programma. Rivalen Club Brugge en RSC Anderlecht kijken elkaar in de ogen. Beide ploegen hebben 12 op 12 gepakt en zijn dus in vorm. Paars-wit kan mits winst op twee punten van blauw-zwart komen. Aan de hand van de Gouden 11 stelden wij een 'mixed eleven' samen.
Lees verder

Melissa (37) moet ingrijpende en peperdure gezichtsoperatie ondergaan, online inzameling brengt liefst 30.000 euro op: "Ik ben compleet overdonderd"
De Lierse Melissa De Bruyn (37) heeft via een online actie al bijna 30.000 euro ingezameld om een ingrijpende gezichtsoperatie te helpen betalen. Als baby moest Melissa een oogtumor laten bestralen, waardoor achteraf de helft van haar gezicht niet meer meegroeide. "Melissa is compleet overdonderd door het succes van de actie", vertelt hartsvriendin Dominique Temmerman, die de inzameling mee op poten zette.
Lees verder

Marc (57) probeert ontvoerd zoontje terug te halen uit Marokko, maar belandt er zélf in de cel: "In de val gelokt door zijn ex"
Een 57-jarige Bruggeling zit opgesloten in een Marokkaanse cel, nadat hij heeft geprobeerd om zijn ontvoerd zoontje terug te halen. Marc Moerman dacht af te spreken met zijn ex-vrouw, maar werd er opgewacht door agenten in burger. Ondertussen zit de vijftiger al twee weken vast, omdat zijn ex hem beschuldigt van seksueel misbruik van hun zoontje. "En dat terwijl mijn broer het slachtoffer in dit verhaal is", zegt zijn zus Nicky.
Lees verder

Raad van State verwerpt schorsing KB over sluiting binnenspeeltuinen
De Raad van State heeft vrijdag de schorsing van het Koninklijk Besluit (KB) over de sluiting van de binnenspeeltuinen verworpen. Volgens het rechtscollege is er geen schending van het gelijkheidsbeginsel.
Lees verder

Alles over 'foute' kerstcadeaus: welk cadeau vinden we vreselijk en kunnen we ze zomaar doorgeven?
Ho, Ho, Ho, No! De tijd van kerstfeestjes en daarmee ook die van foute kerstcadeaus is aangebroken. Wie vorig jaar een pakje ontving, trof in 16,8 procent van de gevallen minstens één geschenk aan waar hij of zij niet blij mee was. Gewoon opbiechten aan de schenker? De meerderheid van de Vlamingen houdt de lippen stijf op elkaar. Op naar volgend jaar dan maar.
Lees verder

Philippe Clement is resoluut: "Dit is de beste Vanaken ooit"
Dit weekend vindt dé voetbalklassieker uit ons land plaats: Club Brugge - Anderlecht. Net als z'n Anderlecht-concullega Vincent Kompany blikte Philippe Clement deze middag vooruit op de topmatch.
Lees verder

Ouders van kinderen jonger dan 12 erg verdeeld over vaccinatie
Ouders van kinderen jonger dan 12 antwoorden erg verdeeld op de vraag of ze hun kinderen zouden laten vaccineren als de Hoge Gezondheidsraad dat zou adviseren. Dat blijkt uit antwoorden van de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. 43 procent van deze ouders zegt "zeker of waarschijnlijk wel", terwijl meer dan 23 procent aangeeft hun kind "zeker niet" te laten vaccineren.
Lees verder

Storck: "De spelers moeten hun lichaam leren kennen"
Zes op zes, zondag tegen Antwerp? Bernd Storck weigert naar het klassement te kijken, dan doen wij het voor hem. Genk bengelt onderaan de linkerkolom en kan zich zondag weer in de race voor play-off 1 mengen. "Ik wil tegen Antwerp een vervolg zien."
Lees verder

Duitse minister van Volksgezondheid verwacht "massieve" vijfde coronagolf
De omikronvariant van het coronavirus gaat zorgen voor een "massieve" vijfde golf van besmettingen. Dat heeft de Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach vrijdag gezegd. De nieuwe golf is volgens de epidemioloog niet meer te voorkomen en vormt "een enorme uitdaging voor onze ziekenhuizen, voor onze intensivecareafdelingen, maar ook voor de samenleving als geheel", zo zei hij in Hannover.
Lees verder

Oplichting via de telefoon "de jongste dagen een veelvoorkomend probleem"
Oplichters houden het niet meer bij mailtjes sturen om geld of je persoonlijke gegevens te stelen. De laatste tijd grijpen ze meer en meer naar de telefoon. De politie raadt bij 'Gazet van Antwerpen' aan om gewoon op te hangen.
Lees verder

Franse actrice out zich als slachtoffer van Gérard Depardieu: "Ik kan niet langer zwijgen"
Acteur Gérard Depardieu (72) is op 16 december aangeklaagd voor 'verkrachtingen' en 'seksuele aanranding' die hij in de zomer van 2018 zou hebben begaan bij een jonge actrice. De identiteit van het vermeende slachtoffer bleef tot nu toe een vraagteken, maar ondertussen blijkt dat het om de Franse actrice Charlotte Arnould (25) gaat. Het is Arnould zelf die het nieuws bekendmaakte op haar sociale media. "Hij heeft mij in augustus 2018 verkracht", klinkt het op haar Twitter-account.
Lees verder

Internationaal Energieagentschap houdt rekening met recordvraag naar steenkool in 2022
De vraag naar steenkool zou vanaf 2022 een historisch hoog niveau kunnen bereiken. Daarvoor waarschuwt het Internationaal Energieagentschap (IEA) vrijdag. Ook dit jaar was de vraag fors gestegen, ondanks het feit dat steenkool de grootste oorzaak van CO2-uitstoot is.
Lees verder

Ex-Playmate Holly Madison klapt uit de biecht: "De vrouwen waren tot alles in staat, zolang je ze maar een pilletje gaf"
Jarenlang was de Playboy Mansion dé place to be om eens goed uit je dak te gaan in het bijzijn van de knapste Playmates. Een paradijs in de buurt van Beverly Hills, waar de drank rijkelijk vloeide en alle remmen werden losgegooid. Maar nu blijkt dat de villa van wijlen Hugh Hefner (91) heel wat duistere geheimen met zich meedroeg. In de docuserie 'Secrets of Playboy' vertelt ex-Playmate Holly Madison (41) dat het er achter de schermen allerminst koosjer aan toeging: "Ik zag voortdurend walgelijke dingen, maar ik wist niet hoe ik die vicieuze cirkel kon ontvluchten."
Lees verder

Philippe Geubels had vroeger een wilde haardos: "Mijn haar viel na vijf potten gel nog steeds niet goed"
Iedereen kent Philippe Geubels (40) als de kale komiek, maar eigenlijk heeft hij wel degelijk haar. Geubels kiest er zelf voor om zijn haar af te scheren, omdat hij er geen weg mee kan. "Ik had een soort van kapsel, maar het zag er altijd vettig uit door de hoeveelheid gel die ik erin smeerde om er toch maar iets van te maken."
Lees verder

Christian Eriksen en Inter gaan in onderling overleg uit elkaar
Christian Eriksen (29) is niet langer een speler van Inter. De Italiaanse topclub en de Deense middenvelder gaan in onderling overleg uit elkaar. Dat maakte Inter zonet bekend.
Lees verder

Europese gasprijs hard omlaag door grotere leveringen Rusland
De Europese gasprijs is vrijdag hard omlaaggegaan na de recente sterke prijsstijging. De prijsdaling volgde op het nieuws dat Rusland de gasleveringen aan Europa heeft opgevoerd.
Lees verder

Omikronvariant goed voor 8 procent van alle besmettingen
De omikronvariant is momenteel verantwoordelijk voor 8 procent van alle geregistreerde besmettingen. Dat laat viroloog Marc Van Ranst weten op Twitter. Het percentage is op een dag tijd toegenomen met 2 procent, een ontwikkeling die volgens virologen te verwachten was.
Lees verder

Luxebedrijf LVMH betaalt 10 miljoen euro om aan hun strafvervolging te ontsnappen
Het Franse luxebedrijf LVMH, bekend van onder meer de modemerken Louis Vuitton en Dior, betaalt 10 miljoen euro om aan strafvervolging te ontsnappen. De rechtbank in Parijs heeft de schikking vrijdag goedgekeurd.
Lees verder

Prins William onthult bijzondere kersttraditie van prins George, Charlotte en Louis met hun neefjes en nichtjes
Prins William (39) kan met kerst heel erg genieten van zijn kinderen, die het bovendien goed kunnen vinden met hun leeftijdsgenoten binnen de koninklijke familie. Het is hun traditie om samen te feestdagen door te brengen, zo vertelde de hertog van Cambridge in een interview met Barry Alston voor Radio Marsden.
Lees verder