Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 3 december 2021

Marc Van Ranst teleurgesteld over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Men grijpt niet naar de noodr...

HLN
Marc Van Ranst teleurgesteld over beslissing om scholen nog twee weken open te houden: "Men grijpt niet naar de noodrem"
Kinderen zijn de motor van de pandemie. Dat wordt duidelijk nu het aantal besmettingen op scholen dubbel zo hoog is als in de rest van de samenleving. "Zij zijn de groep die deze epidemie trekt. Niet alleen omdat het een besmettelijkere variant is, maar ook omdat zij niet gevaccineerd zijn", aldus viroloog Marc Van Ranst bij HLN Live. Hij reageert dan ook teleurgesteld op de beslissing om de scholen de komende twee weken open te houden.
Lees verder

Wout van Aert en Tom Pidcock strijden morgen in de Superprestige: zo liggen de kaarten
Morgen staan met Wout van Aert en Tom Pidcock twee fenomenen aan de start van de Superprestige in Boom. Na een succesvolle wegcampagne zijn beide heren klaar om te schitteren in het veld. Van Aert en Pidcock zijn dure vogels in de Gouden Cross, maar ze zijn zonder twijfel een garantie op punten. Tijd om een ploegje te maken dus, lijkt ons.
Lees verder

Nieuwe Bob-campagne: wijzen op ieders verantwoordelijkheid en meer controles
In ons land gebeuren nog elke dag gemiddeld 12 ongevallen met een bestuurder onder invloed van alcohol. Dat is dus om de twee uur. De nieuwe Bob-campagne van 2021-2022 wil iedereen op zijn eigen verantwoordelijkheid wijzen en engageren om de rol van Bob op zich te nemen. De slogan luidt dan ook: "Deze keer ben ik Bob!"
Lees verder

"Zorgbarometer" peilt voortaan wekelijks druk in zorgsector
Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben de eerste editie van een "zorgbarometer" gepubliceerd, waarin op wekelijkse basis de druk in de zorgsector wordt gemeten zoals die wordt ervaren door het personeel. Na de eerste week blijkt onder meer dat een ruime meerderheid aangeeft op dit moment niet de gewenste zorg te kunnen bieden en geen ruimte heeft voor niet-Covid-zorg.
Lees verder

Wouter Vrancken: "Liever matchen uitstellen dan zonder publiek spelen"
Welke maatregelen zal het Overlegcomité nemen voor het voetbal? Dat is de vraag die ook Wouter Vrancken zich stelt. De coach van KV Mechelen liet op z'n persconferentie een ballonnetje op. "Als er geen publiek meer in de stadions welkom zou zijn, zouden de wedstrijden beter uitgesteld worden."
Lees verder

Franse champagnesector voorziet dit jaar recordomzet
De champagnesector in Frankrijk voorziet een recordomzet in 2021. Enerzijds hebben heel wat professionelen hun voorraad na de coronacrisis weer aangevuld. Ook bij de particulieren is de vraag naar de feestdrank erg hoog. De sector is wel ongerust over het effect van de nieuwe coronavariant Omikron.
Lees verder

ECB-voorzitter Lagarde acht renteverhoging in 2022 "zeer onwaarschijnlijk"
Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), verwacht niet dat de bank volgend jaar de rente zal verhogen. De Française zegt opnieuw dat ze de inflatie weer ziet afnemen. "Maar ik zie wel hoe pijnlijk die momenteel is", klinkt het.
Lees verder

De vonk: in een hotel in Abu Dhabi ontluikt de romance van Margot en Vimal. "Alleen 's nachts, in zijn bed of het mijne, konden we zorgeloos knuffelen"
In 2013 strikt Margot (26) een stage in een riant hotel in Abu Dhabi. Ze heeft op dat moment even genoeg van mannen, maar moet in de lobby samenwerken met de charmante Indiër Vimal. Wanneer de twee op een personeelsfeestje innig kussen, spreekt Margot klare taal. "Als je van plan bent me te playen, hoeft het voor mij niet, zei ik. 'Ik wil je', antwoordde hij, en in zijn ogen zag ik dat hij oprecht was." Maar op de hotelromance staat een einddatum, dezelfde als die van Margots stage.
Lees verder

Bij Beerschot stijgt de derbykoorts: "Hopelijk doet Radja bij Antwerp mee, het zou plezant zijn tegen hem te spelen"
Na de bekerexit donderdag op Standard draait Beerschot de knop snel om naar de Antwerpse derby zondag. Coach Javier Torrente, gepokt en gemazeld door Zuid-Amerikaans derby's, hoopt op een "onvergetelijke match". Tom Pietermaat brengt het team en zichzelf in de juiste mood: "Mijn dochtertje van vier maanden oud krijgt zondagochtend een Beerschotpakje aan."
Lees verder

CELEB 24/7. Billie Eilish is haar blonde haren beu en herken jij de actrice op deze foto?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

CELEB 24/7. Billie Eilish is haar blonde haren beu en herken jij de beroemde actrice op deze foto?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vincent Kompany over het wisselvallige spel van Anderlecht: "Met meer bravoure aan matchen beginnen"
Over de mogelijk lege tribunes kon Vincent Kompany het niet hebben - "Ik ben de laatste week wat wereldvreemd geworden." Over voetbal des te meer. Daarom kreeg de RSCA-coach een spervuur aan vragen over de wisselvalligheid van zijn elftal.
Lees verder

Man die winkeluitbaters 50.000 euro leent, verliest geduld: "Ze betaalden terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen"
Een 44-jarige Torhoutenaar riskeert 18 maanden cel voor de afpersing van de zaakvoerders van een buurtwinkel. Hij leende de slachtoffers 50.000 euro, maar kreeg z'n geld niet terug en dreigde zelfs de Russische maffia op hen af te sturen. "Die mannen betaalden hem terug met emmers vol centjes en dat bleef maar aanslepen", stelde z'n advocaat.
Lees verder

Zes op de tien bussen en trams van De Lijn rijden maandag
Komende maandag zal ongeveer 60 procent van het normale aantal bussen en trams van De Lijn rijden. Dat heeft de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij aangekondigd.
Lees verder

Essentiële chirurgische zorg in ziekenhuizen loopt al meer dan jaar achterstand op door coronapandemie
Essentiële en gemengde chirurgische verstrekkingen in ziekenhuizen hebben door het coronavirus al meer dan een jaar achterstand opgelopen. Bij niet-essentiële zorg gaat het al om 4,6 jaar. Dat meldt het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) na een audit.
Lees verder

Gaan de stadions weer dicht? Overlegcomité praat met de Pro League
Er is deze middag nog geen beslissing gevallen over het toelaten van publiek op grote sportevenementen buiten, zoals het voetbal. Voor er een definitieve beslissing valt, moet er nog overleg gebeuren met de Pro League. Als het wordt afgeklopt, zouden aanwezigen wel een masker moeten dragen en hun coronapas moeten tonen zoals dat momenteel al het geval is.
Lees verder

OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
Het Overlegcomité is vandaag opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we nu weten over de genomen beslissingen.
Lees verder

Iran kent eerste vrouwelijke partijleider
In Iran is voor het eerst een vrouw verkozen als hoofd van een politieke partij. Media berichten dat de 57-jarige Azar Mansouri de partijvoorzitter van de Unie van de Iraanse Islamitische Volkspartij wordt. Bij de interne stemming op het partijcongres liet ze haar mannelijke concurrenten achter zich, meldt de Iraanse nieuwswebsite Entekhab.
Lees verder

Trisha vecht haar echtscheiding uit op Facebook: "Waarom denk je dat ik dit doe? Omdat ik ten einde raad ben"
Steeds vaker deinen vechtscheidingen uit naar de sociale media. Ook bekende Vlamingen doen mee aan de trend en schreeuwen op Facebook uit welk onrecht hen wordt aangedaan door hun ex. Zangeres Trisha (38) haalde bijvoorbeeld onlangs zwaar uit naar haar voormalige echtgenoot. "Zo kan je een ex-partner al eens twee keer doen nadenken over z'n gedrag", reageert ze. En ook andere BV's lieten zich al van hun minst mooie kant zien online...
Lees verder

Premier De Croo: "Herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat"
Volgens premier Alexander De Croo is de herfstgolf zwaarder dan we hadden ingeschat. "Het kan niet dat de besmettingstrein die door ons land dendert, dat die aan die snelheid blijft verder gaan", aldus de eerste minister tijdens de persconferentie na het Overlegcomité.
Lees verder