Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 26 december 2021

Met duizenden op de Kerstparade in Blankenberge: “Ja, we zijn hier, het is zowat het enige waar gezinnen welkom zij...

HLN
Met duizenden op de Kerstparade in Blankenberge: "Ja, we zijn hier, het is zowat het enige waar gezinnen welkom zijn"
De Kerstparade in Blankenberge heeft op tweede kerstdag duizenden toeschouwers naar de badstad gelokt. Het stadsbestuur liet de parade doorgaan, omdat ze in openlucht en over een uitgestrekt parcours verliep. Toeschouwers hielden hun mondmasker op en kinderen genoten van kerstelfen en praalwagens. "Fijn dat we hier wél nog naartoe konden", stelden de vele mensen langs het parcours.
Lees verder

LIVE. Daar is Lukaku! 'Big Rom' kopt Chelsea op voorsprong
• Premier League • Aftrap: 18u30 • Villa Park • Aston Villa-Chelsea
Lees verder

LIVE (21u). Ugbo vervangt geblesseerde Onuachu bij Genk, pakken Limburgers drie punten in Oostende?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Diaz Arena • KV Oostende-Racing Genk
Lees verder

Union en Gent houden elkaar in evenwicht, Vanhaezebrouck: "Elk een punt is correcte weergave"
Leider Union kon AA Gent niet ontwrichten en profiteerde zo niet helemaal van de misstap die Club Brugge eerder op de avond maakte. De beste kans van de match kwam er via Dante Vanzeir, maar strandde op de paal.
Lees verder

Geen supporters én geen spektakel in Dudenpark; Union en Gent houden elkaar in evenwicht
Leider Union kon AA Gent niet ontwrichten en profiteerde zo niet helemaal van de misstap die Club Brugge eerder op de avond maakte. De beste kans van de match kwam er via Dante Vanzeir, maar strandde op de paal.
Lees verder

"Had prestatie als deze nodig": Lukaku bezorgt Chelsea zege met eerste competitiegoal sinds september
Romelu Lukaku was op Boxing Day van goudwaarde voor Chelsea. Tegen Aston Villa hadden The Blues het in de eerste helft knap lastig. Halfweg en bij 1-1 viel de Rode Duivel in. Zijn impact was duidelijk. Met een overhoekse kopbal en afgedwongen strafschop was hij beslissend. "Ik probeer minder statisch te zijn en veel te bewegen", vertelde hij achteraf aan Sky Sports.
Lees verder

'Big Rom' is terug: Lukaku bezorgt Chelsea zege met eerste competitiegoal sinds september
He's back. Romelu Lukaku was op Boxing Day van goudwaarde voor Chelsea. Tegen Aston Villa hadden The Blues het in de eerste helft knap lastig. Halfweg en bij 1-1 viel de Rode Duivel in. Zijn impact was duidelijk. Met een overhoekse kopbal en afgedwongen strafschop was hij beslissend.
Lees verder

POLL. De stemmen lopen stilaan binnen: wie moet volgens u de Gouden Schoen winnen?
Gaat de meest prestigieuze individuele voetbalprijs van ons land dit jaar naar een Club Brugge-speler? Noa Lang, Charles De Ketelaere en Hans Vanaken behoren alvast tot de absolute favorieten. Of wordt het Paul Onuachu, doelpuntenmachine van Racing Genk? En wat met Dante Vanzeir en Deniz Undav, die met promovendus Union aan de leiding staan in de Jupiler Pro League? Na deze speeldag moeten de stemgerechtigden hun stem uitbracht hebben, maar wie verdient volgens u de Gouden Schoen? Laat het ons weten in onderstaande poll!
Lees verder

Minister Verlinden kijkt naar lokale besturen om maatregelen in cultuursector te handhaven
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden kijkt naar de lokale besturen om de coronamaatregelen te handhaven. "De politiemensen op het terrein zijn het best geplaatst om in te schatten waar en wanneer een tussenkomst noodzakelijk is", laat haar woordvoerster weten. De provinciegouverneurs en de Brusselse minister-president hebben daarom nu de opdracht gekregen om zelf een oogje in het zeil te houden. "Ook voor de maatregelen die betrekking hebben op de cultuursector", klinkt het expliciet.
Lees verder

Uw film van het jaar: Freek Braeckman ziet dieven aan het werk in Pepinster
In 'Uw Film van het Jaar' neemt Freek Braeckman (42) de kijker mee doorheen het afgelopen nieuwsjaar van VTM NIEUWS. Dat doet hij aan de hand van straffe beelden en interviews met bekende en minder bekende koppen die in 2021 een bijzondere rol speelden. Zo is er bijvoorbeeld Madeline Halleux, die samen met haar gezin maar liefst 11 uur op het dak van haar huis in Pepinster zat bij de overstromingen in Wallonië. Freek zocht haar terug op, en terwijl hij haar interviewde, zagen ze hoe plunderaars nu nog steeds de Vesdervallei afschuimen.
Lees verder

Jongeman die domein van Windsor Castle binnendrong met kruisboog is geïnterneerd
De man die gisteren het domein van Windsor Castle bij Londen probeerde binnen te dringen, is geïnterneerd. Dat maakte de Britse politie bekend. Hij was gewapend met een kruisboog. Koningin Elizabeth bracht daar op dat moment Kerstmis door.
Lees verder

"We missen geen applaus, we missen inkomsten": ruim 5.000 boze betogers op manifestatie cultuur- en evenementensector
Het regende en het was koud, maar toch trokken deze namiddag ruim 5.000 betogers uit de cultuur- en evenementensector naar de Kunstberg in het centrum van Brussel. Sommigen waren droevig, de meesten ronduit boos. Op de Vivaldi-regering en op de Vlaamse minister van cultuur, Jan Jambon. "Stop de jojo-politiek", klonk het. "We zijn het béu."
Lees verder

LIVE. Aftrap! Ugbo vervangt geblesseerde Onuachu bij Genk, pakken Limburgers drie punten in Oostende?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Diaz Arena • KV Oostende-Racing Genk
Lees verder

Onze Club-watcher ziet de druk op Clement weer toenemen na nederlaag in derby: "Hier zal zwaar aan getild worden"
De situatie is stilaan zorgwekkend. Club sluit 2021 af naar het beeld van z'n seizoen: onder de verwachtingen, met om de zoveel weken een nieuwe klap. Union telt intussen opnieuw 7 punten meer. Kortom: Clement moet straks, na het vuurwerk, vól aan de bak.
Lees verder

LIVE. Geen 0-3 voor RC Genk: doelpunt Bongonda afgekeurd voor buitenspel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Diaz Arena • KV Oostende-Racing Genk
Lees verder

LIVE. Oppermachtig Racing Genk lijkt nu al zegezeker, jeugdig KV Oostende mag blij zijn dat het 'maar' 0-3 staat
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Diaz Arena • KV Oostende-Racing Genk
Lees verder

Boxing Day kleurt nog wat Belgischer: Leandro Trossard scoort met geweldige baltoets
Boxing Day kleurt Belgisch. Na de fraaie krul van Kevin De Bruyne en de kopstoot van Romelu Lukaku maakt nog een landgenoot furore op tweede kerstdag. Leandro Trossard scoorde voor Brighton met een fantastische baltoets. Hij liep achter een diepe pass aan en wipte hem in één tijd over Brentford-doelman Fernández. Een pareltje.
Lees verder

LIVE. Bijna 0-4! Ook Ugbo laat grote kans liggen, KV Oostende krijgt niets klaar
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Diaz Arena • KV Oostende-Racing Genk
Lees verder

"Ik word hier horendol van": uitzending 'Undercover' draait in de soep door "irritante voice-over"
Tijdens de uitzending van 'Undercover' is er technisch wat fout gelopen. Als er acteurs in het Turks aan het woord kwamen, klonk er tegelijkertijd een voice-over in het Nederlands. Kijkers werden zo horendol van die dubbele stemmen dat ze op Twitter massaal hun beklag deden. Het Eén-programma werd op die manier ook meteen trending. Een korte bloemlezing vindt u hieronder.
Lees verder

RC Genk heeft geen kind aan futloos KV Oostende, dat blij mag zijn dat het 'maar' met 0-4 de boot in gaat
Racing Genk duikt de winterstop in als 'leider' van de rechterkolom, maar met uitzicht op play-off 1. Het overspoelde een vrijwel levenloos KV Oostende en vergat de cijfers hoger op te drijven dan 0-4. Enig minpunt: Thorstvedt slikte in de slotfase nog rood. Aan Storck om de Limburgers tijdens de winterstage klaar te stomen voor een eindsprint die al dan niet in de top vier eindigt.
Lees verder