Doorgaan naar hoofdcontent

Na vermeend kerstfeest ook pizza- en wijnfestijn: Boris Johnson opnieuw in verlegenheid gebracht

HLN
Na vermeend kerstfeest ook pizza- en wijnfestijn: Boris Johnson opnieuw in verlegenheid gebracht
Brits premier Boris Johnson is opnieuw in verlegenheid gebracht, nu blijkt dat hij aan het eind van de eerste lockdown vorig jaar, een pizza- en wijnfeestje heeft meegevierd met zijn medewerkers. Dat schrijven The Guardian en Independent na gezamenlijk onderzoek. De kranten vragen zich af of er maandenlang sprake was van het hanteren van een dubbele moraal: waar het volk zich aan de restricties moest houden, namen de politici en beleidsmakers een loopje met die regels.
Lees verder

LIVE. OHL bij eerste kans meteen op voorsprong, Standard kopt op de lat (1-0)
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • King Power at Den Dreef • OHL-Standard
Lees verder

Il Divo-zanger Carlos Marín op 53-jarige leeftijd overleden
Zanger Carlos Marín van het internationale zangkwartet Il Divo is zondag op 53-jarige leeftijd overleden. Waaraan de Spaanse zanger is overleden, is officieel niet bekendgemaakt. Volgens verschillende Britse media stierf de Spaanse artiest in het Manchester Royal Hospital in het Britse Manchester.
Lees verder

Wout van Aert volgt zichzelf op als Sportman van het Jaar, met slechts een banddikte verschil: "Nu wil ik wel een glaasje champagne"
De beste coureur van het land is ook de grootste sportman tout court. Wout van Aert (27) volgde zichzelf op. Hij haalde het met miniem verschil van Bashir Abdi. "Ik ben gespecialiseerd in winnen met een banddikte verschil."
Lees verder

LIVE. Casemiro ontsnapt op onbegrijpelijke wijze aan rood na vreselijke tackle langs achter!
• La Liga • Aftrap: 21u • Bernabeu • Eden Hazard krijgt basisplaats
Lees verder

Nina Derwael wint 'strijd van de olympische kampioenes': "Misschien wel mijn mooiste van de drie"
Het was kiezen tussen goud of goud: dan is er geen foute keuze mogelijk. En dus was er niemand ongelukkig dat olympisch kampioene Nina Derwael gisteren de voorkeur kreeg op Nafi Thiam als Sportvrouw van het Jaar. "Het is al mijn derde trofee maar misschien wel de mooiste", glunderde de 21-jarige gymnaste.
Lees verder

Vijf momenten waarop Romelu Lukaku racisme in voetbal aan de kaak stelde
De racistische verwijten van Club Brugge-supporters richting Vincent Kompany en zijn spelers lokken veel reacties uit. Onder andere Rode Duivel Romelu Lukaku haalt scherp uit, en dat is niet verwonderlijk. De spits van Chelsea sprak zich al meermaals uit over het onderwerp.
Lees verder

LIVE. Rust in OHL - Standard (2-0). Mathieu Maertens grote man met twee goals, waaronder een beauty
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • King Power at Den Dreef • OHL-Standard
Lees verder

Bidens investeringsplan in gevaar: Democratische senator zal niet voor stemmen
De Democratische senator Joe Manchin zal niet voor het investeringsplan van Joe Biden stemmen. Dat zei hij zondag aan televisiezender Fox. Hij maakt volgens CNN zo in feite een einde aan de onderhandelingen over de huidige versie van de 'Build Back Better Act', die het sociale vangnet in de VS moet versterken.
Lees verder

LIVE. Real en Cádiz houden het na flauwe eerste helft op 0-0, Hazard kon zich nog niet doorzetten
• La Liga • Aftrap: 21u • Bernabeu • Eden Hazard krijgt basisplaats
Lees verder

LIVE WK DARTS. Van den Bergh treft Hempel in tweede ronde, wordt Sherrock eerste tegenstander van Huybrechts?
Krijgen we drie dagen op rij een ninedarter op het WK Darts? 't Is al dag vijf in Londen. In de namiddagsessie sneuvelde Stephen Bunting, vanavond ogen de affiches interessanter. Jonny Clayton sluit af, daarvoor staan de Belgische ogen gericht op Beaton - Sherrock en Hempel - Schindler, respectievelijk de volgende tegenstanders van Huybrechts en Van den Bergh.
Lees verder

Annuleren bij Center Parcs gaat allesbehalve vlot: "Slechts 75 euro compensatie op totaalbedrag van 1250 euro"
Het regent klachten bij Center Parcs van mensen die in de kerstvakantie in Nederland een vakantie hebben geboekt. Velen willen nu annuleren omdat bijna alles gesloten is door de lockdown, maar annuleren gaat allesbehalve vlot.
Lees verder

LIVE. Tweede helft begonnen in OHL - Standard (2-0). Wat kunnen de Rouches nog?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • King Power at Den Dreef • OHL-Standard
Lees verder

Geen greintje verontwaardiging of afgunst bij de 'verliezers' op het Sportgala: "Ik ben zelf fan van haar!" - "Motiverend om tussen zulke straffe atleten te staan"
Geen greintje verontwaardiging of afgunst bij de 'nummers twee' van de verkiezing van Sportman en Sportvrouw van het Jaar, Nafi Thiam (28) en Bashir Abdi. Ze gunden hun 'concurrenten' de titel evenzeer. "Om het even wie kon winnen en dat doet niets af aan de verdiensten of prestaties van de ander."
Lees verder

De plaatsjes zijn duur bij Antwerp: Fischer solliciteert luidop naar basisplaats, Priske geeft duidelijk signaal met wissel Nainggolan
De plaatsjes worden duur bij Antwerp. Doelpuntenmaker Viktor Fischer solliciteerde naar een basisplaats, Radja Nainggolan werd op het uur gewisseld. "En ik ben blij dat ik het gedaan heb, ons laatste half uur was goed." Een duidelijk signaal van Priske, die keuzes durft te maken.
Lees verder

LIVE. Domper voor Napoli: Kessie knalt Milan in minuut 89 langszij!
• Serie A • Aftrap: 20u45 • San Siro • AC Milan-Napoli
Lees verder

Napoli wint topper bij AC Milan, invallers Mertens en Saelemaekers kunnen zich niet doorzetten
AC Milan heeft in de Serie A de achterstand op koploper Inter niet kunnen verkleinen. De ploeg uit Milaan ging in het eigen San Siro met 1-0 onderuit tegen Napoli. De Napolitanen zijn in punten gelijkgekomen met Milan en hebben zelfs de tweede plaats overgenomen.
Lees verder

Dertigduizend mensen herdenken in Wenen met zee van lichtjes coronaslachtoffers
Zowat 30.000 mensen hebben zondagavond in Wenen de slachtoffers van het coronavirus herdacht met een zee van lichtjes. Dat meldt de politie.
Lees verder

Real Madrid, met verdienstelijke Hazard 90 minuten op het veld, bijt tanden stuk op stug Cádiz
In La Liga heeft leider Real Madrid niet weten te winnen tegen Cádiz, nummer 18 in de stand. De 'Koninklijke' was heer en meester, maar scoren lukte niet. Ook Eden Hazard, die eindelijk nog eens 90 minuten mocht spelen en zich vooral in de tweede helft toonde, kon zijn team niet aan goals helpen. Sluitstuk Thibaut Courtois kreeg in z'n 600ste match als prof dan weer amper werk op te knappen.
Lees verder

Gebrek aan frisheid en fitheid doet Genk zege nog uit handen geven: "Op dit moment kunnen wij echt niet meer brengen"
Racing Genk was dicht bij een tweede zege onder Bernd Storck, maar zag Antwerp in de slotfase toch nog langszij komen. "We konden het niet meer belopen, dit was het hoogst haalbare", zei de Duitse coach.
Lees verder