Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 december 2021

Minder billenkletsen, meer Cirque du Soleil: vernieuwde Witte Paard mikt op een ander publiek

HLN
Minder billenkletsen, meer Cirque du Soleil: vernieuwde Witte Paard mikt op een ander publiek
Het Witte Paard, de legendarische revuetempel voor Vlaams volksvermaak in Blankenberge, slaat een bladzijde om. Onder impuls van Marc Coucke wordt het niveau van de shows opgekrikt en wordt er gemikt op een breder publiek van, behalve frigoboxtoeristen, ook buitenlanders en zakenlui. Wij gingen kijken naar het vernieuwde spektakel en zagen een verheugde Marc Coucke: "Prachtig, toch? Ik zeg je: wereldniveau."
Lees verder

Gemiddeld aantal nieuwe besmettingen zakt onder 10.000 per dag, voor het eerst sinds eind november minder dan 750 coronapa­tiën­ten op intensieve zorg
Het gemiddelde aantal nieuwe coronagevallen per dag is opnieuw gedaald tot onder de 10.000. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano die zondag zijn vrijgegeven door het kabinet van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.
Lees verder

Droog en koud begin van extra week kerstvakantie, waarin zon zich vaker laat zien. Daarna weer zachter en regen: "Er zit helemaal geen witte kerst aan te komen voorlopig"
Na eerst nog veel lage wolken en hier en daar mogelijk nog wat motregen, verschijnen maandagmiddag opklaringen over het noordoosten. In de loop van de namiddag breiden deze opklaringen zich langzaam uit naar de andere streken. Lokaal en vooral over het westen en het zuidwesten blijft het wel zwaarbewolkt tot de avond. We halen nog maxima van 2 à 3 graden in de Ardennen tot 5 tot 7 graden elders. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Uitspraak in nieuw proces tegen Aung San Suu Kyi uitgesteld tot volgende week
De uitspraak in een tweede proces waarin de door de junta afgezette Myanmarese regeringsleidster terecht stond, is vandaag uitgesteld naar 27 december. Dat is vernomen van een bron dicht bij het dossier. In een eerste zaak werd ze begin december al veroordeeld tot vier jaar cel, maar mogelijk komen daar nog tientallen jaren gevangenis bij in de andere zaken die tegen haar lopen.
Lees verder

Ministerie van Defensie sinds donderdag slachtoffer van ernstige cyberaanval: deel van activiteiten lamgelegd
Het ministerie van Defensie heeft in de nacht van zondag op maandag toegegeven getroffen te zijn geweest door een cyberaanval, die ernstig lijkt. Een deel van de activiteiten van het ministerie werd verschillende dagen lamgelegd. Aan de basis ligt een veiligheidsprobleem met de veelgebruikte software Log4j.
Lees verder

"Tegen de zomer" tweede nachttrein in België: naar Berlijn en Praag
België krijgt er tegen de zomer van volgend jaar een nachttrein bij. Dan zou de trein Brussel - Amsterdam - Berlijn - Praag voor het eerst moeten rijden, zo kondigt de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper maandag aan. De start-up ambieert elk jaar een extra nachtelijke verbinding te lanceren.
Lees verder

Chinese tennisster Peng Shuai ontkent dat ze iemand beschuldigde van seksueel misbruik, WTA blijft ongerust
Tennisorganisatie WTA heeft vandaag opnieuw haar bezorgdheid over het lot van Peng Shuai geuit, daags nadat een interview met de Chinese speelster opdook waarin ze zei nooit iemand te hebben beschuldigd van seksueel misbruik. "Deze (publieke) verschijningen verminderen de bezorgdheden van de WTA over het welzijn en haar mogelijkheid om zonder censuur of dwang te communiceren niet", zegt de organisatie in een persbericht. De WTA schorste begin deze maand al haar toernooien in China als antwoord op de hele zaak.
Lees verder

Ancelotti zwaait met lof naar Hazard: "Hij kan een bijkomende troef zijn voor de tweede seizoenshelft"
In La Liga heeft leider Real Madrid niet weten te winnen tegen Cádiz, nummer 18 in de stand. De 'Koninklijke' was heer en meester, maar scoren lukte niet. Ook Eden Hazard, die eindelijk nog eens 90 minuten mocht spelen en zich vooral in de tweede helft toonde, kon zijn team niet aan goals helpen. De flankaanvaller kreeg achteraf lof van coach Ancelotti: "Hij kan een bijkomende troef zijn voor de tweede seizoenshelft."
Lees verder

Droom van K3'tje Julia komt uit: fotoshoot in 'De Drie Biggetjes'-pakje
De musical die voor K3'tje Julia (19) alles in gang stak, was 'De Drie Biggetjes'. "Toen ik als kind naar die musical keek, besefte ik dat ik ook op een podium wou staan", vertelt Julia enthousiast in 'K3, een nieuw begin'. En nu is het eindelijk zover: ze mag het iconische pakje uit die musical aantrekken voor een fotoshoot.
Lees verder

Bezus en 'mirakelman' Depoitre: einde contract, maar beslissend bij AA Gent
De nederlaag in Mechelen haalde AA Gent niet uit zijn winningmood. Met 15 op 18 blijven de Buffalo's de top vier bestormen. Met dank aan Roman Bezus en Laurent Depoitre, twee dertigers die volgende zomer einde contract zijn bij AA Gent.
Lees verder

Bezus en 'mirakelman' Depoitre: einde contract, maar beslissend bij AA Gent
De nederlaag in Mechelen haalde AA Gent niet uit zijn winningmood. Met 15 op 18 blijven de Buffalo's de top vier bestormen. Met dank aan Roman Bezus en Laurent Depoitre, twee dertigers die volgende zomer einde contract zijn bij AA Gent.
Lees verder

Armenië wint Junior Eurovisie Songfestival
Maléna Fox uit Armenië heeft het Junior Eurovisie Songfestival gewonnen. In de Franse hoofdstad Parijs kreeg de 13-jarige zangeres de meeste punten voor haar liedje 'Qami qami', dat ze in zowel het Engels als het Armeens zong.
Lees verder

Straal wordt verkleind: "Laadpaal op maximaal 250 meter van uw woning"
Wie een elektrische auto heeft, maar geen plaats om te laden, kan een laadpaal aanvragen bij de gemeente. Nu wordt die geplaatst in een straal van een halve kilometer rond de woning, mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) verkleint die tot 250 meter. Dat schrijven de kranten van Mediahuis maandag.
Lees verder

'Spider-Man: No way home' heeft derde beste openingsweekend ooit
Het lijkt erop dat heel wat fans zaten te wachten op 'Spider-Man: No way home'. Tijdens het openingsweekend haalde de superheldenfilm wereldwijd maar liefst 587,2 miljoen dollar (521,7 miljoen euro) op. Slechts twee films deden dat ooit beter. Dat schrijft Variety.
Lees verder

Turkse nationale munt lira in vrije val, Erdogan: "Ik zal als moslim blijven doen wat nodig is volgens de Islam"
De Turkse lira daalt in een sneltempo aan waarde. Tegen de consensus van economen in blijft de Turkse centrale bank namelijk de rentevoet verlagen. Dat zorgt onder andere voor torenhoge voedselprijzen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan is echter niet van plan van koers te veranderen. Zo had hij het volgens persagentschap Bloomberg in een reactie op tv over 'nas', een Arabisch woord dat in het Turks gebruikt wordt om te refereren naar de Islamitische leer.
Lees verder

De situatie van Beerschot is stilaan hopeloos, bestuurslid Van Winckel kop van Jut
Bij hekkensluiter Beerschot is de barometer na de nederlaag tegen Oostende omgeslagen van 'erg penibel' naar 'bijna reddeloos'. Kop van Jut voor de supporters is bestuurslid Jan Van Winckel, die mee het sportieve beleid uitstippelt.
Lees verder

"Hij kan een bijkomende troef zijn voor wat komt": coach Ancelotti zwaait met lof naar Hazard, Spaanse sportkranten zijn het met elkaar oneens
Eden Hazard mocht gisteren nog eens 90 minuten opdraven bij Real Madrid, maar hij kon niet voorkomen dat zijn team bleef steken op een scoreloos gelijkspel tegen laagvlieger Cádiz. Coach Carlo Ancelotti en doelman Thibaut Courtois waren vol lof voor de flankaanvaller, terwijl de ene Spaanse sportkrant al wat enthousiaster is dan de andere.
Lees verder

Brand in Japans gebouw, waarbij 24 mensen om het leven kwamen: "Goed voorbereide daad"
Na de verwoestende brand vorige week in een gebouw in het Japanse Osaka waarbij vorige week 24 doden vielen, raken steeds meer details bekend over de vermoedelijke brandstichter. Volgens Japanse media plande de verdachte 61-jarige psychiatrische patiënt zijn daad zorgvuldig.
Lees verder

Hugo Camps tackelt de racisten: "De straffen voor deze barbaarse uitwas zijn niet zwaar genoeg. Een levenslang stadionverbod moet haalbaar zijn"
Hugo Camps zag hoe de wonden van Vincent Kompany weer bloot kwamen te liggen. Zijn woorden sneden door hart en ziel. En dus tackelt onze columnist de racisten. Want diversiteit is iets om trots op te zijn. "Het Belgisch voetbal is al jaren gekleurd. Vaak zijn het de Afrikaanse vreemdelingen die het verschil maken tussen winst en verlies. Dan worden ze even toegejuicht, maar alleen als speler, niet als mens." Camps vraagt om zware straffen. Én een proactief optreden van de clubs.
Lees verder

500.000 gezinnen hebben slapend energiecontract: deze nieuwe regels moeten je helpen besparen
Vanaf 1 januari is het niet meer mogelijk om slapende energiecontracten automatisch te verlengen. Die nieuwe regelgeving moet enkele honderdduizenden Belgische gezinnen een flinke besparing opleveren. Goed nieuws dus in tijden van exuberante energieprijzen. Mijnenergie.be overloopt wat er verandert.
Lees verder