Doorgaan naar hoofdcontent

Ministers van Volksgezondheid vergaderen vanavond vervroegd over boosterprik, maandag ligt vaccinatie 5- tot 11-jarig...

HLN
Ministers van Volksgezondheid vergaderen vanavond vervroegd over boosterprik, maandag ligt vaccinatie 5- tot 11-jarigen op tafel
De ministers van Volksgezondheid vergaderen woensdagavond over de boosterprik. Dat zegt het kabinet van Vlaams bevoegd minister Wouter Beke (CD&V). Ze wachten nog op een advies van de Hoge Gezondheidsraad (HGR) dat in de loop van woensdagnamiddag zou moeten binnenlopen. Maandag komen de ministers opnieuw samen om het over de vaccinatie van 5- tot 11-jarigen te hebben.
Lees verder

Op huizenjacht in... Wijnegem: "Saai voor jonge mensen, maar wie het kan betalen wil er voor altijd blijven"
Op zoek naar een nieuwe stek, of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek met een lokale immomakelaar. Deze week belanden we in Wijnegem.
Lees verder

Dauphiné-revelatie Padun trekt naar EF Education-NIPPO
Mark Padun (25) koerst vanaf volgend seizoen voor EF Education-NIPPO. De Oekraïner - die dit seizoen doorbrak met straffe prestaties in de Dauphiné - maakt de overstap van Bahrain Victorious.
Lees verder

Ho ho Hollywood! Van chignon chic tot vurig rood: 6 klassieke feestlooks voor aan de kersttafel
Na een lange periode van gedwongen beauty-minimalisme (bedankt, corona) is retroglamour helemaal terug van weggeweest. Denk: zwierige eyeliner, dieprode lippen en golvende lokken. Beautyredactrice Sophie blikt terug op de gouden jaren van Hollywood. Ze toont hoe je enkele makkelijke looks kunt kopiëren en welke producten je daarvoor nodig hebt. Oftewel: hoe je de Marilyn Monroe in jezelf naar boven kunt halen. "Ben je eerder bleek? Dan staat een roodtint met blauwe ondertoon je wellicht fantastisch."
Lees verder

Al zeker 90 bevestigde omikrongevallen in België
Er zijn al zeker 90 besmettingen met de omikronvariant van het coronavirus vastgesteld in België. Dat blijkt woensdag uit recente gegevens van het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC).
Lees verder

Standard-Beerschot uitgesteld door staking bij politie
De competitiewedstrijd tussen Standard en Beerschot van vanavond gaat niet door. Door een staking bij de politie kan de veiligheid niet gegarandeerd worden. Volgens La Dernière Heure wordt het duel nu op 30 december gespeeld, al moet dat nog bevestigd worden.
Lees verder

Derde betoging in Brussel tegen coronamaatregelen: "Het CST gaat in tegen onze rechten en vrijheden"
In Brussel zal komende zondagnamiddag de derde betoging plaatsvinden tegen de verplichte vaccinatie en het Covid Safe Ticket (CST). De organisatoren, het collectief 'Belgium United for Freedom', hebben woensdag op een persconferentie opgeroepen het burgerlijke, vreedzame en neutrale karakter van het evenement te respecteren.
Lees verder

Moordenaar George Floyd erkent schuld in nieuwe zaak
De moordenaar van de zwarte Amerikaan George Floyd, de witte ex-agent Derek Chauvin, erkent dat hij de burgerrechten van Floyd heeft geschonden tijdens diens arrestatie. Chauvin pleitte schuldig in deze nieuwe zaak tegen hem, die loopt bij een rechtbank in de staat Minnesota.
Lees verder

Dochter Navalny neemt EU-prijs voor haar gedetineerde vader in ontvangst
De dochter van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny, Daria, heeft in het Europees Parlement in Straatsburg de Sacharovprijs namens haar gedetineerde vader in ontvangst genomen. "Zeg dat niemand Rusland kan vereenzelvigen met het regime van Poetin", had Navalny haar meegegeven als boodschap.
Lees verder

Kristen Stewart schittert als prinses Diana in 'Spencer': "Er is een stukje van haar in mij achtergebleven"
Bijna een kwarteeuw na haar dood staat prinses Diana weer in het middelpunt van de belangstelling. 'Spencer', vanaf vandaag in de zalen, is een van de meest besproken films van het jaar. Regisseur Pablo Larraín (45) en actrice Kristen Stewart (31) vertellen ons hoe en waarom ze de 'prinses van het volk' weer tot leven wekten. De 'Twilight'-ster verklapt ook hoe ze zich inleefde in haar rol en dat ze op sommige vlakken heel wat gelijkenissen vertoont met Diana. "Bekendheid maakt je paranoïde, het verandert je."
Lees verder

BV 24/7. Lien Van de Kelder kijkt uit naar nieuwe avonturen en Celine Van Ouytsel zet zich schrap voor Miss World
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Kamercommissie stemt in met hervorming seksueel strafrecht
De Kamercommissie Justitie heeft woensdagnamiddag het licht op groen gezet voor de hervorming van het seksueel strafrecht van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Het ging wel nog maar om de eerste lezing: de definitieve stemming wordt over het reces getild, omdat de Raad van State nog een advies moet afleveren.
Lees verder

Gletsjer die de zee drie meter kan doen stijgen, dreigt z'n rem al over vijf jaar kwijt te zijn
Nieuw onderzoek toont aan dat de ijsschots die de breedste gletsjer ter wereld belet om in zee te glijden, het binnen drie tot vijf jaar begeeft. Die zogenaamde doomsday-gletsjer op de westkust van Antarctica is reeds lang een zorgenkind. Er brokkelt nu al 50 miljard ton per jaar van af, goed voor 4% van de wereldwijde zeespiegelstijging. En als hij helemaal in het water verdwijnt, dan zal dat peil 65 centimeter tot 3 meter stijgen — wat ook in Vlaanderen voelbaar wordt.
Lees verder

PORTRET. Alexandre Benalla, de "Bodyguard" van Emmanuel Macron
Vanavond krijgt de Franse president Emmanuel Macron op TF1 twee uur de tijd om terug te blikken op zijn (bijna) afgelopen vijfjarige ambtstermijn. Waar hij het waarschijnlijk niet zal over hebben, is de onverkwikkelijke episode Benalla, vernoemd naar zijn voormalige bodyguard. Na een veroordeling een maand geleden, is de ex-veiligheidsadviseur begin deze week opnieuw opgepakt in een corruptiedossier. Portret van de man waarover Macron ooit zei: "Nee. Hij is nooit mijn minnaar geweest".
Lees verder

Luca Brecel stoomt door: met twee centuries naar tweede ronde op World Grand Prix snooker
Luca Brecel heeft zich vlot geplaatst voor de tweede ronde op het World Grand Prix snookertoernooi (447.000 euro). In het Engelse Coventry versloeg hij de Noord-Ier Jordan Brown met 4-1.
Lees verder

Max Verstappen door duizenden werknemers onthaald bij Red Bull-fabriek in Milton Keynes
Max Verstappen (24) beleeft drukke dagen na zijn allereerste wereldtitel in de Formule 1. De Nederlander werd vandaag gevierd bij het Red Bull-hoofdkwartier in Milton Keynes en werd daar opgewacht door duizenden werknemers. Het leverde spectaculaire beelden op.
Lees verder

CELEB 24/7. Britney Spears heeft er een nieuw gezinslid bij en er was een kleine 'Pitch Perfect'-reünie
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Somers vraagt gemeenten voorlopig geen trajectcontroles uit te besteden
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vraagt de gemeenten om voorlopig geen contracten meer af te sluiten met private partners voor de bouw van trajectcontroles. Dat zei hij in het Vlaams parlement na vragen van verschillende parlementsleden.
Lees verder

Football Talk. Antwerp moet 10.000 euro betalen na inbreuk nieuwe regels op makelaars - Abdoulaye Seck 2 duels geschorst na woede-uitbarsting
De Disciplinaire Raad van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 10.121 euro opgelegd aan voetbalclub Antwerp. De Great Old deed twee verboden transacties, waarvan eentje zonder goedkeuring en de andere zelfs aan een niet-geregistreerde makelaar.
Lees verder

Waarom we moeten prikken zo snel we kunnen: met omikron groeit de epidemie sneller dan ooit
Zowat één op de drie gevaccineerde Belgen kreeg al een derde dosis, en toch moet het nog rapper. Want nog sneller dan er geprikt wordt, maakt de omikronvariant vaart. "De epidemie maakt zich op voor een spurt", zegt biostatisticus Tom Wenseleers. "Ik wil geen pretbederver zijn, maar ook al dalen onze besmettingscijfers nu, na Kerstmis gaan ze weer de andere kant op." Lees hier hoe we volgens Wenseleers het nieuwe jaar ingaan. Met welke tred volgen we de vloedgolven van het Verenigd Koninkrijk en Denemarken? Zijn de eerdere vaccins dan uitgewerkt? En wat heeft die derde prik ons te bieden?
Lees verder