Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

“Nog mensen wiens leven gered is door dokter Benoit?”: zaal vol patiënten brengt prachtig eerbetoon in 'Hoe Zal ...

HLN
"Nog mensen wiens leven gered is door dokter Benoit?": zaal vol patiënten brengt prachtig eerbetoon in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen'
In 'Hoe zal ik het zeggen?' heeft Laurens op maandag een emotionele boodschap voor zijn behandelende arts, professor Yves Benoit. Elf jaar geleden werd bij Laurens een agressieve vorm van leukemie ontdekt. Gelukkig sloeg de chemobehandeling aan en is Laurens inmiddels kankervrij verklaard, maar de grote betrokkenheid van professor Benoit is hem altijd bijgebleven.
Lees verder

Rob de Nijs liet zich opnemen in revalidatiekliniek voor afscheidsconcert Sportpaleis: "Dat was even hard werken"
Op 10 april staat Rob de Nijs (78) nog een laatste keer in de Ziggo Dome in Amsterdam voor zijn afscheidsconcert. Om zich goed voor te bereiden, zal de zanger zich hoogstwaarschijnlijk laten opnemen in een revalidatiecentrum. De Nijs liet zich ook zes weken opnemen ter voorbereiding van zijn afscheidsshow in Antwerpen van vorige maand.
Lees verder

"Probeer jezelf niet onnodig te pushen": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

CD&V wil btw op zonnepanelen afschaffen
Wie zonnepanelen legt, zou daar geen btw meer op moeten betalen, vindt CD&V. Zo wil de partij nog meer mensen overtuigen om te investeren in zo'n installatie. Wie recht heeft op een sociaal tarief, zou beroep moeten kunnen doen op prefinanciering via het Vlaams Energiebedrijf, zegt Vlaams Parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V).
Lees verder

Timi (41) en Dirk (50) verdienen samen 5.500 euro. "Hypotheek van 1.780 euro, maar mijn winkel draait goed"
Ze is een geboren cafébazin, maar toen haar man besloot om als beroepsbrandweerman aan de slag te gaan, was het ook voor Timi tijd voor een carrièreswitch. Met haar cadeauwinkel verdient ze intussen 2.500 euro netto. "En dat terwijl ik dacht er amper 1.000 euro aan over te houden", lacht ze. Het koppel legt hun inkomsten en uitgaven op tafel.
Lees verder

Timi (41) en Dirk (50) verdienen samen 5.500 euro netto: "Had hij het geweten, dan was Dirk nooit in de horeca gestapt"
Ze is een geboren cafébazin, maar toen haar man besloot om als beroepsbrandweerman aan de slag te gaan, was het ook voor Timi tijd voor een carrièreswitch. Met haar cadeauwinkel verdient ze intussen 2.500 euro netto. "En dat terwijl ik dacht er amper 1.000 euro aan over te houden", lacht ze. Het koppel legt hun inkomsten en uitgaven op tafel.
Lees verder

Engeland in lockdown? Britse gezondheidsminister wil strengere coronamaatregelen niet uitsluiten
De Britse minister van Volksgezondheid Sajid Javid weigerde op zondag bij de openbare omroep BBC nieuwe coronamaatregelen voor Engeland uit te sluiten. "Er zijn geen garanties in deze pandemie", zei Javid toen hem gevraagd werd of er een korte lockdown of andere maatregelen voor Kerstmis zouden komen.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk meldt twaalf sterfgevallen na besmetting omikronvariant
In het Verenigd Koninkrijk zijn inmiddels twaalf mensen overleden na besmetting met de omikronvariant van het coronavirus. Dat heeft de Britse vicepremier Dominic Raab tegen Times Radio gezegd. Daarnaast liggen momenteel 104 mensen met de variant in ziekenhuizen.
Lees verder

Virologen maken zich zorgen over oprukkende omikronvariant: "Geen enkel scenario waarmee we nog veilig de feestdagen kunnen vieren"
De omikronvariant rukt op in Europa waardoor maatregelen zich opdringen. Nederland ging alvast in 'harde lockdown' en ook bij ons pleiten de virologen voor een gepast antwoord van het volgende Overlegcomité (22/12). Wat dat antwoord dan moge zijn? "Er zullen adviezen van de experten komen waarbij verstrengingen meer waarschijnlijk zijn dan versoepelingen", aldus Marc Van Ranst (KU Leuven) bij HLN LIVE.
Lees verder

Europese beurzen zwaar in het rood door ongerustheid rond omikron
De Europese beurzen gaan maandag zwaar in het rood. Beleggers zijn vooral ongerust over de economische impact van de omikronvariant van het virus.
Lees verder

In Subs We Trust: wisselmanagement Kompany werpt al voor 18de keer vruchten af
In Subs We Trust. Anderlecht kon alweer rekenen op sterke invallers om het verschil te maken. Amuzu en Raman waren elk op hun manier bepalend. Of hoe het wisselmanagement van Kompany al voor de achttiende keer zijn vruchten afwierp.
Lees verder

"Het is een misverstand dat koolhydraten dikmakers zijn" Voedingsexperte geeft tips om overtollige kilo's na de feestdagen te vermijden
Met de feestdagen in het verschiet, mogen we ons verheugen op heel wat lekkers om samen met vrienden en familie van te genieten. Voor de calorieëntellers onder ons breekt er echter een spannende periode aan. Uit schrik voor de confrontatie met de weegschaal achteraf, zijn manieren om de invloed van de feesten op ons gewicht te neutraliseren dan ook meer dan welkom. Is het zo een goed idee om koolhydraten tijdens de feestdagen te schrappen? Voedingsexperte Karolien Olaerts geeft antwoord.
Lees verder

Minister Ben Weyts voert verplichte starttoetsen in voor vier extra opleidingen
Studenten die zich inschrijven in de bachelor farmaceutische wetenschappen, de bachelor wiskunde, de bachelor bio-ingenieurswetenschappen en de bachelor fysica / fysica en sterrenkunde moeten vanaf volgend academiejaar verplicht een starttoets afleggen. Het aantal opleidingen met zo'n verplichte starttoets stijgt zo van 8 naar 12 en in de toekomst zullen er nog meer opleidingen bijkomen. Dat meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (NVA).
Lees verder

Ook politiek zet licht op groen voor vaccinatie van kinderen vanaf 5 jaar
Na de experten heeft ook de politiek het licht op groen gezet voor vaccinatie van kinderen vanaf de leeftijd van vijf jaar. Kinderen met onderliggende aandoeningen krijgen voorrang. Dat heeft Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) bevestigd aan 'VTM Nieuws'.
Lees verder

Queen maakt de komende 48u een beslissing over hoe ze Kerstmis zal vieren
Hoewel Queen Elizabeth (95) de feestdagen graag wil doorbrengen met haar dichte familie in Sandringham, zou het kunnen dat ze haar plannen nu toch wijzigt wegens de stijgende coronacijfers. Eerder kondigde de koningin al dat dat het kerstfeest in Windsor Castle voor haar uitgebreide familie niet zal doorgaan. Nu komt ook de familielunch in intieme kring in het gedrang.
Lees verder

Toyota legt productie in vijf fabrieken stil en treft daarmee 20.000 voertuigen
Toyota stopt in januari de productie in vijf binnenlandse fabrieken vanwege problemen met de toeleveringsketen. De Japanse autoproducent laat weten dat de stopzetting van de fabrieken zo'n 20.000 voertuigen zal treffen.
Lees verder

Groen pleit voor psycholoog voor elke scholengemeenschap
Om de drempel naar hulpverlening te verlagen, stelt oppositiepartij Groen voor om per scholengemeenschap een psycholoog aan te stellen. "Met een vaste psycholoog kunnen we de schoolteams versterken en op laagdrempelige wijze snel professionele hulp bieden aan jongeren die zich niet goed in hun vel voelen", zeggen Groen-parlementsleden Elisabeth Meuleman en Jeremie Vaneeckhout.
Lees verder

Directrice Jan Palfijn stapt dan toch op na euthanasie-debacle, Frank Vervaeke wordt 'transitiemanager'
Na de arrestatie en schorsing van internist Jan Rodenbach omwille van een vermeend onregelmatig uitgevoerde euthanasie in het AZ Jan Palfijn, is de directrice van het ziekenhuis alsnog opgestapt. Eerder werd ook al de hoofdarts ontslagen. De Raad van Bestuur stelt nu Frank Vervaeke aan als 'transitiemanager'.
Lees verder

Directrice AZ Jan Palfijn stapt dan toch op na euthanasie-debacle, Frank Vervaeke wordt 'transitiemanager': "Nodig voor het mentaal welzijn van al wie in het ziekenhuis actief is"
Na de arrestatie en schorsing van internist Jan Rodenbach omwille van een vermeend onregelmatig uitgevoerde euthanasie in het AZ Jan Palfijn, is de directrice van het ziekenhuis alsnog opgestapt. Eerder werd ook al de hoofdarts ontslagen. De Raad van Bestuur stelde Frank Vervaeke aan als 'transitiemanager', en daarom wenste directrice Ann Wynant de samenwerking te beëindigen. Vervaeke was al eerder Bestuurder-Directeur van AZ Jan Palfijn Gent en kent het ziekenhuis dus.
Lees verder

Niet eerste keer dat er bij Club 'aap' naar opponent wordt geroepen: al vijfde incident met racisme of geweld in dik half jaar
Het racisme-incident dat gisteren in Jan Breydel de topper ontsierde, plaatst (de supporters van) Club Brugge al voor de vijfde keer in een half jaar tijd in een kwaad daglicht.
Lees verder