Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 december 2021

Negen wagens botsen op Brusselse Binnenring in Vilvoorde: weg opnieuw vrij, file begint op te lossen maar omrijden bl...

HLN
Negen wagens botsen op Brusselse Binnenring in Vilvoorde: weg opnieuw vrij, file begint op te lossen maar omrijden blijft aangeraden
Het verkeer op de Brusselse Binnenring heeft vanochtend zware hinder ondervonden door een ongeval ter hoogte van Vilvoorde-Koningslo. Dat gebeurde rond 6.30 uur en er raakten negen wagens bij betrokken. "Op het ergste moment was het meer dan twee uur file schuiven", aldus woordvoerder Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum bij HLN. Intussen is de weg opnieuw vrij en begint de file op te lossen. Omrijden blijft evenwel aangeraden.
Lees verder

Nu Britney Spears voor het eerst in 13 jaar weer zelf documenten kan ondertekenen: "Jamie werkt niet mee aan het onderzoek"
Een maand geleden kwam er een einde aan de bewindvoering over Britney Spears (40). Sindsdien werkt haar advocaat, Mathew Rosengart, hard om zijn cliënte haar vrijheid terug te geven. Zo mag ze ondertussen weer zelf haar legale documenten ondertekenen. Dat meldt het Amerikaanse magazine 'Variety'.
Lees verder

Onderzoekers ontdekken schets van Rembrandt onder schilderij De Nachtwacht
Onder de verflagen van het beroemde schilderij De Nachtwacht is een schets gevonden. Het is de opzet die Rembrandt maakte van de compositie van het beroemde schuttersstuk. De schets kwam aan het licht tijdens het onderzoek aan De Nachtwacht, dat nu na 2,5 jaar is afgerond als eerste fase van de restauratie.
Lees verder

Meryl Streep dacht dat haar collega-acteurs haar een 'oude geit' noemden
Mery Streep (72) stond voor de nieuwe film 'Don't Look Up' samen op de set met Jennifer Lawrence (31) en Jonah Hill (37). Zij waren allebei zo onder de indruk van Streep dat ze haar doopten tot 'GOAT', een afkorting van 'greatest of all time' (de beste aller tijden). Meryl Streep was echter helemaal niet mee met de slang, en dacht dat ze een 'geit' genoemd werd.
Lees verder

Meryl Streep werd 'GOAT' genoemd en zij begreep niet waarom
Mery Streep (72) stond voor de nieuwe film 'Don't Look Up' samen op de set met Jennifer Lawrence (31) en Jonah Hill (37). Zij waren allebei zo onder de indruk van Streep dat ze haar doopten tot 'GOAT', een afkorting van 'greatest of all time' (de beste allertijde). Meryl Streep dacht echter eerst dat het om een belediging ging want 'goat' betekent ook gewoon 'geit'.
Lees verder

"Als je de supermarktkar met de juiste zaken vult, is het halve werk al gedaan": Frank (48) verloor meer dan 50 kilo met zijn no-nonsense dieet
Van 146 naar 94 kilogram. Met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd het gemiddelde gewicht van een twaalfjarige. Frank Depoorter en diëtist Michael Sels vertellen over het succes van die eenvoudige aanpak: minder eten en meer bewegen.
Lees verder

Dit zijn de beste smartwatches van 2021
Wil je met je vakantiegeld een nieuwe smartwatch kopen, maar weet je niet welk model te kiezen? Onze techredacteur selecteerde voor Tweakers.net de beste smartwatches die dit jaar uitkwamen.
Lees verder

"Met gezond boerenverstand ben ik meer dan 50 kilo afgevallen": eenvoudige aanpak heeft succes voor Frank (48)
Van 146 naar 94 kilogram. Met veel wandelen, fietsen, calorieën tellen, ingrediënten afwegen en een buitengewone discipline verloor Frank Depoorter in anderhalf jaar tijd het gemiddelde gewicht van een twaalfjarige. Frank Depoorter en diëtist Michael Sels vertellen over het succes van die eenvoudige aanpak: minder eten en meer bewegen.
Lees verder

Duizenden verenigingen krijgen boete van 500 euro
De bestuurders van 3.400 vzw's krijgen een boete van 500 euro van de FOD Financiën in de bus, omdat hun vzw administratief niet in orde is. Dat schrijft De Standaard. "Regeldrift", zegt de Verenigde Verenigingen. "We passen gewoon de wet toe", reageert de fiscus.
Lees verder

Marc Van Ranst vrijgesproken na dagvaarding door Nederlandse coronascepticus Willem Engel: schadevergoeding van 4.000 euro
Professor-viroloog Marc Van Ranst uit Willebroek is zopas vrijgesproken voor laster. De Rotterdamse coronscepticus Willem Engel had hem eerder dit jaar gedagvaard voor laster na een interview op TV, maar volgens de rechters in Mechelen is die laster dus niet bewezen. Van Ranst kreeg nu zelf een schadevergoeding toegekend. Naar eigen zeggen was hij het slachtoffer van een maandenlange belagingscampagne.
Lees verder

"Belgische spaarders verloren ruim 20 miljard euro aan koopkracht op jaar tijd"
De combinatie van lage rentevoeten op de spaarboekjes en een torenhoge inflatie heeft het spaargeld in de eurozone fors aan koopkracht doen verliezen. De Belgische spaarders waren bij de zwaarst getroffenen: zij zagen sinds november 2020 iets meer dan 20 miljard euro aan koopkracht verdampen. Dat berekende econoom Eric Dor van de Franse zakenschool IESEG.
Lees verder

Zo populair dat site het begeeft: H&M lanceert vandaag feestcollectie die wil bewijzen dat duurzaam niet saai hoeft te zijn
Plastic flessen. Druivenschillen. Oude kledingstukken. Het zijn de drie ingrediënten van de nieuwe feestcollectie van kledingketen H&M. Klinkt niet zo feestelijk, en dat denken we wel vaker bij duurzame kleding. Maar net dat idee hoopt H&M te tackelen, met een collectie die verrast. Wie een item wil, moet wel snel zijn: de site van H&M begaf het deze ochtend al door de piek in surfverkeer.
Lees verder

Van Aert verkent Ronde van Vlaanderen met (nieuwe) ploegmakkers, waaronder Benoot
Milaan-Sanremo staat al op zijn palmares, dus hoopt Wout van Aert (27) volgend seizoen ongetwijfeld de Ronde van Vlaanderen en/of Parijs-Roubaix eens te winnen. Daarvoor laat Van Aert niets aan het toeval over, want gisteren ging hij Vlaanderens Mooiste al eens verkennen met zijn (nieuwe) ploegmaats.
Lees verder

Trein vergeet te stoppen in Diest, passagiers met taxi's naar bestemming gebracht
Afgelopen dinsdag maakten een aantal treinreizigers een vreemde gebeurtenis mee. Ze reisden van Antwerpen naar Hasselt, via het station in Leuven, toen hun trein omstreeks 23.09 uur plots vergat te stoppen in Diest. "Het ging hier om een vergissing, we wensen ons te excuseren bij de betrokken reizigers", vertelt woordvoerder van NMBS Dimitri Temmerman. Met taxi's kwam iedereen toch op de bestemming.
Lees verder

Google geeft werknemers extra bonus na uitstel terugkeer naar kantoor
Google geeft zijn werknemers wereldwijd een extra bonus dit jaar. De bonus volgt op het besluit van het internetconcern, dat onderdeel is van Alphabet, om de terugkeer van het personeel naar kantoor uit te stellen.
Lees verder

Goudsmelterij in Antwerpen roept vragen op: "Ik zie de laatste zes jaar een onafgebroken stroom patiënten met een bepaald type kanker"
In de Joodse wijk in Antwerpen protesteren inwoners tegen een nieuwe vergunning voor een goudsmelterij, die ze verantwoordelijk achten voor kankers. Het bedrijf weerlegt alle bezorgdheden, maar specialisten van UZ Leuven vragen om 'ernstig onderzoek'. De familie Goetz heeft bovendien een reputatie van witwaspraktijken en conflictmineralen.
Lees verder

Boete van meer dan miljard euro voor Amazon in Italië
De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft van de Italiaanse mededingingsautoriteiten een boete gekregen van ruim 1,1 miljard euro. Volgens de toezichthouder heeft Amazon zijn dominantie marktpositie bij e-commerce misbruikt en concurrenten benadeeld.
Lees verder

Landen die Winterspelen diplomatiek boycotten, "zullen prijs betalen", zegt China
China heeft de beslissing van vier landen veroordeeld om de Olympische Winterspelen in Peking van februari volgend jaar diplomatiek te boycotten. Ze zullen daarvoor "de prijs betalen", zo stelde Wang Wenbin, de woordvoerder van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken.
Lees verder

Bellen binnen de EU voorlopig niet goedkoper, verbod op extra roamingkosten wel verlengd
Wie in een ander EU-land belt, surft of sms't, zal dat nog tot 2032 kunnen doen zonder daarvoor extra kosten aangerekend te krijgen. Over die verlenging van het verbod om roamingkosten door te rekenen aan de consument, hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de lidstaten een akkoord bereikt. Het goedkoper maken van telefoongesprekken binnen de Europese Unie, bijvoorbeeld vanuit België naar Spanje, wordt op de lange baan geschoven.
Lees verder

"Van oma krijg ik wél een snoepje." Waarom zijn grootouders liever tegen kleinkinderen dan tegen hun eigen kinderen?
De band tussen een grootouder en een kleinkind is best bijzonder. Vraag maar aan K3; zij zingen al jaren dat oma's aan de top staan. Er zijn dan ook heel wat grootouders die ervan houden om hun oogappel te verwennen. Meer zelfs: vaak gedragen ze zich liever en vergevingsgezinder tegenover hun kleinkind dan hun eigen kinderen. Mama's Valérie (36) en Lotte (30) kunnen ervan meespreken, gezinstherapeut Tim Verleyzen verklaart het fenomeen. "Een recente studie toont aan dat de band tussen oma's en hun kleinkind zichtbaar is in de hersenen."
Lees verder