Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 24 december 2021

Nederlandse politie houdt woning coronaminister Hugo de Jonge in de gaten vanuit tijdelijke observatiepost na eerdere...

HLN
Nederlandse politie houdt woning coronaminister Hugo de Jonge in de gaten vanuit tijdelijke observatiepost na eerdere bedreigingen
De politie heeft een tijdelijke post geplaatst bij de woning van de ontslagnemende Nederlandse minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge in Rotterdam. Zijn adres circuleert al enige tijd op social media. Afgelopen woensdag rukte de politie uit vanwege een verdacht pakketje in de straat van de coronaminister en een dag later stond er een man met masker voor zijn deur die een gesprek met hem wilde aangaan.
Lees verder

Opnieuw onverwachte wending in 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That...'
Wie al naar de 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That...' gekeken heeft, heeft het wellicht al door: de makers hebben heel wat verrassingen in petto voor fans van de reeks. En dat is ook in de vierde aflevering niet anders. Opgelet: dit artikel bevat spoilers.
Lees verder

"Ik denk dat Hamilton stopt": ex-F1-baas verwacht dat historische ontknoping niet zonder gevolgen blijft, Brit ontvolgt iedereen op Instagram
Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone gelooft niet dat Lewis Hamilton volgend jaar weer de strijd aangaat met Max Verstappen. De manier waarop de Brit het wereldkampioenschap verloor, zou te veel pijn hebben gedaan.
Lees verder

Google krijgt nieuwe boete van 87 miljoen euro in Rusland wegens "verboden inhoud"
Een rechtbank in Rusland heeft het Amerikaanse technologiebedrijf Google vrijdag veroordeeld tot een recordboete van 7,2 miljard roebel (omgerekend zo'n 87 miljoen euro) omdat het bepaalde "verboden" inhoud niet heeft verwijderd op het internet. Volgens de rechter in Moskou maakt Google zich schuldig aan "recidive".
Lees verder

Voormalig Sovjetleider Gorbatsjov uit kritiek op "Amerikaanse arrogantie"
In een interview met het Russische persagentschap RIA Novosti heeft voormalig Sovjetleider Michail Gorbatsjov de "Amerikaanse arrogantie" bekritiseerd. Volgens hem heeft die arrogantie geleid tot de huidige spanningen tussen Rusland en het Westen. "Ze riepen zichzelf uit tot winnaars van de Koude Oorlog, terwijl we samen de wereld hebben behoed voor een confrontatie. De arrogantie is hen naar het hoofd gestegen", aldus de 90-jarige Gorbatsjov.
Lees verder

Brusselse politieagenten moeten inspringen tijdens cipiersstaking: "Wij gaan dus mensen van het terrein moeten halen"
In de Brusselse gevangenissen van Sint-Gillis, Vorst en Berkendael staken cipiers deze kerstperiode. Voor kerstavond worden 26 agenten gevorderd van de politiezone Zuid. Korpschef Jurgen De Landsheer vindt dat "ongehoord". "Ik vind het zelf heel moeilijk om de vakantie van mijn personeel in te trekken om stakende cipiers te vervangen", zegt hij.
Lees verder

Groen, gemeen en geweldig sexy: hoe komt het dat zoveel mensen The Grinch aantrekkelijk vinden?
Hij is groen, harig, grotesk en meestal slechtgezind. En hij haat Kerstmis. We hebben het natuurlijk over The Grinch, een personage dat nu niet bepaald bekend staat als sekssymbool. Of toch wel? Volgens een groeiend aantal mensen is het figuur uit de alom geliefde kerstfilm best aantrekkelijk, zelfs sexy of 'fuckable'. Je hoeft je dus niet langer te schamen als ook jij tot die groep hoort.
Lees verder

Waarom 'Sizeable' onze Belgische game van het jaar is
Bij de Game of the Year-verkiezing zit ook een categorie voor beste Belgische game, en voor ons is dat dit jaar een studentenproject dat uitgroeide tot een commerciële productie. En dat met de moordende concurrentie van uitstekende games van eigen bodem die dit jaar allemaal op de markt kwamen. Dit is waarom 'Sizeable' voor ons het verschil maakte.
Lees verder

Weinig wijzigingen op Belgische coronakaart: slechts één groene regio en enkele oranje uitzonderingen in heel Europa
Vrijwel heel Europa kleurt volledig rood op de Belgische coronakaart. Enkel in Italië, Roemenië en Finland kunnen toeristen terecht in oranje regio's. Op zoek naar het enige groene gebied in Europa? Dan moet je in Roemenië zijn.
Lees verder

BV 24/7. Kroketten genoeg ten huize Pascal Braeckman en ook Wendy Van Wanten is er helemaal klaar voor
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

"Heel het land was precies naar luchthaven van Kaboel gekomen": Habib vertelt over zijn vlucht voor taliban
Midden augustus heerst totale chaos op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. De taliban hebben de macht gegrepen, en duizenden Afghanen vluchten naar de luchthaven. Habib Naziri uit Ekeren was een van hen. In 'Uw Film van het Jaar' vertelt hij zijn verhaal.
Lees verder

Onderzoek in India na oproepen op hindoebijeenkomst om moslims uit te moorden
De Indiase politie heefteen onderzoek geopend na herhaaldelijke oproepen om een bloedbad aan te richten onder de moslimminderheid tijdens een publieke bijeenkomst van extremistische hindoes. Een video, waarvan het Franse persagentschap AFP de echtheid verifieerde, toont een vrouw die zich tot een menigte richt begin december in de heilige hindoestad Haridwar, en oproept om moslims te doden.
Lees verder

Gisteren werd recordaantal elektronische transactie alweer verbroken, deze middag recordaantal transacties per minuut
Op minder dan een week is het vorige record van het aantal elektronische betaaltransacties alweer verbroken. Afgelopen zaterdag telde Worldline 11,413 miljoen transacties, gisteren waren er dat 11,840 miljoen, een nieuw record voor ons land. Dat maakte het bedrijf dat instaat voor het elektronische betaalverkeer bekend.
Lees verder

Turkije bevriest middelen van 770 personen wegens vermeende terreurlinks
De Turkse regering heeft de middelen bevroren van individuen in het land wegens hun vermeende links met terroristische organisaties. De maatregel is ook gericht is tegen vroegere parketmagistraten, zakenmannen en journalisten, waarvan de meesten intussen in het buitenland verblijven. Dat blijkt uit een publicatie in het Turkse staatsblad.
Lees verder

K-popster Suga van BTS besmet met coronavirus
Rapper Suga (28) van de succesvolle K-popgroep BTS heeft positief getest op het coronavirus. Dat heeft het management van de groep, Big Hit Music, vandaag laten weten.
Lees verder

Na Polen erkent ook Roemeens Grondwettelijk Hof voorrang Europees recht niet
Na Polen tekent zich nu ook in Roemenië een strijd af over de voorrang van het Europese recht op het nationale. Dat blijkt alvast uit een stellingname van het Grondwettelijk Hof, dat meent dat een arrest van het Europese Hof in Luxemburg niet toegepast kan worden zolang de grondwet niet is veranderd.
Lees verder

OVERZICHT. Deze spelers uit de Jupiler Pro League trekken straks naar de Africa Cup
Er raken steeds meer selecties bekend voor de Africa Cup, die van 9 januari tot en met 6 februari plaatsvindt in Kameroen. En ook heel wat spelers uit onze Jupiler Pro League stappen straks het vliegtuig op. Een overzicht van de internationals uit onze competitie die al zeker zullen strijden om de eindzege:
Lees verder

Creg beschuldigt energieleverancier Mega van praktijken die neigen naar "bewuste misleiding" consument
Energieregulator Creg beschuldigt de Waalse energieleverancier Mega van een gebrek aan transparantie en van praktijken die neigen naar "bewuste misleiding" van de consument. Dat meldt Belga. Mega kwam eerder in opspraak omdat het ook de voorschotten van klanten met een vast tarief plots verhoogde.
Lees verder

Marokko verlengt vliegverbod tot eind januari
Marokko staat tot eind volgende maand geen passagiersvluchten toe van en naar het buitenland. De autoriteiten in het Noord-Afrikaanse land verlengen een opschorting van het commerciële vliegverkeer tot 31 januari, bericht de staatstelevisie.
Lees verder

Zanger met losse handjes en door tragiek geteisterde songschrijver: het waargebeurde verhaal achter de hit 'White Christmas'
Geen enkel lied ging zoveel keer over de toonbank als Bing Crosby's 'White Christmas'. Het Oscar-winnende nummer vond het kerstgenre uit en herdefinieerde Amerika's idee van de feestdagen, ook al kwam er oorlog aan te pas om het zo populair te maken en schuilt er een treurig verhaal achter. Bovendien was Bing Crosby geen onbeschreven blad en beschuldigden z'n kinderen hem later van misbruik. "Zonder enig vertoon van emotie of verlies van zelfcontrole mepte hij tot de eerste druppels bloed tevoorschijn kwamen."
Lees verder