Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 december 2021

Ook binnenspeeltuinen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in

HLN
Ook binnenspeeltuinen moeten sluiten: deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in
Het koninklijk besluit (KB) met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 3 december - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden vandaag, zaterdag 4 december, om 11 uur in werking. Voor evenementen is evenwel een overgangsweekend voorzien. Die kunnen dit weekend nog georganiseerd worden tot een maximum van 4.000 bezoekers. In het KB staat dat ook de binnenspeeltuinen dicht moeten. We zetten alle maatregelen op een rij.
Lees verder

OVERZICHT. Deze strengere coronamaatregelen gaan vandaag in: ook binnenspeeltuinen moeten sluiten
Het koninklijk besluit (KB) met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité van 3 december - is gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. De maatregelen treden vandaag, zaterdag 4 december, om 11 uur in werking. In het KB staat dat ook de binnenspeeltuinen dicht moeten. We zetten alle maatregelen op een rij.
Lees verder

Na anderhalf jaar relatie zetten Miguel Dheedene en Aisha Van Zele ook samen stappen in zakenwereld: restaurants Ferrier 30 en Puro 26 nu in handen van showbizzkoppel
Voormalig televisiegezicht Aisha Van Zele en haar partner Miguel Dheedene nemen de Italiaanse restaurants Ferrier 30 en Puro 26 op het Antwerpse Zuid over. Daarmee zet ze als koppel de eerste stappen samen in de zakenwereld. "De restaurants zijn reeds goed geoliede machines, aan ons om ze goed geolied te houden", zegt ze", aldus Aisha.
Lees verder

Franse politie deelt meer dan 600 boetes uit tijdens tuning-evenement
De Franse politie heeft vorig weekend 603 snelheidsboetes uitgedeeld in Servon, een stadje in Seine-et-Marne, nabij Parijs. De boetes werden uitgedeeld op een weg vlakbij een parkeergarage waar net een bijeenkomst voor tuning-liefhebbers werd gehouden.
Lees verder

GETEST. Drie kerstwinkels in het centrum van Antwerpen. Waar staan de blikvangers? En wie scoort best qua sfeer? "Alsof je bij de Kerstman thuis op bezoek mag"
Nu we met z'n allen weer meer thuis zitten, lijkt een warme kerstsfeer in de living eens zo aantrekkelijk. Het Laatste Nieuws bezocht en beoordeelde de drie kerstwinkels bij uitstek in de koekenstad voor u. Hoeveel kost een kerststal tegenwoordig? Waar staan de blikvangers? En zijn die felle witlichten wel gewenst in een kerstwinkel? "De valse sfeerhaard heeft alvast haar doel gemist."
Lees verder

Sven De Ridder en boezemvriend Gunther Levi over ontslag bij 'Familie': "Als ik eruit moet: wie is dan de volgende?"
Fans van de Ketnetserie '#LikeMe', waar ze een homokoppel spelen, weten het al langer: Gunther Levi (45) en Sven De Ridder (47) zijn een heerlijk hilarisch duo. Die luchtige speelsheid tussen de vrienden en hun nuchterheid komt goed van pas, nu Gunther zijn ontslag bij 'Familie' moet verwerken. Een gesprek over de verbazing om zijn vertrek en mogelijke toekomstplannen. "'Familie' is een luxezetel waar je in zit en daar kom je niet graag uit."
Lees verder

BV 24/7. De grote hondenvriend in Axel Daeseleire en welk kindje is braaf geweest?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Gaat Novak Djokovic naar de Australian Open? "Jullie zullen het zeer binnenkort weten"
Novak Djokovic, die gisteren met Servië in de halve finales van de Davis Cup werd uitgeschakeld, wil voorlopig nog niet zeggen of hij begin volgend jaar zal deelnemen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne. In Madrid gaf hij aan "heel moe te zijn" na een slopend jaar. "Jullie zullen zeer binnenkort weten of ik zal spelen in Melbourne", zei hij.
Lees verder

Jonge bestuurder parkeert auto in woonkamer: "Alsof er een bom ontplofte"
In de Meiboomlaan in Denderleeuw, een rustige woonwijk, heeft vrijdagavond een jonge bestuurder zijn wagen geparkeerd in een woonkamer, nadat hij de controle verloor over het stuur. Hoe het ongeval net kon gebeuren, is niet duidelijk, maar mogelijk reed de bestuurder 'iets te sportief'.
Lees verder

"Niet normaal! Alles stond klaar om te openen, tot de melding van HLN binnenkwam ...": Uitbaters Brugse binnenspeeltuin misnoegd over plotse sluiting zonder voorafgaande communicatie
"Hoe is dit mogelijk? Er zijn geen woorden voor. Mijn man is té emotioneel om te reageren. De manier waarop ... niet te begrijpen." Filip Loyson en Cathy Talloen, uitbaters van De Toverplaneet in Brugge, konden hun ogen nauwelijks geloven, toen ze zaterdagochtend een pushmelding kregen van HLN.be: ook de binnenspeeltuinen moeten sluiten. En dat terwijl er een dag eerder met geen woord over gerept werd tijdens de persconferentie na het Overlegcomité.
Lees verder

Wat koop je voor een genderneutrale tiener of je milieubewuste tante? 94 (!) cadeaus waarmee je punten scoort aan de kersttafel
Het perfecte pakje vinden voor de naam die al even op jouw kerstlotje prijkt is vaak de jaarlijkse struggle van de feestdagen. Gelukkig zijn de slapeloze cadeaustress-nachten nu voorbij, want dankzij deze lijst vol topgeschenken scoor jij de beste punten aan de feesttafel. En remember: als je je op de online shopweg begeeft, bestel dan alles op tijd zodat je zeker niet met lege handen aankomt!
Lees verder

Feestende Antwerpenaar op Europese lijst "Most Wanted"
De Europese politieorganisatie Europol heeft zijn nieuwe campagne "Most Wanted" gelanceerd. Sinds 2016 stelt Europol elk jaar een eigen "Most Wanted"-lijst samen met de meest gezochte criminelen van de aangesloten politiediensten. Op de lijst van dit jaar staan twee Belgische drugscriminelen: Antwerpenaar Tom Michielsen en Limburger Flor Bressers.
Lees verder

GETEST. "Verwacht niet te veel: sommige frieten zijn verbrand, andere ongebakken.": 10 airfryers die je best (niet) in huis haalt
Airfryers, ook wel heteluchtfriteuses genoemd, zijn populairder dan ooit. Bijna elk huishoudmerk heeft ondertussen een ruim aanbod aan verschillende types airfryers. Maar welk toestel bakt nu je frieten gezonder bruin? De Consumentenbond in Nederland en de consumentenorganisatie Which? in het Verenigd Koninkrijk onderwierpen bijna tachtig toestellen aan een test. Wij maakten een selectie van geteste airfryers die wel of niet aan te bevelen zijn.
Lees verder

Onze chef voetbal trapt het aftellen naar de Gouden Schoen op gang: "Michel Preud'homme wil steevast parkeren naast de premier"
Nog 40 dagen en dan is het weer tijd voor het gala van de Gouden Schoen. Onze chef voetbal Stephan Keygnaert blikt alvast vooruit naar de hoogdag voor het Belgisch voetbal, die uiteraard gepaard gaat met de nodige grandeur. Kaapt Club na een jaartje onderbreking weer de hoofdprijs weg? Of levert Genk nog eens een winnaar? Een speler van Anderlecht lijkt het alvast niet te worden. "De club moet zijn potentieel 'Goud' verkopen nog voor het goed en wel verkiesbaar is."
Lees verder

Kerstfeestje in Oslo blijkt superspreaderevent: zeker 60 aanwezigen besmet met coronavirus
De Noorse overheid heeft donderdag in en rond hoofdstad Oslo nieuwe coronamaatregelen uitgevaardigd nadat tientallen mensen besmet zijn geraakt met het coronavirus op een zogenaamd 'superspreaderevent'. De besmette personen hadden op 26 november een kerstfeestje bijgewoond van Scatec, een bedrijf dat actief is op het gebied van hernieuwbare energie, met een kantoor in Kaapstad, Zuid-Afrika. Sommige aanwezigen op het personeelsfeest zouden onlangs van daar teruggekeerd zijn.
Lees verder

Remco Evenepoel geeft morgen aftrap in Anderlecht voor duel tegen Zulte Waregem
Hoog bezoek morgenavond in Anderlecht. Remco Evenepoel (21) komt er de aftrap geven van het duel tegen Zulte Waregem.
Lees verder

Center ­Parcs en Gwendoline bezorgen alleenstaande moeder en haar vijf kinderen prachtig kerstca­deau: "Super dat mensen dit voor ons willen doen"
Deze week vertelde Isabelle De Milde (48), alleenstaande mama met vijf kinderen, uit Mere op Radiozender Joe hoe zij na het overlijden van haar man in armoede belandde, maar daar toch het beste van maakt voor haar vijf kinderen. Een aangrijpend verhaal dat niet zonder positieve gevolgen blijft.
Lees verder

Centerparks en Roeselaarse Gwendoline bezorgen familie in armoede prachtig kerstcadeau: "Super dat mensen dit voor ons willen doen"
Deze week vertelde Isabelle De Milde (48), alleenstaande mama met vijf kinderen, uit Mere op Radiozender Joe hoe zij na het overlijden van haar man in armoede belandde, maar daar toch het beste van maakt voor haar vijf kinderen. Een aangrijpend verhaal dat niet zonder positieve gevolgen blijft.
Lees verder

POLL. Wie moet volgens u de Gouden Schoen winnen?
Onze chef voetbal Stephan Keygnaert trapt vandaag het aftellen naar de Gouden Schoen op gang. Binnen exact 40 dagen wordt de beste voetballer op de Belgische velden geëerd en het belooft een razendspannende ontknoping te worden. Kanshebbers genoeg, maar wie is uw favoriet? Laat het weten via onderstaande poll!
Lees verder

Wat verandert er nu juist in de scholen? Met deze maatregelen hoopt onderwijs vervroegde kerstvakantie te halen
Het Overlegcomité heeft gekozen om in de strijd tegen de vierde coronagolf vooral in te grijpen in het onderwijs en in de vrije tijd. Wat verandert er ook weer juist allemaal in de scholen?
Lees verder