Doorgaan naar hoofdcontent

Molenberghs: "Er kan en zal vierde prik komen”

HLN
Molenberghs: "Er kan en zal vierde prik komen"
"Er kan en zal een vierde prik komen." Dat zei biostatisticus Geert Molenberghs (Universiteit Hasselt en KU Leuven) woensdag bij een gedachtewisseling in het Vlaams Parlement. Hij werd bijgetreden door viroloog Johan Neyts. "Ik ben de laatste maanden fel geëvolueerd in mijn denken daarover", zei de wetenschapper van het Rega Institute for Medical Research aan de KU Leuven.
Lees verder

Poetin steunt China en bevestigt aanwezigheid op Olympische Winterspelen
De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag tijdens een videoconferentie met zijn Chinese ambtgenoot Xi Jinping zijn aanwezigheid op de Olympische Winterspelen 2022 bevestigd. Poetin benadrukte ook zijn steun aan China nadat verschillende westerse landen een diplomatieke boycot van het sportevenement hadden afgekondigd.
Lees verder

Grote verkeershinder op Antwerpse Ring bij Sportpaleis vanaf 13 uur door noodherstelling aan brug
Op de Antwerpse Ring zal vanaf 13 uur ter hoogte van het Sportpaleis nog maar één rijstrook open zijn in de richting van Nederland. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum weten op Twitter. De baan wordt grotendeels afgesloten voor een noodherstelling aan de brug, met veel fileleed tot gevolg.
Lees verder

Grote verkeershinder op Antwerpse Ring bij Sportpaleis vanaf 13 uur door noodherstelling
Op de Antwerpse Ring zal vanaf 13 uur ter hoogte van het Sportpaleis nog maar één rijstrook open zijn in de richting van Nederland. Dat laat het Vlaams Verkeerscentrum weten op Twitter. De baan wordt grotendeels afgesloten voor een noodherstelling, met veel fileleed tot gevolg.
Lees verder

Man (65) overleden in ziekenhuis na schotwonde in buik: politie voert onderzoek
De lokale recherche van Buggenhout/Lebbeke voert een onderzoek naar een verdacht overlijden in Lebbeke. De 65-jarige M.T. werd vorige week vrijdag aangetroffen met een schotwonde in zijn buik in zijn woning in Lebbeke, en overleed in het ziekenhuis van Dendermonde diezelfde avond.
Lees verder

Man (65) overleden in ziekenhuis na schotwonde in buik
De lokale recherche van Buggenhout/Lebbeke voert een onderzoek naar een verdacht overlijden in Lebbeke. De 65-jarige M.T. werd vorige week vrijdag aangetroffen met een schotwonde in zijn buik in zijn woning in Lebbeke, en overleed in het ziekenhuis van Dendermonde diezelfde avond.
Lees verder

De rechtbank oplichten en nabestaanden schofferen doe je niet ongestraft, weet een marktkramer (61) sinds vandaag
"De houding van beklaagde, die door een leugenachtig verhaal zijn aansprakelijkheid op een tergende manier heeft willen ontlopen, getuigt van een totaal gebrek aan schuldbesef en respect voor de familie van het slachtoffer." De 61-jarige marktkramer uit Eernegem die enkele weken geleden met vals bewijsmateriaal op de proppen kwam in de politierechtbank én de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer schoffeerde, kreeg woensdagochtend een veeg uit de pan van de rechtbank. E.W. (61) werd veroordeeld tot een celstraf, fikse boete en een rijverbod. Al legt hij zich daar mogelijk niet zomaar bij neer.
Lees verder

Rechtbank oplichten en nabestaanden schofferen doe je niet ongestraft, ondervond marktkramer (61)
"De houding van beklaagde, die door een leugenachtig verhaal zijn aansprakelijkheid op een tergende manier heeft willen ontlopen, getuigt van een totaal gebrek aan schuldbesef en respect voor de familie van het slachtoffer." Een 61-jarige marktkramer uit Eernegem die enkele weken geleden met vals bewijsmateriaal op de proppen kwam in de politierechtbank én de nabestaanden van het dodelijk slachtoffer schoffeerde, kreeg woensdagochtend een veeg uit de pan van de rechtbank. E.W. (61) werd veroordeeld en kent nu zijn straf. Al legt hij zich daar mogelijk niet zomaar bij neer.
Lees verder

Hoe prinses Charlene al haar krediet verspeelt in Monaco: "Wij betalen haar, dus moet ze hier zijn"
Wat is er toch aan de hand met Charlene van Monaco (43)? Terwijl koninklijke families overal aftellen naar de feestdagen, verdween de prinses om zich te laten behandelen in een gespecialiseerde kliniek ergens in Europa. De Monegasken zitten nog met veel vragen, maar hun begrip is inmiddels omgeslagen tot ergernis en woede. En dat lijkt niet snel te veranderen, nu de nieuwe ontwikkelingen zich maar blijven opvolgen: "Het paleis minimaliseert haar toestand", klinkt het. "Dit is het gevolg van een mislukte operatie in Dubai."
Lees verder

Dokter wil medicatie voor mentale gezondheid bespreekbaar maken via #postyourpill
Veel Belgen worstelen met hun mentale gezondheid en de pandemie maakte dat er niet beter op. Toch zijn medicijnen die je mentaal welzijn ondersteunen nog taboe. De op sociale media trending hashtag #postyourpill probeert daar nu komaf mee te maken. "Dit moét veranderen."
Lees verder

Levenslang voor moord die "op vraag van Rusland" gepleegd werd in Berlijn
Een 56-jarige Rus die twee jaar geleden in het centrum van Berlijn een Georgische man doodschoot, is woensdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Volgens de rechtbank was er sprake van een moord die op vraag van de Russische overheid werd gepleegd.
Lees verder

Margriet Hermans giert het uit met exclusieve beelden van haar trouw: "Ik zat vast"
Donderdagavond krijgt het leven van Margriet Hermans (67) een musicalversie op Play4. Het tv-gezicht vertelt aan James Cooke (37) onder andere over haar bijzondere huwelijksaanzoek.
Lees verder

Beschuldigde toont voor het eerst emotie op assisenproces zonder lijk: "Ik hoor nu pas dat ik nog een zusje heb gehad"
Dat velen een heilige schrik hebben voor beschuldigde Marc C. (53) omdat hij, onder meer door zijn lange strafblad en zijn betrokkenheid in drie verdwijningsdossiers een kwalijke reputatie heeft opgebouwd, is al vaker op zijn assisenproces aan bod gekomen. Maar vandaag haalde de stevig gebouwde vijftiger op de beschuldigdenbank zelf zijn zakdoek boven. "Ik wist tot op vandaag niet dat ik een overleden zusje had. En dan is er ook nog mijn kindje dat gestorven is…"
Lees verder

Gaat Africa Cup dan toch niet door in januari? Het zou Belgische clubs een hoop miserie besparen
Drie weken voor de start van de Africa Cup gaan er bij de Central African Federation (CAF) stemmen op om het landentoernooi opnieuw uit te stellen. De omikronvariant gooit roet in het eten. Er zouden echter weinig Europese clubs rouwig om zijn. Hier en daar vertrekken sterkhouders om hun land te gaan verdedigen, terwijl de nationale competities gewoon verder gaan. Biedt het virus een 'reddingsboei'?
Lees verder

Football Talk. Abdoulaye Seck 2 wedstrijden geschorst na woede-uitbarsting - Marcelo en Modric lopen coronabesmetting op
De rode kaart die Antwerpspeler Abdoulaye Seck zondag pakte, levert hem één speeldag effectieve schorsing en één speeldag voorwaardelijk op. Daar komt nog bij dat een voorwaardelijke schorsingsdag uit het verleden wordt omgezet in een effectieve. Nog bij Antwerp kreeg Jelle Bataille, die tegen Standard eveneens werd uitgesloten, één match schorsing en één match schorsing met uitstel.
Lees verder

KBVB wacht conclusies fraudeonderzoek af, Pro League vraagt "zo snel mogelijk duidelijkheid" aan gerecht
Dejan Veljkovic sprak in 'Pano' voor het eerst openlijk over 'Operatie Propere Handen', het schandaal dat de Belgische voetbalwereld drie jaar geleden op zijn grondvesten deed daveren. Veljkovic vertelde in de uitzending onder meer hoe hij met de Belgische voetbalbond (KBVB) een volgens hem frauduleuze constructie op poten zette. De KBVB laat in een reactie weten het gerecht zijn werk te laten doen, de Pro League vraagt dan weer om zo snel mogelijk duidelijkheid te brengen.
Lees verder

Thijs plette al meer dan 33.000 blikjes en zamelt zo eerste 504 euro in voor zijn twee goede doelen: "Iedereen gaat fier zijn op mij en vooral dan mijn overleden mama"
Zo trots als een pauw was hij, 'directeur' Thijs Brosens uit Meerle. Hij bracht woensdag zijn eerste lading geplette blikjes en dozen vol met kroonkurken naar Van Den Broeck Recycling in Oud-Turnhout. Alles samen meer dan 800 kilogram wat hem iets meer dan 500 euro opleverde. Dat geld geeft Thijs aan zijn twee zelfgekozen goede doelen. "Ik ben heel blij en ik wil alle mensen in héél Vlaanderen danken. Ze gaan fier zijn op mij en dan vooral mijn overleden mama", vertelt Thijs.
Lees verder

Thijs plette al meer dan 33.000 blikjes en zamelt zo eerste 504 euro in voor zijn twee goede doelen: "Iedereen kan fier zijn op mij, vooral mijn overleden mama"
Zo trots als een pauw was hij, 'directeur' Thijs Brosens uit Meerle. Hij bracht woensdag zijn eerste lading geplette blikjes en dozen vol met kroonkurken naar Van Den Broeck Recycling in Oud-Turnhout. Alles samen meer dan 800 kilogram, wat hem iets meer dan 500 euro opleverde. Dat geld geeft Thijs aan zijn twee zelfgekozen goede doelen. "Ik ben heel blij en ik wil alle mensen in héél Vlaanderen danken. Ze gaan fier zijn op mij en dan vooral mijn overleden mama", vertelt Thijs.
Lees verder

"Mensen lagen met opgetrokken benen tussen elkaar, koppel stierf in elkaars armen": schrijnende verhalen bij aanvang proces rond dodelijke koelcontainer Essex
Gestikt in een koeltransport van maximaal 30 vierkante meter waarin de temperatuur na 12 uur transport intussen was opgelopen tot meer dan 38 graden. De 39 Vietnamezen die twee jaar geleden het leven lieten in een vanuit Zeebrugge verscheepte container hebben een ware doodsstrijd ondergaan, zo bleek woensdag meteen op het proces rond het drama. Het federaal parket vorderde 15 jaar cel voor de vermeende leider Vo Van Hong (45). "Dit zijn degoutante feiten, al zaten volgens de vrachtbrief enkel koekjes in die container", sneerde procureur Ann Lukowiak.
Lees verder

Tweede omikrongeval in China: man van 67 test positief na twee weken quarantaine
In China is een tweede besmetting met de omikronvariant ontdekt. De persoon in kwestie is een man van 67 die positief testte na meer dan twee weken quarantaine. Hij nam intussen het vliegtuig voor een binnenvlucht die, op zes plaatsen in business na, helemaal volgeboekt was. Gevolg: 10.544 risicocontacten moesten eveneens worden getest. Daar zitten tot nu toe geen nieuwe gevallen bij.
Lees verder