Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 december 2021

Metejoor gezicht van Bob-campagne nadat vriend aangereden wordt door dronken chauffeur: “Weer leren stappen op zijn...

HLN
Metejoor gezicht van Bob-campagne nadat vriend aangereden wordt door dronken chauffeur: "Weer leren stappen op zijn muziek"
Joris Van Rossem (30), beter bekend als zanger Metejoor, is dit jaar het nieuwe gezicht van de Bob-campagne. Een rol die hem na aan het hart ligt. Twaalf jaar geleden werd zijn goede vriend Rob Van Dijck (30) aangereden door een dronken bestuurder en raakte zo voor het leven verlamd: "Na jaren van revalidatie heeft hij zijn eerste stappen weer gezet op de muziek van Metejoor", aldus Kelly, de vriendin van Rob.
Lees verder

Topchefs lanceren samen eigen Netflix: 'Cheflix'
Altijd al willen kunnen koken zoals een echte kok? Geen probleem meer, want enkele topchefs, waaronder Roger Van Damme en Viki Geunes, lanceren samen de nieuwste streamingsdienst 'Cheflix'. Met het nieuwe platform krijgt de gebruiker onbeperkt toegang tot online culinaire masterclasses van wereldniveau, die altijd en overal bekeken kunnen worden.
Lees verder

Dikke mist trekt over Vlaanderen: "Opletten voor mist die kan aanvriezen en leiden tot gladheid"
Vlaanderen ontwaakte vanochtend onder een dik pak mist. Het KMI had al gewaarschuwd voor gladde wegen zondagnacht, waardoor code geel van kracht was. Ook maandagochtend is het nog steeds opletten voor gladheid op de weg. In de loop van de dag zou de mist wegtrekken en vervangen worden door regen.
Lees verder

Drie koningen, maar geen feest: Pochettino heeft weinig om gelukkig van te worden bij PSG
Herfstkampioen zijn is plezant. Behalve dan bij Paris-Saint-Germain. Niets is wat het lijkt in Parijs: rond het sterrenensemble van PSG heerst een dag voor de komst van Club Brugge dezelfde onvrede als na een verwarrende conversatie door een intercom. Beeld en klank vertellen niet hetzelfde verhaal. Zijn ongelukkige coach, Mauricio Pochettino, is daar het beste bewijs van: "Ik heb een zwaar jaar achter de rug." Impressies uit een kindertuin met miljonairs.
Lees verder

Drie koningen, maar geen feest bij PSG: Pochettino heeft in aanloop naar Club weinig om gelukkig van te worden
Herfstkampioen zijn is plezant. Behalve dan bij Paris-Saint-Germain. Niets is wat het lijkt in Parijs: rond het sterrenensemble van PSG heerst een dag voor de komst van Club Brugge dezelfde onvrede als na een verwarrende conversatie door een intercom. Beeld en klank vertellen niet hetzelfde verhaal. De ongelukkige coach, Mauricio Pochettino, is daar het beste bewijs van: "Ik heb een zwaar jaar achter de rug." Impressies uit een kindertuin met miljonairs.
Lees verder

"We besparen door méér in plaats van minder kraantjeswater te drinken": onze geldexpert legt uit hoe je 153 euro per jaar bespaart op je waterfactuur
Een Vlaming verbruikt gemiddeld 87 liter kraantjeswater per dag. Met een gezin stroomt er dagelijks algauw dus een grote hoeveelheid water uit je kraan, en dat brengt uiteraard ook de nodige kosten met zich mee, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij geeft advies om te besparen op je waterfactuur.
Lees verder

Na enkele prijsdalingen wordt diesel morgen opnieuw duurder
Na enkele prijsdalingen wordt diesel tanken dinsdag opnieuw duurder. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie. De maximumprijs voor een liter diesel (B7) stijgt met 1,4 cent tot 1,6960 euro per liter.
Lees verder

Cijfers tonen dit seizoen opvallend meer incidenten aan met vuurwerk en projectielen: "Als je gedrag wil veranderen, moet je direct bestraffen"
Ook dit weekend was het prijs: rellen, rookbommen en vuurwerk in onze stadions. De voetbalbond stelt dit seizoen een opvallende stijging vast van zulke incidenten: boetes en stadionverboden schrikken (te) weinig af, omdat "in de ogen van de fans de Pro League soms schandalige beslissingen neemt", aldus Filip Boen, een expert in fangedrag. Wat kan er dan wél werken? En waarom is de rol van de clubs zo belangrijk?
Lees verder

Het loopt niet van een leien dakje in 'De sterkste handen': "Ik heb het nog zo gezegd"
Een gebrek aan communicatie dreigt roet in het eten te gooien in 'De sterkste handen'. Tijdens de ploegencompetitie hebben de brekers het lastig met hun communicatie, waardoor niet alles verloopt zoals het moet. Kunnen ze hun stress de baas en alsnog winnen?
Lees verder

LIVE. Club Brugge vertrokken richting Parijs voor cruciaal Champions League-duel tegen PSG
De opdracht is duidelijk voor Club Brugge, morgen in de Champions League. Blauw-zwart moet tegen Paris Saint-Germain beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City om ook na Nieuwjaar nog Europees te spelen. Aartsmoeilijk. Vandaag trekken Philippe Clement en zijn ploeg al naar de Franse hoofdstad en op deze pagina zit u doorheen de dag goed voor alle nieuwtjes, (sfeer)beelden en interviews.
Lees verder

De Sutter wil het aandeel mensen met een handicap bij de overheid opkrikken
Minister voor Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) werkt aan maatregelen om meer mensen met een handicap aan de slag te krijgen bij de federale overheid. Vandaag maken ze amper 1,22 procent uit van het korps bij de federale overheidsdiensten en dat is ver onder het doel van 3 procent dat de overheid zichzelf heeft opgelegd.
Lees verder

De Sutter wil meer mensen met een handicap aan de slag bij de overheid
Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) werkt aan maatregelen om meer mensen met een handicap aan de slag te krijgen bij de federale overheid. Vandaag maken ze amper 1,22 procent uit van het korps en dat is ver onder het doel van 3 procent dat de overheid zichzelf heeft opgelegd.
Lees verder

Eigenaar pand niet vervolgd voor fatale brand Beringen: "Hopelijk komt er een eind aan de insinuaties"
De raadkamer heeft besloten dat de eigenaars van het pand in Beringen, waar in 2019 een fatale brand uitbrak, niet vervolgd zullen worden. Bij de brand kwamen de Limburgse brandweermannen Chris Medo (42) en Benni Smulders (37) om het leven. Er werd gesuggereerd dat de eigenaars het vuur zelf hadden aangestoken, maar de raadkamer verwijst de zaak niet door naar de correctionele rechtbank.
Lees verder

Zanger Arno vanaf januari weer op het podium: "Muziek is mijn therapie"
De Vlaamse Rockzanger en muzikant, Arno (72), treedt vanaf januari opnieuw op. Dat maakte de zanger bekend in 'De ochtend' op Radio 1. In juli nog ging Arno er even tussenuit, maar vandaag is hij klaar om weer op het podium te staan. "Ik ben al aan het repeteren", klinkt het.
Lees verder

Arno in januari weer op het podium: "Muziek is mijn therapie"
Arno (72) treedt in januari opnieuw op. De zanger maakte bekend dat hij op 12 januari een Radio 1-sessie zal spelen. In juli kondigde de zanger nog een pauze aan vanwege zijn kankerdiagnose, maar vandaag is hij naar eigen zeggen klaar om weer op het podium te staan. "Ik ben al aan het repeteren", klinkt het.
Lees verder

Fortnite: Chapter 3 gelanceerd, met Dwayne 'The Rock' Johnson, Spider-Man en nieuw eiland
Epic Games heeft Chapter 3 voor 'Fortnite' gelanceerd. Het nieuwe hoofdstuk brengt verschillende grote veranderingen met zich mee. 'Fortnite: Chapter 3' laat spelers op een nieuw eiland spelen met nieuwe vaardigheden. De betalende Battle-Pass bevat daarnaast een Spider-Man-outfit.
Lees verder

Europese Centrale Bank wil nieuwe bankbiljetten en schakelt hulp van burger in
Twintig jaar na de lancering van de eerste euromunten en -biljetten, op 1 januari 2002, wil de Europese Centrale Bank die biljetten een nieuw gezicht geven. Ze wil daarbij ook de hulp van de Europese burger inschakelen, zo kondigt ECB-voorzitter Christine Lagarde maandag aan in Frankfurt.
Lees verder

De waarheid over wallen: er bestaan 5 soorten die je op 5 verschillende manieren wegkrijgt
'The bags under my eyes are Prada', verkondigen we stoer op sociale media, maar in alle eerlijkheid zijn we die wallen toch liever kwijt dan rijk. Maar geen nood: waar een wal is, is een weg. Beautyredactrice Sophie legt uit dat er vijf verschillende soorten bestaan, die je op vijf verschillende manieren moet behandelen. "De ene wal is de andere niet. En voor het beste resultaat vereisen ze elk een eigen aanpak."
Lees verder

Vrouw zet 'geheim' kind van Tristan Thompson op de wereld: "Je kan deze 75.000 dollar maar beter accepteren"
Het zijn lastige tijden voor Tristan Thompson (30). De vriend van Khloé Kardashian (37), met wie hij in 2018 dochter True kreeg, wordt aangeklaagd door Maralee Nichols (31), een Amerikaanse vrouw die beweert dat Tristan bij haar een kind verwekte. Nu het jongetje afgelopen weekend ter wereld kwam, lijkt de moeder niet van plan te zijn om geruisloos naar de achtergrond te verdwijnen.
Lees verder

Winnen broers Laid en Cif vanavond 'Klopjacht'? "Negen kilo vermagerd tijdens het programma"
Als ze vanavond de finale van 'Klopjacht' winnen, hebben ze dat mede te danken aan hun onverbrekelijke band. Na de dood van hun vader nam Laid (27), toen amper 13, de vaderrol in het gezin voor een groot stuk over. "Hij heeft de repatriëring van het lichaam van mijn vader op z'n eentje geregeld", zegt Cif (23) trots. De twee vertellen over hun jeugd, het verlies van hun vader, het zware ongeval dat Cif recent meemaakte en de gevolgen van hun 'Klopjacht'-avontuur: "We hebben geleerd dat Vlamingen geen racisten zijn."
Lees verder