Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

Nederlanders komen in Vlaanderen doen wat in eigen land niet meer mag: “Toch maar zelftest gedaan met al die Hollan...

HLN
Nederlanders komen in Vlaanderen doen wat in eigen land niet meer mag: "Toch maar zelftest gedaan met al die Hollanders hier"
Nou, dan gaan we toch gewoon lekker naar België... Grenssteden als Antwerpen, Gent en Maasmechelen werden gisteren nog meer dan anders overspoeld door shoppende Nederlanders, nu die dat in eigen land niet meer kunnen. Nederland is sinds gisteren op slot door een harde lockdown. Voor een lekker hapje uit eten en de kerstinkopen moet dus de grens worden overgestoken. Gezellig!
Lees verder

België kan zich iets meer permitteren: omikron of niet, wij wachten
Terwijl omikron Nederland in een strenge lockdown dwingt, wacht België af. De politiek is niet happig op een beperking van het aantal contacten, zo kort voor Kerstmis. De experten zijn dan weer verdeeld: verstrengen zal onvermijdelijk zijn, maar hoé streng moet het worden? Want niemand die echt weet wat de impact van omikron precies zal zijn op een bevolking waarin velen al drie keer gevaccineerd zijn. "We kunnen ons iets meer permitteren dan Nederland, maar niet veel."
Lees verder

Elon Musk zegt dit jaar 11 miljard aan belastingen te zullen betalen
Teslabaas Elon Musk zegt op Twitter dit jaar 11 miljard dollar (circa 9,8 miljard euro) aan belasting te zullen betalen. Het zou gaan om een van de hoogste betalingen die ooit aan de Amerikaanse belastingdienst gedaan is.
Lees verder

Kerstvakantie week vroeger van start voor leerlingen van kleuter- en basisonderwijs
Voor de leerlingen van het kleuter- en basisonderwijs start de kerstvakantie vandaag een week vroeger dan normaal. Dat besliste het Overlegcomité begin deze maand om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
Lees verder

Helft vliegtuigen Brussels Airlines blijft vandaag aan de grond: 3.500 passagiers getroffen
Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines schrapt vandaag de helft van de vluchten omdat de drie vakbonden bij het bedrijf staken. Daardoor is er te weinig personeel om normaal te vliegen.
Lees verder

Jongeren geven zich bloot in 'First Dates Teens': "Geen enkele originele openingszin, maar ze wisten wel te ontroeren"
Er was al het bijzonder geslaagde 'First Dates' voor volwassenen, en vanaf vandaag lanceert Eén - speciaal voor De Warmste Week - ook een tienerversie. Zonder gastheer Patrick of straffe gin-tonics, maar net zo hartverwarmend als z'n grote broer. "Heel wat jongeren hebben nog nooit een afspraakje gehad op restaurant. Dat brengt grote emoties met zich mee", klink het bij de productie. Wij namen een kijkje achter de schermen en stelden vast dat daten - ongeacht de leeftijd - inderdaad altijd een beetje sterven is.
Lees verder

Minder billenkletsen, meer Cirque du Soleil: vernieuwde Witte Paard mikt voortaan ook op buitenlanders en zakenlui
Het Witte Paard, de legendarische revuetempel voor Vlaams volksvermaak in Blankenberge, slaat een bladzijde om. Onder impuls van Marc Coucke wordt het niveau van de shows opgekrikt en wordt er gemikt op een breder publiek van, behalve frigoboxtoeristen, ook buitenlanders en zakenlui. Een beetje minder billenkletserij, een beetje meer Cirque du Soleil. Marc Coucke: "Prachtig, toch? Ik zeg je: wereldniveau."
Lees verder

Demir: "Alternatieve straffen geen gemakkelijkheidsoplossing voor volle gevangenissen"
Alternatieve straffen kunnen niet dienen als "gemakkelijkheidsoplossing" voor de overbevolking van onze gevangenissen. Met die waarschuwing trekt Vlaams minister van Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) naar een overleg dinsdag over die capaciteitsproblemen in de Antwerpse gevangenis.
Lees verder

Toch één positieve noot bij Real: spieren van 'vergeten vedette' Hazard, die opnieuw papa werd, houden stand
De feiten heeft Eden Hazard nog niet ingehaald. Bij Real Madrid blijft hij achtervolgen, op zoek naar de smaakmaker die hij ooit was in de Premier League en bij de Rode Duivel. In de troosteloze draw met Cadiz zette hij toch een kleine stap vooruit: zijn eerste volledige match voor Real sinds eind november 2019.
Lees verder

Eerbetoon voor Jan Van Looveren loopt uit de hand in 'Hoe Zal Ik Het Zeggen?'
In 'Hoe zal ik het zeggen?' wordt acteur Jan Van Looveren (53) in de bloemetjes gezet door zijn boezemvriend Tom. Maar dat loopt niet helemaal zoals gepland, wanneer Van Looveren agressief wordt tegen een straatmuzikant.
Lees verder

Japanse miljardair (46) veilig weer geland op aarde na toeristentrip naar ISS
De Japanse miljardair die twaalf dagen aan boord van het Internationaal Ruimtestation (ISS) mocht verblijven, is maandag teruggekeerd naar de aarde. Dat heeft het Russische ruimtevaartbureau Rococosmos bekendgemaakt.
Lees verder

"Onuachu minstens maand out"
Een pijnlijke grimas en de hand die naar de bil ging. Paul Onuachu ging neer en had de ondersteunende armen van Ritchie De Laet nodig om weer recht te krabbelen, de Nigeriaan zijn ze een poosje kwijt bij Genk. "Een spierscheur", zei coach Bernd Storck. "Uit eigen ervaring weet ik dat we hem nu zeker drie tot vier weken kwijt zijn, als het niet langer is."
Lees verder

'De slimste mens' start laatste finaleweek
'De slimste mens' is vanaf vanavond alweer toe aan de laatste finaleweek. Nog zes bekende koppen maken kans om met de felbegeerde titel te gaan lopen.
Lees verder

Porsche met 'netvliesverwoestend' interieur te koop voor recordprijs
Een opvallende Porsche 911 Turbo S, met een interieur dat lijkt uitgezocht door Ronald McDonald zelf, staat momenteel te koop in Canada. De auto is ooit bij Porsche besteld door een voormalige premier van oliestaat Koeweit.
Lees verder

Voor het eerst sinds eind november minder dan 750 coronapatiënten op intensieve zorg
Het gemiddelde aantal nieuwe coronagevallen per dag is opnieuw gedaald tot onder de 10.000. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano die zondag zijn vrijgegeven door het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Lees verder

Al vierde incident met racisme of geweld bij Club Brugge in dik half jaar
Het racisme-incident dat gisteren in Jan Breydel de topper ontsierde, plaatst (de supporters van) Club Brugge al voor de vierde keer in een half jaar tijd in een kwaad daglicht.
Lees verder

Amerikaanse docent laat kinderen Holocaust naspelen in de klas
Leerlingen van een Amerikaanse basisschool kregen van een docent de opdracht de Holocaust na te spelen. Het ging om leerlingen van acht à negen jaar oud. De docent is vrijdag naar huis gestuurd door de schoolleiding, schrijft The Washington Post.
Lees verder

Harry Styles krijgt miljoen aangeboden voor nieuwjaarsconcert
Als Harry Styles (27) een extra zakcentje wil, moet hij niet ver zoeken. Een onbekende, rijke Amerikaan heeft de voormalige One Direction-zanger 1,2 miljoen euro aangeboden om op een privéfeestje te komen optreden met oudejaar. Volgens The Sun zou de Brit daar slechts een paar liedjes voor te hoeven zingen.
Lees verder

Droog en koud begin van extra week kerstvakantie, waarin zon zich vaker laat zien
Na eerst nog veel lage wolken en hier en daar mogelijk nog wat motregen, verschijnen maandagmiddag opklaringen over het noordoosten. In de loop van de namiddag breiden deze opklaringen zich langzaam uit naar de andere streken. Lokaal en vooral over het westen en het zuidwesten blijft het wel zwaarbewolkt tot de avond. We halen nog maxima van 2 à 3 graden in de Ardennen tot 5 tot 7 graden elders. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Was dit het moment waarop poppen aan het dansen gingen? Steward roept heetgebakerde fan tot de orde
"We zijn uitgescholden voor 'bruine apen' en wat dan ook". Racistische kreten wierpen gisteren een donkere schaduw over de topper. Processen-verbaal komen er niet, de Pro League analyseert de zaak verder. Maar de meest concrete oplossingen kwamen eerder al van... Kompany zelf.
Lees verder